Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Spoiler:
Poznata mi nesto ova oprema... Jel' ovo VigosteReckoner78 wrote:U pravu ste, čim uslikam full frontal okačiću x)
Evo još jedna 'ambijentalna' (izvinite zbog off-a)Rockatansky wrote:Cela slika je brutalna...
- Reckoner78
Haha jeste, koji si? 

Eto, posto me dugo nije bilo, desile su se neke promene u medjuvremenu (gle cuda?!
)...
Elem, ne koristim vise pojacalo, vec sam koncipirao setup da idem direkt u mix. Razlozi su za to bili visestruki, i trenutno ne mogu da ih objasnjavam. U svakom slucaju, ponovo sam nabavio neke pedale sa kojima sam dobro bio upoznat od ranije, i napravio setup koji mi zavrsava prakticno sve sto mi treba. Nista specijalno, niti ekstravagantno, ali radi kako treba i ja sam zadovoljan.
U planu imam nabavku EHX PitchFork pedale + expression za nju, i u poslednje vreme jako prizeljkujem Boss-ov Blues Driver... pa kad se ukaze mogucnost, i to ce se ubaciti. Isto kao i neki kompaktni digitalni wireless, ali to mi je poslednje na spisku.

Lanac ide:
Buffer / splitter (mala crna kutija skroz gore desno) --> CM 2Wah --> Korg Pitchblack Poly --> EHX Small Stone Nano --> RC Booster by Aleksandar FX (acikast na forumu) --> Bad Monkey --> TC Dark Matter --> 3-u-1 (CE-2 klon, AMZ mosfet booster, Deep blue delay klon - izradu ovoga zapoceo ja, zavrsio acikast) --> Zoom MS-50G --> Joyo american Sound (Tech21 Blonde klon) --> Behringer DI Box --> Mixer, s tim sto, ako imam na raspolaganju i pojacalo na bini, mogu iz Zooma drugi izlaz da iskoristim za stekanje u pojacalo, jer mi isti signal salje na oba izlaza pedale (ne koristim stereo efekte u presetima).
Moram da naglasim da sam PREZADOVOLJAN flight case-om koji su mi napravili u Pakel-u (75 x 40 x 15 cm), konacno sam resio pakovanje i zastitu pedala na adekvatan nacin, kakav god vid transporta da je u pitanju, ovo odaje utisak da je neunistivo. Topla preporuka za svakoga ko stalno vuce opremu levo-desno. Jeste da nije toliko jeftino, ali mi nije zao ni dinara.

Jos jedna napomena: vec duze vreme koristim ove adaptere, koji su ustvari namenjeni da budu napajanje za baze bezicnih kucnih telefona. Brend je Agena Energy, to proizvode Kinezi za firmu iz Novog sada, i maloprodajni program se moze naci u poznatom battery shopu u glavnom prolazu kroz Spens. kostaju samo 500rsd (!!!!), a imaju stabilisano napajanje na 9.6V, i 500mA! Probao sam vec sa gomilom pedala, i nikakav dodatni sum u odnosu na "gitarske" adaptere koje sam do tada koristio godinama.
Oznaka ovih koje ja koristim je AG-509, ljudi, najtoplija preporuka, za te pare barem backup da vam bude. Ne budite ludi da placate precenjene adaptere gitarskih brendova po muzickim radnjama, ovo radi, provereno. Ja sam sve svoje adaptere koje sam koristio do sada penzionisao.
http://www.agena-ns.co.rs/agena_energy_program.htm
Ajd uzdravlje.

Elem, ne koristim vise pojacalo, vec sam koncipirao setup da idem direkt u mix. Razlozi su za to bili visestruki, i trenutno ne mogu da ih objasnjavam. U svakom slucaju, ponovo sam nabavio neke pedale sa kojima sam dobro bio upoznat od ranije, i napravio setup koji mi zavrsava prakticno sve sto mi treba. Nista specijalno, niti ekstravagantno, ali radi kako treba i ja sam zadovoljan.
U planu imam nabavku EHX PitchFork pedale + expression za nju, i u poslednje vreme jako prizeljkujem Boss-ov Blues Driver... pa kad se ukaze mogucnost, i to ce se ubaciti. Isto kao i neki kompaktni digitalni wireless, ali to mi je poslednje na spisku.

Lanac ide:
Buffer / splitter (mala crna kutija skroz gore desno) --> CM 2Wah --> Korg Pitchblack Poly --> EHX Small Stone Nano --> RC Booster by Aleksandar FX (acikast na forumu) --> Bad Monkey --> TC Dark Matter --> 3-u-1 (CE-2 klon, AMZ mosfet booster, Deep blue delay klon - izradu ovoga zapoceo ja, zavrsio acikast) --> Zoom MS-50G --> Joyo american Sound (Tech21 Blonde klon) --> Behringer DI Box --> Mixer, s tim sto, ako imam na raspolaganju i pojacalo na bini, mogu iz Zooma drugi izlaz da iskoristim za stekanje u pojacalo, jer mi isti signal salje na oba izlaza pedale (ne koristim stereo efekte u presetima).
Moram da naglasim da sam PREZADOVOLJAN flight case-om koji su mi napravili u Pakel-u (75 x 40 x 15 cm), konacno sam resio pakovanje i zastitu pedala na adekvatan nacin, kakav god vid transporta da je u pitanju, ovo odaje utisak da je neunistivo. Topla preporuka za svakoga ko stalno vuce opremu levo-desno. Jeste da nije toliko jeftino, ali mi nije zao ni dinara.

