Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Overdrive
Cortex wrote:ahahah nemojte tako coveka i onako boli srce. ali dobro, kosta i da se svira, tih 17000 din su se isplatili, publika cula dobar zvuk, na osnovu toga bila inspirisana da vise pije, gazda lokala zadovoljan, dao Nemanji 200 jura u dzep

e jedino ako je dobar zvuk inspirisao publiku..i jedino ako mu je dao 200 jura u pdže
publika je bre stoka grdna kojoj je najčešće dovoljno bilo šta na šta može da se cima glavom
sve je to farsetina najobičnija, i publika i naši "muzičari"
sve ono od muzičara što u srbiji valja otišlo je ili preko ili se pozapošljavalo kod narodnjaka
ostalo je sve manje više drke drke đon
-
OVCA
Jer, iz poštovanja prema čoveku ne bih da pomisli da imam nešto protiv njega, ali moram da napišem.

Ljudi što mi je ljigavo kada pročitam KP oglas u kome se prodavac vadi na Mitros i postavlja račun iz Mitrosa, spominje Mitros cenu i tako valjda misli da će da izvuče neku veću kintu za robu nego što ona uobičajeno vredi. Ja sa takvima nikada i ne trgujem.
Ja se,uglavnom,vadim na "Marica".Jbga,nekako mi vise lezi.

-
Perce
Ne, ne, ne. Ne treba podrsati Mitros. Ali....
Da uzmemo na primer Nemanjin oglas. Tog POG-a za 130 jura nece kupovati neki klinac koji je dao 80 jura za rustera u Rodicu. Tu pedalu ce kupiti neko ko zna sta kupuje a njemu mozes do sutra pisati gde si kupio i koliko si, ili neko drugi, platio. Cena po kojoj se prodaje je ok. E a sad, koliko je pedala kostala kada je kupljena pre Marije Terezije je, slazem se sa tobom, ne bitno. Ali opet, Mitros je jedna od par prodavnica gde mozes kupiti oipremu./ Na zalost, izbor prodavnica nije veliki i one sve to koriste.
Mozda i jeste ljigavo pisati koliko je satro placena ali dovoljno smo svi ovde veliki da jednostavno ne obracamo paznju na.."kupljeno u mitrosu za te i te novce.
Inace, ja da mogu, ja bi za srb donosio opremu odavde i prodavao za novce za koje sam i kupio, No postavlja se drugo pitanje, kome prodati za tu sicu a da taj neko ne uzme taj deo opreme samo da bi preprodao na kp-u?!
-
Overdrive
Perce wrote: Ali opet, Mitros je jedna od par prodavnica gde mozes kupiti oipremu./ Na zalost, izbor prodavnica nije veliki i one sve to koriste.
imate ljude koji dovoze šta poželiš iz Thomanna, samo još budale kupuju u mitrosu, i to robu skuplju i sumnjivog kvaliteta
-
Perce
Btw, pricao sam jednim likom ovde. Spanac, ql lik skroz, graditelj akustara a radi i popravke i setape. I izmedju ostalog, radi setape za jednu lokalnu muzicku prodavnicu. Kaze da su mu ovi iz prodavnice rekli da stagod hoce da kupi, dobice 40% popusta. Na sve osim na GiPson i Martin ja mislim. Znaci oni mogu da prodaju stvari sa 40% manjom cenom i da opet zarade. Isto tako i Mitros a verovatno i velika vecina muzickih prodavnica na nasoj planeti. Toliko o carinama i slicnim sranjima.
-
Overdrive
Perce wrote:Btw, pricao sam jednim likom ovde. Spanac, ql lik skroz, graditelj akustara a radi i popravke i setape. I izmedju ostalog, radi setape za jednu lokalnu muzicku prodavnicu. Kaze da su mu ovi iz prodavnice rekli da stagod hoce da kupi, dobice 40% popusta. Na sve osim na GiPson i Martin ja mislim. Znaci oni mogu da prodaju stvari sa 40% manjom cenom i da opet zarade. Isto tako i Mitros a verovatno i velika vecina muzickih prodavnica na nasoj planeti. Toliko o carinama i slicnim sranjima.
upravo tako. Zinula im bulja za maržu isl pa će pre da puste da im roba čami godinama po magacinima nego da je se ratosiljaju. I onda udri svake godine reklamu na iste istovetne bajate gitare.."mitros misli na vas"..neverovatne cene..
-
Rockatansky
Nije lose napisati koliko kosta stvar kod nas u nasim radnjama orjentaciono. Meni licno pomogne, jer nekad ne znam kako da se orjentisem, pa i sam pogledam, a ovako covek odmah napise pa nam ustedi trud i vreme.

