Low output..High output

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Low output..High output

Post by DrGreenthumb » 18 Oct 2015, 20:04

:D

Overdrive

Post by Overdrive » 18 Oct 2015, 20:52

DrGreenthumb wrote::D
:ziveli:

Perce

Post by Perce » 18 Oct 2015, 21:46

DrGreenthumb wrote::bambi:
Onda izvini. Uostalom, što ne odeš u radnju i ne uradiš tako? Ja sam tako kupio svoje pikape u Mitrosu, za 3 minuta...
Isto tako neko moze da ode u radnju i da kupi neki auto cije gume imaju koeficijent buke manji od 65dB. Totalno nebitan parametar po kom se kupuje auto. Ili magneti....IMHO. Ali ok. Postujem covekovu zelju i volju.

Overdrive

Post by Overdrive » 18 Oct 2015, 21:55

Perce wrote:

Isto tako neko moze da ode u radnju i da kupi neki auto cije gume imaju koeficijent buke manji od 65dB. Totalno nebitan parametar po kom se kupuje auto. Ili magneti....IMHO. Ali ok. Postujem covekovu zelju i volju.
Dear Perce, ja ne sviram metal. Osim toga, imam snažan udar na žice. to su već dva uslova koja otpisju High Output magnete (po savetima koji se mogu naći na sajtvoim proizvođača magneta)

Dakle ne radi se samo o preferenciji zvuka, već i o načinu sviranja.

Osim toga, naiđoh na snimak čoveka koji je..

uostalom aj da ne duljim..evo snimka i čitaj ispod šta kaže čovek

"Can't Put this guitar down since putting the Tonerider pickups in.
I've played nothing but high output Dimarzio ceramic pickups for over 10 years and trying low output pickups (due to something Gary Moore said in an old interview) has blown me away. I always thought vintage paf type pickups would be too weak and lack sustain.
I find they have more sustain than high outputs.
As the note dies the treble seems to fade much quicker than everything else and makes double bends very addictive "

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 18 Oct 2015, 22:14

Perce wrote:
DrGreenthumb wrote::bambi:
Onda izvini. Uostalom, što ne odeš u radnju i ne uradiš tako? Ja sam tako kupio svoje pikape u Mitrosu, za 3 minuta...
Sarkazam bro :ziveli:
Glede teme, čovijek je već odlučio šta želi, ne treba ga zbunjivati dodatno. Stoga, don't bother :)

fattwang

Post by fattwang » 18 Oct 2015, 23:01

Overdrive wrote: Drugi deo bi bio (logika mog pitanja) da izađem iz prodavnice, pročitam "nešto" na kutiji u kojoj su magneti i kažem "ok, to su definitivno low output", a ne da se uzdam u osećaj, uverenje, pretpostavke ili horoskop prodavca koji je izvoleo smatrati da su magneti koje mi je prodao low output.
To ne može jer ne postoji opšteprihvaćeni standard a neće ga ni biti.
Neki proizvođači u okviru svoje game daju relativne odnose između modela. Preko toga se moraš osloniti na tuđe ili sopstveno iskustvo.

Overdrive

Post by Overdrive » 18 Oct 2015, 23:09

fattwang wrote:
To ne može jer ne postoji opšteprihvaćeni standard a neće ga ni biti.
Neki proizvođači u okviru svoje game daju relativne odnose između modela. Preko toga se moraš osloniti na tuđe ili sopstveno iskustvo.
zar ne postoji neka tehniča situacija od koje zavisi je High a šta Low outoput kod magneta?

Neki majstor koji namotava magnete verovatno zna šta treba da radi kad mu neko traži npr High output magnete a šta kada namotava Low output?

komil

Post by komil » 18 Oct 2015, 23:45

Overdrive wrote:Dear Perce, ja ne sviram metal. Osim toga, imam snažan udar na žice. to su već dva uslova koja otpisju High Output magnete (po savetima koji se mogu naći na sajtvoim proizvođača magneta)
OMG. Evo. uskoro ti stiže gitara takva kakva je. Pickupi koje ćeš imati u njoj će biti high output. Pa ti onda javi ovde, uštekaj gitaru u tog solid state Marshalla što imaš pa javi da li to kleca pod tvojim sivonjskim udarom na žice. Eto, ne moraš dalje nikakve YT vidoje više da pratiš, samo uštekaj to što dobiješ. Ne znam tvoje pojačalo ni malo, tako da pričam napamet stvarno, ali ajd da kažem da ćeš imati clean bez problema.

Što se metala tiče, to je tek priča gde bi se iznenadio šta su tu reperi, al ajd. Evo za početak, pogledaj specifikaciju Seymour Duncan JB, DCR je 16.6Kohm (znači duplo namotaniji nego ove koje gledaš), plus, magnet je dosta jači od dvojke (ALNICO 5). I onda pročitaj da ga Duncan preporučuje za country muziku. Šta ćeš sad?

Overdrive

Post by Overdrive » 18 Oct 2015, 23:49

komil wrote:
Overdrive wrote:Dear Perce, ja ne sviram metal. Osim toga, imam snažan udar na žice. to su već dva uslova koja otpisju High Output magnete (po savetima koji se mogu naći na sajtvoim proizvođača magneta)
OMG. Evo. uskoro ti stiže gitara takva kakva je. Pickupi koje ćeš imati u njoj će biti high output. Pa ti onda javi ovde, uštekaj gitaru u tog solid state Marshalla što imaš pa javi da li to kleca pod tvojim sivonjskim udarom na žice. Eto, ne moraš dalje nikakve YT vidoje više da pratiš, samo uštekaj to što dobiješ. Ne znam tvoje pojačalo ni malo, tako da pričam napamet stvarno, ali mislim da je verovatnije da ćeš imati i clean.

Što se metala tiče, to je tek priča gde bi se iznenadio šta su tu reperi, al ajd. Evo za početak, pogledaj specifikaciju Seymour Duncan JB, DCR je 16.6Kohm (znači duplo namotaniji nego ove koje gledaš), plus, magnet je dosta jači od dvojke (ALNICO 5). I onda pročitaj da ga Duncan preporučuje za country muziku. Šta ćeš sad?
e pa imam ja i malog fendera lampaša .. :D

a to "sivonjski"..uač jo languić bro !

da ne isučem teže oružje ;)

komil

Post by komil » 19 Oct 2015, 00:09

Overdrive wrote:Neki majstor koji namotava magnete verovatno zna šta treba da radi kad mu neko traži npr High output magnete a šta kada namotava Low output?
Od onoga što si naveo ranije, recimo da je grubo do oko 7-8 K nešto što je nizak broj namotaja za taj tip bobine. Kada su motali ručno pickupe u Gibson fabrici otprilike toliko žice je moglo da im stane na bobine, do 9K. Tako su "epohalno" došli do formule za taj čuveni pickup. Iz toga proizilazi da se duplo više namotaja od toga postižu mašinskim motanjem, majstori ne idu baš u zaista high output teritorije motanja.
Last edited by komil on 19 Oct 2015, 00:21, edited 1 time in total.

Overdrive

Post by Overdrive » 19 Oct 2015, 00:14

komil wrote:
Overdrive wrote:Neki majstor koji namotava magnete verovatno zna šta treba da radi kad mu neko traži npr High output magnete a šta kada namotava Low output?
Od onoga što si naveo ranije, recimo da je grubo do oko 7-8 K nešto što je nizak broj namotaja za taj tip bobine. Kada su motali ručno pickupe u Gibson fabrici otprilike toliko žice je moglo da im stane na bobine, do 8K. Tako su "epohalno" došli do formule za taj čuveni pickup. Iz toga proizilazi da se duplo više namotaja od toga postižu mašinskim motanjem, majstori ne idu baš u zaista high output teritorije motanja.
hoćeš da kažeš da se (mašinski) i Low i High ne razlikuju u broju namotaja?

komil

Post by komil » 19 Oct 2015, 00:20

Ne, hoću da kažem da se mašinskim motanjem može ugurati više namotaja nego ručnim, bolja iskorišćenost prostora i jača tenzija žice.

Overdrive

Post by Overdrive » 19 Oct 2015, 00:21

komil wrote:Ne, hoću da kažem da se mašinskim motanjem može ugurati više namotaja nego ručnim, bolja iskorišćenost prostora i jača tenzija žice.
dobro, a broj namotaja ne utiče na Low/High output?

komil

Post by komil » 19 Oct 2015, 00:32

Overdrive wrote:
komil wrote:Ne, hoću da kažem da se mašinskim motanjem može ugurati više namotaja nego ručnim, bolja iskorišćenost prostora i jača tenzija žice.
dobro, a broj namotaja ne utiče na Low/High output?
Utiče. S tim što gledanje otpora u Khm nije isto što i broj namotaja, to je isto procena. Output se odnosi STRUJU koju pickup proizvodi, merenje te struje bi bila neka objektivna mera outputa. Tvoje pitanje je zašto to niko ne radi veoma precizno. Odgovor je zato što to nije baš bitno, ima drugih karakteristika pickupa koje su ljudima mnogo bitnije, sasvim je dovoljno da ovo ostane na orijentacionom nivou.

kwiss

Post by kwiss » 19 Oct 2015, 15:44

Uvatili ste se za otpor, ko da je on naj bitniji a niko ne pominje čika Henrija koji je naj bitniji :O.o:

Post Reply