Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- LifelessDead
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Ja kad postavljam oglas uvek navedem sve relevantne informacije, bas da izbegnem nepotrebna pitanja. Naravno, nije uvek sve moguce da se kaze, ali ima ljudi koji postave samo sliku i napisu "pozvati za informacije". Stvarno to ne shvatam. Ok, ako je neko ozbiljan pozvace, ali brate kazi bar neke osnovne informacije da ne trosis vreme i sebi i drugima. Ne volim ni druge da smaram niti mene da smaraju nepotrebnom pricom.
Klavirstimer sa KP. Oglas tipa "KOFER tvrdi za gitare sve informacije na jeftino@yahoo. com". Upucuje na neki yahoo mail sa kog ne odgovara. Na KP ne odgovara iako cita poruke i online je. Onda me preko tog mejlamupucuje na neku facebook berzansku kupvina-prodaja grupu... Msm, pali brate... jedino sto me zanimalo su dimenzije jer mi treba specificna duzina za trup i vrat. I da li su sarke ispravne(to cak nisam ni pitao).ocelot wrote:nije mi jasno kada neko ne želi ni na prvu poruku da odgovori.. izgleda da smatra da je previše neozbiljno raspitivati se za stanje i poreklo robe
ok, ako su sve relevantne informacije tu, ali ja ne mogu na osnovu toga kao prvu poruku odmah da ispišem svoju adresu i da tražim info za uplatu
svaki put kada sam dodatno pitao u poruci prodavac se otvori i što se tiče nekih mana itd. i uopšte po tome koliko-toliko ispitaš teren s kim imaš posla
u svom konkretnom primeru, on bi već brojao novac da mi je samo potvrdio jer je u pitanju stvar koju bih odmah uzeo jer mi je vrlo potrebna, a nema je nigde... stvar je u tome što sam ja od onih retkih koji u širokom luku izbegavaju telefonske pozive pa mi solucija sa zivkanjem pada u vodu
svaki put kada sam dodatno pitao u poruci prodavac se otvori i što se tiče nekih mana itd. i uopšte po tome koliko-toliko ispitaš teren s kim imaš posla
u svom konkretnom primeru, on bi već brojao novac da mi je samo potvrdio jer je u pitanju stvar koju bih odmah uzeo jer mi je vrlo potrebna, a nema je nigde... stvar je u tome što sam ja od onih retkih koji u širokom luku izbegavaju telefonske pozive pa mi solucija sa zivkanjem pada u vodu

- alucard_earl
Evo malo teme za obradu:
http://www.kupujemprodajem.com/Floyd-Ro ... lter_id=13
http://www.kupujemprodajem.com/Floyd-Ro ... lter_id=13
Ali vrh su mi oni sto ni ne stave sliku i kao " ...prodajem tu i tu gitaru... za detalje molim pozovite..." ne mogu da poverujem da u 21. veku neko nema ili ne poznaje nekoga ko ima kakav-takav fotoaparat ili mobilni sa kamerom.
A onima sto ne odgovaraju na poruke ni posle dva dana lepo se zahvalim na brzom odgovoru i jos napomenem da je cisto zadovoljstvo komunicirati i poslovati sa takvim ljudima. Ljubaznost im je jaca strana.
P.S. Da ne spominjem one sto prodaju stvar u vrednosti tipa 60e i moze zamena i kad ponudim zamenu(stvar vrednosti 60e), odgovor " moze ali da doplatim 40e"... Eheeeeej...
Nebo je granica bezobrazluku...
A onima sto ne odgovaraju na poruke ni posle dva dana lepo se zahvalim na brzom odgovoru i jos napomenem da je cisto zadovoljstvo komunicirati i poslovati sa takvim ljudima. Ljubaznost im je jaca strana.
P.S. Da ne spominjem one sto prodaju stvar u vrednosti tipa 60e i moze zamena i kad ponudim zamenu(stvar vrednosti 60e), odgovor " moze ali da doplatim 40e"... Eheeeeej...
Nebo je granica bezobrazluku...
Postoji jos jedna, nova kategorija, koju otkrivam u poslednje vrijeme...ne znam da li su preprodavci, ali im rezonovanje nije jaca strana......to su ljudi koji te ubjedjuju kako neka stvar kosta recimo 300 evra u evropi, na osnovu jedne prodavnice u Njemackoj koja tu stvar prodaje po toj cijeni...a svugdje je 200. Posebno me nerviraju likovi koji te ubjedjuju u cijenu i porijeklo necega kao da Google jos nije izmisljen.
Zanemaruje se takodje cesto cinjenica da cijena novog nema nikakve veze sa realnom prodajnom vrijednoscu polovne stvari. Na primer Tc efekti (reverb/delay) se bez problema prodaju za samo 10-20 evra jeftinije u odnosu na novu. Dok recimo Boss pedale idu nekad i vise od 50 % jeftinije polovne u odnosu na novu.
Uvijek se slatko smijem kada lik koji prodaje neku pedalu (i cijeni je kao u prodavnici ili vise) kaze ali ja sam je platio prosle godine toliko i toliko......kao da sam ga ja natjerao da nesto preplati, ili kao da i ja sada treba da kupujem po toj njegovoj cijeni, iako je cijena drasticno pala
I na kraju sam uvijek posebno fasciniran FETIS pedalama, koje se vjerovatno samo u Srbiji prodaju po tim cijenama...to su neke pedale koje iz nekog cudnog razloga u srbiji kostaju vise polovne nego bilo gdje u svijetu nove....neki od primjera: Fulltone fulldrive 2, OCD, MXR Carbon copy, Tc Flashback i sl. Sve cesce se desava da likovi prodaju skuplje polovne pedale nego da narucis sa ebay novu, platis postarinu, carinu i PDV i opet te izadje jeftinije....to ne mogu da skontam. Na primjer Tc Dark matter i mojo mojo na ebay kostaju 49 dolara sa free shipping-om (dakle ispod carinske stope), a likovi te pedale prodaju po 70-80 evra....da, cijena u artistu i mitrosu je 100 evra......ima li to smisla?
Zanemaruje se takodje cesto cinjenica da cijena novog nema nikakve veze sa realnom prodajnom vrijednoscu polovne stvari. Na primer Tc efekti (reverb/delay) se bez problema prodaju za samo 10-20 evra jeftinije u odnosu na novu. Dok recimo Boss pedale idu nekad i vise od 50 % jeftinije polovne u odnosu na novu.
Uvijek se slatko smijem kada lik koji prodaje neku pedalu (i cijeni je kao u prodavnici ili vise) kaze ali ja sam je platio prosle godine toliko i toliko......kao da sam ga ja natjerao da nesto preplati, ili kao da i ja sada treba da kupujem po toj njegovoj cijeni, iako je cijena drasticno pala

I na kraju sam uvijek posebno fasciniran FETIS pedalama, koje se vjerovatno samo u Srbiji prodaju po tim cijenama...to su neke pedale koje iz nekog cudnog razloga u srbiji kostaju vise polovne nego bilo gdje u svijetu nove....neki od primjera: Fulltone fulldrive 2, OCD, MXR Carbon copy, Tc Flashback i sl. Sve cesce se desava da likovi prodaju skuplje polovne pedale nego da narucis sa ebay novu, platis postarinu, carinu i PDV i opet te izadje jeftinije....to ne mogu da skontam. Na primjer Tc Dark matter i mojo mojo na ebay kostaju 49 dolara sa free shipping-om (dakle ispod carinske stope), a likovi te pedale prodaju po 70-80 evra....da, cijena u artistu i mitrosu je 100 evra......ima li to smisla?
Naravno da ima.Uvek mora da postoji parametar na osnovu kojeg se formira cena.To sto ti mislis da sve sto izadje iz radnje treba da kosta upola cene,je licno tvoje misljenje.To sto postoje razmazeni tatini sinovi,koji uvek moraju da imaju naj noviji smartfon(ili drugo) i zato prethodni model(star 3 meseca) prodaju za 30% posto od vrednosti,ne znaci da neko drugi treba da radi to isto.To sto si ti nasao na netu da ta stvar kosta toliko i toliko,ne znaci da sam i ja iskopao tu istu cenu...Osim toga,niko normalan se nece ravnjati po naj nizoj ceni koju iskopa na netu,vec,verovatno po naj visoj.To je sve relativno.To sve generalno nije problem;problem je nekultura i nepismenost velike vecine naroda.Alavost,nepostenje,nestrpljenje i nepostovanje drugih.Debilizam i divljastina.
