Squier afinity

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

majtimika

Re: Squier afinity

Post by majtimika » 01 Nov 2015, 22:12

Nema kriterijuma, ako ti se svidja uzmi ako ne nemoj, isto je inkod 100 i kod 1000 i kod 10000 eura

Rockatansky

Post by Rockatansky » 01 Nov 2015, 22:20

NIje isto, za 100e je lakse, ne moze da bude losija, nego sto si je platio... :D

nebojsak

Post by nebojsak » 01 Nov 2015, 22:25

majtimika wrote:Nema kriterijuma, ako ti se svidja uzmi ako ne nemoj, isto je inkod 100 i kod 1000 i kod 10000 eura
плус иљаду

možeš lako da se zajebeš i kod obuće i kod kola, kad provališ da ti nešto smeta posle nedelju-dve-mesec dana. Problem je u tome što još uvek nije izmišljen bolji način za ocenu od svojeručnog probanja.

mada realno nema nekog velikog zajeba kod đitri od 100 evra. U 10 minuta sviranja ćeš provaliti kakva je izrada, kako ti leži, da li te pragovi kolju i da li su čivije baš kršina ili ne, a to je sve što ti treba od takvog instrumenta.

alfonso

Post by alfonso » 01 Nov 2015, 22:35

Moram da se zahvalim Kristijanu!
Kada god sam pitao za neku glupost,covek mi je dao pravi savet.
Hvala batice!
Nestrpljiv sam da uzmem novu gitaru,ali cu da stekam dok ne ystekam za nesto sto stvarno hocu,a ne da iz jednog prelaznog resenja upadnem u drugo :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Nov 2015, 11:39

Нема на чему. :ziveli:

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 02 Nov 2015, 20:23

Sto se tice Bullet-a, mislim da je svaki komad razlicit. Ja imam Bulleta iz '04 tacno pre 10 godina kupljena u Mitrosu i ne bih je menjao nikad. Vrat je prav, odlican, 10 godina nije mrdnuo, non stop menjam zice i stimove i nikad nikakav problem. Pragovi evo traju 10 godina i odlicni su. Drvo nije sperka vec je lipa. Tremolo se ne raspada, ne gubi boju, ne pucaju zice u sedlima, ne izjedaju se srafovi. Promenio sam civije i elektroniku, ali ni fabricka nije bila toliko losa.
Imao sam USA strat i ljudi nisu verovali da je ova gitara bolja i po zvuku i po svirljivosti od njega.
Imao sam i Affinity squier i mislim da je razlika estetske prirode. Na affinity je telo za nekoliko milimetara deblje od bulleta, glava je 70's style, civije su malo bolje promera 10mm, dok su na bulletu 8mm, maska ima 11 rupa bullet ima 8. Mozda ima jos nekih sitnih razlika, ali u sustini to je to...
Prosle godine sam u Americi kupio Squier BULLET iz 2013 i ne moze se porediti sa ovim mojim.
Ono sto hocu da kazem je da su Squier Bullet Strat gitare prozivedene do 2006 godine odlicne gitare. Posebno bih naglasio seriju sa COB serijskim brojem. Koliko sam mogao da vidim ta serija ima standard dimenzije i mislim da je najbolja od Bulleta. Ako nesto takvo izleti u oglasima, kupujem 100%.

Naravno ovo je samo moje misljenje, mozda imam srece u kupovini gitare...ko zna :D

Fenderica

Post by Fenderica » 02 Nov 2015, 22:08

NikolaGerza wrote: Imao sam USA strat i ljudi nisu verovali da je ova gitara bolja i po zvuku i po svirljivosti od njega. :D
ma šta kažeš?!? I prodao si usa strata a zadrzao skvajera buleta?

pisac

Post by pisac » 02 Nov 2015, 22:51

Ja sam imao Bullet Fiesta Red i vrat je bio neverovatno dobro profilisan.Nije bila izlakirana pedantno,a ni obradjena ispod laka bas naj naj,ali to doprinosi niskoj ceni,zar ne? Sasvim upotrebljiv instrument po poznatoj Fenderovoj recepturi.Inace je bila akusticna, hocu reci rezonantno telo koje vibrira prilikom sviranja bez pojacala-da se razumemo,prica o iverici i sper ploci su izmisljene,Bullet je napravljen od lipe,kao i brojni Ibanezi,cak i oni skuplji.Elektronika je bila jeftina,samim tim i zvuk,ali i dan-danas se kajem sto sam se olako odrekao te gitare i prodao je,umesto da je odnesem kod nekog majstora i ugradim kvalitetnu elektroniku,pa kud puklo da puklo,bolje bi zvucala sigurno.Ali kazem,bila je toliko zgodna i svirljiva gitara,u koju je vredelo uloziti truda i nesto novca,ako odgovara gitaristi.I uvek bih pre ponovo kupio Squier,nego neke anonimne firme bombasticnih imena koje su se juce pojavile sa hiperprodukcijom jeftinih nalickanih instrumenata,nepoznatog kvaliteta.

