Nova zvezda na srpskom graditeljskom nebu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

OVCA

Nova zvezda na srpskom graditeljskom nebu

Post by OVCA » 02 Jan 2016, 10:08

Od pre par meseci se pojavljuju ove "Zebra"tvorevine izvesnog Danka iz Backe Topole...https://www.kupujemprodajem.com/Zebra-G ... ilter_id=4 Cene su od srednje ozbiljnih do bas ozbiljnih.Ocenjujem entuzijazam istog ali "inovacije" i kombinacije koje unosi u svoje tvorevine me podsecaju na ono "malo soli,malo aleve,malo persuna,vegete..." i nesto mora da ispadne na kraju.E,ovde zaista nesto ispada na kraju ali za mene,rezultat je kriminalan(narocito ova https://www.kupujemprodajem.com/Zebra-T ... d=59041946.Kakvo je vase misljenje?Da li je otvaranje posebne teme prevelika i neopravdana cast za ovog "graditelja" u povoju?

https://www.kupujemprodajem.com/Zebra-G ... d=59041946
https://www.kupujemprodajem.com/ZEBRA-S ... d=59041946

Historik
MF veteran

Re: Nova zvezda na srpskom graditeljskom nebu

Post by Historik » 02 Jan 2016, 10:36

Danko je legenda sajta Kupujem-prodajem. Jedan od vecih preprodavaca gitara i opreme, s tim da je gitare cesto sam restaurirao, sredjivao, setapovao, modifikovao kako bi im podigao vrednost. Mislim da sam jednom ili dva puta radio neku razmenu opreme sa njim i ta iskustva su bila maximalno pozitivna. Sto se tice izgradnje to je vec nova prica. Svakako da handmade gitara od 900e mora da zvuci bolje nego fabricka od 1500 da bi uopste razmisljao o tome da je kupim, a veliko je pitanje da li je Danko dostigao taj nivo kvaliteta izrade (koji npr. nema jedan Zan koji radi vec mnogo godina).

kwiss

Post by kwiss » 02 Jan 2016, 12:19

OVCA wrote:Od pre par meseci se pojavljuju ove "Zebra"tvorevine izvesnog Danka iz Backe Topole...https://www.kupujemprodajem.com/Zebra-G ... ilter_id=4 Cene su od srednje ozbiljnih do bas ozbiljnih.Ocenjujem entuzijazam istog ali "inovacije" i kombinacije koje unosi u svoje tvorevine me podsecaju na ono "malo soli,malo aleve,malo persuna,vegete..." i nesto mora da ispadne na kraju.E,ovde zaista nesto ispada na kraju ali za mene,rezultat je kriminalan(narocito ova https://www.kupujemprodajem.com/Zebra-T ... d=59041946.Kakvo je vase misljenje?Da li je otvaranje posebne teme prevelika i neopravdana cast za ovog "graditelja" u povoju?

https://www.kupujemprodajem.com/Zebra-G ... d=59041946
https://www.kupujemprodajem.com/ZEBRA-S ... d=59041946
Nema razloga pisati svaku drugu reč pod navodnicama,verovatno razlog,namera nekog ismejati?Da si malo istražio video bi da te kombinacije lp-tele postoje i da Zebić nije tu ništa izmislio...

OVCA

Post by OVCA » 02 Jan 2016, 13:12

Prvo,zabole me za ovog tvog Zebica.Niti ga znam,niti me interesuje.Temu sam postavio s ciljem da isprovociram konstruktivnu polemiku.Da,imam toliko navodnika sa namerom da ismejem doticnog "graditelja" i to ne zato sto mi je to cilj sam po sebi,vec zato sto mislim da niko nema pravo posle 4 ipo sklepanih gitara,sa delovima i materijalima koji su se nasli u tom trenutku na dohvat ruke,da trazi takav novac!?Moje misljenje je da je to u najmanju ruku bezobrazno.I da,postoje vec te hibridne( :povrac: )LP-Tele gitare ,moja greska sto se nisam konsultovao sa cika Gugijem pre nego sam se usudio da pisem na ovom "Svetom" mestu...Ono,postoje i gitare u obliku govanceta,pa nesto ne vidim da se rabe masovno. :) Ajde.