E to i mene nervira. Stvar je osnovnog kućnog vaspitanja da se svakome odgovori bez obzira koliko je upit besmislen. Ne, ne šaljem komentare takvima, jednostavno ih ignorišem u budućnosti. Neke jednostavno otkačim onom opcijom "zabrani" i buduća komunikacija je nemoguća. Meni se recimo desilo da čovek bude previše nametljiv sa nekom svojom glupom robom koju oglasi za neverovatnu cenu (blu ray rezač 600 e!) pa vam onda to nudi u zamenu. Takav je neki Zoran Vidaković iz Novog Sada pa sam ga otkačio za sva vremena primera radi.jecaisale wrote:A onima sto ne odgovaraju na poruke ni posle dva dana lepo se zahvalim na brzom odgovoru i jos napomenem da je cisto zadovoljstvo komunicirati i poslovati sa takvim ljudima. Ljubaznost im je jaca strana.
Da, ali Google može da bude i kontraproduktivan u oba smera. Često ljudi gledaju neke cene na rasprodajama gde je recimo samo jedan komad u pitanju ili tkzv. B stock itd. pa su nerealni u procenama.tocilj wrote:Postoji jos jedna, nova kategorija, koju otkrivam u poslednje vrijeme...ne znam da li su preprodavci, ali im rezonovanje nije jaca strana......to su ljudi koji te ubjedjuju kako neka stvar kosta recimo 300 evra u evropi, na osnovu jedne prodavnice u Njemackoj koja tu stvar prodaje po toj cijeni...a svugdje je 200. Posebno me nerviraju likovi koji te ubjedjuju u cijenu i porijeklo necega kao da Google jos nije izmisljen.
ovo npr:
http://www.emeraldcityguitars.com/produ ... er-ts-808/
sve u redu! veliko poštovanje SRV-u, ali brate šta je previše, previše je!
imam TS-808, platio sam ga otprilike 190 eura i radi odlično - a i da je sve to istina (certifikat!): taj steviejev jest da je stariji i sređen od strane diaza, ali zar je normalno, da na osnovu svega toga dižeš cenu tamo pod oblake?
jedino ako se kupuje za vlastito zadovoljstvo! to je već druga priča, ali je opet cena...
http://www.emeraldcityguitars.com/produ ... er-ts-808/
sve u redu! veliko poštovanje SRV-u, ali brate šta je previše, previše je!
imam TS-808, platio sam ga otprilike 190 eura i radi odlično - a i da je sve to istina (certifikat!): taj steviejev jest da je stariji i sređen od strane diaza, ali zar je normalno, da na osnovu svega toga dižeš cenu tamo pod oblake?
jedino ako se kupuje za vlastito zadovoljstvo! to je već druga priča, ali je opet cena...
Pa,to i nije za muzicare,vec za kolekcionere a kolekcioneri u vecini slucajeva nisu muzicari. 

Ja ne kontam odakle ti iz mog posta izvlacis te zakljucke? Gdje sam ja napisao da treba da bude upola cijene? Kakve to uopste veze ima sa ovim sto sam ja pisao?OVCA wrote:Naravno da ima.Uvek mora da postoji parametar na osnovu kojeg se formira cena.To sto ti mislis da sve sto izadje iz radnje treba da kosta upola cene,je licno tvoje misljenje.To sto postoje razmazeni tatini sinovi,koji uvek moraju da imaju naj noviji smartfon(ili drugo) i zato prethodni model(star 3 meseca) prodaju za 30% posto od vrednosti,ne znaci da neko drugi treba da radi to isto.To sto si ti nasao na netu da ta stvar kosta toliko i toliko,ne znaci da sam i ja iskopao tu istu cenu...Osim toga,niko normalan se nece ravnjati po naj nizoj ceni koju iskopa na netu,vec,verovatno po naj visoj.To je sve relativno.To sve generalno nije problem;problem je nekultura i nepismenost velike vecine naroda.Alavost,nepostenje,nestrpljenje i nepostovanje drugih.Debilizam i divljastina.
Svako ima pravo da cijeni ono sto prodaje koliko god zeli, jer samo njemu to olaksava ili otezava prodaju.....problem uopste nije u tome, nije cak ni u tome sto neko hoce da profitira 10 ili 20 na svakoj pedali, za mene je bezobrazluk samo u tome sto neko hoce da profitira 100 evra na pedali koja kosta 120 npr.
Slazem se za nekulturu, za laganje, nepismenost i sl. to je na ovoj temi vec spominjano, nego iznosim neke dodatne utiske koji me u poslednje vrijeme jako nerviraju, jer se umnozavaju.
Slazem se. Ali bi mozda ta neka rasprodajna cijena bila i realna prodajna cijena za nesto polovno i dobro ocuvano. Ja u principu i nisam ni govorio o tome nego o univerzalnoj cijeni i naveo sam Tc pedale.....cijena te dvije pedale je svugdje u svijetu od Thommana do Amazona 40 i nesto evra.....SAMO kod nas 100. Flashback je oduvijek oko 130 manje/vise, samo kod nas 160/180. Pricamo o polovnim pedalama...po cemu god da se ravnas, to nije ni profit nego bezobrazluk. U redu, svako ima pravo da kupi ili ne, ali ovo su prosto licni utisci i to u meni izaziva odbojnost prema nekim prodavcima...a ne neko univerzalno pravilo.hipihill wrote:E to i mene nervira. Stvar je osnovnog kućnog vaspitanja da se svakome odgovori bez obzira koliko je upit besmislen. Ne, ne šaljem komentare takvima, jednostavno ih ignorišem u budućnosti. Neke jednostavno otkačim onom opcijom "zabrani" i buduća komunikacija je nemoguća. Meni se recimo desilo da čovek bude previše nametljiv sa nekom svojom glupom robom koju oglasi za neverovatnu cenu (blu ray rezač 600 e!) pa vam onda to nudi u zamenu. Takav je neki Zoran Vidaković iz Novog Sada pa sam ga otkačio za sva vremena primera radi.jecaisale wrote:A onima sto ne odgovaraju na poruke ni posle dva dana lepo se zahvalim na brzom odgovoru i jos napomenem da je cisto zadovoljstvo komunicirati i poslovati sa takvim ljudima. Ljubaznost im je jaca strana.Da, ali Google može da bude i kontraproduktivan u oba smera. Često ljudi gledaju neke cene na rasprodajama gde je recimo samo jedan komad u pitanju ili tkzv. B stock itd. pa su nerealni u procenama.tocilj wrote:Postoji jos jedna, nova kategorija, koju otkrivam u poslednje vrijeme...ne znam da li su preprodavci, ali im rezonovanje nije jaca strana......to su ljudi koji te ubjedjuju kako neka stvar kosta recimo 300 evra u evropi, na osnovu jedne prodavnice u Njemackoj koja tu stvar prodaje po toj cijeni...a svugdje je 200. Posebno me nerviraju likovi koji te ubjedjuju u cijenu i porijeklo necega kao da Google jos nije izmisljen.
Svaka stvar koja nije kupljena u radnji se mora prodati za maksimum 80% cene. To je moje vidjenje stvari i ja tako nastupam. Ne moze polovna stvar da kosta isto koliko i nova. Ima puno oglasa "samo otpakovano" "stoji dzabe vec ko zna koliko". Kako ja da znam da njoj nista ne fali. Stajala godinu-dve dana negde. Mozda neko ima vlagu u stanu pa je sve to propalo. A spolja milina kad vidis. Ima nas raznih i prodavaca i kupaca. Treba biti realan,a ne gledati da naletite na neku ovcu ili na nekog ko hoce brzo da proda da bi spustio malo cenu
Ali to je sve buvljak na kraju krajeva i ne treba uzimati te stvari licno

Jes, i to sto kazes....alfonso wrote:Svaka stvar koja nije kupljena u radnji se mora prodati za maksimum 80% cene. To je moje vidjenje stvari i ja tako nastupam. Ne moze polovna stvar da kosta isto koliko i nova. Ima puno oglasa "samo otpakovano" "stoji dzabe vec ko zna koliko". Kako ja da znam da njoj nista ne fali. Stajala godinu-dve dana negde. Mozda neko ima vlagu u stanu pa je sve to propalo. A spolja milina kad vidis. Ima nas raznih i prodavaca i kupaca. Treba biti realan,a ne gledati da naletite na neku ovcu ili na nekog ko hoce brzo da proda da bi spustio malo cenu
Npr. Ja sam kupio korg ax1500g za 50€. Vidjao sam da isti u loseijem stanju (svakome nesto fali,polomljeno,ulubljeno. Mome fali jedna kapica za dugme,koje o5 radi) odu za 80-100. Ja bi pevao kada bi za moj dobio 90€,mada ne verujem da mogu toliko da izvucem
Edit
Neki su isli bez adaptera
Edit
Neki su isli bez adaptera