Sarenooooodweezil wrote:joj koliko pjedala raznijeh bjrjendova, veoma su prijatne sve

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sarenooooodweezil wrote:joj koliko pjedala raznijeh bjrjendova, veoma su prijatne sve
Boki imam par pitanja....u cemu je razlika izmedju Morphera i Eno Crunch-a po tebi...Eno sam probao i na YT zvuce slicno, pa me interesuje kakvu razliku ti cujes iz prve ruke?boki1978 wrote:
Evo, posle dosta raprodaja razlicite opreme, mahom visaka a I nekih razocarenja, sklopih PB na duze staze i fiksirah ga za svaki slucaj da pozelim opet nesto da menjam![]()
Dugo sam ovo skupljao, stedeo, prodavao, opet stedeo, prodavao, I evo ga...
Ispred tunera ide vox wah 847 true bypass I modovan kao i switch pedala za Strymona.
IN FRONT: Tuner - EP Booster - Moen Shaky Jimy Vibe (sjajan!) - Pharaoh Fuzz Black LTD Edition - BB preamp - Fulltone Fdrive 2 (Peca) - Eno ES-9 (TS9) - Movall Minotaur (Centaur ) - Eno Crunch - Donner Morpher (Suhr Riot) - Eno Metal Muff
Effects loop: EHX Small Clone chorus - Eventide Modfactor (sjajno radi stvar za Rotary, dobar je iz a Phase, Tremolo...) - Eventide Timefactor (nekako studijski cistiji i kristalniji nego Strymon, ima taj sparkle I jos neke opcije koje nema Strymon) - Strymon Timeline (mama I tata, sjajan da kazem audiofilski zvuk, pesak, sve je tu) - Strymon Bluesky reverb.
pozdrav svima i sa zakasnjenjem zelim vam sve naj naj u Novoj godini, puno zdravlja, srece I ljubavi, I naravno - mnogo uzivanja u muzici i gitarskoj opremi!
To sto si napisao za Movall zvuci kao Soul Food...mozda mu ipak dam sansu:-)boki1978 wrote:@ Tocilj,
Pozz druze! Dobro je pitanje a ja cu da budem i bolno iskren i da kazem da je Morpher najjaci kandidat za ispadanje sa PB-a. Crunch je marshalskog zvuka, u blazim gain vodama moze sa efektima da da zaista lep, mekan zvuk a i ostrine ima ako je hoces. Nije to bas plexi pedala ali dobro radi posao. Nekako mi je prirasla za srce iako sam i nju razmisljao da prodam.
Morpher dobrim delom zvuci kao Suhr Riot, ali mi jednostavno ne lezi. Ili je preostra ili je prezatvorena, da ne kazem nekad i muljava, jednostavno sam joj dao veliku sansu ali nikako da mi legne zvuk kako treba.
Movall poredjenja sa SF-om imas na netu. Ja ih nisam poredio 1:1, ali jesam svirao i probao i SF. Meni je Minotaur legao kao kec na 11. Jako topao zvuk na cleanu ili slabijem gainu a ako otpanjis amp dobija se odlican zvuk. No, to nije sve sto ova pedala nudi, njoj volume kao da radi kao jos jedan gain stage, pa takp kad otpanjis i volume, dobijes i na low gain amp podesavanjima sjajan OD/dist zvuk a jos kad spojis sa bar srednjim gainom ampa dobija se jednostavno zvukcina. Dakle, u low gain podesavanjima radi sjajno, kremasto kao booster i ne menja karakter tona mog Cornforda dok u jacim podesavanjima radi kao recimo BB preamp, ali i dalje kremasto, detaljno i toplo. I Dweezilu i meni je ova pedala prirasla srcu![]()
WirelessomOverdrive wrote:kako si to povezao Eno "metalistik" pedalu..?
Uncle Moe wrote:Bas bi bilo kul kad bi snimio otvaranje portala ka drugim dimenzijama sa tim boardom, i potom ga postavio ovde.
tocilj wrote:I da ,pedalboard ti je san-snova!! Samo mi javi gdje zivis i kada ides od kuce, recimo na more....onako![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sudeći po ranijim fotkama živi u nekom čardaku, ni na nebu ni na zemlji.tocilj wrote:I da ,pedalboard ti je san-snova!! Samo mi javi gdje zivis i kada ides od kuce, recimo na more...
Meni su ta dva Eventide-a dovoljna za svemir.boki1978 wrote:Uncle Moe wrote:Bas bi bilo kul kad bi snimio otvaranje portala ka drugim dimenzijama sa tim boardom, i potom ga postavio ovde.Moze i bolje od ovoga svakako, nije ovo svemirski PB...
Kao i u matematici, postoje i promenljive, a OD/Dist pedale su tu uvek na ispitu ako se nadje bolja ili zanimljivija.
i meni će jednog dana da poraste board upravo iz tog razloga, drugačije ne možeboki1978 wrote: Jbg, ja sviram sve od klasike, bluza, preko psihodelije pa do metal muzike, zato mi je takav i PB
ništa nisi uradio ako ne nakarikaš najmanje ovolko pedala..ocelot wrote:
i meni će jednog dana da poraste board upravo iz tog razloga, drugačije ne može
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests