Inace, preneo sam nekoliko bolt on elektrika u koferima ali putnickim. To je, mislim, najbezbedniji i nasigurniji transport gitare koja moze da se rasrafi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
na nekoj temi je bilo govora o novim propisima po kojima se muzički instrumenti mogu da tretiraju kao ručni prtljag (prošešljaj to malo po forumu)Perce wrote:Da ali ne znam sta se desava ako ti paket ne stigne ili stigne ostecen, a nije to ni bitno. Sta se desava Ako gitara ode u tovarni prostor u stilu "bacanje kamena sa ramena" pa se nesto izlomi ili cak i ne stigne do tovarnog prostora? Sta onda?
Kad uzmes gitaru od Tomana, kontam da je njihiva odgovornost, dok ne stigne do tebe. A kada nosis gitaru sa sobom, to je... pa tvoja odgovornost.
mene ovde zanma da li gitara tako u mekanoj futroli uopšte može da stane u one kasete iznad sedišta? (npr neka 335 model)Rockatansky wrote: Ali, ako imas mekanu fotrolu za gitaru mozes da je uneses gore u avion, posto se podrazumeva da u mekanoj futroli nece preziveti redovan transport dole,
e pa jbg, ako neces da se kockas, a ti kupi flight case i plati da ide kao prtljag ali da ga predas na gate-u. To je jedino sigurno resenje. Dosta sam se raspitivao i kod avio kompanija i po forumima, posto sam doneo dve gitare iz USA i jos dve nosio napred i nazad dvaput. Nema garancija da ce da te puste da uneses gitaru u avion sta god da uradis. Jedino mozes da kupis mesto pored i da te onda sigurno puste, a to ne verujem da ces da radisPerce wrote:To kockanje tipa, pravi se da znas sta radis pa app mi je klimavo. Nisam ljubitelj, pogotovo ako sam spucao 200ak jura za kartu i imam gitaru sa sobom. Sta da radim ako me ne puste sa gitarom?! Zeznuta situacija. Ako gitara i moze da stane u one pretince iznad glave, sigurno nece biti mesta za torbe ostalih putnika iz tvog reda a i to moze da predstavi problem. Jos ako je u torbi.... Koliko sam cuo, svojevremeno, Brian May je kupovao jos jednu kartu za svog "crvenog" i uredno ga smestao na sediste pored sebe.
Anyway, skoknucu do aerodroma pa cu da pitam na informacijama ili cu da ih obrnem telefonom.
ne mora da znaci...kao sto rekoh, nosio sam ibanez hard case za RG i preko okeana i posle jat-om do beograda. Niko me nista nije pitao, niti sam ja nekog pitao.Avlijaner wrote:Hard case nece da prime kao rucni prtljag, dakle ide "dole"
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest