a dobro, ok je i to, ja sve to sto si nabrojao volim sem mozda saxon-a al nebitno, ali ono, nemo bre da si tolko iskljuciv nije zdravo

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Dobro, to si u pravu, jeste teško naći tako nešto. Valjda će se pojaviti jednom i taj internet i youtube i mogućnost da se muzika sluša sa nečega što nisu legalno kupljene LP ploče.Fenderica wrote:Ne zezam se, stvarno bih voleo da čujem neku pesmu gde ima tih reverb efekata korišćenih mnogo, da naravno bude gitaristika, a ne neka elektronika.
jbt buni me ova opcija prdtocilj wrote:Evo jedan kinez koji to ima:
http://www.aliexpress.com/item/Caline-S ... eb201560_4
Mozda ga vrijedi probati.
A Hall of fame ima to, ali mora da se uradi preko editora na kompu...
poenta je da rever ima dodatnu opciju za treble, da se dobije što staklastiji reverb, a ne mutanFenderica wrote:Svašta, sada mene terate da ja vama nalazim pesme utopljene u riverbu?!?Evo guglam, naidjoh na post punk bendove (The Chameleons i ostali bljak) zbog njih bih i gitaru bacio a kamoli oponašao njihove efekte i svirku. To nije ni rok ni pop, majkl džekson je za njih roker na kvadrat a madona majka tereza.
Ajd ozbiljno, da ja ne pretpostavljam, evo, koga ne zadovoljava reverb na njegovom pojačalu već traži dodatno pojačanje od pedale za svoju djitru, neka da neki primer da vidimo i mi koji ne znamo, koje su to pesme koje ne može da isprati reverb na pojačalu već treba dodatni?
Jeli, di se izgubi ona tvoja teorija o "picajzlisanjU"?Overdrive wrote:
poenta je da rever ima dodatnu opciju za treble, da se dobije što staklastiji reverb, a ne mutan
ako pojačalo sa sve svojim reverbom i treble opcijom to ne može da postigne, pa onda dodaš taj reverb o kom pričam
pa upravo picajzlišem sada.Fenderica wrote:Overdrive wrote:
Jeli, di se izgubi ona tvoja teorija o "picajzlisanjU"?![]()
Jel. reverb nije dobar na pojačalima, da ga izbacimo i kupimo dodatnu pedalu jer eto dodaje visoke? Reverb većini muzičara služi da malo doda kao vele stariji rokeri hala, eha pesmi, da se dobije malo na prostornosti. A vi ovde vidim govorite o primeni riverba gde sve odzvanja, gde sve prašti u visokim, ajjj 100 žena 200 sisa pa koja je to muzika? Dajte jedan primer da čujem, sve znate, ali jednu pesmu ni za lek?
Jel si cuo nekad za Surf rock? Proguglaj malo Dick Dale npr. Ili od novijih garaznih bendova, Allah-las. Da ne govorim o znacaju reverba za npr. muziku Pink Floyd-a... Nije svejedno da li koristis hall, spring, plate. Drugacije reaguje svaki. Tako da itekako ima smisla posedovati reverb pedalu.Fenderica wrote:Jeli, di se izgubi ona tvoja teorija o "picajzlisanjU"?Overdrive wrote:
poenta je da rever ima dodatnu opciju za treble, da se dobije što staklastiji reverb, a ne mutan
ako pojačalo sa sve svojim reverbom i treble opcijom to ne može da postigne, pa onda dodaš taj reverb o kom pričam![]()
Reverb većini muzičara služi da malo doda kao vele stariji rokeri hala, eha pesmi, da se dobije malo na prostornosti. A vi ovde vidim govorite o primeni riverba gde sve odzvanja, gde sve prašti u visokim, ajjj 100 žena 200 sisa pa koja je to muzika? Dajte jedan primer da čujem, sve znate, ali jednu pesmu ni za lek? Aj a šta se tek zbiva kada se kombinuje DELAY + REVERB pa doda malo CHORUS-a? sad možemo da mrsimo konce
naravno, to je notorna stvar ali jedno je kada reverb+delay zvuče ćebasto a drugo kada zvuče staklastoFenderica wrote:jesi li probao da ukombinuješ malo i delay? Ubaci i njega u igru, mogu da se dobiju zanimljivi tonovi
Ima smisla ako sviraš misirlou i jabuke i narandže. Jbg. danas je vreme dece na ekstaziju tebra a ne na elesdiju. Promenla su se vremena, niko bre neće da visi na ovim drogama više. Gde se vi deca dveiljadite pozivate na bendove šezdesetih? el to da rasprava ovde bude zanimljivija? A ovi garažni me zanimaju isto kao i sneg lani.Historik wrote: Jel si cuo nekad za Surf rock? Proguglaj malo Dick Dale npr. Ili od novijih garaznih bendova, Allah-las. Da ne govorim o znacaju reverba za npr. muziku Pink Floyd-a... Nije svejedno da li koristis hall, spring, plate. Drugacije reaguje svaki. Tako da itekako ima smisla posedovati reverb pedalu.
Pa jbg. možda da prvo nabaviš Fender Vibroverb i Fender Vibratone Leslie speaker, Feder stratocaster iz 1962 sa magnetima z 1959. pa tek da probaš da zakivaš SRV ton?Overdrive wrote:naravno, to je notorna stvar ali jedno je kada reverb+delay zvuče ćebasto a drugo kada zvuče staklastoFenderica wrote:jesi li probao da ukombinuješ malo i delay? Ubaci i njega u igru, mogu da se dobiju zanimljivi tonovi
e to staklasto jurim
ja sam razumeo da ti tražiš od nas da ti nađemo te pesme, a izgleda da si i ti to naknadno razumeo na pola postaFenderica wrote:Svašta, sada mene terate da ja vama nalazim pesme utopljene u riverbu?!?
Nemoj da si lenj duhom i telom, to nije dobra osobina. Ako te nešto zanima, traži pa ćeš naći.Fenderica wrote:Ajd ozbiljno, da ja ne pretpostavljam, evo, koga ne zadovoljava reverb na njegovom pojačalu već traži dodatno pojačanje od pedale za svoju djitru, neka da neki primer da vidimo i mi koji ne znamo, koje su to pesme koje ne može da isprati reverb na pojačalu već treba dodatni?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests