izrada elektricne violine ??
izrada elektricne violine ??
ok postupak pravljenja nije sam po sebi tezak , samo ne znam kako je ozvuciti ??
molim vas da ne pisete odgovore tipa "kupi magnet" , ako ima neki nacin u kucnoj varijanti ????
unapred zahvalan ...
molim vas da ne pisete odgovore tipa "kupi magnet" , ako ima neki nacin u kucnoj varijanti ????
unapred zahvalan ...
- Rocket Roll
Re: izrada elektricne violine ??
Piezo elementi?
Upravo to!Mislim da ih Maric prodaje, pa ih pozovi i pitaj!Rocket Roll wrote:Piezo elementi?
blagodarim ......
http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... 2=86&l3=92
ako mislite na ovo , onda je to znak da niko ovde nije normalan
pa zar nema neka (mnogo) jeftinija varijanta.....
zato je i pravim , jer ne mogu da kupim .....
ako mislite na ovo , onda je to znak da niko ovde nije normalan

zato je i pravim , jer ne mogu da kupim .....
- Rocket Roll
Nenene, mislio sam - onako kako je Viden ozvučio svoju gitaru. Kupiš ugradne piezo-elemente i - je li - ugradiš ih u kobilicu violine. Nešto od ovog, gledaj od pola strane naniže: http://radioklub.co.yu/katalog/komponente.php?q=piezo
Za detalje, moraš da pitaš Videna. On će znati šta može da ti posluži. I kako da to posle povežeš.
Za detalje, moraš da pitaš Videna. On će znati šta može da ti posluži. I kako da to posle povežeš.
- Vlajkovitch
balanso wrote:ok postupak pravljenja nije sam po sebi tezak , samo ne znam kako je ozvuciti ??
unapred zahvalan ...
kupi "magnet" je najjednostavnije resenje..veruj mi najteze je uklopiti piezzo u kobilicu,ukoliko uspes da kupis tako mali kod nas!
Moras uracunati mnogo parametera od pritiska zica na kobilicu do samog tonalnog opsega kobilice tj,drveta od kojeg je napravljena...ma ne mogu ni da nastavim o tome...
ili radio klub kako je neko vec pomenuo, ili ima da narucis vec sredjenu kobilicu pa da probas.Ima neki tip u Pirotu koji to radi i salje na kucnu adresu.Ja nisam to uzimao, sve se nadam da cu skupiti jos kesa pa uzmem sebi nesto ozbiljno,da se ne zezam sa budzenjem vise...ali to probaj.. evo ti tel. 064/271-91-12
znas li barem kako se frajer zove ??? i jel ima nesto na netu ????
- Rocket Roll
Zove se Dragan, ali ne znam da li je frajer...balanso wrote:znas li barem kako se frajer zove ???