Kad je rec o tome,da li je krivicno delo ako neko odnese Squier ili Vintage gitaru kod nekog samo da mu izbrise logo na headstock-u i tamo napise Fender?bancika wrote:Mislim da je prilicno jasna situacija, nema kokoske, nema jajetamajtimika wrote: E sad da li je mirko falsifikator ili taj sto porucuje to je malo klizav teren, kokoska ili jaje.. Ako odes kod stampara i trazis da ti odstampa dolare "za licnu upotrebu", da li je on saucesnik u falsifikovanju? Naravno da jeste. On je taj koji napravio falsifikat zarad profita. Moras da imas neki integritet kao majstor, sta god da radis. Sigurno ti ne bi prijalo da Dzeni iz Arandjelovca ili Ljuba/Trifun stave tvoj logo na neku frankenstajn gitaru
I onda publika vidi tu gitaru na nekoj bini,cuje je,i posle prica-,,Sinoc sam bio na nekoj svirci,gitarista svira nekog Fendera koji grozno zvuci,ajajaj,ni Fender nije sto je nekad bio...''
To,mislim,ne bi smelo da se radi ni za svoju upotrrebu,a kamoli za prodaju.Mislim,ne znam tacno,ali...ljudima iz Fendera se ta radnja ne bi svidela ni malo.