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 02 Nov 2015, 23:02

Fenderica wrote:
NikolaGerza wrote: Imao sam USA strat i ljudi nisu verovali da je ova gitara bolja i po zvuku i po svirljivosti od njega. :D
Stvarno ne znam u kom si fazonu pa me juris ovde u postovima. Imao sam i prodao sam. Ispala mi dobra cena, a i trebale su mi pare. Squier-a ne bi prodavao nikad zato sto volim tu gitaru, to je moja prva el. gitara a i kada bi je prodavao ne bi mogao da izvucem toliko novca koliko sam ulozio.

Fenderica

Post by Fenderica » 03 Nov 2015, 08:03

NikolaGerza wrote:
Fenderica wrote:
Stvarno ne znam u kom si fazonu pa me juris ovde u postovima. Imao sam i prodao sam. Ispala mi dobra cena, a i trebale su mi pare. Squier-a ne bi prodavao nikad zato sto volim tu gitaru, to je moja prva el. gitara a i kada bi je prodavao ne bi mogao da izvucem toliko novca koliko sam ulozio.
Znaš li koliko je naivan ovaj tvoj komentar? Providan kao staklo. Nikada ti nisi ni drzao u rukama dobar instrument, naročito ne usa standarda, jer ne bi to napisao i sramotio se. Ajd u zdravlje.

nesharm

Post by nesharm » 03 Nov 2015, 09:03

Fenderica = Trzalica?
Ima neke tipske odgovore, tipa balavljenje na US Standard strat, klasicno trolovanje...

majtimika

Post by majtimika » 03 Nov 2015, 09:56

Bas htedoh reci original trzalica, usa standard je jedna po prilicno bedna gitara, tako da bilo ko , ko se tripuje da je to vrh vrhova realno ne zna mnogo o gitarama i gleda samo natpis na glavi

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Nov 2015, 11:00

majtimika wrote:Bas htedoh reci original trzalica, usa standard je jedna po prilicno bedna gitara, tako da bilo ko , ko se tripuje da je to vrh vrhova realno ne zna mnogo o gitarama i gleda samo natpis na glavi
kaže se "ja mislim da je usa standard je jedna po prilicno bedna gitara"

(i piše se "poprilično")

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 03 Nov 2015, 12:05

Fenderica wrote:Znaš li koliko je naivan ovaj tvoj komentar? Providan kao staklo. Nikada ti nisi ni drzao u rukama dobar instrument, naročito ne usa standarda, jer ne bi to napisao i sramotio se. Ajd u zdravlje.
Stvarno ne znam u kom si fazonu i zbog cega toliko trolujes svaku temu na forumu. I ja sam ovde nov i jeste da sam mlad i amaterski sviram gitaru, ali stojim iza svog misljenja i onoga sto sam licno proverio. Na kraju krajeva tvrdim da ti u zivotu nisi drzao neku kvalitetniju gitaru u svojim rukama, a kamo li svirao i zapazio neke nedostatke i td i td. (Ovo se ne odnosi na probu skupih gitara po prodavnicama). Kladim se da kad bi ti sad uzeo i vezanim ocima probao squier i neki fender od 3000e ne bi uocio razliku.

A evo ovo je inace taj Fender, a desno je moj Squier. Ziveli! :ziveli:
Image

EDIT: Ovo je inace Fender Robert Cray model sa fiksnom kobilicom.

majtimika

Post by majtimika » 03 Nov 2015, 13:19

Overdrive wrote:
majtimika wrote:Bas htedoh reci original trzalica, usa standard je jedna po prilicno bedna gitara, tako da bilo ko , ko se tripuje da je to vrh vrhova realno ne zna mnogo o gitarama i gleda samo natpis na glavi
kaže se "ja mislim da je usa standard je jedna po prilicno bedna gitara"

(i piše se "poprilično")
Hvala na lekciji iz gramatike, uvek sam spreman da prihvatim nova saznanja, a sto se tice standarda , da poprilicno je bedna gitara, ne mislim samo ja tako

Post Reply