Kupujete li Reverb pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Kupujete li Reverb pedale

Post by Cortex » 30 Dec 2015, 13:57

to cu ostaviti sinisake-u on je stari shoegejzer™ :D

a dobro, ok je i to, ja sve to sto si nabrojao volim sem mozda saxon-a al nebitno, ali ono, nemo bre da si tolko iskljuciv nije zdravo :ziveli: :ziveli: SNG

Fenderica

Post by Fenderica » 30 Dec 2015, 13:59

Ne zezam se, stvarno bih voleo da čujem neku pesmu gde ima tih reverb efekata korišćenih mnogo, da naravno bude gitaristika, a ne neka elektronika. :)

nebojsak

Post by nebojsak » 30 Dec 2015, 14:17

Fenderica wrote:Ne zezam se, stvarno bih voleo da čujem neku pesmu gde ima tih reverb efekata korišćenih mnogo, da naravno bude gitaristika, a ne neka elektronika. :)
Dobro, to si u pravu, jeste teško naći tako nešto. Valjda će se pojaviti jednom i taj internet i youtube i mogućnost da se muzika sluša sa nečega što nisu legalno kupljene LP ploče.

zwelj

Post by zwelj » 30 Dec 2015, 14:32

Fenderica

Post by Fenderica » 30 Dec 2015, 14:51

Svašta, sada mene terate da ja vama nalazim pesme utopljene u riverbu?!? :O.o: Evo guglam, naidjoh na post punk bendove (The Chameleons i ostali bljak) zbog njih bih i gitaru bacio a kamoli oponašao njihove efekte i svirku. To nije ni rok ni pop, majkl džekson je za njih roker na kvadrat a madona majka tereza.
Ajd ozbiljno, da ja ne pretpostavljam, evo, koga ne zadovoljava reverb na njegovom pojačalu već traži dodatno pojačanje od pedale za svoju djitru, neka da neki primer da vidimo i mi koji ne znamo, koje su to pesme koje ne može da isprati reverb na pojačalu već treba dodatni?

Overdrive

Post by Overdrive » 30 Dec 2015, 15:04

tocilj wrote:Evo jedan kinez koji to ima:
http://www.aliexpress.com/item/Caline-S ... eb201560_4

Mozda ga vrijedi probati.

A Hall of fame ima to, ali mora da se uradi preko editora na kompu...
jbt buni me ova opcija prd

Image

Overdrive

Post by Overdrive » 30 Dec 2015, 15:06

Fenderica wrote:Svašta, sada mene terate da ja vama nalazim pesme utopljene u riverbu?!? :O.o: Evo guglam, naidjoh na post punk bendove (The Chameleons i ostali bljak) zbog njih bih i gitaru bacio a kamoli oponašao njihove efekte i svirku. To nije ni rok ni pop, majkl džekson je za njih roker na kvadrat a madona majka tereza.
Ajd ozbiljno, da ja ne pretpostavljam, evo, koga ne zadovoljava reverb na njegovom pojačalu već traži dodatno pojačanje od pedale za svoju djitru, neka da neki primer da vidimo i mi koji ne znamo, koje su to pesme koje ne može da isprati reverb na pojačalu već treba dodatni?
poenta je da rever ima dodatnu opciju za treble, da se dobije što staklastiji reverb, a ne mutan

ako pojačalo sa sve svojim reverbom i treble opcijom to ne može da postigne, pa onda dodaš taj reverb o kom pričam

Fenderica

Post by Fenderica » 30 Dec 2015, 15:23

Overdrive wrote:
poenta je da rever ima dodatnu opciju za treble, da se dobije što staklastiji reverb, a ne mutan

ako pojačalo sa sve svojim reverbom i treble opcijom to ne može da postigne, pa onda dodaš taj reverb o kom pričam
Jeli, di se izgubi ona tvoja teorija o "picajzlisanjU"? :mrgreen:
Reverb većini muzičara služi da malo doda kao vele stariji rokeri hala, eha pesmi, da se dobije malo na prostornosti. A vi ovde vidim govorite o primeni riverba gde sve odzvanja, gde sve prašti u visokim, ajjj 100 žena 200 sisa pa koja je to muzika? Dajte jedan primer da čujem, sve znate, ali jednu pesmu ni za lek? Aj a šta se tek zbiva kada se kombinuje DELAY + REVERB pa doda malo CHORUS-a? sad možemo da mrsimo konce

Overdrive

Post by Overdrive » 30 Dec 2015, 15:27

Fenderica wrote:
Overdrive wrote:
Jel. reverb nije dobar na pojačalima, da ga izbacimo i kupimo dodatnu pedalu jer eto dodaje visoke? Reverb većini muzičara služi da malo doda kao vele stariji rokeri hala, eha pesmi, da se dobije malo na prostornosti. A vi ovde vidim govorite o primeni riverba gde sve odzvanja, gde sve prašti u visokim, ajjj 100 žena 200 sisa pa koja je to muzika? Dajte jedan primer da čujem, sve znate, ali jednu pesmu ni za lek?
pa upravo picajzlišem sada.
Nisam zadovoljan kako zvuči reverb za Riviera Paradiso i uz procesor sam shvatio da mi treba mnogo više trebla.

Inače imam dva pojačala i oba imaju ok reverb

Ja sam od onih koji su u stanju da zbog jedne pesme koju volim kupim novu gitaru, pojačalo i sve šta treba da bi se dobio pravi zvuk (Ukoliko ne mogu da dobijem sa postojećim, razume se)

Fenderica

Post by Fenderica » 30 Dec 2015, 15:33

jesi li probao da ukombinuješ malo i delay? Ubaci i njega u igru, mogu da se dobiju zanimljivi tonovi :ziveli:

Historik
MF veteran

Post by Historik » 30 Dec 2015, 15:36

Fenderica wrote:
Overdrive wrote:

Reverb većini muzičara služi da malo doda kao vele stariji rokeri hala, eha pesmi, da se dobije malo na prostornosti. A vi ovde vidim govorite o primeni riverba gde sve odzvanja, gde sve prašti u visokim, ajjj 100 žena 200 sisa pa koja je to muzika? Dajte jedan primer da čujem, sve znate, ali jednu pesmu ni za lek? Aj a šta se tek zbiva kada se kombinuje DELAY + REVERB pa doda malo CHORUS-a? sad možemo da mrsimo konce
Jel si cuo nekad za Surf rock? Proguglaj malo Dick Dale npr. Ili od novijih garaznih bendova, Allah-las. Da ne govorim o znacaju reverba za npr. muziku Pink Floyd-a... Nije svejedno da li koristis hall, spring, plate. Drugacije reaguje svaki. Tako da itekako ima smisla posedovati reverb pedalu.

Overdrive

Post by Overdrive » 30 Dec 2015, 15:42

Fenderica wrote:jesi li probao da ukombinuješ malo i delay? Ubaci i njega u igru, mogu da se dobiju zanimljivi tonovi :ziveli:
naravno, to je notorna stvar ali jedno je kada reverb+delay zvuče ćebasto a drugo kada zvuče staklasto

e to staklasto jurim

Fenderica

Post by Fenderica » 30 Dec 2015, 15:46

Historik wrote: Jel si cuo nekad za Surf rock? Proguglaj malo Dick Dale npr. Ili od novijih garaznih bendova, Allah-las. Da ne govorim o znacaju reverba za npr. muziku Pink Floyd-a... Nije svejedno da li koristis hall, spring, plate. Drugacije reaguje svaki. Tako da itekako ima smisla posedovati reverb pedalu.
Ima smisla ako sviraš misirlou i jabuke i narandže. Jbg. danas je vreme dece na ekstaziju tebra a ne na elesdiju. Promenla su se vremena, niko bre neće da visi na ovim drogama više. Gde se vi deca dveiljadite pozivate na bendove šezdesetih? el to da rasprava ovde bude zanimljivija? A ovi garažni me zanimaju isto kao i sneg lani.

Fenderica

Post by Fenderica » 30 Dec 2015, 15:59

Overdrive wrote:
Fenderica wrote:jesi li probao da ukombinuješ malo i delay? Ubaci i njega u igru, mogu da se dobiju zanimljivi tonovi :ziveli:
naravno, to je notorna stvar ali jedno je kada reverb+delay zvuče ćebasto a drugo kada zvuče staklasto

e to staklasto jurim
Pa jbg. možda da prvo nabaviš Fender Vibroverb i Fender Vibratone Leslie speaker, Feder stratocaster iz 1962 sa magnetima z 1959. pa tek da probaš da zakivaš SRV ton?
Ako nisi pri lovi, Ja bih ti savetovao da kupiš OCD. On ti daje treble koliko hoćeš na svakom pojačalu (a da ne pišti kao SD1) tako da ti riverb služi samo kao ambijent. OCD za SRV zakon, veruj ja ga imam a probali i mnogi i oduševili se. Ali zato je šupak za Purple, Whitesnake i Mejdene jbg.
Ako nisi svestran super, a ako hoćeš da pokrivaš malo više onda si najeb. :hide:

nebojsak

Post by nebojsak » 30 Dec 2015, 16:25

Fenderica wrote:Svašta, sada mene terate da ja vama nalazim pesme utopljene u riverbu?!?
ja sam razumeo da ti tražiš od nas da ti nađemo te pesme, a izgleda da si i ti to naknadno razumeo na pola posta
Fenderica wrote:Ajd ozbiljno, da ja ne pretpostavljam, evo, koga ne zadovoljava reverb na njegovom pojačalu već traži dodatno pojačanje od pedale za svoju djitru, neka da neki primer da vidimo i mi koji ne znamo, koje su to pesme koje ne može da isprati reverb na pojačalu već treba dodatni?
Nemoj da si lenj duhom i telom, to nije dobra osobina. Ako te nešto zanima, traži pa ćeš naći.

Post Reply