Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
bancika
Ma kako ne znas. To je isto kao sto se uvozi i sinteticko djubrivo za kukuruz.
Ne, ozbiljno, kako ide za kompjutere? Svi koje znam odu u emmi i tol'ko

mada je bolje da ne znam
-
ssmc
- Floyd
-
Overdrive wrote:ssmc wrote:Nabavi. Neka vrsta varijante kako ljudi sada nabavljaju komponente za komp.
pfft...ja ni ne znam kako ljudi sada nabaljaju komponente za komp..?
jel može nešto opširnije o tome
U Mađarskoj su komponente jeftinije čak i sa većim PDV-om nego što je naš (mislim da je 27%), komponente se kupuju u radnji u kojoj se plaća manje za taj PDV na konto toga što je neko stanovnik Srbije (ili se novac vraća na granici, opet nisam siguran). Što se garancije tiče, lik od koga sam kupio SSD hard disk je rekao da u slučaju da nešto capi on pri odlasku ponese račun i garanciju i da nikad nije imao problema. Mislim i da daju dužu garanciju nego ovde. Što se novca tiče, efektivno izađe jeftinije nego da se kupuje kod nas u najjeftinijoj prodavnici. U slučaju mog HDD-a sam tada prošao nekih ~2k dinara jeftinije sa sve poštarinom što mi je poslao čovek iz NS-a, a to je fazon HDD Samsung od 120GB koji sam platio 65€ čija je cena kod nas sada od 8540 dinara pa na više. Nisam proveravao, ali moguće da je za skuplje stvari veća ušteda. Opet moguće je da su i naši malo uskladili cene od tada pošto sam siguran da je pomeunti HDD bio skuplji.
EDIT:
bancika wrote:Ma kako ne znas. To je isto kao sto se uvozi i sinteticko djubrivo za kukuruz.
Ne, ozbiljno, kako ide za kompjutere? Svi koje znam odu u emmi i tol'ko

mada je bolje da ne znam
E pa na emmi sam i mislio. Vidim sada da su spustili malo cenu za taj SSD, mada opet izađe jeftinije u pomenutoj kombinaciji (ne nešto spektakularno, ali jeftinije).
-
bancika
a znao sam za tu foru, samo ne za komponente. Ja sam kupio tako espresso aparat. Ispao mozda 20k manje nego kod nas.
Al kako ce oni da kupe ove relativno egzoticne pedale, nije kao da toga ima po tehnickim radnjama u Madjarskoj?
-
ssmc
- Floyd
-
bancika wrote:a znao sam za tu foru, samo ne za komponente. Ja sam kupio tako espresso aparat. Ispao mozda 20k manje nego kod nas.
Al kako ce oni da kupe ove relativno egzoticne pedale, nije kao da toga ima po tehnickim radnjama u Madjarskoj?
Pa ovo što je majti rekao. Postoji lik koji organizovano dovlači opremu sa thomann-a ovde, organizacija je mislim slična kao ovi što dovlače komponente, samo dovlače muzičku opremu i naplati nešto preko od cene koja je na thomann-u za transport.
-
pisac
Ne znam da li je ovo original.I sta mislite o tim specijalnim edicijama kojim je ponekad izgleda tesko potvrditi autenticnost?
-
jagoda
Izgleda kao potpuno regularan Fender Koreanac.
-
pisac
Na glavi ima samo Fender,ispisano srebrnom bojom izgleda,bez iceg drugog,i drvo je Koa.SD magneti.Te specijalne edicije samo zbunjuju ljude.
-
jagoda
Zbunjuje samo to sto je neko uklonio natpis "Made in Korea" koji je bio uredno postavljen ispod serijskog broja.
-
pisac
Mozda se takve gitare malo teze prodaju preko oglasa.Zbog sumnji,zbog tih malih serija,edicija,eksperimenata.Mozda nisu dovoljno poznate,nema ih u vecem broju.Znas li kakvog je kvaliteta takav Fender iz Koreje,recimo u odnosu na MIM,Jagodo?
-
Perce
Mislim da uopste nebi trebali da idu preko 500 jura. E sad....
-
LifelessDead
Ne bi, ali idu. Mada zavisi i od modela.
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-M ... ilter_id=4
Oce li mi neko objasniti koja je svrha stavljanja cene od 899eur? Ovo kad vidim u spupermarketu dize mi se kosa na glavi, sad jos i na KP mora neko da se glupira. Jos i ima smisla kad kupujes u supermarketu ili preko interneta jer ti se taj dinar i vrati kao kusur, ali ne vidim koji je ovde smisao.
-
ivan242
LifelessDead wrote:Ne bi, ali idu. Mada zavisi i od modela.
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-M ... ilter_id=4
Oce li mi neko objasniti koja je svrha stavljanja cene od 899eur? Ovo kad vidim u spupermarketu dize mi se kosa na glavi, sad jos i na KP mora neko da se glupira. Jos i ima smisla kad kupujes u supermarketu ili preko interneta jer ti se taj dinar i vrati kao kusur, ali ne vidim koji je ovde smisao.
Kako rece brat Djura "CIA snajka,CIA" Americka fora u vezi poreza i marketinga,u auto industriji 999cm kubnih ne spada u zakonsku grupu od 1000 itd...Zaba videla...Sto se tice JV strata kad sam pokusavao pre tri godine da ga kupim u Nemackoj i molio druga da 500e bude cena dokle da mi "biduje" nisam ga kupio.Zasto,ako je u originalnom stanju 900 pa na gore.To je moje iskustvo...
-
pisac
Psihicki momenat.Cifra pocinje cetvorkom i ti podsvesno prihvatas cenu kao da je to cetristo i nesto evra,pa i nije skupo kao mnogo,a ustvari od 500 te deli samo jedan evro.I kazna zatvora na 99 godina je isto trik sa podsvesnom percepcijom.