Penzionerska dokolica - to ti je sindrom.Overdrive wrote:trol ti u gaćedjomla wrote:
Koji si ti troll pa to je strasno...
e To je strašno batice..
to je strašno..
OD/Fuzz/Distortion
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: OD/Fuzz/Distortion
ja jedini razlog pravljenja pedala u Srbiji i prodaji putem fejsbuka, Kupujem Prodajem, MF Foruma, vidim u sledećem:
Ima pravo da reklamira svoje pedale, ali LIČNO I PERSONALNO kao Maxless i P&K audio, a ne skriveno preko promotera. 
jer da nije to razlog, već da se pravi za sebe:

Jeftin marketing. Ali, čovek je KUPIO MAJICU MF foruma, tako da - respekt.Overdrive wrote: 4. Ako bi razlog bio da tu i tamo prodam neku pedalu uz nekakav marketing "sve ti je to bato konfekcija, treba ti prava stvar.." onda...hm?

jer da nije to razlog, već da se pravi za sebe:
, onda ne bi to niko preporučivao na forumu jer ne bi postojalo u prodaji za 70 evra, već bi ljudi sami svirali na onome što su napravili, eventualno bi poklonili prijateljima ako imaju viška, ali ne bi prodavali, otvarali fejsbuk stranice jer im je skupo odrzavati oficijelni sajt a mozda i plate neku kaznu za nelegalnu firmu i te fore.Overdrive wrote: 5. Ako bi razlog bio da gajim neobjašnjivu strast prema metalnim robusnim kutijama i uguravanju kojekakvih žica i prekidača u nj?..onda..
?

Last edited by Fenderica on 06 Jan 2016, 09:39, edited 1 time in total.
A vaš je "trzalica"?djomla wrote: sindrom.

na ovo sam nailazio na HiFi forumima, gde ljudi ne slušaju muziku već slušaju uređaje.Cortex wrote:
naravno, o ovome samo misle oni koji malo sviraju i opsesivno se bave tonom, ko svira, boli ga kewratz na cemu svira sve dok je to makar blizu onoga sto ta muzika iziskuje. ja, na primer, se vec godinama ne bavim muzikom, ja se bavim SVIRANJEM PEDALA. nicim vise. to je dosta tuzno posmatrano iz jednog ugla ali iz drugog je poenta sama za sebe, a ko to ne moze da razume predlazem da poneguje malo svoju duhovnost i mozda procita koju pesmu...
Dakle bolest svoje vrste
Ali opet, lepa bolest, retko ko je imun na nju iprenosi se nekim čudnim virusom koji se lako zapati u dosadu, traženjse smisla, bežanje od besmisla itd..a zapravo (Frojdovski skroz) ima najmanje veze sa oduševljenjem tehnikom i onim što ona pruža.
To ima veze sa dubokim psiho momentima, traženjem identiteta, otuđenjem i mnogim infantilnim frustracijama nastalim ko zna kad i gde, a koji su nesrećno zgurani u Ego.
Znam, zvuči grubo, ali svi smo takvi. Bolesni od kombinacije civilizacije i loše spakovanih emocija.
S druge strane, da mi sad neko kaže kako je rešenje da se ode u šumu i sekirom prokrči put svojeg duševnog i telesnog oslobođenja..reko bi mu da jede gomna.
ODo da udahnem malo smoga i gareži..
tako je. Ja sam tamo gde ćeš ti tek da dođeš, stoga slušaj i učidjomla wrote:
Penzionerska dokolica - to ti je sindrom.
volim te
ne znam..evo ja ću da kupim te neke handmade pedale i od matjija i od (zaboravih sad ko sve šta pravi) ako ću tako da pokažem da poštujem svačiji hobi i da je u suštini cele ove priče zapravo zezanje, pričam ti priču, druženje, pletenje džempera ubijanje vremenaFenderica wrote:
onda ne bi to niko preporučivao na forumu jer ne bi postojalo u prodaji za 70 evra, već bi ljudi sami svirali na onome što su napravili, eventualno bi poklonili prijateljima ako imaju viška, ali ne bi prodavali, otvarali fejsbuk stranice jer im je skupo odrzavati oficijelni sajt a mozda i plate neku kaznu za nelegalnu firmu i te fore.
msm, iskreno boli me za pedale
da je nešto hiper retko i izuzetno pa i da se grabimo oko toga, ali who cares
Ali ako ja nešto napravim jer to volim - a onda me ti iznerviraš nekom pričom, onda ispada da moja ljubav prema tome i nije neka, right?
Msm, evo ja recimo volim da pravim origami zmajeve i svako svoje slobodno vreme odvajam za to,
i sad krene neko da priča o tome kako je to bezveze, kako su svi ljudi koji to rade zapravo moroni i bla bla.. i ako mene to negde nervira, onda treba da se zapitam zašto me to nervira.
Šta me briga za šta ko koristi forum. Ja ga koristim da se zaiebavam i da odvojim neku guzatu ranu plavušu odavde..čim se pojavi. Ako se pojavi..nadam se..još uvek..Za vas me zabole
pa nervira ih zato što sam im ja kao fora pokvario "biznis" kada sam kritikovao tu pedalu.Overdrive wrote:.. i ako mene to negde nervira, onda treba da se zapitam zašto me to nervira.

Jer, ako kritikujem neku stvar koju neko radi za sebe i svoje bliznje iz ljubavi, boli njega dupe za ono što ja pišem ili neko drugi po forumima. ako se zbog toga iznervira, onda stvarno treba da se zapita šta nije u redu sa njim.
Pazi postove ovog tommytigh77, čovek će šlogne neprozvan jbt. mislim se da prestanem da komentarišem da nekooga ne povredim boze zlo ne čulo.

Nego, ovo moram u potpis:
______________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________Cortex wrote: ja, na primer, se vec godinama ne bavim muzikom, ja se bavim SVIRANJEM PEDALA. nicim vise.
pazi, to što neko svira pedale, meni je to ok.
On nije muzičar, ali je tehničar, inženjer zvuka ili šta već. Da nije takvih likova u ostalim oblastima, ne bi imali sve te neke finese u ukusima koje ovaj život čine lepšim.
I što se cortexa tiče, oduvek koliko sam na ovom forumu, imam utisak da se čovek upravo drži te neke svoje priče i ne trpa se tamo gde mu nije mesto, a čak naslućujem da ima neku crtu fanatizma vezanu za istraživanja zvuka, koja mi je simpatična i razumljiva.
Ovi što se nerviraju, oni su simptomatični dabome, jer..kida se tamo gde je tanko. To je bar jasno..(Freud vadi novu cigaru iz fijoke, otkida joj vrh i pali šibicom..zagledan u novu kolekciju figurica na svom stolu..)
On nije muzičar, ali je tehničar, inženjer zvuka ili šta već. Da nije takvih likova u ostalim oblastima, ne bi imali sve te neke finese u ukusima koje ovaj život čine lepšim.
I što se cortexa tiče, oduvek koliko sam na ovom forumu, imam utisak da se čovek upravo drži te neke svoje priče i ne trpa se tamo gde mu nije mesto, a čak naslućujem da ima neku crtu fanatizma vezanu za istraživanja zvuka, koja mi je simpatična i razumljiva.
Ovi što se nerviraju, oni su simptomatični dabome, jer..kida se tamo gde je tanko. To je bar jasno..(Freud vadi novu cigaru iz fijoke, otkida joj vrh i pali šibicom..zagledan u novu kolekciju figurica na svom stolu..)
Nisam imao pojma. Pa što ne otvori čovek neku temu u te svrhe? Da se lepo u njoj raspravlja baš o tome - zvuku pedala, da postavi kriterijume koji treba da se poštuju u slušanju, da objasni svima koji ne znaju, ako se time bavi kako pišeš ozbiljno?Overdrive wrote:pazi, to što neko svira pedale, meni je to ok.
Mada mi je to malo čudno, jer za to treba gomila para, sigurno dva tri dobra pojačala, dve tri dobre gitare, 100 istih pedala različitih proizvodjača, poznato je da se ne slaže svaka pedala sa svakim pojačalom, singlovima ili hamovima, .ja lupam, ali tu je čovek, neka otvori temu i sve to sroči, bilo bi zanimljivo mnogima ako je ok i ako se time ne PROMOVIŠU opet neke domaće radinosti bez porekla, jer onda stvarno više ništa nema smisla. 750 pedala usvetu i bup domaća bez firme i porekla najbolja ajjj
Valjda bi to bilo lepo na ovom forumu da se radi, a ne da se šegači

Probacu da ti sad na lep nacin objasnim posto si upravo rekao jednu stvar preko koje ce ti mozda biti jasno zasto handmade i zasto nije skupo. Ajd predpostavimo da znas da sviras, da imas bend i da imas jos jednog gitaristu i da tvoja gitara ne izlazi iz miksa pored njegove, e sad svidja ti se tvoj amp, i tvoj drive ali ma kako da ga namestis jednostavno ne prolazis. E sad jbg posto ti se svidja amp i pedala ne bi da ides daleko od tog tona pa kontas imam marshala i tube screamer, ajd da probam drugi model marshala i ,ili drugog proizvidjaca tubescreamera. Te umesto jcm900 kupis jcm 800 i umesto ts9 uzmes fd2. Sad je malo bolje izlazis kako treba ali ima neke uvisoke koji paraju i sta god ga uradis ne mos da se resis toga. E sad umesto jcm 800 jurimo jtm45 to je marshlall ali lici na fendera to ce biti bolje . Kupis jtm ali se lose slaze sa fd2 ok kuois sd1, nevalja, bad monkey nevalja , vratis se na ts9 e sad je dobro. Upravo si na kraci nacin nego uobicajeno dosao do tona koji ti je samo ok. Potrosio si nekolke hiljade eura i izgubio godinu dana na trgovinu na kp.
Kraci put je ej majstore ozfi imam jcm900 malo me jebe mix sa drugim gitaristom a volim da ga teram sa ts9 , jeli mozemo da naoravimo ts808 inda ga usput tveakujemo da mi radi u bendu. Moze kostace te 100 eura i imas dozivotnu garanciju. Ma gde ti je taj krac majstore da ti popusim i da ga nabijem fenderici u dupe sto sam mu poverovao na forumu da majstori u srbiji ne valjaju nista.
E sad sve ovo prekopiraj na drugu drzavu, drugi forum i sve je isto, svako voli da ima lokalca da mu moduje, napravi, i da bude tu kad zatreba.
Ajd u pm
e overdrive i fenderica evo ja to nekako ovako - https://soundcloud.com/earthless/drone- ... -fisherman - sviram pedale, one sviraju za mene, ja samo uzivam u atmosferi
postoje mnogi oblici muziciranja...

postoje mnogi oblici muziciranja...
da iskoristim ovu vašu raspru da priupitam u vezi sa ovimmajtimika wrote: Ajd predpostavimo da znas da sviras, da imas bend i da imas jos jednog gitaristu i da tvoja gitara ne izlazi iz miksa pored njegove
Šta zapravo znači to u "miksu"?
kako je moguće da jedna gitara ne izlazi pored druge (i gde da izlazi? misliš da se čuje?)
Zar to nije moguće rešiti sa "ej, smanji malo tvoje, da pojačamo malo moje pojačalo..?" ili se misli na nešto drugo..
To "u miksu" stalno slušam ali ne znam o čemu se zapravo radi
Jeste, jeste, Još od pre pojave BASIC-a... Sinclair Spectrum te lično proglasio za legenduOverdrive wrote: odavno sam na forumima
verovatno duže od svih vas zajedno.
Nekada sam bio legenda..(pupu ne ponovilo se)..sad sam zaista samo dokon, istrošeni čiča koji ubija vreme.

mda, od pre pojave monitora u boji i miševa..i da, legendom su me proglasili ljudi, forumaši diljem planete..Kada bi videli na šta sam spao sada, verovatno bi im se potkrala i pokoja suza, u neverici..Cope wrote:
Jeste, jeste, Još od pre pojave BASIC-a... Sinclair Spectrum te lično proglasio za legendu![]()
![]()
U miksu znaci da kad ceo bend svira jednostavno sve mora da se podesi da svako ima svoju frekvenciju i onda se niko nece mesati nikom u opseg i sve ce se cuti, to nije problem kod troclanog benda gde imas bas, bubanj i gitaru, ali ako imas dve gitare ta dva zvuka moraju biti razlicita da bi se culi, ne tisi i glasniji nego razliciti, e sad ako imas dvojicu gitarista koji sviraju obojica i ritam i lead to bude problem jer jednostavno moraju biti tu negde i sa snagom i sa bojom tona da bi se i jedan i drugi culi e onda stupa na snagu intelekt, iskustvo , ne preterivanje i jednostavno blage modifikacije na opremi kako bi sve to lapo leglo a niko ne bi bio nezadovoljan, jer da bi se jedan cuo onaj drugi mora da izmeni svoj bazicni ton na koji je navikao i koji voli.Overdrive wrote:da iskoristim ovu vašu raspru da priupitam u vezi sa ovimmajtimika wrote: Ajd predpostavimo da znas da sviras, da imas bend i da imas jos jednog gitaristu i da tvoja gitara ne izlazi iz miksa pored njegove
Šta zapravo znači to u "miksu"?
kako je moguće da jedna gitara ne izlazi pored druge (i gde da izlazi? misliš da se čuje?)
Zar to nije moguće rešiti sa "ej, smanji malo tvoje, da pojačamo malo moje pojačalo..?" ili se misli na nešto drugo..
To "u miksu" stalno slušam ali ne znam o čemu se zapravo radi