Ono što mi je najvažnije jeste da računar bude brz, odnosno da ne ''šteka'' kada istovremeno otvorim dva, tri različita programa.

Moderator: dejankuki
Ja to ne bih tako olako napisao...Tiki the Boyler wrote: dobio sam najbržu mašinu koju je moguće naći na ExYu prostorima,
...čitaj: "Nikad nisam čuo za RuDAW."Rax13 wrote:Ja to ne bih tako olako napisao...![]()
Ako klikneš na link koji je Tiki ostavio...Dreamer wrote:Konkretno kakav procesor, kolika memorija i sl.?
Rax13 wrote:To da je sve odmah sklopljeno i da radi super i tiho uopshte ne sumnjam... I podrshka je super stvar...
Ali...Ja to ne bih tako olako napisao...Tiki the Boyler wrote: dobio sam najbržu mašinu koju je moguće naći na ExYu prostorima,![]()
@Dreamer: koliki ti je budzet???
Vidim u čemu je nesporazum - mislite da nešto treba da ima xyz gigaherca & terabajta, i da može da tera neku suludu pucačinu u četiri i po dimenzije bez glitchovanja, da bi bilo Digital Audio Workstation.Rax13 wrote:I da, to shto se tice "najbolje mashine"... "najbolja mashina..."
Apsolutno razumem o cemu Rocket prica...Rocket Roll wrote:Vidim da nikad niste radili sa semplovima, ili pokušavali da izmontirate nešto duže od "rokenrol je tri minuta buke" standarda)
To zato sto nisi upoznat ko radi na sklapanju RuDAW-a. Iza njega stoje ljudi koji su odaaavno u poslu sa muzikom i u poslu sa kopjuterima!!..(i jedno i drugo). Imaju mnooogo iskustva! Kada jedan takav tim stoji iza necega, ja sam sklon da mu verujem.. a dokazi za to.. mnoogo ima!!!Dreamer wrote:A čekaj malo, ovo je neki domaći proizvod? Da budem iskren, nisam nikad imao povjerenja u domaće proizvođače kada je riječ o ovoj vrsti tehnologije, jer ukoliko smo zaostajali od najranijih početaka, ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg bi se to promijenilo danas.
E sad, sta je najvaznije kod rada sa muzikom!!??Dremer wrote:Mene više zanima koje su to komponente presudne za jedan računar čija će osnovna namjena biti stvaranje muzike, i na šta posebno da obratim pažnju.
Konkretno kakav procesor, kolika memorija i sl.?
Stvar je u tome sto ce besna gejmerska masina da posluzi dobro i u radu s muzikom, to je vrlo logicno(valjda???).E sad, sta je najvaznije kod rada sa muzikom!!??
Procesor - sto pouzdaniji!! (za sada core2duo)
memorija - sto vise (2gb minimum)
Hadr diskovi - sto brzi i sto veci (po mogucstvu dva i vise takvih)
Napajanje - da moze da napoji i externe uredjaje ( poseban osvrt na USB devices)
OS - sto stabilniji i optimizovaniji (citaj da svi uredjaji imaju svoje dobre drajvere, za sad Vistu zaboravite)
Ovo je bas interesantno podrucje.Vidim u čemu je nesporazum - mislite da nešto treba da ima xyz gigaherca & terabajta, i da može da tera neku suludu pucačinu u četiri i po dimenzije bez glitchovanja, da bi bilo Digital Audio Workstation.
Da i ne spominjem brzinu hardova (vidim da nikad niste radili sa semplovima, ili pokušavali da izmontirate nešto duže od "rokenrol je tri minuta buke" standarda), ali moram da spomenem optimizaciju OSa za muziku. Iz gornjih komentara sam ubeđen kako, nažalost, o tome nikad niste ni razmišljali... a trebalo je. Pri tom se ta optimizacija radi nešto drugačije nego neka eventualna gejmerska optimizacija.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests