Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kwiss

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by kwiss » 04 Dec 2015, 15:02

CountDuckula wrote:
Ja tvrdim da za te pare nemas gitaru sa ovakvim dodacima. Poznajem licno coveka i ne mogu da recima objasnim od kakvih krseva pravi vrlo vrlo upotrebljive gitare.
Uopste nije neozbiljna osoba i vrlo dobro zna sta radi. :bow:
E sad, uopste nisam ubedjen da ove moje reci nekome mogu promeniti utisak, ali sam imao potrebu da napisem da gitara nikako nije za podcenjivanje.
Kojim dodacima ?Sve ukupno ne vredi ništa!A tačka deset je za desetku :)
Ovo je jedan od skupljih delova na toj gitari :
http://www.ebay.com/itm/COOL-Gibson-Epi ... 1719857772

Overdrive

Post by Overdrive » 04 Dec 2015, 15:15

kwiss wrote:
nije baš tako
čovek je uložio neki trud u ovu gitaru
osim toga, gitara ne izgleda ništa lošije od mnogo skupljih
cena je realna, tu i tamo može da se spusti.
Čak i samo vrat izgleda odlično

Što se tiče čivija, to nema veze
Čivije su sve dizajnirane tako da drže štim, nekima treba više obrtaja da bi se fino podešavalo, nekima manje i to je sve
Ove sa više obrtaja su skuplje, one sa manje su jeftinije
Gitara drži ili ne drži štim u zavisnosti od drugih stvari, pre svega od kontakta žice sa sedlima, tj nutom.

kwiss

Post by kwiss » 04 Dec 2015, 15:18

Overdrive wrote:
kwiss wrote:
nije baš tako
čovek je uložio neki trud u ovu gitaru
osim toga, gitara ne izgleda ništa lošije od mnogo skupljih
cena je realna, tu i tamo može da se spusti.
Čak i samo vrat izgleda odlično

Što se tiče čivija, to nema veze
Čivije su sve dizajnirane tako da drže štim, nekima treba više obrtaja da bi se fino podešavalo, nekima manje i to je sve
Ove sa više obrtaja su skuplje, one sa manje su jeftinije
Gitara drži ili ne drži štim u zavisnosti od drugih stvari, pre svega od kontakta žice sa sedlima, tj nutom.
Trebao si napisati kakav ton ima,ovako nemam predstavu o 'custom' pevcu :D

OVCA

Post by OVCA » 04 Dec 2015, 16:23

Jel moze neko da objasni u cemu je ovde fora:https://www.kupujemprodajem.com/Squier- ... filter_id=

Jel ovaj bulet (COB) zaista toliko superioran u odnosu na druge ili je ovo jos jedna u nizu nebuloznih tvrdnji kvazi strucnjaka sa KP?

pisac

Post by pisac » 04 Dec 2015, 16:58

Pa kaze covek da je u rangu Fendera,ako ne i malo bolji...

...desava se,da ne gresimo dusu.Plus,ima mnogo lepe sare,i po telu i po guzi...ja sam imao Ficu koji je bio u rangu Lamborginija...nazalost,morao sam da ga prodam da bi kupio Juga koji je bio u klasi Bugatti-ja.Tja,zivot je cudna reka...

Rockatansky

Post by Rockatansky » 04 Dec 2015, 18:02

Stvarno izgleda isto na prvi pogleda, ali...

Recimo glava stvarno ima drugaciju konturu, kao Fender, pogledajte prvu civiju od gore... Uostalom, da se na pravim pametan, i ne prepricavam, evo link:

http://www.strat-talk.com/forum/squier- ... s-cob.html

E sada da vredi 180? Pa ne bih rekao iz prostog razloga skoro je bio Squier Standard na KP za 180... Pa se vrteo dva meseca, meni doslo da ga kupim.
Voleo bih da vidim kakve ima magnete taj COB.

kwiss

Post by kwiss » 04 Dec 2015, 20:33

fattwang

Post by fattwang » 04 Dec 2015, 21:09

kwiss wrote:Trifun i njegove čarolije :metal:
Ovome ni Jupiterijanac nije ravan

CountDuckula

Post by CountDuckula » 04 Dec 2015, 21:25

kwiss wrote:
CountDuckula wrote:
Ja tvrdim da za te pare nemas gitaru sa ovakvim dodacima. Poznajem licno coveka i ne mogu da recima objasnim od kakvih krseva pravi vrlo vrlo upotrebljive gitare.
Uopste nije neozbiljna osoba i vrlo dobro zna sta radi. :bow:
E sad, uopste nisam ubedjen da ove moje reci nekome mogu promeniti utisak, ali sam imao potrebu da napisem da gitara nikako nije za podcenjivanje.
Ovo je jedan od skupljih delova na toj gitari :
http://www.ebay.com/itm/COOL-Gibson-Epi ... 1719857772
Ja bih samo voleo da vidim da li bi mogao da nadjes nekog ko ce dzabe da ti ugradi bilo sta od svega ovoga. Nigde nisam napisao da vredi svih 16000 din, ali bih je svakako pre kupio nego novog Squier bulleta koji zamalo toliko kosta. A uz to ni ne moze da se nastimuje kako valja...
I da se ponovim, moj post nije bio da namenjen menjanju necijeg misljenja. Smisao u tome da covek krseve pretvara u upotrebljive gitare.
Svakako raspravu ne bih da pretvorim u raspravljanje, pa cu prihvatiti da si bolji strucnjak od mene.

Fenderica

Post by Fenderica » 04 Dec 2015, 21:52

CountDuckula wrote: ali bih je svakako pre kupio nego novog Squier bulleta koji zamalo toliko kosta. A uz to ni ne moze da se nastimuje kako valja....
Pre bi kupio maketu gitare (konzumca od 5000 dinara) za 16000 dinara, jer ga je tvoj poznanik apgrejdovao?

Care, za 16000 dinara mozeš kupiti Squier Standard/Affinity ili neki drugi bolji stratocaster a ne igračku iz marketa koja liči na gitaru.

CountDuckula

Post by CountDuckula » 04 Dec 2015, 22:26

Fenderica wrote:
CountDuckula wrote: ali bih je svakako pre kupio nego novog Squier bulleta koji zamalo toliko kosta. A uz to ni ne moze da se nastimuje kako valja....
Pre bi kupio maketu gitare (konzumca od 5000 dinara) za 16000 dinara, jer ga je tvoj poznanik apgrejdovao?

Care, za 16000 dinara mozeš kupiti Squier Standard/Affinity ili neki drugi bolji stratocaster a ne igračku iz marketa koja liči na gitaru.
Pretpostavljam da si ti ovaj sa naocarima za Sunce... (Otprilike si ovako shvatio moje pisanije).
Ocigledno je da lose i nerazumljivo pisem, pa mogu samo jos vise da uprskam svakim novim postom. Zao mi je ali ne umem da objasnim da samo setup bilo koje gitare kosta bar 3000 din. Moze i za manje ako ga radi neko ko je pregledao neki tutorial na youtube i vec ume. -> Posle kog ce ipak platiti (nekom drugom) ovih 3000 da se to valjano uradi i da nema fake tonove, da ne zvecka i slicno.
Tesko mi je da objasnim stavku 10 iz oglasa jer je ocigledno, osim mene retko ko razume. Mozda sam samo lud kao i "moj poznanik"...
Onaj ko sve ovo zna sam, kupi roostera i sve sam uradi, te ga ima "po nabavnoj ceni".

Ako jos jednom napisem da je svrha mog posta bila samo zelja da podelim iskustvo u vezi tih njegovih instrumenata, da li ce to biti shvaceno kao moj licni stav i nenametanje drugima?
Stvarno nisam imao nameru da pisem ovoliko oko meni nebitne gitare.

Ne primate me u druzinu? :O.o:

Fenderica

Post by Fenderica » 04 Dec 2015, 22:34

CountDuckula wrote:
Bože, ovde ti nije potrebna pozivnica, pojaviš se i pišeš, papir ovaj elektronski sve trpi hehe. Nego, po toj tvojoj narodnoj, onda ovaj moj Fender vredi jedno dve iljade eura? Ako računam svaki put kada sam ga setapovao po 3000 dinara, ladno mogu cenu u oglasima da mu namunjim na 2000€ i da stavim stavku .10, tako beše?? :mrgreen:

CountDuckula

Post by CountDuckula » 04 Dec 2015, 22:53

Fenderica wrote:
CountDuckula wrote:
Bože, ovde ti nije potrebna pozivnica, pojaviš se i pišeš, papir ovaj elektronski sve trpi hehe. Nego, po toj tvojoj narodnoj, onda ovaj moj Fender vredi jedno dve iljade eura? Ako računam svaki put kada sam ga setapovao po 3000 dinara, ladno mogu cenu u oglasima da mu namunjim na 2000€ i da stavim stavku .10, tako beše?? :mrgreen:
Samo poslednji setup racunas. Tacnije, uzimas u obzir. Ne znamo da li su prethodni bili dobri. :XD:
Pa ga naplatis, ili ne.
Ja bih u ovoj situaciji pre naveo ponude "kupaca" koje su bar za oko 40% nize od onog sto je navedeno u oglasu. Meni bi recimo bilo glupo da ponudim 8000 za tog Rostera (Jer pise duplo vise). Neko bez problema posalje takvu ponudu.
Ni sam ne znam ko je tu u pravu.

...Tvoj Fender verovatno vredi 2000. Evo ja prihvatam cenu.

Fenderica

Post by Fenderica » 04 Dec 2015, 22:57

CountDuckula wrote:
...Tvoj Fender verovatno vredi 2000. Evo ja prihvatam cenu.
Ej, a ima i ugradjen neki ***** na drugom potu:
Image
i to će da stavim u oglas pod stavkom 10. eee nema labavo

nenadg

Post by nenadg » 04 Dec 2015, 23:02

мало да тролујем . ..

Има једна виц на ту тему . .

"За колико си продао бициклу ... ?"

"За 500 еура ..."

"За 500 ?...Како ... ?"

" Па оно, .. .трампио сам за две кокошке од по 250 еура.. " :ziveli:

Post Reply