kwiss

Post by kwiss » 02 Jan 2016, 13:45

OVCA wrote:Prvo,zabole me za ovog tvog Zebica.Niti ga znam,niti me interesuje.Temu sam postavio s ciljem da isprovociram konstruktivnu polemiku.Da,imam toliko navodnika sa namerom da ismejem doticnog "graditelja" i to ne zato sto mi je to cilj sam po sebi,vec zato sto mislim da niko nema pravo posle 4 ipo sklepanih gitara,sa delovima i materijalima koji su se nasli u tom trenutku na dohvat ruke,da trazi takav novac!?Moje misljenje je da je to u najmanju ruku bezobrazno.I da,postoje vec te hibridne( :povrac: )LP-Tele gitare ,moja greska sto se nisam konsultovao sa cika Gugijem pre nego sam se usudio da pisem na ovom "Svetom" mestu...Ono,postoje i gitare u obliku govanceta,pa nesto ne vidim da se rabe masovno. :) Ajde.
Zebića poznajem koliko i ti!Dobro stručnjače za dizajn izbaci neku svoju novotariju ili samo znaš da serendaš po MF, 'svetom mestu'

OVCA

Post by OVCA » 02 Jan 2016, 13:59

Matori, menstrualne tegobe ili problemi sA varenjem?

https://www.youtube.com/watch?v=8VsMspCld3g :kiss:

kwiss

Post by kwiss » 02 Jan 2016, 14:12

OVCA wrote:Matori, menstrualne tegobe ili problemi sA varenjem?

https://www.youtube.com/watch?v=8VsMspCld3g :kiss:
Stavi neku svoju sličicu da vidim kakav izdrkani spermatozoid me proziva :povrac:

Tenji

Post by Tenji » 02 Jan 2016, 14:21

Pre nekih mesec dana sam prodavao svoju gitaru za 250 evra, i javio se neki lik nudeci kopiju Strata nepoznatog porekla + doplata od 100 evra. Nije me zanimala ponuda pa sam odbio. Posle par dana isti lik mi se javio nudeci rucni rad Danka Zebica u zamenu, sto me je jos manje zanimala, pa sam i to odbio. Ono sto je interesantno jeste da se u isto vreme kod Danka pojavio onaj prvobitno pomenut Strat na oglasima, i to za 300 ili 350 evra, nisam siguran tacno. Svako ima pravo da ceni svoju robu koliko hoce, ali kada neko kupi nesto za 150 evra (ili razmeni za robu u toj vrednosti, svejedno) i isti dan okaci na oglase za 350, meni to govori nesto o coveku.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 02 Jan 2016, 15:21

Tenji, lik je preprodavac, isto kao i Shady, Tata/Dzeni/Deni iz Arandjelovca...Znaci lik se masno iscenka sa musterijom, kupi najpovoljnije, proda ili trampi skuplje. Nije ni prvi ni poslednji, to mozda nije najmoralnija rabota, ali nije protivzakonita nigde pa ni u Srbiji.

Druga stvar je sto na svoje custom gitare ugradjuje delove koje je rashodovao sa instrumenata koji su mu prosli kroz ruke u zamenama a onda zalepi brutalne cene za gitaru koja ima Wilkinson tele solju (nova kosta 30ak evra cak i kod nas) i korejske alnico magnete ili Shaller magnete koji su gori i jeftiniji od bilo kog krstenog magneta koji se moze kupiti za 50-60e kod nas (SD, DiMarzio, EMG, Fender... to name just a few). No, niko nas ne tera da kupujemo, a on ima pravo da trazi koliko hoce :ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 02 Jan 2016, 15:39

Historik wrote:No, niko nas ne tera da kupujemo, a on ima pravo da trazi koliko hoce :ziveli:
Tenji wrote:Svako ima pravo da ceni svoju robu koliko hoce...
As I said.

A ti Danko, kad vec citas forum, evo i ovde cu te pozvati da nam se pridruzis i prozboris slobodno koju o svom radu. Da ne bude jednostrana prica.

Zebra

Post by Zebra » 03 Jan 2016, 10:25

Evo tu sam. :) ako nekoga nesto interesuje, slobodno neka pita :)

OVCA

Post by OVCA » 03 Jan 2016, 11:45

Evo ja,posto sam i pokrenuo temu;prvo da ti kazem da nemam pojma ko si,nemam nista licno protiv tebe,postavljanje ove teme od strane mene nije tendenciozno...Nemam nista protiv ljudi koji se trude,pokusavaju da stvore nesto i zele da napreduju...Ono sto je mene isprovociralo je odnos cena i onoga sto nudis.Zato bih hteo da te pitam na osnovu cega i kako formiras cene?Zasto mislis da tvoje gitare toliko vrede?Moje misljenje je,da s obzirom na opis materijala i delova koje si dao, ni jedna ne vredi ni blizu onoga sto ti trazis?Zavrsna obrada(bar koliko se moze videti sa fotografija)je ispod svake kritike;konkretno gitara za koju trazis 900(!!)jura.Jasno se vidi da ovali nisu dobro obradjeni,rupe za zice su izbusene nesimetricno i na nejednakom rastojanju,cini mi se da je bridz magnet asimetrican sa tremolom,otvor na ledjima za switch je takodje sa neravnim ivicama...Dizajn ne bih da komentarisem ali svakako ta "PRS" glava sa ostrim uglovima nikako nije u skladu sa zaobljenim telom.Svakako si trebao staviti poklopac na glavi trusroda,jer ovako izgleda kao da je izgubljen.Mozda i gresim ali evo,ovo mozes da shvatis kao moju preporuku da kad trazis za nesto ovu kolicinu novca,onda to treba podrzati i kvalitetnim fotografijama sa mnogo detalja...Ovo je sve,naravno,samo moje licno misljenje.Za sada toliko.

P.S.Mislim da bi bilo interesantno da nam pokazes(ako zelis),sam proces izrade jedne gitare,od odabira materijala do finisa,kao sto su radili i rade drugi graditelji sa foruma?

Zebra

Post by Zebra » 03 Jan 2016, 12:20

Predpostavljam da nekima bas i nije drago sto sam se pojavio ovde,ali morao sam. moje misljenje je da bi svako ko ima nesto protiv nekoga u bilo kom kontekstu trebalo licno da kaze ..,sto nije slucaj kod nekih koji su se ovde zakacili za moje ime :) Ali drizmo se teme. Ovako ...Cenu formiram prema tome koliko sam ulozio ,koliko i kako sam radio odredjenu gitaru. materijale kupujem od veoma ozbiljnih igraca koji sa odredjenim drvima posluju i rade vec 30ak godina. od secenja , obrade sortiranja ,susenja itd..ovo se odnosi na orah, jasen i javor. na mom modelu Zebra je koriscen pomenuti rebrasti bosanski jasen (telo), rebrasti bosanski (vrat) i beli javor fingerbord . tako da to nije ( nesto sto mi je tek tako bilo pri ruci ) vec sam uredno odabrao, porucio i platio parama (ne trampio ,"trgovao") . cenu formiram i na osnovu poredjenja gitara sto vizuelno sto tehnicki ,sa poznatim brendiranim gitarama tipa fender,godin, ibanez, lag, gibson ,prs. "vrede" i do par hiljada evra , moj rad tonski i tehnicki ne odstupa ,pa neki je cak i bolji od pomenutih . relativno sam mlad tvorac gitara. zelim da naucim ,napredujem, trudim se . finish na gitarama svakako moram da naucim i usavrsim. sto se tice oblika glave , tela itd. bice tu verovatno nekih manjih izmena . ovo je prvi model Zebra gitara. i on izgleda tako,. ma da glava nije sa ostim ivicama,mozda se na slikama ne vidi bas najbolje. stavicu jos slika. zapoceta je i druga Zebra , pa ce biti i slika izrade :) eto. ako sam nesto propustio .tu sam.

Zebra

Post by Zebra » 03 Jan 2016, 12:27

Inace o ukusima se ne raspravlja. svako voli drukcije. zato i postoje custom gitare. po meri ,po zelji. neko voli ovakav neko onakav shape , neko voli drukciji oblik tela, a neko kombinovano . isto kod materijala magneta itd. :ziveli:

OVCA

Post by OVCA » 03 Jan 2016, 12:37

Postujem.Mada,ova tvrdnja da neke zvuce bolje od originala,mora da bude debelo potkrepljena video(audio) revijom i misljenjima ozbiljnih muzicara.Ovako,lebdi u vazduhu.

Post Reply