B I O M E C H A N I C A L

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Cortex
The Necromancer

B I O M E C H A N I C A L

Post by Cortex » 15 Jul 2008, 00:22

Image

Ajde kad sam vec zashao u Metal podforum da sa vama podelim svoje odushevljenje i ovim bendom. Prokleti Englezi, najbolju muziku imaju!

Kada sam prvi put pustio "Eight Moons", mocni prvenac ovog benda, osecao sam se kao da su svi moji snovi o metal muzici ispunjeni. Besno a melodichno, pantera-oliki "growl" i mocni rob halford(i mnogo bolji) clean scream i shta sve ne, teshke gitare i mocni unishtiteljski bubnjevi a uz sve to dodat i onaj "muzika za film" sound i shmek. Produkcija je neshto na shta je trebalo malo vremena da se naviknem, ali kada je to bilo gotovo, moj omiljeni metal bend ikada je rodjen.

Sledeci album "Empires Of The Worlds" je logichni nastavak prvog, tri puta napaljeniji dodushe, sve je podignuto na josh vishi nivo, apsolutno neverovatan album.

Bend se onda raspada ali ipak izdaje jedva zavrsheni "Cannibalised". Ovaj album je do te mere napaljen, da je nekad na granici slushljivosti. Brutalan je do maximuma, nijedan kompromis nije napravljen. Opet, losha produkcija i prezakomplikovane pesme ipak chine ovaj album loshijim i manje prijajucim od prethodna dva.

Zaista, kazhu da se najbolji bendovi raspadnu posle 2 do 3 albuma. John K, pevach(za mene jedan od najmocnijih u metalu ikada(i da chuo sam i za Anselmo-a i za mnoge druge...)) i klavijaturista nastavlja da stvara zadrzhavajuci ime Biomechanical dok ostatak benda postoji pod novim imenom(nisam siguran kojim). Shteta.
Bend je nastupio u originalnoj postavi i u Beogradu, kao predgrupa Exodus-u. Zhao mi je shto ih nisam slushao tada. Moj drug je ishao i posle Biomech-a je napustio koncert!!! :)

http://www.biomechanical.co.uk

Image

Ima li na ovom forumu ljubitelja ovih manijaka?

KnightOfDoom
Site Admin

Re: B I O M E C H A N I C A L

Post by KnightOfDoom » 15 Jul 2008, 01:04

Uuuuu :metal1: Odlicni su. Empires Of The Worlds je stvarno fenomenalan album, prvi i treci su mi nekako cudni(nikako losi). Doduse svi albumi su im produkcijski cudni tako da.... :) Grk peva pa razbija :D Samo mi zao sto se raspala postava sa prva dva albuma, da je bar Jamie Hunt ostao...

Molim te javi ako saznas da "sutnuti muzikanti" izdaju neki album :)

Cortex
The Necromancer

Re: B I O M E C H A N I C A L

Post by Cortex » 15 Jul 2008, 01:07

Hocu :lol:

Post Reply