Nebitno da li je on kupio i tamo...
-
Fenderica
Rockatansky wrote:Nije lose napisati koliko kosta stvar kod nas u nasim radnjama orjentaciono. Meni licno pomogne, jer nekad ne znam kako da se orjentisem, pa i sam pogledam, a ovako covek odmah napise pa nam ustedi trud i vreme.

Nije loše kada bi cena proizvoda u našoj radnji bila ekvivalentna ceni istog proizvoda u hrvatskoj radnji, u radnji u Beču u radnji u Nemačkoj. USA nisam spomenuo jer kod njih cene bivaju još niže. Ali kako je kod nas cena u radnji prosek 20 - 40% skuplja nego u hrvatskoj ili drugim državama, onda to stvara efekat o kome ja pišem.
Evo primera gde se prodavbac vadi na Mitros i diže cenu 40% više od moguće prodajne:
https://www.kupujemprodajem.com/Blackst ... d=57891023
Čovek valja Blackstar HT20 polovan za 700 evra, nov u EU (Thomann 675 evra). Valja ga za 700 evra zato što se vadi na cenu sa MITROS sajta od 100085 dinara nekih 830 evra. Naravno, računa i neki custom zvučnik koji je stavio i to ni manje ni više nego uzima opet u obzir cenu novog od 13000 dinara .. neozbiljan oglas, niko neće ovo da kupi za 700 evra, bilo je ovih pojačala u toku godine za 400 evra što je neka prodajna cena ako je 670 novo. Ali opet MItros pomaže da se NADUVAJU cene.
Ja o ovome pričam. Jest da ovaj lik nikada neće prodati pojačalo ni za 500 evra a kamoli za 700, ali on veruje da će nekoga ubediti jer ima argument - Mitros sajt:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/651 ... -STUDIO-20
-
Perce
A kod mene taj isti blackstar 550e. Sramota!
Lm, ljudi su glupavi pa naduvavaju po oglasima cene skupih stvari. Populacija koja kupuje polovna pojacala za 500+ evra je edukovana. Neobavesteni Klinci i amateri nece kupovati opremu za te novce a bogami ni ostali.
-
tocilj
Eh da, uspjeli su i mene da zainate
Upravo im poslah mail sledece sadrzine:
Pozdrav...
Bio sam juce u novosadskoj radnji i pitao ih da se pedala posalje njima, da dodjem do njih preuzmem je i platim.
Rekli su da to nije moguce, pravila su pravila i sl.
S obzirom da tu pedalu nisam nikada ni vidio uzivo, osim na YT, mislim da je takav stav besmislen....takva pravila vama stete.
Da je najbolja pedala na svetu, vise me ne zanima. Suvise novca sam vam ostavio do sada da bi mi odredjivali pravila kupovine za moj novac!
Sta da sam trazio da platim pouzecem?
Dakle hvala, ali ne hvala....nikad vise!
Otkazite rezervaciju.
-
ssmc
- Floyd
-
Overdrive wrote: iste istovetne bajate gitare

-
Rockatansky
Fenderica wrote:Rockatansky wrote:Nije lose napisati koliko kosta stvar kod nas u nasim radnjama orjentaciono. Meni licno pomogne, jer nekad ne znam kako da se orjentisem, pa i sam pogledam, a ovako covek odmah napise pa nam ustedi trud i vreme.

Nije loše kada bi cena proizvoda u našoj radnji bila ekvivalentna ceni istog proizvoda u hrvatskoj radnji, u radnji u Beču u radnji u Nemačkoj. USA nisam spomenuo jer kod njih cene bivaju još niže. Ali kako je kod nas cena u radnji prosek 20 - 40% skuplja nego u hrvatskoj ili drugim državama, onda to stvara efekat o kome ja pišem.
Evo primera gde se prodavbac vadi na Mitros i diže cenu 40% više od moguće prodajne:
https://www.kupujemprodajem.com/Blackst ... d=57891023
Čovek valja Blackstar HT20 polovan za 700 evra, nov u EU (Thomann 675 evra). Valja ga za 700 evra zato što se vadi na cenu sa MITROS sajta od 100085 dinara nekih 830 evra. Naravno, računa i neki custom zvučnik koji je stavio i to ni manje ni više nego uzima opet u obzir cenu novog od 13000 dinara .. neozbiljan oglas, niko neće ovo da kupi za 700 evra, bilo je ovih pojačala u toku godine za 400 evra što je neka prodajna cena ako je 670 novo. Ali opet MItros pomaže da se NADUVAJU cene.
Ja o ovome pričam. Jest da ovaj lik nikada neće prodati pojačalo ni za 500 evra a kamoli za 700, ali on veruje da će nekoga ubediti jer ima argument - Mitros sajt:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/651 ... -STUDIO-20
Da ali tesko je do nekih ili svih stvari doci po tim cenama i iz tih radnji. Da nije - davno bi Mitros zatvorio...
-
Overdrive
tocilj wrote:
Da je najbolja pedala na svetu, vise me ne zanima. Suvise novca sam vam ostavio do sada da bi mi odredjivali pravila kupovine za moj novac!

-
Bili D Kid
Fenderica wrote:Bili D Kid wrote:MIslim da je važno šta se kupuje i koliko si upoznat sa tim što kupuješ..
Misli Bili da kupci trebaju da znaju da je važno šta se kupuje u muzičkoj radnji? Ma jok, u radnju ulaze da bi kupili paklo cigara i jogurt za doručak. Au ala izvredja sve nas ovde jbt. Bravo.

Ovde ljudi pišu svoja iskustva sa robom koje NEMA U RADNJI iako je REKLAMIRAJU NA SAJTU i redovno OBNAVLJAJU na Kupujem Prodajem OGLASIMA. Tebi to do sada nije bilo jasno iz napisanog?
Nisu kupci idioti koji KUPUJU NA SLEPO pa po tebi nisu upoznati sa time što kupuju.

Vrlo dobro znaju šta bi kupili i
koliko bi to platili, ali kada se odluče i dodju u radnju toga nema po tim cenama ili nema uopšte. BIVAJU OBMANUTi.
Nisam hteo nikoga da izvređam

naravno da se dešava da što ima na sajtu nema u radnji, ali to imaš kod svih, meni se barem dešavalo u mnogo slučajeva.
-
nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
-
by nemanjavelimirovic » 23 Dec 2015, 09:57
Drugari...samo da odgovorim na komentare na oglas za Micro Pog, koji je btw nazalost otisao jutros od mene jer nemam pare da zadrzim i njega i PS6...
Tu pedalu sam kupio jer mi je trebala i jako je volim i vezan sam za nju jer sam na njoj napisao jedan ceo album i par pesama pride.
...napisao sam koliko je kostala pedala jer je toliko kostala i prodao sam je za 15000 dinara. Mitros je samo jedna od radnji koja ima neke ok stvari neke i ne, ali kao referenca, nisam nista neiskreno rekao, tu je kupljena i toliko kosta, a opet ako nekome smeta moje prisustvo na forumu, onda cu se skloniti sa istog i ostaviti ga za vas koji eto nesto ocigledno vredite i znate mnoge stvari i pricate o istima sa prevelikim iskustvom. Ne samo na ovim temama, vec i na mnogim drugim pa se dopisujte. Voli vas brat....dovidjenja.