Mislim na ono kao sto ima na elektricnim gitarama, da se sedlo na kobilici ili neki prekidac na civiji stisne, povuce, ili sta vec i da se stim iz standartnog E spusti u D drop?
D- tune za bass
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
D- tune za bass
Jel postoji za bas tako nesto?
Mislim na ono kao sto ima na elektricnim gitarama, da se sedlo na kobilici ili neki prekidac na civiji stisne, povuce, ili sta vec i da se stim iz standartnog E spusti u D drop?

Re: D- tune za bass
Yamaha Billy Sheehan Signature Attitude 3 Electric Bass Guitar
Ali samo E ide u D... ne i sve zice..
a ako hoces sve, mozda ima negde na komad, pa kupis sve cetri...
Ali samo E ide u D... ne i sve zice..
a ako hoces sve, mozda ima negde na komad, pa kupis sve cetri...
- tommytigh77
Ne znam da li ima varijanta na kobilici, ali zato ima ovo:

http://www.banzaimusic.com/Hipshot-20100-C.html

http://www.banzaimusic.com/Hipshot-20100-C.html
Imam ja na Ibanez SR5000 Custom Prestige-u na kobilici za E žicu drop D preklopnik. Koliko znam ne postoji sistem za sve četiri žice odjednom bar ne na komercijalnim bas gitarama.

- tommytigh77
''Drop D'' je spuštanje samo E žice u D. Ako treba sve četiri da se spuštaju, onda bolje u startu naštimati celu gitaru za stepen niže i prosto kupiti kapodaster za normalan štim. 
michabass wrote:Imam ja na Ibanez SR5000 Custom Prestige-u na kobilici za E žicu drop D preklopnik. Koliko znam ne postoji sistem za sve četiri žice odjednom bar ne na komercijalnim bas gitarama.
Ih bre, Ibanez sedam jezika priča, osmi predaje na fakultetu
Upravo je to cilj, da se u pesmama koje zahtevaju Drop D prosto samo E zica spusti...tommytigh77 wrote:''Drop D'' je spuštanje samo E žice u D. Ako treba sve četiri da se spuštaju, onda bolje u startu naštimati celu gitaru za stepen niže i prosto kupiti kapodaster za normalan štim.
Hvala drugari na odgovorima, jedino ostaje da to potrazim na domacem trzistu, ako ih uopste ima...