Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
boki1978

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by boki1978 » 08 Jan 2016, 21:59

dweezil wrote:joj koliko pjedala raznijeh bjrjendova, veoma su prijatne sve :bambi:
Sarenooooo :D E, sad da dodjes da se islikamo i isnimamo :XD: :metal: :ziveli:

tocilj

Post by tocilj » 08 Jan 2016, 22:37

boki1978 wrote:Image

Image

Evo, posle dosta raprodaja razlicite opreme, mahom visaka a I nekih razocarenja, sklopih PB na duze staze i fiksirah ga za svaki slucaj da pozelim opet nesto da menjam :XD:
Dugo sam ovo skupljao, stedeo, prodavao, opet stedeo, prodavao, I evo ga... :)

Ispred tunera ide vox wah 847 true bypass I modovan kao i switch pedala za Strymona.

IN FRONT: Tuner - EP Booster - Moen Shaky Jimy Vibe (sjajan!) - Pharaoh Fuzz Black LTD Edition - BB preamp - Fulltone Fdrive 2 (Peca) - Eno ES-9 (TS9) - Movall Minotaur (Centaur ) - Eno Crunch - Donner Morpher (Suhr Riot) - Eno Metal Muff

Effects loop: EHX Small Clone chorus - Eventide Modfactor (sjajno radi stvar za Rotary, dobar je iz a Phase, Tremolo...) - Eventide Timefactor (nekako studijski cistiji i kristalniji nego Strymon, ima taj sparkle I jos neke opcije koje nema Strymon) - Strymon Timeline (mama I tata, sjajan da kazem audiofilski zvuk, pesak, sve je tu) - Strymon Bluesky reverb.

pozdrav svima i sa zakasnjenjem zelim vam sve naj naj u Novoj godini, puno zdravlja, srece I ljubavi, I naravno - mnogo uzivanja u muzici i gitarskoj opremi!

:ziveli:
Boki imam par pitanja....u cemu je razlika izmedju Morphera i Eno Crunch-a po tebi...Eno sam probao i na YT zvuce slicno, pa me interesuje kakvu razliku ti cujes iz prve ruke?

I interesuje me kako radi Minotaur, jesi li ga poredio sa Soul Food....zanima me jako kao clean (obojeni) boost?

boki1978

Post by boki1978 » 08 Jan 2016, 23:19

@ Tocilj,

Pozz druze! Dobro je pitanje a ja cu da budem i bolno iskren i da kazem da je Morpher najjaci kandidat za ispadanje sa PB-a. Crunch je marshalskog zvuka, u blazim gain vodama moze sa efektima da da zaista lep, mekan zvuk a i ostrine ima ako je hoces. Nije to bas plexi pedala ali dobro radi posao. Nekako mi je prirasla za srce iako sam i nju razmisljao da prodam.
Morpher dobrim delom zvuci kao Suhr Riot, ali mi jednostavno ne lezi. Ili je preostra ili je prezatvorena, da ne kazem nekad i muljava, jednostavno sam joj dao veliku sansu ali nikako da mi legne zvuk kako treba.

Movall poredjenja sa SF-om imas na netu. Ja ih nisam poredio 1:1, ali jesam svirao i probao i SF. Meni je Minotaur legao kao kec na 11. Jako topao zvuk na cleanu ili slabijem gainu a ako otpanjis amp dobija se odlican zvuk. No, to nije sve sto ova pedala nudi, njoj volume kao da radi kao jos jedan gain stage, pa takp kad otpanjis i volume, dobijes i na low gain amp podesavanjima sjajan OD/dist zvuk a jos kad spojis sa bar srednjim gainom ampa dobija se jednostavno zvukcina. Dakle, u low gain podesavanjima radi sjajno, kremasto kao booster i ne menja karakter tona mog Cornforda dok u jacim podesavanjima radi kao recimo BB preamp, ali i dalje kremasto, detaljno i toplo. I Dweezilu i meni je ova pedala prirasla srcu :D :ziveli:

tocilj

Post by tocilj » 08 Jan 2016, 23:50

boki1978 wrote:@ Tocilj,

Pozz druze! Dobro je pitanje a ja cu da budem i bolno iskren i da kazem da je Morpher najjaci kandidat za ispadanje sa PB-a. Crunch je marshalskog zvuka, u blazim gain vodama moze sa efektima da da zaista lep, mekan zvuk a i ostrine ima ako je hoces. Nije to bas plexi pedala ali dobro radi posao. Nekako mi je prirasla za srce iako sam i nju razmisljao da prodam.
Morpher dobrim delom zvuci kao Suhr Riot, ali mi jednostavno ne lezi. Ili je preostra ili je prezatvorena, da ne kazem nekad i muljava, jednostavno sam joj dao veliku sansu ali nikako da mi legne zvuk kako treba.

Movall poredjenja sa SF-om imas na netu. Ja ih nisam poredio 1:1, ali jesam svirao i probao i SF. Meni je Minotaur legao kao kec na 11. Jako topao zvuk na cleanu ili slabijem gainu a ako otpanjis amp dobija se odlican zvuk. No, to nije sve sto ova pedala nudi, njoj volume kao da radi kao jos jedan gain stage, pa takp kad otpanjis i volume, dobijes i na low gain amp podesavanjima sjajan OD/dist zvuk a jos kad spojis sa bar srednjim gainom ampa dobija se jednostavno zvukcina. Dakle, u low gain podesavanjima radi sjajno, kremasto kao booster i ne menja karakter tona mog Cornforda dok u jacim podesavanjima radi kao recimo BB preamp, ali i dalje kremasto, detaljno i toplo. I Dweezilu i meni je ova pedala prirasla srcu :D :ziveli:
To sto si napisao za Movall zvuci kao Soul Food...mozda mu ipak dam sansu:-)

A za Morpher sam tako nesto i pretpostavio....ENO je jedna od najboljih distorzija (Hi gain, na low gain je tanka) koje sam probao u zivotu.... Imam anegdotu, stavio ja tu pedalicu uz HT dual ,Cmat mods Brownie, Dark Matter i kao sviram probu....u jednom trenutku drugi gitarista pita mene jebote kakav ti je to Hi gain setup, je li sa pojacala....kad silazi i vlasnik studija i pita koji je to dist, je li skup, ja bih to kupio :-) Ja krenem da se smijem i kazem da sam ga platio 18 dolara....oni skenj, ne mogu da vjeruju.

tocilj

Post by tocilj » 08 Jan 2016, 23:54

I da ,pedalboard ti je san-snova!! Samo mi javi gdje zivis i kada ides od kuce, recimo na more....onako :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :ziveli:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 09 Jan 2016, 00:01

Bas bi bilo kul kad bi snimio otvaranje portala ka drugim dimenzijama sa tim boardom, i potom ga postavio ovde. :)

Overdrive

Post by Overdrive » 09 Jan 2016, 00:23

kako si to povezao Eno "metalistik" pedalu..?

boki1978

Post by boki1978 » 09 Jan 2016, 09:30

Overdrive wrote:kako si to povezao Eno "metalistik" pedalu..?
Wirelessom :-) Ostavio sam izlaz slobodan, da pedala ima vise zraka, da bude transparentnija :D
Ona je poslednja pedala ispred pojacala, taj kabl je nakacen posle u nju.

boki1978

Post by boki1978 » 09 Jan 2016, 09:34

Uncle Moe wrote:Bas bi bilo kul kad bi snimio otvaranje portala ka drugim dimenzijama sa tim boardom, i potom ga postavio ovde. :)
:D Moze i bolje od ovoga svakako, nije ovo svemirski PB...
:ziveli: Kao i u matematici, postoje i promenljive, a OD/Dist pedale su tu uvek na ispitu ako se nadje bolja ili zanimljivija.

boki1978

Post by boki1978 » 09 Jan 2016, 09:41

tocilj wrote:I da ,pedalboard ti je san-snova!! Samo mi javi gdje zivis i kada ides od kuce, recimo na more....onako :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :ziveli:
:lol: vidim ja da cu opremu da vucem sa sobom :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 09 Jan 2016, 10:17

tocilj wrote:I da ,pedalboard ti je san-snova!! Samo mi javi gdje zivis i kada ides od kuce, recimo na more...
Sudeći po ranijim fotkama živi u nekom čardaku, ni na nebu ni na zemlji.
Do pedala možeš da stigneš samo pomoću čarobnog pasulja.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 09 Jan 2016, 10:47

boki1978 wrote:
Uncle Moe wrote:Bas bi bilo kul kad bi snimio otvaranje portala ka drugim dimenzijama sa tim boardom, i potom ga postavio ovde. :)
:D Moze i bolje od ovoga svakako, nije ovo svemirski PB...
:ziveli: Kao i u matematici, postoje i promenljive, a OD/Dist pedale su tu uvek na ispitu ako se nadje bolja ili zanimljivija.
Meni su ta dva Eventide-a dovoljna za svemir. :D

ocelot

Post by ocelot » 09 Jan 2016, 15:06

što su ti fini kablići :)
boki1978 wrote: Jbg, ja sviram sve od klasike, bluza, preko psihodelije pa do metal muzike, zato mi je takav i PB :-)

:ziveli:
i meni će jednog dana da poraste board upravo iz tog razloga, drugačije ne može

Overdrive

Post by Overdrive » 09 Jan 2016, 15:26

ocelot wrote:
i meni će jednog dana da poraste board upravo iz tog razloga, drugačije ne može
ništa nisi uradio ako ne nakarikaš najmanje ovolko pedala..

Image

Overdrive

Post by Overdrive » 09 Jan 2016, 15:27

pa do negde ovolko..

Image

Locked