Ja koristim ponekad Boss CS-3, a ponekad procesor Zoom G1Xon (u principu ista sprava koju Baba Slim ima, samo sa prekidačima i expression pedalom). Zoom koristim pre svega kad sviram sam (ili sa pevačicom, ali mu dođe na isto, je l') zato što ima looper, a može da se od njega napravi vrlo lep preamp za akustaru. Ja takodje na presetu za akustaru koristim lanac efekata koji ima kompresor, EQ i reverb. E sad - jedini kompresor na Zoomu koji valja je simulacija dbx160, i on sam po sebi šljaka odlično. Problem kod njega je, kao i kod MXR Bass Compa koji sam probao par puta za akustaru, što podjednako deluje na sve frekvencije, tj. stvarno široko radi, ali to i nije baš najpoželjnije za gitaru. Ako ga namestiš da pumpa niže signale, očekuj da takodje pumpa mnogo basa koji će non-stop da vuče. S druge strane, ako ga namestiš da radi suptilnije, nema neke velike koristi od njega.
Meni se iskreno više sviđa kako radi CS-3 u tim situacijama. Možda zato što ga duže imam pa sam bolje provalio kako da ga namestim, ali takodje i zbog toga što on pumpa prevashodno srednjake, što je u live settingu zapravo zahvalno. Ako budeš probao CS-3, obrati pažnju na jednu mnogo bitnu stvar - njegov ''Attack'' pot radi suprotno od ''gitarske'' logike, dakle kad je skroz odvrnut, tad je naduže vreme attacka pa se najmanje čuje rad kompresora, a kako ga okrećeš ulevo, tako se skraćuje vreme attacka i sve više i više se guše tranzijenti, što nije loše za neki chicken-pickin', ali akustaru ume baš da ubije u pojam. Moja je preporuka da kreneš sa ''Attack'' potom nameštenim na 3-4 sata za početak, pa ako ne ''ravna'' dovoljno pojedinačne udarce, da ga tek onda polako motaš nalevo. Moj seting je: Level 2 sata, Tone 10 sati, Attack 3 sata, Sustain 11 sati.
Inače, po mom nekom osećaju, najidealnija varijanta kompresora za akustaru bi bio neki multi-band komp, na kojem bi npr. moglo da se namesti da propušta, tj. ne obrađuje donji spektar frekvencija, a da gura kompresiju samo na srednjake i visoke, ali ništa slično nisam video u formatu pedale.