Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Ovo ce postati jos jedna tema za izbegavanje 

ajmo ajmo..
šta je to odličan instrument?
Pomozite drugarima koji prate oglase, da znaju kada tačno i koliko šta da plate
šta je to odličan instrument?
Pomozite drugarima koji prate oglase, da znaju kada tačno i koliko šta da plate
Буги, баш си шашкаст 

Bugi je šaškast..pa pogledaj svoga avatara nesrećo..Kristijan wrote:Буги, баш си шашкаст
Odlican instrument moze da bude i gitara od 60 eura naravno, ali u glavnom nije, prporucio sam buleta jer ima ime, tradiciju i tacno znas sta ces dobiti na njemu u zadnjih 20 godina, neces puno, ali joces generalno solidno sastavljen instrument za pocetnika, te varijante sto sam.ih nazvao kinesko smece su upravo to, naj niza klasa instrumenta sastavljena od naj gorih delova bez trunke paznje, e sad i ako mu ulozis paznju moze postati svirljiv instrument ali nista vise od toga i dalje ima sve najgore na sebi i da bi dobio solidan moras da zamenis sve na njemu, o tome se radi, kinezi naravno rade i dobre instrumente kojima je posvecena paznja ali oni me kostaju 60 eura novi
Svirati gitaru napravljenu u zemlji koja nema dodira sa rokenrolom je nekako bljak...zutaci i rock,nekako ne ide.Drugo,Srbija je puna kineskih prodavnica u kojima kupujemo stvari koje samo spoljnim izgledom daju nadu da smo kupili ono sto nam treba,dok naravno,kisobran pri prvom naletu vetra ode niz ulicu,a u ruci ostane samo drska...sto se meni desilo vec.Ali firme koje su otvorile pogone,da ne kazem fabrike u Kini,itekako drze do svog imena i renomea,i ne dozvoljavaju improvizacije, i radnici su samo ruke,neophodne da se finalizuje proizvod,i njihovi pokreti i rad i vestina ne razlikuje se od pokreta ruku americkih i meksickih majstora i radnika.Firma je firma,proizvod je proizvod,a verujem da ce kineski radnik cak i bolje odraditi svoj deo posla,i truditi se da izbaci maksimalni kvalitet,koji mu nalaze poslodavac za tu radnu operaciju.U americi radnike stiti 15 sindikata i razni advokati,moze se raci da su na neki nacin i razmazeni,a u Kini radnik je radnik,niko i nista,i verovatno se oseca prilicno srecan ako nadje posao u americkoj fabrici Fender i za to prima recimo 500 dolara,sto je za Kinu dovoljno dobro,dok kolega u Americi za isti posao,mozda i za nijansu aljkaviji,dobija tri-cetiri puta vise.Ili koliko vec,nije ni vazno.Znaci,ne zavisi od kineskih radnika kvalitet proizvoda-o,oni to rade verovatno toliko ozbiljno i priljezno,bolje i kvalitetnije nego drugi-vec od firme i politike iste.Kupujuci Squier vi ne kupujete kinesku gitaru,vec americku,koju su pravili kineski radnici.Moja Bugera je pravljena u Kini,i ja sam zadovoljan njome,ne razmisljam ko ju je pravio sve dok besprekorno radi i meni pruza zadovoljstvo pri koriscenju-ne osecam se prevaren,i inferioran u odnosu na nekog kome je pojacalo pravljeno u Nemackoj ili Americi.Naravno da postoji neka psiholoska barijera,ali iskreno,pola sveta se proizvodi u Kini danas,i u Vijetnamu,Indoneziji,Bangladesu,Koreji...dal je gitaru u Fenderu pravio neki crnac iz Ohaja,ili neki Kinez koji je rodjen u Njujorku,ili je pravio Kinez rodjen u nekom gradicu od 8 miliona stanovnika u Kini,meni i nije vazno.Vazan je konacni proizvod,i cena.
Mozda najjeftinija gitara ne moze da se prepravi u instrument koji zvuci kao onaj od hiljadu ipo evra,ali moze verovatno da sluzi svrsi.Prodao sam nabrzinu Squier kad sam bezao iz Srbije,i sad se kajem zbog toga.To je bila nesavrsena gitara,ali toliko svirljiva,toliko zgodna,tako je rezonantna bila,na suvo,da sam zgrozen samim sobom sto nisam nasao neko resenje i zadrzao je u svom zivotu.Drpio sam je najpoznatijem krusevackom gitaristi ispred nosa,on ju je hteo kupiti samo zbog vrata,koji je bio neverovatno dobro profilisan i svirljiv,hteo ga je premestiti na neku svoju skuplju gitaru,valjda...Fiesta Red,ta serija je imala drugacije,zgodnije vratove.Sa ulaganjem od mozda dve-tri stotine evra,mogao sam prekonfigurisati taj Squier u mnogo napredniju gitaru...
Mozda najjeftinija gitara ne moze da se prepravi u instrument koji zvuci kao onaj od hiljadu ipo evra,ali moze verovatno da sluzi svrsi.Prodao sam nabrzinu Squier kad sam bezao iz Srbije,i sad se kajem zbog toga.To je bila nesavrsena gitara,ali toliko svirljiva,toliko zgodna,tako je rezonantna bila,na suvo,da sam zgrozen samim sobom sto nisam nasao neko resenje i zadrzao je u svom zivotu.Drpio sam je najpoznatijem krusevackom gitaristi ispred nosa,on ju je hteo kupiti samo zbog vrata,koji je bio neverovatno dobro profilisan i svirljiv,hteo ga je premestiti na neku svoju skuplju gitaru,valjda...Fiesta Red,ta serija je imala drugacije,zgodnije vratove.Sa ulaganjem od mozda dve-tri stotine evra,mogao sam prekonfigurisati taj Squier u mnogo napredniju gitaru...
Last edited by pisac on 10 Oct 2015, 11:42, edited 1 time in total.
Kvasni je bolji za prdenjeOverdrive wrote:jedem beskvasni hleb i dosta voća i povrćaBaba Slim wrote:Odakle ti snage?

https://www.youtube.com/watch?v=ZA_akvyGbxo
Marlin by hohner.Preskocite negde na 4 min.Istu takvu je drug platio 70 e pre par godina i otkida kako radi.Sendvicara,sperka.Nista fensi drvo.Kupio bih je pre bilo kakvog skvajera.Ali opet retko se nadju na oglasima,a skvajera ima kol'ko 'oces
Marlin by hohner.Preskocite negde na 4 min.Istu takvu je drug platio 70 e pre par godina i otkida kako radi.Sendvicara,sperka.Nista fensi drvo.Kupio bih je pre bilo kakvog skvajera.Ali opet retko se nadju na oglasima,a skvajera ima kol'ko 'oces
Naravno da ima solidnih gitara za sviraje po kuci za te pare. Ali nova? Mislim da za te pare ne moze da se nadje instrument (ponovo nov) koji bez ulaganja od bar 40 evra moze da bude nesto za sta bih ja rekao "fin instrument". I taj skvajer je nesto sto kupis i znas sta ces da dobijes za te pare,kao i bilo koji drugi brend. A mozda su i te asure super,a niko ne sme da ih uzme pa se jos uvek ne zna
. Sve treba probati. Ja sam probao j&d najjeftiniji u radnnji i zvuci mi bolje neko jedan skvajer koji sam hteo polovan da uzmem. To sto mi je tad treblo sam dobio i to je to. Lik mi ga je ispodesavao,hteo da mi spusti zice i na kobilici,meni bilo mrsko da cekam. Odgovaralo mi i to je to. Sve gitare PROBATI pre kupovine i NE GLEDATI STA PISE NA NJOJ

