Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Avlijaner

Re: Oprema Koju Imate

Post by Avlijaner » 14 Aug 2015, 18:45

Kad vec Peca nece da se reklamira, ja cu... :)

18W Marshall... Baby Bluesbreaker...

Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Aug 2015, 19:32

Лепо!

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 14 Aug 2015, 19:46

Image

K'o lutka!
Šta ima od kontrola, koji je zvučnik ugrađen?
I, ako nije tajna, koliko je koštalo ovo zadovoljstvo (može i na PP)?

Avlijaner

Post by Avlijaner » 15 Aug 2015, 21:41

Nema kontrole! :D

Hi/lo ulazi, volume i tone po kanalu
Drugi kanal je malo mirniji i ima tremolo (speed/intens)

I naravno mogu da se prevezu...

Zvucnik je trenutno na sredjivanju, bio je godinama u podrumu... Ovaj
Image

Avlijaner

Post by Avlijaner » 15 Aug 2015, 21:56

BTW to je drugo P&K pojacalo koje imam...
JTM45 je vec godinama na svim svirkama... Potpuno fenomenalno pojacalo
Nonmastervolume je zakon! :)

Image

Overdrive

Post by Overdrive » 15 Aug 2015, 22:21

Avlijaner wrote:
Nonmastervolume je zakon! :)
čestitke, samo..može neko objašnjence zbog čega je non master volume zakon?

Avlijaner

Post by Avlijaner » 15 Aug 2015, 22:58

Zato sto ne moze da se utisa :D

Zezam se, drajv izlaznoh lampi je skroz drugaciji od preampa... Nekako imas mogucnost da "sviras" pojacalo, ne umem da objasnim... Cak i kad grunes neku hi gain pedalu ispred, puno bolje guta zvuk (bar ja imam takav utisak)
Nisam naleteo na master vol da me baci na dupe, u smislu da gain/vol kombinacija daju vise upotrebljivih setapa, i cini mi se da losije reaguju na volume pot na gitari i dinamiku sviranja (mozda, opet, samo moj utisak...)
Inace mislim da lampasko pojacalo ni ne moze da se utisa ili pojaca, nekako najbolje rade na jednoj jacini, ispod gube karakter, iznad raste saturacija, ali buka ostaje ista...
Sa JTMom sam imao povremeno problema kod nekih tonaca, koji se bune za buku (blablabla pojacacu te u monitoru sranja), i na primer, preglasno je za Vox (bluz klub gore na brdu) posto je klub mali i razglas jadan, pa za te akcije je jedino resenje manje pojacalo :)

18W je najsladje pojacalo na svetu :) samo ga nisam odmah pravio jer nisam hteo ispod 50w, sad je samo doslo na red da JTM dobije mladjeg brata :ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 15 Aug 2015, 23:43

Avlijaner wrote:Zato sto ne moze da se utisa :D

Zezam se, drajv izlaznoh lampi je skroz drugaciji od preampa... Nekako imas mogucnost da "sviras" pojacalo, ne umem da objasnim... Cak i kad grunes neku hi gain pedalu ispred, puno bolje guta zvuk (bar ja imam takav utisak)
Nisam naleteo na master vol da me baci na dupe, u smislu da gain/vol kombinacija daju vise upotrebljivih setapa, i cini mi se da losije reaguju na volume pot na gitari i dinamiku sviranja (mozda, opet, samo moj utisak...)
Inace mislim da lampasko pojacalo ni ne moze da se utisa ili pojaca, nekako najbolje rade na jednoj jacini, ispod gube karakter, iznad raste saturacija, ali buka ostaje ista...
Sa JTMom sam imao povremeno problema kod nekih tonaca, koji se bune za buku (blablabla pojacacu te u monitoru sranja), i na primer, preglasno je za Vox (bluz klub gore na brdu) posto je klub mali i razglas jadan, pa za te akcije je jedino resenje manje pojacalo :)

18W je najsladje pojacalo na svetu :) samo ga nisam odmah pravio jer nisam hteo ispod 50w, sad je samo doslo na red da JTM dobije mladjeg brata :ziveli:
pazi sad moju "logiku"
U mojoj glavi "master" služi da dobijem drajv.
I to tako što ga naravno smanjim, a povećam Volume..

Kada nema mastera, onda se lampaši pojačavaju po potrebi da bi se dobio sweet spot drive ton, da li grešim? (I to sve naravno u kombinaciji sa potovima na gitari..)

(ili se kače pedale)

Da li je to pogrešno razmišljanje?
Nemam neka iskustva sa pojačalima, do sada sam ih imao 4 i nekako mi je master uvek koristio da smanjim glasnoću, da bih dobio drajv u kućnim uslovima

Eto zato pitah da li je master zapravo mana ili ga treba imati :ziveli:

A Pecina pojačala zaista izgledaju super i jenog dana..jednog dana Peco.. 8)

bancika

Post by bancika » 16 Aug 2015, 00:45

zavisi od pojacala, ali kod ovakvih drive izlaznih lampi igra veliku ulogu i onda sta god da stavis izmedju preampa i izlaznih lampi nekako kvari srecu. Umesto da preamp da sav drive, on opali izlazne lampe jako i odvede ih u overdrive. Kod JCM800 recimo nema veze, vecina drive-a dolazi iz preampa.

Avlijaner

Post by Avlijaner » 16 Aug 2015, 01:40

Sve to stoji, to je i bila ideja kod MV pojacala, nego drugacije zvuci drajv malih lampi (preampa) od drajva koji se dobija opterecenjem izlaznog stepena...
Jtm ulazi u odlican OD oko 5ice, posle toga se samo povecava saturacija, i to zvuci do jaja, ali jbga nije za komsiluk :XD:

Generalno, trebalo mi je sto godina da provalim sta nije u redu sa mnom... Tek kad sam naleteo na plexija sam provalio sta jurim... Sa Pecom sam isprobao varijante sa obrtacicom ili diodama i odlucio se za jtm45 (doduse sa el34) jer mi je bio manje svetao od jmp... U nekoj buducnosti bih voleo da probam kt88, ali...

Ne umem ja da pricam, jedino da probas... Nije nikakva madjija, ali drugacije zvuci

Blues Junior zvuci prihvatljivo tek kad master preteras preko pola, dobije neki karakter, zivne, kako god da se izrazim... ispod te snage zvuci dosadno, bledo, drajv je riza, dreci bez veze... samim tim master volume gubi smisao
Opet, da ne tupim, sve zavisi ko sta cuje... imam prijatelje koji bez problema sviraju procesore i ne pada im napamet da se bakcu sa analogijom, a live zvuce super...

Overdrive

Post by Overdrive » 16 Aug 2015, 01:49

Avlijaner wrote:
Jtm ulazi u odlican OD oko 5ice, posle toga se samo povecava saturacija, i to zvuci do jaja, ali jbga nije za komsiluk :XD:
pa to me zapravo i zanima

može li manji lampaš da ima dobar OD, i da bude komšiluk friendly ? :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 16 Aug 2015, 11:42

Avlijaner wrote:Generalno, trebalo mi je sto godina da provalim sta nije u redu sa mnom... Tek kad sam naleteo na plexija sam provalio sta jurim... Sa Pecom sam isprobao varijante sa obrtacicom ili diodama i odlucio se za jtm45 (doduse sa el34) jer mi je bio manje svetao od jmp... U nekoj buducnosti bih voleo da probam kt88, ali...
Od ono malo prilika što sam imao da probam pojačala sa KT88 lampama, mogu ti reći da bi bio veoma razočaran i veoma GLUV ako bi od njih očekivao da ti daju drive. :) S druge strane, 2xKT88 je neki moj vlažni san što se tiče glasnih pojačala za bine na otvorenom i veće svirke, baš iz razloga što je idealna 'dirty clean' platforma za pedale. Mnogo krupniji, masniji, sveobuhvatniji clean ton u odnosu na Fender clean. U kombinaciji sa Greenback-ovima, bas je bukvalno 3D, da ti neko stavi povez preko očiju i poturi ti da sviraš pojačalo, ne bi znao gde stoji u prostoriji. Takvi su moji utisci...

Overdrive

Post by Overdrive » 16 Aug 2015, 14:05

tommytigh77 wrote: Mnogo krupniji, masniji, sveobuhvatniji clean ton u odnosu na Fender clean.
sve zavisi ko kakav zvuk voli

ne bi bilo loše da kada se priča o zvuku da se okači neki primer, da se čuju te razlike isl

Avlijaner

Post by Avlijaner » 16 Aug 2015, 15:18

Ovo je od pre nekih 5 godina, moj JTM prevezani kanali i verovatno sve na 12 sati, manje vise, u dva greenbacka...
Ortak ga proba pred svirku, aparat je kanta, ali mislim da se super cuje Malcom Young sa prvih albuma :metal:

Avlijaner

Post by Avlijaner » 16 Aug 2015, 15:37

I ovaj cova je jako kul, sve se lepo cuje, a imamo isti ukus za pojacala :) ...godine, I guess...

Overdrive wrote:može li manji lampaš da ima dobar OD, i da bude komšiluk friendly ? :)
Ja imam i Vox AC4 mini (najmanji model, sa 6,5 inca zvucnikom) koji koristim za kucno sviranje/snimanje i stvarno mislim da je zver, ali ovde se nikom nije dopalo jer ima dva pota... :)

Post Reply