Jos jedna napomena: vec duze vreme koristim ove adaptere, koji su ustvari namenjeni da budu napajanje za baze bezicnih kucnih telefona. Brend je Agena Energy, to proizvode Kinezi za firmu iz Novog sada, i maloprodajni program se moze naci u poznatom battery shopu u glavnom prolazu kroz Spens. kostaju samo 500rsd (!!!!), a imaju stabilisano napajanje na 9.6V, i 500mA! Probao sam vec sa gomilom pedala, i nikakav dodatni sum u odnosu na "gitarske" adaptere koje sam do tada koristio godinama.
Oznaka ovih koje ja koristim je AG-509, ljudi, najtoplija preporuka, za te pare barem backup da vam bude. Ne budite ludi da placate precenjene adaptere gitarskih brendova po muzickim radnjama, ovo radi, provereno. Ja sam sve svoje adaptere koje sam koristio do sada penzionisao.
http://www.agena-ns.co.rs/agena_energy_program.htm
Spoiler:

e svaka ti dala. 
a bas sam mislio da narucim poznati Visual Sound adapter s onim daisy chain kablom.
koliko napajas pedala s jednim adapterom?

a bas sam mislio da narucim poznati Visual Sound adapter s onim daisy chain kablom.
koliko napajas pedala s jednim adapterom?
Kako si zadovoljan sa dark matter pedalom? Ja sam je probao nisam nesto bio odusevljen pa sam uzeo nesto drugo al sad mi opet nekad fali malo gaina. Jel imas neki snimak sa bendom?
kako ti se čini taj Zoom?Baba Slim wrote:
Spoiler:
pros 'n' cons
Napajam 8 pedala (ustvari 10 efekata jer u onoj velikoj crnoj ima 3), ali to je samo zato sto nemam duzi daisy chain. Iskreno verujem da ikakav problem ne bi bio da se napaja i vise, jer, kao sto rekoh, 500mA. Sve to zajedno na tom jednom daisy-ju trosi oko 200mA, znaci ima jos fore koliko hoces. Ali svakako, i ako ti bude malo, za recimo veci broj pedala, uzmes dva komada za 1000rsd i resio si problem, da ne kazem da si cak i u toj varijanti duplo jeftinije prosao nego sa 1Spot.clapton wrote:koliko napajas pedala s jednim adapterom?
Ne znam za kakvu ti muziku treba, ali meni ima sasvim ok kolicinu gaina...mada, ruku na srce, ja gain drzim na 3h, i to je po meni upotrebljivi maksimum, jer preko toga ne ide toliko u vece zasicenje koliko mu se pojacava sum. Plus, sto u zavisnosti od potrebe je bustujem sa ovim RC klonom ili Bad monkeyem koji su ispred. Kada ga poguram sa RC-om, onda em dobije malo vise gaina em malo vise bass-a, dok kad ukombinujem Bad Monkey i TC DM, onda dobijes klasican lead zvuk, dosta gaina, utegnut, sa izrazenim srednjima i dugackim sustainom. Meni odgovara za moju svirku. Nemam snimak s bendom za sad gde koristim DM, nazalost, ako bude, okacicu.veljapa wrote:Kako si zadovoljan sa dark matter pedalom? Ja sam je probao nisam nesto bio odusevljen pa sam uzeo nesto drugo al sad mi opet nekad fali malo gaina. Jel imas neki snimak sa bendom?
Sta te konkretno zanima? Tema je presiroka da bih krenuo nasumicno da kucam utiske, potrajalo bi.Overdrive wrote:kako ti se čini taj Zoom? pros 'n' cons
- Da li je user friendly?Baba Slim wrote:Sta te konkretno zanima? Tema je presiroka da bih krenuo nasumicno da kucam utiske, potrajalo bi.Overdrive wrote:kako ti se čini taj Zoom? pros 'n' cons
- Za šta je koristiš?
- Kada bi ti je ukrali da li bi je kupio ponovo?

Pa, mora se imati na umu da je korisnicko iskustvo individualna stvar. Meni jeste. Pre njega sam imao Zoom G3 na kojem sam se valjda navikao na princip funkcionisanja - pravis u svakom presetu virtuelni "lanac efekata", sa bilo kojim redosledom, i onda mozes u okviru tog pojedinacnog preseta/lanca ukljucivati i iskljucivati pojedinacne efekte. Ovaj mali "single pedal size" procesor ima ogranicenja usled malog formata, odn. zbog posedovanja samo jednog prekidaca, pa ne mozes nogom "skrolovati" kroz preset levo-desno da bi dosao do odredjenog efekta u lancu koji zelis da (de)aktiviras, kao sto je to moguce na G3, na kojem je dosta stvari moguce uraditi nogom, jer imas 3 tastera od kojih svaki ima duplu funkciju. Na ovom MS50G mozes da biras da li ce dugi pritisak na footswitch da bude ulazak u stimer, ili Tap Tempo funkcija.Overdrive wrote:- Da li je user friendly?
E sad, imajuci neka od tih ogranicenja na umu, ja sam jednostavno prilagodio nacin koriscenja te pedale i preseta koje sam napravio, i ne osetim te nedostatke skoro uopste, osim sto moram da se sagnem i rukom promenim preset izmedju pesama, ali to mi ne predtavlja problem, jer koristim manje od 10 preseta (realno 5-6), pa ne moram bog-zna-koliko da vrtim da bih dosao do onog koji mi treba.
Preseti koje ja najvise koristim su razlicito podeseni dilejevi u raznim kombinacijama (plus diskretan reverb koji je stalno ukljucen u svakom presetu na kraju lanca, jer nemam samostalnu reverb pedalu, a necu da sebi namestam reverb na mikseti), zatim tremolo, neki ambijentalni preseti sa prenaglasenim reverbom za sviranje kod kuce, i manje-vise to je to. Mogao bih da koristim i choruse na njemu, koji su takodje odlicni, ali mi ne treba jer imam zaseban chorus (CE-2 klon), zatim mislim da cu koristiti envelope filter u skorijoj buducnosti, itd...Overdrive wrote:- Za šta je koristiš?
Dakle, ne koristim puno toga, ali ovo sto koristim mi jako dobro sluzi i veoma dobro dodje.
Imam samo 3 preseta koja sam namestio da koriste simulacije pojacala, i to - clean preset (Fender sim), crunch preset (valjda Matchless sa malo pojacanim gainom) i Lead preset (valjda Plexi simulacija na otpanju). Eto, za ne-daj-boze scenario, moze se cela svirka odraditi sa ta tri preseta koje mozes namestiti da ih pritiskom na footswitch vrtis u krug (...A->B->C->A...)
Sto se simulacija tice, imam utisak da sve te simulacije koje su namenjene za high-gain zvuk imaju taj neki jako visoki sum koji ne moze da se izbegne. Eto, i ta Fender simulacija, jednostavno neuporedivo losije radi od ovog Joyo American Sound simulatora, i nikako ne mogu da je namestim da radi ni priblizno dobro. Ali, zlu ne trebalo, da mi sve ostalo crkne, i to bi posluzilo sasvim dobro. Eto, pre nekog vremena sam na neki jam session u NS poneo samo gitaru, Zoom-a i adapter,

Apsolutno! Previse stvari radi i vise nego dobro, i veoma je funkcionalna. Narocito ako uzmemo u obzir da nova kosta 100e, na odglasima i manje. Covece, pa za te pare (pricam o ceni polovne pedale) ne moze da se kupi NI JEDAN samostalni delay koji ima Tap tempo funkciju + Time Subdivisions opciju koja funkcionise u sprezi sa ukucanim tempom. Samo zbog toga je vredi kupiti, da ne gledamo dalje (modulacije, reverbi, simulacije pojacala i drajvovi za ne daj boze)...Overdrive wrote:- Kada bi ti je ukrali da li bi je kupio ponovo?
Jednostavno pedala je "swiss army knife" u pedalboardu.
Super deluje bord ali si ga matori bas pretero sa velicinom.. 

I ti i ja znamo da to nije moguce. 
Salu na stranu, pazljivo sam izmerio pre narucivanja koja je velicina potrebna za to sto hocu da ubacim. Ovo jos nije gotovo sto se tice broja pedala and shit - u pravu si da deluje preveliko, ali to je samo u odnosu na trenutni broj pedala. Jbg, sacekace jos malo dok se ne popuni onim sto sam isplanirao da uzmem, ali onda ce biti jasno da je ovo knap.

Salu na stranu, pazljivo sam izmerio pre narucivanja koja je velicina potrebna za to sto hocu da ubacim. Ovo jos nije gotovo sto se tice broja pedala and shit - u pravu si da deluje preveliko, ali to je samo u odnosu na trenutni broj pedala. Jbg, sacekace jos malo dok se ne popuni onim sto sam isplanirao da uzmem, ali onda ce biti jasno da je ovo knap.

Txs, kraljuBaba Slim wrote:
Jednostavno pedala je "swiss army knife" u pedalboardu.

koliko ti je izašlo za ove dimenzije?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Probao bord, sve radi VRH!Baba Slim wrote: