Meni se Mojo iskreno svidja, nema tu sta, to je TS tip pedale, sa bass kontrolom, sto je super. Radi slicno kao Bad Monkey, samo bolje (njega je konkretno i zamenio na boardu). Radi otvorenije, moze da se namesti bude prezentniji, sto mi je ustvari i falilo - kao da sklonis cebe sa pojacala, takav utisak imam u nekoj meri. Tako da, ja zadovoljan, veoma.
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
Bice Nova nekad, kad se bude za nju imalo love, sto da ne, moja ljubav za tu spravu je neumiruca.
Meni se Mojo iskreno svidja, nema tu sta, to je TS tip pedale, sa bass kontrolom, sto je super. Radi slicno kao Bad Monkey, samo bolje (njega je konkretno i zamenio na boardu). Radi otvorenije, moze da se namesti bude prezentniji, sto mi je ustvari i falilo - kao da sklonis cebe sa pojacala, takav utisak imam u nekoj meri. Tako da, ja zadovoljan, veoma.
Posle silnog lutanja po KP-u, zavrsi ovaj Ibanez Artcore AXD71 kod mene...

Po opisu zvuci kao timmy samo bese valjda ima viltage doubler za veci headroom.Baba Slim wrote:Bice Nova nekad, kad se bude za nju imalo love, sto da ne, moja ljubav za tu spravu je neumiruca.![]()
Uzdravlje
- Hillybilly
Da znaš i mene si zarazioBaba Slim wrote:Bice Nova nekad, kad se bude za nju imalo love, sto da ne, moja ljubav za tu spravu je neumiruca.![]()
Sta-ja-znam™, jeste da je sad vec to poprilicno stara sprava (izasla 2008), ali mislim da i dalje stoji - ne radi previse suludih stvari koje rade neki drugi procesori u cenovnom rangu 250-280e u kom se nalazi polovna, ali ono sto radi, radi ODLICNO. Da kazem, sve uslovno receno osnovne stvari koje bi nekome bile potrebne, rastura, bar za moj ukus. I opet, za te pare za koje se nalazi polovna kad iskoci na oglasima, moze se kupiti 5 prosecnih pedala, dakle nikakvo egzoticno ludilo. Jednostavno, mislim da Nova System rastura u igri "ulozeno/dobijeno".
Sto se MojoMojo-a tice, sinoc sam malo pojacao gain, reko' ajd da vidim kako radi u tom segmentu i - odusevio sam se. Ima znacajno vise gaina na raspolaganju od Majmuna, ali ono gde me je posebno odusevio Mojo je kako se ponasa sa vol potom gitare i interakcija sa dinamikom sviranja.
Ja nisam tip koji je do sad nesto intenzivno koristio vol pot gitare, za mene je to on/off fazon. ALI, stoji cinjenica da bih maltene ogromnu vecinu neke jednostavnije svirke mogao da odradim bukvalno sa otpanjenim Mojo-om (recimo gain na 3h), i da na vol potu smanjivanjem dobijam klin, koji odlicno zvuci. Pedala ubija.
Sto se MojoMojo-a tice, sinoc sam malo pojacao gain, reko' ajd da vidim kako radi u tom segmentu i - odusevio sam se. Ima znacajno vise gaina na raspolaganju od Majmuna, ali ono gde me je posebno odusevio Mojo je kako se ponasa sa vol potom gitare i interakcija sa dinamikom sviranja.
Ja nisam tip koji je do sad nesto intenzivno koristio vol pot gitare, za mene je to on/off fazon. ALI, stoji cinjenica da bih maltene ogromnu vecinu neke jednostavnije svirke mogao da odradim bukvalno sa otpanjenim Mojo-om (recimo gain na 3h), i da na vol potu smanjivanjem dobijam klin, koji odlicno zvuci. Pedala ubija.
Dok ti nisi pomenuo ovde,ja nisam ni cuo za tu pedalu.Pogledao sam na You tube-u posle,i odusevio se ovom pedalom.Nesto novo,izgleda.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera

@ Nenad...ja sam probao mojo mojo i to je stvarno genijalan overdrive transparentan ali u pravom smislu te rechi. Za Nova sistem nisam ne svidja mi se koncept all in one iako ima ok drajvove nije to to, po meni je bolja situacija ovako kako je sad
@ zekaisapa , cestitke, lep ibanez...kako radi?
@Nemanjavelimirovic...samom sebi xD
Samo Gibson....jbg. Otisao jaguar i ibanez gax...morao sam da uzmem ovaj firebird jer sam se jako isprimao na sg a ovo radi strahotno i nekako sam u medjuvremenu skapirao da mi vise odgovara gibson za oba benda posto je jedna gitara. Fat twang za pobjedu!
Last edited by nemanjavelimirovic on 02 Mar 2016, 10:29, edited 1 time in total.
I nije bas nova, pocetak 2011. godine...pisac wrote:Dok ti nisi pomenuo ovde,ja nisam ni cuo za tu pedalu.Pogledao sam na You tube-u posle,i odusevio se ovom pedalom.Nesto novo,izgleda.
https://www.youtube.com/watch?v=e1VsoeF-Ong
Ali svejedno, lako je da to promakne u moru informacija.
@Nemanja: AAAAaaaaaAAAaaaaAAAaaaa ! Firebird keva
- tommytigh77
Čestitke svima, ljudi, berićetna najava proleća.
@ Baba Slim, ovaj Mojo Mojo ću morati da isprobam u roku od što pre; @zekaisapa, mnogo lep Ibanez, je l' setneck? @ Nemanja: MINI HAMBAKERIII!!!

nemanja bravo! ali koja promena covece, sa strogo strogo teletine ode ti u gibsone
kad je svirati na gibsonu kao setnja u prirodi jbg. sa fenderom se samo mucis, i volimo mi to mucenje ali u odredjenom momentu, sema ko nisi ljut na sopstvenu slavu i zene, dodje ti da okacis fendera o klin i zasviras Dzibsonaju 
& tommytigh77: Extra,set neck, tanji vrat a širok, lagana a sustejna koliko želiš, Goran premotao magnete(stock), neck ham je super, ja, koji inače preferiram bridž, oduševljem sam njime, pun je, dubok, na drajvu peva, a bridž je malko tanji i oštriji. Videću kako će biti, možda u nekom trenutku spičim i SD Hot-Rodded set, ono, Jazz u nek a JB u bridž, koliko sam skapirao to je onda lifetime satisfaction.nemanjavelimirovic wrote:
@ zekaisapa , cestitke, lep ibanez...kako radi?
I, naravno, čestitke na gibonu, vrh, sad možeš u Southern rock
nemanjavelimirovic wrote:
@Nemanjavelimirovic...samom sebi xD
Samo Gibson....jbg. Otisao jaguar i ibanez gax...morao sam da uzmem ovaj firebird jer sam se jako isprimao na sg a ovo radi strahotno i nekako sam u medjuvremenu skapirao da mi vise odgovara gibson za oba benda posto je jedna gitara. Fat twang za pobjedu!
Naaaaaajs, kako je lep firebird uh
Well, congrats! Nadam se da ce ovo da se zadrzi malo duze
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
U sustini ovo nije bila stihijska zamena ko one ranije. Ortak je kupio tu gitaru dan dva pre nego sto sam ja resio kintu pre godinu dana...pa ju je pazario novu u mitrosu tj capio ju je pre mene jer je imao kintu odmah. Nenad i ja smo je probali i odusevili se i kad je on resio da mu treba jaguar , doslo je do potpuno spontane racionalne razmene dobara. Fender gitare su super ali za muziku koju ja sviram vise nemaju primenu nazalost. Singl magneti su dobra stvar zs fank, pop i hendza stil sviranja. Za stoner i alt rock su hamovi bar onaj tip alt rocka koji ja sviram u bendovima. Zao mi je fendera ali ovo ima siru primenu. Sve te jeftine gibson gitare su istog kvaliteta i za mene su vise nego dovoljne zvukom i kvalitetom izrade. Fender mexico je takodje do jaja ali tanje zvuci. Mahagoni i hamovi ali bistri ne kao na les polu su to sto meni treba. Les polova sam imao puno razlicitih i iako su to dobre gitare, jednostavno nemaju taj pljuc u srednjim i visokim sta god napravio na pojacalu. Fender nema dovoljno low enda i jbg....Minihamovi su taman negde izmedju. Od fender pikapa za mene su wide range ali skala na takvim gitarama je 25,5 sto mi ne odgovara i eto....Gibson me je uzeo pod svoje xD (zahvaljujuci sg-u Cortexovom, koji me je poljuljao iz korena i sve moje stavove o hambakerima...a moj sg radi jako slicno tom njegovom koji je sveti gral od svih gitara koje smo imali mi sa foruma, naravno subjektivno) 
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Nije nešto, ali je moja prva koju sam svojeručno uradio: