Instrumentalni domaći album "TIME" - Boško Martinović

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

uberelf

Re: Instrumentalni domaći album "TIME" - Boško Martinović

Post by uberelf » 10 Apr 2015, 19:10

Karimii, da, ima definitivno faza koje bi se mogle povezati i sa ambijentalom, tnx

tommytigh77, hvala na preslušavanju i kritici. Sve to mozak beleži i barem ja negativne komentare ne shvatam kao problem... Šta da ti kažem, svačije uvo je drugačije, ne može se svima ugoditi. Srećan sam što ima puno ljudi kojima se dopalo, ali potpuno mi je prirodno da je nekom to što radim pfffft :D. Ima na svetu x muzičkih bogova, bilo bi smešno da se svako od nas tripuje da smo oni. Mešavina žanrova koja ti se eto ne sviđa takva kakva je, je nešto u čemu sam prilično dosledan petnaestak godina, uz napredovanje. Naravno da ima razlika, promenilo se svašta, ali kada je reč o tom, instrumentalnom žanru, to sam ja - nežnije i fanki/jazz klin ili klavirske pratnje i rock-metal solo dist preko toga. i I vrlo je verovatno da ćeš prepoznati da sam to ja i za par godina, jer nikoga nisam kopirao. Ni tada ti se neće svideti, ali onima kojima je leglo i koji iz nekog razloga danas plaćaju da skinu album iako je dostupan besplatno za slušanje, hoće. Ta prva pesma se zove expectations. Očekivanja nas u životu često slome, posebno ona nerealna dok smo adolescenti. Kao talasi. More nije uvek mirno, ljubav nije uvek srećna. Tako ni ta pesma ne može ni u kom slučaju da bude nežna sve vreme :). Na našim prostorima zaista malo ljudi radi instrumentalnu muziku. A svi smo odslušali sve od Gatrija Govana, Petrucij, Metinija i sve znamo o svemu. Gitarski instrumentalni albumi od 30-40 minuta su ljudima, pa i poznatijim muzičarima po hard diskovima godinama. Znam nekoliko koji se razvlače par godina singl po singl ili nikako da se završe. I to je stvarno šteta. Evo, ja sam moj uradio kako sam mogao i sad je red na druge kolege muzičare da održe taj tip muzičke ideje na infuziji svojim albumima
:ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 10 Apr 2015, 19:57

Ja nisam nikakav muzicki kriticar, niti ista slicno, tako da cu da razbijem kombo kilometarskih postova i kazem samo da je ovo vrlo kul. Lepo je sto ima ljudi na ovim prostorima koji se bave ovakvim stvarima, i koji ulazu trud, vreme, i novac u to. Samo napred. :bravo:

komil

Post by komil » 10 Apr 2015, 20:23

Tenji wrote:Ja nisam nikakav muzicki kriticar, niti ista slicno, tako da cu da razbijem kombo kilometarskih postova i kazem samo da je ovo vrlo kul. Lepo je sto ima ljudi na ovim prostorima koji se bave ovakvim stvarima, i koji ulazu trud, vreme, i novac u to. Samo napred. :bravo:
:1:

Ja sam pustio album na slušalice dok sam nešto radio i bilo mi je dosta gotivno. Nisam razmišljao, pa ne mogu da dam neku ocenu ili koristan savet. Zvučna produkcija mi je bila dovoljno dobra i prijatna da mogu da uživam i na tom, da kažem, površnijem nivou. Obično to nije slučaj sa domaćim albumima, obično većina njih zvuči kao bolje snimljeni demo.

C Y N I C

Post by C Y N I C » 11 Apr 2015, 14:23

I od mene pohvale prvenstveno za autorski rad i uopste istrajnost da danas snimis tako nesto... kapiram da ce osecaj da bude ekstra kad za 20 godina kad pustis svoj prvenac i setis se svega.

Gitarska svirka super, a ima i bas dobrih delova pesama koji lako i brzo udju u uvo i meni se generalno svidja, preslusao 10ak i kusur puta, a i nastavicu dalje da slusam, samo cepaj!

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 13 Apr 2015, 12:36

Odlicno odsvirano! :)

uberelf

Post by uberelf » 13 Apr 2015, 21:44

kakav niz pozitivnih komentara! Hvala vam puno na lepim rečima - drago mi je da vam se dopada, Tenji, komil, C Y N I C i petrucci :metal: :ziveli:

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 16 Apr 2015, 22:09

Cicmila!! wrote: nije lose. mislim da je dobra oprema i produkcija odradila dosta posla ovde vise nego dobro muzicarenje (daleko bilo da lose svirate). meni je ovo iskreno jaaako dosadan zvuk jer sam ga cula vec dosta.
super je ovo album za moju kevu, caleta, jer ih jako podseca na smak i zlatka manojlovica.
Ako nešto podseća na Smak i Zlatka Manojlovića to valjda može biti samo kompliment za autora albuma i ostale učesnike istog. Kamo sreće da je više ovakvih iskrenih projekata. Preslušao sa zadovoljstvom i opet ću. :ziveli:

uberelf

Post by uberelf » 27 Apr 2015, 11:21

nebeskacarica wrote: Ako nešto podseća na Smak i Zlatka Manojlovića to valjda može biti samo kompliment za autora albuma i ostale učesnike istog. Kamo sreće da je više ovakvih iskrenih projekata. Preslušao sa zadovoljstvom i opet ću. :ziveli:
Hvala za komentar, drago mi je da si uživao!

Jedna vest, ovih dana će biti puštene za besplatno skidanje matrice svih numera sa albuma (tj. bez četvrte, jer je to bio samo jedan kanal - jedan instrument) bez svih gitarskih solo deonica. Znači, backing tracks za sve one koji se pronalaze u instrumentalnoj improvizaciji preko gotovih numera ili u skidanju pesama, pa koriste backing tracks za to. Svakako nije loše za vežbu... Pa, ko voli nek izvoli :). Javljam!

uberelf

Post by uberelf » 28 Apr 2015, 13:01

Drugari, evo i backing tracks su tu, odnosno matrice za džemovanje itd. Ko voli, besplatno. :ziveli:

Nocturne Magazine: ALBUM 'TIME' BOŠKA MARTINOVIĆA SPREMAN DA DOBIJE VAŠU VERZIJU!
http://nocturnemagazine.net/vesti/9078/ ... su-verziju
Image

uberelf

Post by uberelf » 13 Nov 2015, 14:59

Početkom oktobra me je ugostio Miloš Georgijević Gera u emisiji "Kaži dragička" na dvestadvojci. Oko sat vremena smo slušali album "TIME" i drugu muziku i malo ćaskali o mom albumu, pa oni koje zanima mogu da poslušaju na youtube... Pozz svima! :ziveli:

pisac

Post by pisac » 13 Nov 2015, 16:09

Instrumentalna pozadina je dobra,ono bas svetski.Sto se tice gitare,zarobio si sebe i kreativnost u onom VIDITE STA SVE MOJA GITARA MOZE!!!(...i efekti takodje).
Satiriani,Eric Johnson,Vai,Yngwie,Nuno Betenitakodalje...bar mi se cini,primetan je uticaj.I zasto bezis od refrena?Jedna muzicka tema,i oko nje se kreces,razradjujes,i kako kazes,razgovaras sa drugim instrumentima.Inace,kako si zamislio,tako i treba-gitara da bude dominanta.Ali...bez onog dokazivanja brzine,koriscenja nekih zvucnih efekata,bez lutanja.Zapamti staro pravilo-ne treba da se svidis sebi,ili drugim gitaristima(od kojih ce vecina reci da je to bljak!),vec obicnim ljudima,analfabetama,koji slusaju muziku srcem,a ne uvom muzicara koji prepoznaje skale moduse i MXR i Bogner pedale...u krajnjoj liniji,salu i dzep pune oni prvi,pa kad stvaras nesto,gledaj da se njima svidis,a ne gitaristima ili sebi.Najveca dela,i u rok i u klasicnoj muzici,mogu lako da se zapamte,odzvizde,otpevaju...I napravljena su za obicne ljude,koji ce to da shvate na svoj nacin,i prihvate.
Sto hocu reci-tema.Prepoznatljiva tema,koja se razvija,uzburkava i stisava,i ostaje u uhu i kad se pesma zavrsi.
Inace,dobar si.Dobar i uporan,a smiren.Gadna kombinacija.Samo cepaj.
...i kupi jednog Fendera.

Frostensen

Post by Frostensen » 13 Nov 2015, 17:21

Evo i ja sam preslusao ceo album. Najveci utisak mi je produkcija, ne zbog nedostatka muzicke inspiracije vec zbog onoga sto je drug komil primetio. Vecina albuma u Srba zvuce kao bolji demo snimci. Ovo zvuci kao album, tako da, kapa dole samo za to. Takodje, kapa dole za pustanje backing tracks za narod da svira. Sto se muzike tice, primetio sam sijaset super nekih temica i gitarskih fraza koje su mi se bas bas svidele. Jedina zamerka bi bila sto u globalu imam utisak da lutaju teme u okviru numere. Ne umem da objasnim najbolje, ali posle par minuta nemam utisak da slusam istu numeru i onda izgubim tu nit/frazu/ koja me povela i sve nekako prelazi u neki neformalni jam. Ali sve u svemu, ni danas mnogo poznatija imena na domacoj i stranoj sceni nisu mogla uvek da se pohvale prvim albumima koji su neponovljivi. Neki (da sad ne skrecem temu) od domacih legendi su imali sasvim prosecne prve albume gde se nije moglo ni nazreti ta ce posle da urade. U tom smislu, apsolutno se ne slazem sa Piscem apropo uticaja, meni je ovo daleko pitkije i blize od nekih drugih instrumentalnih izdanja koje cuo kod nas a koje bas pucaju na Satriani/Vai fazon, dok ovo ima neki svoj smek i prizvuk "domaceg" koji mi se svidja. Na momente Vlatko, Time itd. Samo napred i svako dobro :ziveli:

pisac

Post by pisac » 13 Nov 2015, 19:04

Mislio sam okvirno,u globalu.Ja ne pratim opus ovih gitarista bas pomno,ali ono sto sam cuo(i video na nekoliko DVD-ja koje posedujem)podseca me na njih na ovom Boskovom albumu,na momente jako.Iako je Bosko rekao da je bio prvenstveno Iron Maiden fan.
Hocu reci,ja prepoznajem old school gitariste,s jedne strane,i ove nove,sredere,dzezere,fusion itd.,s druge strane...Sa puno efekata,i sintetickim zvukom a la Ibanez i Music Man,i one starije,sa Fenderima i Gipsonima,gde gitara ima prirodniji zvuk-nekako dise i zivi kroz pesmu.
To sto sam rekao da me podseca zvuk na Vai-a i Satiriani-a,nije hendikep,cak sta vise...no to je samo moja subjektivna ocena,subjektivni dozivljaj.Sto mi ne treba uzeti za zlo,jbg,ja sam isto old school,ne obracajte paznju na mene. :ziveli:

uberelf

Post by uberelf » 13 Nov 2015, 19:52

Drugari Pisac i Frostensen, hvala vam beskrajno na komentarima i slušanju! Svaka kritika i + i - je korisna! Ko zna šta ću ja misliti o albumu za 5-6 godina :). Zapravo, mnoge stvari koje sam želeo da uradim (što se tiče raznovrsnosti "orkestra" :) i slično) jednostavno nisam imao mogućnosti da realizujem. Užasno je teško okupiti ljude oko neke zajedničke priče, pa još i da se skapiraju međusobno.... Pomenuo sam već u ranijim komentarima, predviđao sam bezgitarske delove, ali nije bilo uslova za još muzičara koji su dovoljno inspirisani da "vode" neku numeru... Od uticaja se svakako ne može pobeći - i možda i ne treba. Ipak sam ja na Satrianiju i Vaiu sazreo. A da, Iron Maiden je bend koji je definitivno zaslužan za moju ljubav ka melodiji, ali osim što sam u životu svirao dosta njihovih pesama, nikada nisam pravio takvu muziku (praviš ono što izbija jbg). Satch je naravno uradio svoje... Možda je neki ambijentalni/stari progressive žanr takođe uticao na mene, pa zato ima nedominantnih - lutajućih delova, s tim da sam se uvek vraćao glavnoj temi pred kraj. Mislim, ja to malo i volim da čujem kod drugih, možda i to ima uticaja... Ljudi to zameraju i Bucketheadu koji je opet otišao u krajnost u tom nekom smeru. Konkretnih glavnih tema u svakoj numeri ima, ali to je sad već pitanje kome se šta sviđa - nemam pojma :). Inače, ja sviram custom gitare, pravljene po nekim mojim željama - ta druga ima veću dinamiku i "tveng", mnogo je bliskija stratu. Ipak, ovaj album je ceo snimljen na onoj prvoj koja ima kompresovaniji zvuk itd - što ste i primetili. Pa ko voli... :)

Anyway, hvala još jednom na podršci i savetima! :) Biće valjda para i inspiracije da se dalje nešto komponuje i snima u budućnosti

pisac

Post by pisac » 13 Nov 2015, 22:42

Daj par informacija o tim gitarama,kad si vec pomenuo,i zainteresovao ljude,verovatno...

Post Reply