Pitanje u vezi sa Mitrosom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom
o radio sam ja kao prodavac, zato i znam šta pričam
Osmeh je conditio sine qua non trgovine.
Ko ne može da izfrži 8 sati da bude ljubazan, treba ga baciti tamo gde vlada neljubaznost
Osmeh je conditio sine qua non trgovine.
Ko ne može da izfrži 8 sati da bude ljubazan, treba ga baciti tamo gde vlada neljubaznost
Још једна глупост из Митрос радионице.
Назвао сам данас да купим оригинални фендеров кофер за телекастера и добио одговор да могу да га поруче из београдског Митроса, али претходно морам да оставим предујам, апанажу, или како се већ зове. Јако ми је жао што пада снег, али то што они немају на лагеру у Нишу и што треба да из једне продавнице допреме до друге мене не обавезује да било шта платим унапред. Поготово што имам право и да не купим кофер ако ми се не буде свидео.
Назвао сам данас да купим оригинални фендеров кофер за телекастера и добио одговор да могу да га поруче из београдског Митроса, али претходно морам да оставим предујам, апанажу, или како се већ зове. Јако ми је жао што пада снег, али то што они немају на лагеру у Нишу и што треба да из једне продавнице допреме до друге мене не обавезује да било шта платим унапред. Поготово што имам право и да не купим кофер ако ми се не буде свидео.
aj za kofer, ali meni su to za gitaru rekli kad sam hteo da uzmem kod njih. Mogu da poruce al samo ako je platim unapred i obavezem se da je uzmem. Pa jbg, ne kupujem nutelu da znam 100% da ce da mi se dopadne bas taj primerak unapred.
jes, al su oni umislili da imaju monopol na trgovinu inštrumentima u srbijici, pa je poželjno da ih moliš kako bi im ostavio svoje pare za robu koje možda ima možda ne, a i ako je ima - možda je ispravna a možda i nije, a i ako je kupiš neispravnu - možda te ispoštuju kao kupca, a možda i nebancika wrote:aj za kofer, ali meni su to za gitaru rekli kad sam hteo da uzmem kod njih. Mogu da poruce al samo ako je platim unapred i obavezem se da je uzmem. Pa jbg, ne kupujem nutelu da znam 100% da ce da mi se dopadne bas taj primerak unapred.
И наставак приче, . . .био сам пре сат времена тамо да их подсетим да сам доста новаца оставио тамо и да виде да ли ипак могу да поруче без мог плаћања унапред. Поручили су и наводно, требало би да стигне за десетак дана. Видећемо.
П.С. У КлагенФарбе, у Бечу сам наручио футсвич за мог Ф. Суперсоника. Никакво плаћање унапред нису тражили.
П.С. У КлагенФарбе, у Бечу сам наручио футсвич за мог Ф. Суперсоника. Никакво плаћање унапред нису тражили.
- Bili D Kid
Samo primedba jedna, prodavnica je Klangfarbe, od klang kao zvuk, inače omiljena mi prodavnica u Beču.

nenadg wrote:И наставак приче, . . .био сам пре сат времена тамо да их подсетим да сам доста новаца оставио тамо и да виде да ли ипак могу да поруче без мог плаћања унапред. Поручили су и наводно, требало би да стигне за десетак дана. Видећемо.
Sad može biti kada su izjednačili cene sa Thoman katalogom, ali pre 5 godina su bili skupi nenormalno. Mene čudi kako su opstali. Inače, tamo sam imao prilike da probam Gibsona od 35000 eura i to dobro jedno popodne i te lepe stvari koje imaju pod ključem. Radi jedan naš lik u toj radnjiBili D Kid wrote:Samo primedba jedna, prodavnica je Klangfarbe, od klang kao zvuk, inače omiljena mi prodavnica u Beču.![]()

- Bili D Kid
MOžda, ja sam kod njih kupovao neke pedale. Često sam išao da svirnem nešto
To beše pre 14, 15 godina, sada je veća konkurencija pa se moraju malo takmičiti sa cenama, nama bolje

Fenderica wrote:Sad može biti kada su izjednačili cene sa Thoman katalogom, ali pre 5 godina su bili skupi nenormalno. Mene čudi kako su opstali. Inače, tamo sam imao prilike da probam Gibsona od 35000 eura i to dobro jedno popodne i te lepe stvari koje imaju pod ključem. Radi jedan naš lik u toj radnjiBili D Kid wrote:Samo primedba jedna, prodavnica je Klangfarbe, od klang kao zvuk, inače omiljena mi prodavnica u Beču.![]()
![]()
Uff pre celih 25 godina (auu kako prolete) sam u Mariahilfe kupovao muzičke stvari, prvu gitaru,ehh lepo beše, na kraju ili ti početku ulice, beše to radnja Musikhaus Ehrbar ako se dobro sećam, danas više ne radi naravno. Za Klange nisam tada ni znao, ali danas je super. Odeš kupiš iz prve, ne moraš da juriš Thomann narudžbine i plaćaš troškove poštarine, suuperrBili D Kid wrote:MOžda, ja sam kod njih kupovao neke pedale. Često sam išao da svirnem neštoTo beše pre 14, 15 godina, sada je veća konkurencija pa se moraju malo takmičiti sa cenama, nama bolje
![]()
Fenderica wrote:Sad može biti kada su izjednačili cene sa Thoman katalogom, ali pre 5 godina su bili skupi nenormalno. Mene čudi kako su opstali. Inače, tamo sam imao prilike da probam Gibsona od 35000 eura i to dobro jedno popodne i te lepe stvari koje imaju pod ključem. Radi jedan naš lik u toj radnjiBili D Kid wrote:Samo primedba jedna, prodavnica je Klangfarbe, od klang kao zvuk, inače omiljena mi prodavnica u Beču.![]()
![]()

Pa otvorilo se u međuvremenu sijaset novih radnji po selu... Eno i Player na svakom ćošku...Fenderica wrote:Sad može biti kada su izjednačili cene sa Thoman katalogom, ali pre 5 godina su bili skupi nenormalno.Bili D Kid wrote:Samo primedba jedna, prodavnica je Klangfarbe, od klang kao zvuk, inače omiljena mi prodavnica u Beču.![]()
Jedno pozitivno iskustvo iz Mitrosa u N.S.
Bio u blizini i ajd da odem da kupim rodjaku palice za bubnjeve da mu deda mraz donese. Udjem, kupim, izadjem. Na izlazu se setim da mi trebaju zice za akustaru koju pravim, vratim se, trazim zice, kupim i na izlazu opet se setim ajd kad sam tu da uzmem jos jedan komplet za drugu akustaru. Udjem opet, dajte mi jos jedne zice, opet kupim i konacno odem.
Ja da sam na njegovom mestu bio pitao bih kupca jel' ti to mene zaj.....s. On 'ladan, opusteno izvolite, koje palice...zice... I sve to ukupno kostalo negde oko 2500 din. Znam nije neko iskustvo ali cisto malo pozitive.
P.S. Inace nisam placen za ovaj tekst, cisto dda napomenem da ne pomislite drugacije.

Bio u blizini i ajd da odem da kupim rodjaku palice za bubnjeve da mu deda mraz donese. Udjem, kupim, izadjem. Na izlazu se setim da mi trebaju zice za akustaru koju pravim, vratim se, trazim zice, kupim i na izlazu opet se setim ajd kad sam tu da uzmem jos jedan komplet za drugu akustaru. Udjem opet, dajte mi jos jedne zice, opet kupim i konacno odem.
Ja da sam na njegovom mestu bio pitao bih kupca jel' ti to mene zaj.....s. On 'ladan, opusteno izvolite, koje palice...zice... I sve to ukupno kostalo negde oko 2500 din. Znam nije neko iskustvo ali cisto malo pozitive.
P.S. Inace nisam placen za ovaj tekst, cisto dda napomenem da ne pomislite drugacije.

Hah, ljubaznost u mitrosu.
Krenem pre neku godinu (lokacija NIš) da kupim one šrafčiće za plastiku koja drži magnet iliti pickup mounting ring i svratim prvo u Mitros jer mi beše usput.
Dobar dan, treba mi to i to...
Koja je gitara u pitanju, pita ptodavac.
Krenam ja Aria Xl D...
Dečko, ovde se prodaju samo Fender i Gibson gitare.
Ja se okrenem pa na vrata, šta ću... Nisam smeo ni da pitam smem li da na svoju tarabu stavim takvu dragocenost, da ne dobijem batine.
Sad mi je žao jer sam siguran da bi mi gitara sama svirala da sam ih kupio.
Bio posle toga još par puta (doduše, samo kad sam morao), radili neki drugi likovi i bili ljubazni. Bem li ga što se prve priče sećam najbolje...

Krenem pre neku godinu (lokacija NIš) da kupim one šrafčiće za plastiku koja drži magnet iliti pickup mounting ring i svratim prvo u Mitros jer mi beše usput.
Krenam ja Aria Xl D...
Ja se okrenem pa na vrata, šta ću... Nisam smeo ni da pitam smem li da na svoju tarabu stavim takvu dragocenost, da ne dobijem batine.
Sad mi je žao jer sam siguran da bi mi gitara sama svirala da sam ih kupio.

Bio posle toga još par puta (doduše, samo kad sam morao), radili neki drugi likovi i bili ljubazni. Bem li ga što se prve priče sećam najbolje...
Uvek tražiš da ti pokaže šta ima jer se ne prave šrafovi namenski za Gibson,Fender...A taj lik nije trgovac ni poznavalac robe koju prodajeMastem wrote:Hah, ljubaznost u mitrosu.![]()
Krenam ja Aria Xl D...
Sad mi je žao jer sam siguran da bi mi gitara sama svirala da sam ih kupio.![]()

Он јесте испао како како треба, али ти немаш зашта да се осећаш непријатно. Чак и да си десет пута улазио и куповао по један комплет жица, то му дође исто као да је неко купио десет комплета одједном . . .уосталом, то му је посао.jecaisale wrote:Jedno pozitivno iskustvo iz Mitrosa u N.S.
Ma sve ja to shvatam i znam i da mu je to posao i da to tako treba... nego opet... malo mi cudno bilo pa rekoh da ih pohvalim.
A ujedno bojao sam se da ne budem izmarširan iz prodavnice...
A ujedno bojao sam se da ne budem izmarširan iz prodavnice...