Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
abogicevic

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by abogicevic » 04 Feb 2016, 12:11

veljapa

Post by veljapa » 04 Feb 2016, 14:44

Kolko su mi ovi likovi zanimljivi: http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=3327952

Sto bi iko njegovu polovnu stvar platio kao novu stvar iz radnje? On nije usamljen slučaj. Zivo me zanima da li oni uspeju to da prodaju na kraju i za koliko?

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 04 Feb 2016, 15:37

abogicevic wrote:Ovako nešto se ne viđa svaki dan
:bow:
http://www.kupujemprodajem.com/Guild-Br ... -oglas.htm
Prijatelj je imao 7 (i slovima, sedam) raznih Red Special gitara svojevremeno (prvi put sam ih licno video pre mozda 15-20 godina). Tri su mislim bile Guild, ne secam se da li iz prve produkcije ili one druge (meni su to bila spanska sela, nisam imao pojma ni da postoje replike). Uglavnom bili su neverovatno niski serijski brojevi nesto 3,4 i 7 valjda. Ili 4,5 i 7. Ostale su bile Burns i neki rucni rad ili dva. Covek je bio jako poznat muzicar svojevremeno iz (dan-danas) legendarnog domaceg benda ali niko nije ni moga da sanja da je on gotivio Brian May-a i Queen, imajuci u vidu muziku koju je njegov bend svirao. Jednom prilikom se razboleo opako, zapalio nazad za Jugu na duze vreme i kad se vratio rece mi da su skoro sve gitare propale u nekakvoj poplavi na njegovoj gajbi. Ostale su mozda jedna ili dve u originalnom stanju, koliko se secam koferi su bili valjda naslagani jedan na na drugi pa verovatno one najvise u odnosu na pod prezivese. Katastrofa. A one se tripovao kako mu je to investicija/penzija, nudili su mu ljudi jos tada dobre pare za neke od tih gitara ali slabo sam ja kapirao to trziste. Sve sam ih probao jednom ali mi posle nikad nije dao ni da ih pipnem, ne bi li ostali nekakvi tragovi na njima. Bedak.

OVCA

Post by OVCA » 05 Feb 2016, 08:49

veljapa wrote:Kolko su mi ovi likovi zanimljivi: http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=3327952

Sto bi iko njegovu polovnu stvar platio kao novu stvar iz radnje? On nije usamljen slučaj. Zivo me zanima da li oni uspeju to da prodaju na kraju i za koliko?
Ocito neko je platio(ako nije blef):http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... -oglas.htm

Rockatansky

Post by Rockatansky » 05 Feb 2016, 11:11

Tesko, ali ajde videcemo...

Jadni ljudi iz Arandjelovca, ja cim vidim to mesto na KP, odmah pomislim da je neki prevarant....

nenadg

Post by nenadg » 05 Feb 2016, 11:55

Rockatansky wrote:Tesko, ali ajde videcemo...

Jadni ljudi iz Arandjelovca, ja cim vidim to mesto na KP, odmah pomislim da je neki prevarant....
Вала баш, ... иста ствар код мене.

Ја сам пре пар дана поставио оглас за продају Тејлора 416 и као разлог продаје, навео да купујем гитару више класе. Јавља ми се тип и нуди ми слабији Тејлор (114) уз доплату 1200 еура (иначе, то је око 90% вредности моје гитаре). Претпоставка је да је а) луд, б) да ме заја***a, или v) нуди гитару која није оригинална.

Нисам му одговорио.

Driver

Post by Driver » 05 Feb 2016, 11:59

Rockatansky wrote:Tesko, ali ajde videcemo...

Zbog jednog lika koji nas bruka: Dženi aka Neđa aka Nebojša aka Tata aka "koznakakojoš"....

veljapa

Post by veljapa » 05 Feb 2016, 12:00

Kad sam bio mali, tj. u srednjoj skoli uveliko sam svirao. Nalozi se jedan moj drugar iz odeljenja, dok je bio kod mene, oce i on i da mu nadjem neku gitaru. Ja odem kod Vlade Šočeta, klavijaturiste iz tadasnjeg prsluk benda, koji je u to vreme imao studio i valjao je po nesto malo instrumenata i on mi ponudi Washburna Mercury koji je imao tu za neku finu jeftinu cenu, recimo 250 DM. Bila je stvarno neka osnovna verzija sa obicnim tremolom ali nova i prilicno ok gitara za moje tadasnje pojmove. Ja prenesem to drugu u skoli, medjutim on mi kaze da je nasao bolju gitaru od Baneta Straje za 350 DM recimo i uzme tu. Ja posle odem kod njega i ustanovim da je Bane uzeo od Vlade onu gitaru za 250 DM i prodao mu za 350 DM. Kolko se secam nisam imao srca da mu kazem, mada lik je svirao mesec dana i nije se vise bavio time.

Sorry za OT. Doslo mi da ispricam pricu i da pomenem neka imena i nadimke iz tadasnjeg, a valjda i sadašnjeg Krusevačkog miljea. A i moze gitara da se proda za vise nego sto kosta. Samo treba pravi bizon da naleti.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 05 Feb 2016, 16:30

Kad sam bio mladji ali ne bas mali, imao sam neki Jebanjez LP, nije onaj lawsuit ali pravo dobra djitra mada detalje ne pamtim. Srafljen vrat al sad d'umrem ne secam se koje je drvo bilo nit me zanimalo. Elem, meni je taj Hebanjez bio melem al se ukazase neke nove potrebe, sa jazz-rocka da predjem na tesku liturgiju. Biznis. Kibicovo jel Jacksone, Charvele pa da prodam onu jazz-rock varijantu i kupim mitraljez. Kaze meni ortak, imam kupca (u Dubrovniku ladno), posto (prodajem)? Ja reko ma reci mu 700 Deutsche Marks i nek ide zivot. Vratio se covek posle metar dana bez moje gitare i za 700 marona, masala. Posle mi je lanuo da je on uzo extra 200 DM kinti. Meni prvo bilo krivo (ortak ej) ali sam ubrzo skapirao da ako hocu nekoga da krivim, prvo moram da pocnem od sebe. Na kraju krajeva, dobio sam sto sam trazio jel.

Znaci te price, pa price idu obostrano. Dvosmerna ulica. Slazem se da ne treba ljude zajebati ali isto tako ne daj se zajebati.

alucard_earl

Post by alucard_earl » 07 Feb 2016, 10:10

Jel ovo neka fora ili ... Posto nemam pojma o ovim modelima.

http://www.kupujemprodajem.com/Elektric ... ilter_id=4

nenadg

Post by nenadg » 07 Feb 2016, 12:10

alucard_earl wrote:Jel ovo neka fora ili ... Posto nemam pojma o ovim modelima.

http://www.kupujemprodajem.com/Elektric ... ilter_id=4
Model LP Recording je bio izum i omiljena gitara Lestera Polfusa, tj Les Pola, lično. Neverovatno mi je da neko, u eri komputera i dostupnosti svake informacije ne zna šta ima u rukama i nudi ga po ovakvoj ceni.

Nije mi jasno, . . u svakom slučaju treba ga nazvati.

abogicevic

Post by abogicevic » 07 Feb 2016, 12:55

nenadg wrote:... Nije mi jasno, . . u svakom slučaju treba ga nazvati.
Neko je već, izgleda, pozvao... Oglas obrisan.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 07 Feb 2016, 13:43

Ju sada me kopka kakav je bio oglas?? :D

fattwang

Post by fattwang » 07 Feb 2016, 14:16

Rockatansky wrote:Ju sada me kopka kakav je bio oglas?? :D
Evo ti iz keša. LP Recording za 160eur :shock:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=rs

Tenji

Post by Tenji » 07 Feb 2016, 14:50

Neko se usrecio...

Post Reply