postoje dve grupe muzičara:alfonso wrote:Naravno da ima solidnih gitara za sviraje po kuci za te pare. Ali nova? Mislim da za te pare ne moze da se nadje instrument (ponovo nov) koji bez ulaganja od bar 40 evra moze da bude nesto za sta bih ja rekao "fin instrument".
jedni sviraju kod kuće, drugima je instrument - alat.
Ovi kojima je instrument alatka, moraju da vode računa (kao i kada kupuješ profi alat) da taj alat traje, da se ne haba, krivi, crkava, da jednostavno mogu da imaju poverenja u nj.
Ovi drugi, kod kuće mogu da paze, glancaju i neguju kakav god instrument da im daš, i to će trajati i trajati.
A što se zvuka tiče? Tu nek me neko ubedi da ume da prepozna zvuk skuplje gitare ili pojačala od onih jeftinijih i ja mu skidam kapu.
Danas može da se dobije zvuk kakav hoćeš sa kakvom hoćeš opremom, skupom, jeftinom, osrednjom itd
Onaj ko danas ne može da dobije željeni zvuk, ima problem sa samim sobom.

majtimika wrote:Odlican instrument moze da bude i gitara od 60 eura naravno, ali u glavnom nije, prporucio sam buleta jer ima ime, tradiciju i tacno znas sta ces dobiti na njemu u zadnjih 20 godina, neces puno, ali joces generalno solidno sastavljen instrument za pocetnika, te varijante sto sam.ih nazvao kinesko smece su upravo to, naj niza klasa instrumenta sastavljena od naj gorih delova bez trunke paznje, e sad i ako mu ulozis paznju moze postati svirljiv instrument ali nista vise od toga i dalje ima sve najgore na sebi i da bi dobio solidan moras da zamenis sve na njemu, o tome se radi, kinezi naravno rade i dobre instrumente kojima je posvecena paznja ali oni me kostaju 60 eura novi

Iz fenderovog kataloga 2002... Ipak su Aster i Rooster pravljeni od drveta a bulet od šper ploče

Laminated znaci samo da je sklopljeno telo uz vise komada 5-6-7-10 ne znaci da je od sperploce, ali s obzirom da sam radio na meksickom stratu kojem je bilo telo iz 7 delova ne vidim tu neki problem, cak i da je sperka ni tu ne vidim problem, licno sam svirao par hohnera od sperke koji su zvucali sjajno, poenta je kako je nesto nepravljeno i sta mozes da ocekujes od toga, kod buleta je u zadnjih petnaest godina svaki profil vrata isti , svaki deo je isti , sve je poprikicno lepo obradjeno i bar sto se mene tice imaju vecu doslednost u izardi od daleko skupljih modela. Ove varijante sto su nove 60-70 eura to se raspada svaka, svaki vrat je drugaciji, sve je sklepano, jer su to u glavnom ne postojece firme tj proizvod na koji kupac lepi svoj logo kao recimo aster, ta marka ne postoji taj naziv lepe na proizvode koje mix music valja u srbiji, i kad se jedan proizvodjac zatvori, a to se u kini desava preko noci , oni samo nadju drugog i kazu nalepi nam aster i nek izgleda kao strat i idemo dalje, o tome pricam, nagledao sam se tih govana i pre cu uvek uzeti topolov sper nego palowniju za telo
- NikolaGerza
Moj bullet je CY '04 godiste i od basswood-a je, nije od sperke. Odlican bullet je onaj sa COB serijskim brojem. Najslicniji mex stratovima. Ima telo standardne debljine za strat, pickguard sa 11 rupa i glava je pravilnog fender oblika. Jurim tog Squiera dosta dugo, ali nikako da naidjem na pravog. 

priča meni drug koji je optičarmajtimika wrote: oni samo nadju drugog i kazu nalepi nam aster i nek izgleda kao strat i idemo dalje,
Kaže, došo Kinez jedan dan, istresao torbu punu okvira za cvikere, sve sami brendovi tipa guči, esilor, prada..trte mrte..
I ovaj gleda, kaže okej naočare, samo sve su zlatne boje i pita kineza "Jel imaš neke braon?"
Kinez kaže doneće sutra
Surta dolazi, vadi iz torbe iste one zlatne, samo sa strane, tamo gde piše brend, napisano italik kurzivom "Neke Braon"