nego šta je!pisac wrote:Pun si ideja,Komile!komil wrote:Kako se samo nikad ne zapodene diskusija o tome ko zaslužuje da diskutuje na jednom internet forumu?![]()
samo je mana što su mu ideje loše
eno ga otvorio tu temu negde pa trt..

msm BIG trt

nego šta je!pisac wrote:Pun si ideja,Komile!komil wrote:Kako se samo nikad ne zapodene diskusija o tome ko zaslužuje da diskutuje na jednom internet forumu?![]()
Vidis, niko NECE da peva sa tobomOverdrive wrote:zvuči kao da si podlegao makretingu farmako-mafije..alfonso wrote:Overdrive
1. Pusenje je stetno po zdravlje i tu je kraj diskusije o tome.
ne znam što bi MŠ štetio sebi ako sedi u svojoj sobi i svira svoje preskupe pedale..alfonso wrote:2. Mica Strafta takodje ne steti nikom sem samom sebi
jbt ti ko da držiš bibliju pored tastature..alfonso wrote:3. Ako nekoga ne razumes, nemoj ga osudjivati
ni ovaj tvoj iskaz vidiš nije tačan dok ne dokažeš suprotnoalfonso wrote:4. Nisi najpametniji i nije sve tacno sta ti kazes
opet wrong. Dakle ne poznaješ me, ni kako živim a još manje kako sam živeo.alfonso wrote:5. Tvoj pogled na to sta ne valja u svetu iz udobne fotelje,sa lulom u ustima i necim sto ti mislis da je pokusaj da primenis nesto je cista dokonost jednog cice koji ne moze da prezali svoju mladost i to sto nije imao petlje da se bavi muzikom i da zivi kao Mica Strafta nego je otisao i utopio se u norme drustva.
Zakljucak je da treba manje da budes na ovom forumu i da ubijas ljudima volju da dolaze na isti i da skroljuju po temama jer samo citaju tvoja prepucavanja. Sviraj gitaru,klavir ili sta vec. Budi malo kulturniji i prijatniji prema ljudima jer ce mozda neko hteti da svira cak i taj status kvo sa tobom. I na kraju UZIVAJ U ZIVOTU jer je suvise kratak da bih ti ponovo pisao ovako nesto
Pozdrav
Kako ja mogu da ubijam volju ljudima da dolaze na forum? Pa eto ti imaš volju da dolaziš i pričaš sa mnom. ČAk mi se čini da vas je više od kako sam ja tu..
PONAVLJAM - ne trebaju mi ljudi da sviraju Status Quo sa mnom!
trebaju mi da PEVAJU.
![]()
i vidi, život je onoliko kratak koliko ga ti brzo živiš
Taj stav ti je infantilan. Svako iole inteligentan svestan je svih negativnih uticaja konzumerizma na ljudsku psihu i drustvo, ali boriti se protiv njega, to ti je kao sto misice kazu da zele mir u svetu. On je tu i bice, kao sto su i ratovi, nepravedno bogati i nedodirljivi ljudi, droga, religijski fanatici... Tu nema pomoci, previse je interesa u tome da to opstane. U tom smislu ovaj nas topic je cak i kontraproduktivan: ma koliko Mica Strafta bio muzicki neobdaren on je odabrao da se lozi i kupuje opremu kako bi na njoj svirao. To ga bar na neki nacin produhovljuje, za razliku od vecine koja opsesivno kupuje skupe kripice, najnovije telefone ili druge statusne simbole. I kao sto rece Boki1978 u jednom od svojih postova, tu opremu ce bar naslediti neko, a ona ce i tada (za razliku od krpica, gadgeta i slicnih sranja) imati izvesnu materijalnu vrednost. Tako da je moj stav: ako imas para (nisi ih ukrao) i niko ne trpi od tvog GAS-a, kupuj i sviraj, to je bolji porok od 90% stvari koje danas cine svakodnevni zivotOverdrive wrote:što ne znači da se ne treba boriti protiv istog, naročito onog opsesivnogHistorik wrote: Konzumerizam je sastavni deo zivota od polovine 20. veka i ne vidim da ce ikada biti iskorenjen.
naravno da sam dokon, pa za to sam se borio !alfonso wrote:
Zasto si spomenuo M.š. onda uopste ako sad ne steti nikome to sto on ima gomilu pedala i ide u iscepanoj odeci?
Mozemo ovako u nedogled a ti ces i dalje biti dokoni starac koji nema pametnija posla u zivotu
ja se i ne borim na svetskom nivou, nego na nivou ovog forumaHistorik wrote:
Taj stav ti je infantilan. Svako iole inteligentan svestan je svih negativnih uticaja konzumerizma na ljudsku psihu i drustvo, ali boriti se protiv njega, to ti je kao sto misice kazu da zele mir u svetu. On je tu i bice, kao sto su i ratovi, nepravedno bogati i nedodirljivi ljudi, droga, religijski fanatici... Tu nema pomoci, previse je interesa u tome da to opstane.
Svratio sam samo da kazem koliko je Historik ovde u pravu.Na koliko stvari se baci novac,a covek bi ziveo(i ziveo je)bez toga?Muzicka oprema je ipak jedna materijalna vrednost,koja tokom vremena mnogo manje gubi na vrednosti nego na primer automobil,telefon,kozna jakna,rucni sat (bio sam na 20 cm od jednog takvog,Rolex,kostao je oko 60 000 evra,ali naravno,nisam mogao da ga ukradem!)Historik wrote:Taj stav ti je infantilan. Svako iole inteligentan svestan je svih negativnih uticaja konzumerizma na ljudsku psihu i drustvo, ali boriti se protiv njega, to ti je kao sto misice kazu da zele mir u svetu. On je tu i bice, kao sto su i ratovi, nepravedno bogati i nedodirljivi ljudi, droga, religijski fanatici... Tu nema pomoci, previse je interesa u tome da to opstane. U tom smislu ovaj nas topic je cak i kontraproduktivan: ma koliko Mica Strafta bio muzicki neobdaren on je odabrao da se lozi i kupuje opremu kako bi na njoj svirao. To ga bar na neki nacin produhovljuje, za razliku od vecine koja opsesivno kupuje skupe kripice, najnovije telefone ili druge statusne simbole. I kao sto rece Boki1978 u jednom od svojih postova, tu opremu ce bar naslediti neko, a ona ce i tada (za razliku od krpica, gadgeta i slicnih sranja) imati izvesnu materijalnu vrednost. Tako da je moj stav: ako imas para (nisi ih ukrao) i niko ne trpi od tvog GAS-a, kupuj i sviraj, to je bolji porok od 90% stvari koje danas cine svakodnevni zivotOverdrive wrote:što ne znači da se ne treba boriti protiv istog, naročito onog opsesivnogHistorik wrote: Konzumerizam je sastavni deo zivota od polovine 20. veka i ne vidim da ce ikada biti iskorenjen.
a jel znaš nekog golubara da je postao svetski slavan, zaraio silne novce, pojebao pola ženske planete..jer mu je to donelo golubarstvo?pisac wrote:
Znam coveka koji je imao stotine golubova,i ceo dan je grdan iskrivljen zurio u nebo sa sakom iznad ociju,posmatrajuci gacana,golosijana,belca...neki su pricali da je ludak, ljudi koji su golubari su mu zavideli,a inace je bio mnogo dobar covek.
Знам. Душан Дуда Ивковић https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%94%D1%8 ... 0%B8%D1%9BOverdrive wrote:
a jel znaš nekog golubara da je postao svetski slavan, zaraio silne novce, pojebao pola ženske planete..jer mu je to donelo golubarstvo?
aha to je kao da sam te pitao, dal znaš nekog ljubitelja vintage automobila kome je taj hobi soneo svestsku slavu, a ti kažeš..znam..Historik wrote:
Знам. Душан Дуда Ивковић https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%94%D1%8 ... 0%B8%D1%9B
Има и филм о томе, мислим да се зове "Високолетач".
Onda ni slike ne bi trebali da salju. Imas vec snimke na yt.Overdrive wrote:i molio bih da (ako već učestvujete u ovoj temi) malo razmislite o tome zbog čega ima tako malo zvučnih zapisa forumaša
Zar ne bi bilo dobro da eto neko okači svoj pedalboard, pokaže ša ima od opreme, kaže koji zvuk ga zanima, pa da se svi forumaši uključe sa savetima (naročito oni koji su iskusniji sa svim tim podešavanjima) sad bar ima tehnike da se to i snimi i čuje (a ko ima pedalu od 200 evra, a nema mikrofon od 20 da snimi svoju svirku, e onda stvarno..)
Zar ne bi bilo dobro da jedni drugima pomažete oko tih tonova, umesto što balite na slike?
I to na slike koje ste btw već sto puta videli na guglu..
Nije ista, sovtek je nova produkcija , ovo su nos lampe odavno se to vc ne pravi, ali ako nekom treba dugotrajna, pouzdana lampa koja zvuci ok topla preporuka, pkus su cene skroz ok. Interesantna stvar kot ih lampi je da ih nema potrebe uparivati, one su vec sve jednako uparene, tj na odredjene specifikacije, zato i nose vojnu oznaku. Ako crkne jedna iz kvarteta , bez problema zamenis samo nji i teras daljetommytigh77 wrote:Je l' to ista lampa kao Sovtek EL84M ('M' je oznaka za 'military')? Pošto njih reklamiraju da su uradjene malo robusnije u odnosu na standardne EL84 i da imaju veći headroom?majtimika wrote:Ja sam na mom piviju zamenio jj el84 sa ruskim vojnim 6p14 cini mi se da je ta oznaka, i razlika je bila ta da je amp imao vise headroom-a i malo zategnutiji donji registar.
za gitarska pojacala nije ni bitno uparavanje. Mozda ima smisla za hi-fi gde hoces da izlaz bude sto verodostojniji ulazu. Ali mi sa gitarama hocemo sve suprotno. Izoblicavamo signal do neprepoznatljivosti...da li su izlazne lampe uparene, nema toliko veze. Ionako kod vecine modernih pojacala preamp pravi asimetricno clippovani signal. To sto ce jedna strana waveforme da bude malkice drugacije pojacana od druge usred razlike u izlaznim lampama, ne samo sto nije bitno, nego moze da bude i dobra stvar. Naravno, dok god su obe lampe bias-ovane u dozvoljenom regionu, da se ne rastope. Inace butaj sta stignesmajtimika wrote:Interesantna stvar kot ih lampi je da ih nema potrebe uparivati, one su vec sve jednako uparene, tj na odredjene specifikacije, zato i nose vojnu oznaku. Ako crkne jedna iz kvarteta , bez problema zamenis samo nji i teras dalje
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest