Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by bancika » 04 Dec 2015, 23:09

CountDuckula wrote:Meni bi recimo bilo glupo da ponudim 8000 za tog Rostera (Jer pise duplo vise).
glupo bi bilo i meni, ali je to verovatno realnija cena. Ne mozes setup da racunas u cenu kako god da okrenes. Kao da u cenu polovnih kola uracunas to sto si radio redovni servis...ne ide. Ako je los setup to moze da ubije dodatno cenu, ali jbg, takvo je trziste polovnih stvari. A uz to, svi ti delovi koje je naveo zajedno ne kostaju ni 20e. Civije od gitare koja je isto njesra kao rooster, epi magnet koji mozes na ebay da porucis za 15$ za par, dva kondenzatora od po 10 dinara...jbg, ulozen je trud, ali svi mi ulazemo trud u svoje gitare :) Po toj racunici, za mog ibbyja od 1k evreja u koji sam ulozio jos cca 400 i puno ljubavi i truda, realno je traziti bar 1500? Smejali bi se ljudi i nudili mi 500, ali jbg, to je realnija cena, koliko god ja ulozio u nju. Ipak je to bilo za moj merak, ne za povecanje vrednosti :)

CountDuckula

Post by CountDuckula » 04 Dec 2015, 23:30

bancika wrote:
CountDuckula wrote:Meni bi recimo bilo glupo da ponudim 8000 za tog Rostera (Jer pise duplo vise).
glupo bi bilo i meni, ali je to verovatno realnija cena. Ne mozes setup da racunas u cenu kako god da okrenes. Kao da u cenu polovnih kola uracunas to sto si radio redovni servis...ne ide. Ako je los setup to moze da ubije dodatno cenu, ali jbg, takvo je trziste polovnih stvari. A uz to, svi ti delovi koje je naveo zajedno ne kostaju ni 20e. Civije od gitare koja je isto njesra kao rooster, epi magnet koji mozes na ebay da porucis za 15$ za par, dva kondenzatora od po 10 dinara...jbg, ulozen je trud, ali svi mi ulazemo trud u svoje gitare :) Po toj racunici, za mog ibbyja od 1k evreja u koji sam ulozio jos cca 400 i puno ljubavi i truda, realno je traziti bar 1500? Smejali bi se ljudi i nudili mi 500, ali jbg, to je realnija cena, koliko god ja ulozio u nju. Ipak je to bilo za moj merak, ne za povecanje vrednosti :)
Setup se odnosio na novu gitaru iz radnje (Napomenuh Squier Bulett) koja svuci ko sargija dok se ne sredi. To ne moze dzabe (a kvalitetno), pa mu cena dodje do 16000. U tom smislu sam naveo setup. A to je po kvalitetu izrade tu negde u istoj klasi. Obe su "makete" kao sto rece moj novi drugar. (Jbg drugari smo. Posle ovolike komunikacije, gotovo je. Makar i jednostrno :XD: )

Udjosmo u dubiozu... :D
Sve sto napisem zahteva mnogo objasnjenja. Idem da spavam. Sanjacu Roostere, pottove, troslojne pickguardove, nut od kosti pirane i ostale egzotike.

komil

Post by komil » 05 Dec 2015, 00:04

Nek su delovi 30 eura, neka je brušenje pragova vrednosti 30 eura. Sad smo ukupno oko stotke, bez amortizacije što gtr nije nova a ni delovi.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 05 Dec 2015, 00:25

CountDuckula wrote: Ocigledno je da lose i nerazumljivo pisem, pa mogu samo jos vise da uprskam svakim novim postom. Zao mi je ali ne umem da objasnim da samo setup bilo koje gitare kosta bar 3000 din.
Ju ju pa jel to Hetfild radi taj setap kada toliko kosta?! :D Znam ja lika koji setap naplacuje 50 evra ;) ja onako gledam, rekoh ne hvala, ja to sam uradim sebi (besplatno) a on mi kaze, ma da ali JA kada ti uradim kod mene taj setap (od 50 e) gitara ti vredi toliko vise! :krstise:

CountDuckula

Post by CountDuckula » 05 Dec 2015, 00:45

komil wrote:Nek su delovi 30 eura, neka je brušenje pragova vrednosti 30 eura. Sad smo ukupno oko stotke, bez amortizacije što gtr nije nova a ni delovi.
Ajmo da sracunamo detaljno. Sad je i mene zainteresovalo koliko bi to stvarno kostalo.

Jeste cena novog Roostera (na nekoj akciji odpre neku godinu) bila 5000 din. Ali je euro tada bio ako se ne varam 105 -110. Nisam ni suguran da ima novih Roostera u ovom trenutku. Narocito ne na akciji. Neka bude da bi ga nasli po ceni od 7000 din. Novog.
Evo lik na KP prodaje telo za 1500, vrat za 3000. Nek bude cena za drvo ukupno 3000 din.
Dakle
Drvenarija - 3000
Civije (neke nove Asterove kostaju 2000) - nek bude 1000 za civije
Pickuguard - 500
Magneti (sva 3) - 1500
Potovi + poklopci + ona 2 za usmeravanje zica (ne mogu da se setim u ovom trenutku engleskog naziva) - 700
Prekidaci i preklopnik - 300
Bridge (kompletno sa svim delovima i blokom) - 700
Neko da sve to spoji - 3000
Setup (visina zica, kotiranje, pragovi ako treba, podesavanje sipke, visina magneta, aj nek bude i zamena zica tu) - 3000 (zice su samo 700)
Mozda sam negde omasio za cenom u + ili -
A verovatno sam nesto i manje racunao nego sto treba.

Kad se sve sabere ispada 13700. Zaokruzimo na 14000.
Eto ne slaze se za 2000. Meni su te 2000 stvar dogovora... Obostranog.

Ja licno ne gledam gitare u tom cenovnom rangu ("Jer sam tako u mogucnosti!").
Ali sam i dalje stava da gitara nije za potcenjivanje.

Rekao sam da mi nije cilj da nekog ubedjujem, a upravo sam to uradio. :XD:
Vo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Dec 2015, 08:43

ne ide to tako, nazalost.

bancika

Post by bancika » 05 Dec 2015, 09:01

CountDuckula wrote: Kad se sve sabere ispada 13700. Zaokruzimo na 14000..
ali gitara je polovna, to sve menja. Nije kupac dosao kod njega da poruci rooster sa svim tim izmenama. Onda bi mogli da pricamo i o ceni rada. Sav taj trud je covek ulozio zbog sebe. Ako je mislio drugacije, za'ebo se. Cak i da racunamo te delove za upgrade, moras oduzmes ta 2x3000 za ruke, jerbo to ne ulazi nikako. I opet smo na 8k, i to da se ne racuna amortizacija jer je sve na njoj polovno :)

Verovatno vidjas po gradu jadne peugeot 206 koje su ljudi kasapili, kacili spojlere, LED osvetljenje i trkacke delove...ali i dalje to sugavi 206 i kosta kol'ko kosta :)
Spoiler:
Image

alfonso

Post by alfonso » 05 Dec 2015, 09:20

Ovde moram da kazem jedno. To je univerzalno za sve sta se pravi. Ako pravis od nule nesto (znaci sve nove delove stavljas,telo lakiras prvi put i sve to) onda mozes to sve da ubrajas u cenu. Ako pravis nesto ovako, to je hobi i ne mozes izvuci novac. Osim ako neko ko stvarno to zeli ne dodje i plati koliko trazis (sanse za to su verovatno ko za loto). Ne kazem da ona ne radi i ne vredi te pare,ali jednostavno ne mozes izvuci to iz nje

fattwang

Post by fattwang » 05 Dec 2015, 09:23

Propast. Načisto smo pukli.
Koliko samo strasti oko skalamerije od nepunih 100 evra.

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Dec 2015, 09:27

CountDuckula wrote:
komil wrote:Nek su delovi 30 eura, neka je brušenje pragova vrednosti 30 eura. Sad smo ukupno oko stotke, bez amortizacije što gtr nije nova a ni delovi.
Ajmo da sracunamo detaljno. Sad je i mene zainteresovalo koliko bi to stvarno kostalo.

Jeste cena novog Roostera (na nekoj akciji odpre neku godinu) bila 5000 din. Ali je euro tada bio ako se ne varam 105 -110. Nisam ni suguran da ima novih Roostera u ovom trenutku. Narocito ne na akciji. Neka bude da bi ga nasli po ceni od 7000 din. Novog.
Evo lik na KP prodaje telo za 1500, vrat za 3000. Nek bude cena za drvo ukupno 3000 din.
Dakle
Drvenarija - 3000
Pickuguard - 500
Magneti (sva 3) - 1500
Potovi + poklopci + ona 2 za usmeravanje zica (ne mogu da se setim u ovom trenutku engleskog naziva) - 700
Setup (visina zica, kotiranje, pragovi ako treba, podesavanje sipke, visina magneta, aj nek bude i zamena zica tu) - 3000 (zice su samo 700)

Vo.
Ko kaže da drvenarija košta 3000 dinara? Drvo za tu igračku iz marketa se računa po METRU otpadne gradje za ogrev a ne po kubiku u stovarištu. Ajd ne kenjaj više i ne ubedjuj ljude u tvoje artikle koje valjaš.
Posle toga, koga boli Qrac što si ti ili je tvoj imaginarni drug KRŠ ČIVIJE zamenio drugim krš čivijama i na to bacio 1000 dinara? A tek što nekoga zabole Stojko što si KRŠ PIKAPE zamenio nekim takodje KRŠ PIKAPIMA i tu bez ikakve potrebe potrošio opet neku kintu, i tako dalje i tako dalje. Da si stavio i Seymour Dunacan SSL pikape na tu dasku, opet bi bila daska i ne bi vredela više od 5000 u dragstoru. Magnete bi mogao jedino posebno da valjaš ako bi nekome trebali.
I šta sad? Mi treba da padnemo na tvoju "custom" priču? UNAPREDIO SAM DASKU! Pa nisi brate uračunao u cenu tri flaše zidarskog piva kolko je popio tvoj drug masjtor dok je setapovao "instrument" i tanjir pasulja koji je pojeo za ručak. Jel to častite? More, ne smaraj bre glupostima.

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Dec 2015, 09:28

bancika wrote:
Verovatno vidjas po gradu jadne peugeot 206 koje su ljudi kasapili, kacili spojlere, LED osvetljenje i trkacke delove...ali i dalje to sugavi 206 i kosta kol'ko kosta :)
Spoiler:
Image
Evo slike koja dočarava strast oko krševa (OBAVEZNO pogledati):

alfonso

Post by alfonso » 05 Dec 2015, 09:36

Haha! Top 5 reklama ikada na mojoj listi :)

CountDuckula

Post by CountDuckula » 05 Dec 2015, 10:21

Fenderica wrote:
CountDuckula wrote:

Dakle
Drvenarija - 3000
Pickuguard - 500
Magneti (sva 3) - 1500

Vo.
Ko kaže da drvenarija košta 3000 dinara? Drvo za tu igračku iz marketa se računa po METRU otpadne gradje za ogrev a ne po kubiku u stovarištu. Ajd ne kenjaj više i ne ubedjuj ljude u tvoje artikle koje valjaš.
Posle toga, koga boli Qrac što si ti ili je tvoj imaginarni drug KRŠ ČIVIJE zamenio drugim krš čivijama i na to bacio 1000 dinara? A tek što nekoga zabole Stojko što si KRŠ PIKAPE zamenio nekim takodje KRŠ PIKAPIMA i tu bez ikakve potrebe potrošio opet neku kintu, i tako dalje i tako dalje. Da si stavio i Seymour Dunacan SSL pikape na tu dasku, opet bi bila daska i ne bi vredela više od 5000 u dragstoru. Magnete bi mogao jedino posebno da valjaš ako bi nekome trebali.
I šta sad? Mi treba da padnemo na tvoju "custom" priču? UNAPREDIO SAM DASKU! Pa nisi brate uračunao u cenu tri flaše zidarskog piva kolko je popio tvoj drug masjtor dok je setapovao "instrument" i tanjir pasulja koji je pojeo za ručak. Jel to častite? More, ne smaraj bre glupostima.
Ti si bezobrazan bivsi druze. Napusio si me i izvredjao, tako da necu vise ni da pisem ovde. Glup si ko ***** da shvatis da ste me uvukli u ovu pricu. Nit je gitara moja, nite me briga da li ce lik da je proda, Niti me zanima vise da objasnjavam sta sam u prvom postu napisao. Ti si ovde da se svadjas. A u PM. Meni ovde nije mesto. Moze Ban.

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Dec 2015, 10:26

CountDuckula wrote:
Ti si bezobrazan bivsi druze. Napusio si me i izvredjao, tako da necu vise ni da pisem ovde. Glup si ko ***** da shvatis da ste me uvukli u ovu pricu. Nit je gitara moja, nite me briga da li ce lik da je proda, Niti me zanima vise da objasnjavam sta sam u prvom postu napisao. Ti si ovde da se svadjas. A u PM. Meni ovde nije mesto. Moze Ban.
Haha, kako ti nazivaš to što nas ubedjuješ da je bitno to što je neko na nekoj konzum dasci zamenio loše magnete lošim? Ili to što je zamenio loše čivije takodje lošim? To još računaš u rashod, dižeš cenu, opravdavaš povećanu cenu i još računaš i pivo koje je "majstor" popio u krajnju cenu. Zar ne misliš da je to još bezobraznije i ponižavajuće? Nisu ovde članovi samo debili koji veruju u onu pezo reklamu. Ajd smiri se, prodaće tvoj drug gitaru, budi fin. :bambi:

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 05 Dec 2015, 11:10

De de. cemu nervoza kad je ovaj cova napravio blokator reality programa :lol:

https://www.kupujemprodajem.com/Blokato ... -oglas.htm

Post Reply