Switchers
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Switchers
koristite li vi ovakve sprave? Kakvi su utisci?
(koliko vidim, ovde je fora da sve pedale budu non stop ingejdžd a onda se biraju preseti kao kod procesora..)
(pa mi se nameće pitanje što onda ne uzeti procesor? Osim ako razlog opet nije zbog "boljeg zvuka koji daju pedale".. .)
Re: Switchers
exactly. A naprednije kontrolere mozes da koristis za razne stvari, da menjaju kanale na pojacalima, da menjaju jedno pojacalo drugim, da kontrolisu rack wah i slicne stvari.Overdrive wrote: Osim ako razlog opet nije zbog "boljeg zvuka koji daju pedale".. .)
Krenuo sam da pravim jednu takvu spravicu i smorilo me na pola jer su mi skroz pedale dosadile

jos jedna, a..?

Ja sam dizajnirao nekoliko ovakvih uredjaja.
Poslednji, koji ima verovatno najbolji presek visoke funkcionalnosti (sve vrste midi gluposti, channel switchinga, najveci kapacitet) i lakoce koriscenja na celom trzistu, cu predstaviti uskoro. Cena ce biti 250-300e.
Uopste, potpuna midifikacija analognih gitarskih setapa je ono sto me zanima, i planiram citav ekosistem takvih sprava.
Ako te zanima DIY varijanta necega poput octaswitcha, imam i to odavno (nadji na fsb), mada cu uskoro napraviti lepsu verziju, sa latching relejima. 8 loopova + 2 channel switchera. Bolje od octaswitcha, delovi ~70e. Al moras sam da pravis i da nabavljas delove.
Poslednji, koji ima verovatno najbolji presek visoke funkcionalnosti (sve vrste midi gluposti, channel switchinga, najveci kapacitet) i lakoce koriscenja na celom trzistu, cu predstaviti uskoro. Cena ce biti 250-300e.
Uopste, potpuna midifikacija analognih gitarskih setapa je ono sto me zanima, i planiram citav ekosistem takvih sprava.
Ako te zanima DIY varijanta necega poput octaswitcha, imam i to odavno (nadji na fsb), mada cu uskoro napraviti lepsu verziju, sa latching relejima. 8 loopova + 2 channel switchera. Bolje od octaswitcha, delovi ~70e. Al moras sam da pravis i da nabavljas delove.
ledomate, duaj gaFunkomat wrote:jos jedna, a..?![]()

andrej, super čovečeandrej] wrote:Ja sam dizajnirao nekoliko ovakvih uredjaja.
nisam znao da se baviš time, svaka čast
objasni seljaku, tj meni..šta radi to što ne može npr nešto ovako

da li je razlika u kvalitetu zvuka, ili u user friendly momentu ili nečemu trećem?
zar ovo nije malo slabiji GigRig?Overdrive wrote:
koristite li vi ovakve sprave? Kakvi su utisci?
(koliko vidim, ovde je fora da sve pedale budu non stop ingejdžd a onda se biraju preseti kao kod procesora..)
(pa mi se nameće pitanje što onda ne uzeti procesor? Osim ako razlog opet nije zbog "boljeg zvuka koji daju pedale".. .)
switcher-i su cudo...za one koji imaju vise pedala u bordu i naravno preferiraju pedalae i analogni zvuk ovako nesto je SPAS u svakom smislu.
Kao neko ko je izradio svega 3 komada istog, cudi me da nema veceg interesovanja za ovako nesto.S obzirom kakvo zadovoljstvo pruza,i skromna cena,za moj proizvod je po meni apsolutno prihvatljiva.Ja imam utisak da ljudi ovde nisu dovoljno informisani...ili su navikli da se muce
Kao neko ko je izradio svega 3 komada istog, cudi me da nema veceg interesovanja za ovako nesto.S obzirom kakvo zadovoljstvo pruza,i skromna cena,za moj proizvod je po meni apsolutno prihvatljiva.Ja imam utisak da ljudi ovde nisu dovoljno informisani...ili su navikli da se muce
meni se dopada ideja da za svaku pesmu imam potreban preset, samo mi nije jasna jedna stvar a to je, da li switcher zapravo "pamti" podešavanja sa pedala?maksabass wrote:switcher-i su cudo...za one koji imaju vise pedala u bordu i naravno preferiraju pedalae i analogni zvuk ovako nesto je SPAS u svakom smislu.
npr, hoću za jednu pesmu da mi OD ima manji gain, veći volume i više trebla (i još ponešto podesim na ostalim pedalama) i onda to usnimim u switcher?
a za drugu pesmu da imam više gaina, manji volume i više basova (i onda i to usnimim u switcher?)..
Pa posle samo na switcheru biram preset 1 ili preset 2, bez da moram da ponovo vrtim dugmiće na pedalama..Jel sam dobro shvatio to?
Kapiram da sve pedale treba da stalno budu uključene
switcher ti ne menja podesavanja na pedalama. Ako hoces vise podesavanja npr drive-a, treba ti vise komada overdrive pedala
Switcher samo prepovezuje kako ide signal, kroz koje pedale i slicno.

taj deo razumem - ako imam 15 pedala pa on pravi kombinacije po grupama, tipa..jedno dugme na switcheru mi je za grupu pedala 4-9-12..drugo dugme angažuje pedale 1-4-7-10-8-3-14...treće 5-2-10-3-11 itd itd..bancika wrote:switcher ti ne menja podesavanja na pedalama. Ako hoces vise podesavanja npr drive-a, treba ti vise komada overdrive pedalaSwitcher samo prepovezuje kako ide signal, kroz koje pedale i slicno.
ali šta ako ja volim da za svaku pesmu malo provrtim dugmiće na pedalama? (negde mi treba drugačiji Delay npr)..
To ne može da se "usnimi"?
To moze samo ako pedale same po sebi imaju MIDI kontrolu. Znaci, za sad, samo digitalne imaju tu opciju: Strymon velike kockaste, Line6, i tako dalje.
Ja radim na analognim pedalama koje ce umesto potenciometara imati digitalne potove koji mi omogucavaju bas takvu vrstu kontrole kakvu ti zelis. Drugacije ne moze.
Ja radim na analognim pedalama koje ce umesto potenciometara imati digitalne potove koji mi omogucavaju bas takvu vrstu kontrole kakvu ti zelis. Drugacije ne moze.
andrej] wrote:To moze samo ako pedale same po sebi imaju MIDI kontrolu. Znaci, za sad, samo digitalne imaju tu opciju: Strymon velike kockaste, Line6, i tako dalje.
aj siii..
ok, onda je logično da se ganjaju samo takve pedale sa više opcija, da bi ova switcher-looper mašina imala potpun smisao..
ili kombinovano: ne moras da furas vise opcija bas na SVAKOJ pedali. logicno je da zelis razlicite reverbe i delayeve, mozda razlicita chorus/phase/flange podesavanja. ali ako imas dva overdrajva ili OD i fuzz ili tako nesto, nema potrebe da im menjas gain i eq. Mozes da upalis nijednu, jednu ili obe - to su 4 opcije. Na kraju, mozes da kontrolises kolicinu distorzije potenciometrom na gitari, ne zaboravi to.