18W Marshall... Baby Bluesbreaker...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
čestitke, samo..može neko objašnjence zbog čega je non master volume zakon?Avlijaner wrote:
Nonmastervolume je zakon!![]()
pazi sad moju "logiku"Avlijaner wrote:Zato sto ne moze da se utisa
Zezam se, drajv izlaznoh lampi je skroz drugaciji od preampa... Nekako imas mogucnost da "sviras" pojacalo, ne umem da objasnim... Cak i kad grunes neku hi gain pedalu ispred, puno bolje guta zvuk (bar ja imam takav utisak)
Nisam naleteo na master vol da me baci na dupe, u smislu da gain/vol kombinacija daju vise upotrebljivih setapa, i cini mi se da losije reaguju na volume pot na gitari i dinamiku sviranja (mozda, opet, samo moj utisak...)
Inace mislim da lampasko pojacalo ni ne moze da se utisa ili pojaca, nekako najbolje rade na jednoj jacini, ispod gube karakter, iznad raste saturacija, ali buka ostaje ista...
Sa JTMom sam imao povremeno problema kod nekih tonaca, koji se bune za buku (blablabla pojacacu te u monitoru sranja), i na primer, preglasno je za Vox (bluz klub gore na brdu) posto je klub mali i razglas jadan, pa za te akcije je jedino resenje manje pojacalo
18W je najsladje pojacalo na svetusamo ga nisam odmah pravio jer nisam hteo ispod 50w, sad je samo doslo na red da JTM dobije mladjeg brata
pa to me zapravo i zanimaAvlijaner wrote:
Jtm ulazi u odlican OD oko 5ice, posle toga se samo povecava saturacija, i to zvuci do jaja, ali jbga nije za komsiluk![]()
Od ono malo prilika što sam imao da probam pojačala sa KT88 lampama, mogu ti reći da bi bio veoma razočaran i veoma GLUV ako bi od njih očekivao da ti daju drive.Avlijaner wrote:Generalno, trebalo mi je sto godina da provalim sta nije u redu sa mnom... Tek kad sam naleteo na plexija sam provalio sta jurim... Sa Pecom sam isprobao varijante sa obrtacicom ili diodama i odlucio se za jtm45 (doduse sa el34) jer mi je bio manje svetao od jmp... U nekoj buducnosti bih voleo da probam kt88, ali...
sve zavisi ko kakav zvuk volitommytigh77 wrote: Mnogo krupniji, masniji, sveobuhvatniji clean ton u odnosu na Fender clean.
Ja imam i Vox AC4 mini (najmanji model, sa 6,5 inca zvucnikom) koji koristim za kucno sviranje/snimanje i stvarno mislim da je zver, ali ovde se nikom nije dopalo jer ima dva pota...Overdrive wrote:može li manji lampaš da ima dobar OD, i da bude komšiluk friendly ?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests