Zapravo, zanima me koliko je moguće sa solidbody gitarom kratke skale i 10-kama, uz pomoć kempera emulirati taj neki produkcijski stereotip zvani 'archtop jazz clean', posebice onaj karakteristični utegnuti attack L5-ice sa flat 13-icama, i koliko je upšte takva investicija isplativa samo za cleanove, imajući u vidu cenu kempera...
Na Rolandu GP-10 imam prilično solidan model L4, specifičnog spleta alikvota svojstvenih jazz srednjacima, naravno bez previše dinamike, detalja i balansa crisp-smooth pravog archtopa...
Kako postajem stariji, polako posustaje ta potreba da sviram puno instrumenata, doduše ne i da ih posedujem

Ideal mi je jedna ergonomska gitara poput master klavijature, koja je u stanju da trigeruje sve te 'produkcijske situacije' bilo modelingom, bilo midijem... a kako vreme teče, napretci su očigledni ali ne i dovoljni da bi substitucija bila potpuna, bar ne nama ovde, po prihvatljivoj ceni...
p.s. Ovaj kemperizovan Epifon sa snimka zvuči veoma pristojno, malo ko bi pomislio da nije reč o standardno usnimljenom ES175...