Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
clapton

Re: Oprema Koju Nemate

Post by clapton » 30 Mar 2016, 14:41

tommytigh77 wrote:
bancika wrote:Sta se zna o edge? Feel me in, propustio sam taj cas :)

Meni je on kao klinac koji je kupio novi procesor pa bi da proba svaki efekat :)
:rlol:
To otprilike.
clapton wrote:zna se da se razumije u zvuk i da je vrsan muzicar. :)
Razume se samo u 1+1/4 eho odjeka, napravio karijeru na tome i svaka čast, ali da je vrsTan muzičar... 'Bem ti, šta je slava i popularnost, pa da su on i bend poživeli do dan danas, i Sid Vicious bi za neke bio vrSan muzičar. Daj, Claptone, voliš Landaua i Scofielda, koliko se sećam? Ne troluj...
hahaahah, volim ali i Edge pravi ili je pravio kvalitetnu muziku. to mu ne mozemo oduzet. da si me prije 2, 3 godine pitao, reko bih ti da je obicna vezara. :D
rizikujem da mi opane forumski kredibilitet ali ovo moram da napisem... :mrgreen:

cini mi se da je on bio svjestan svojih mogucnosti ili mana, recimo ima uzacan vibrato, ali je nasao nacin da ga ne koristi i usredsredi se na ritam i melodiju i usput napravi dosta zanimljivih riffova, da radi za pjesmu sto bi rekli itd.

prosjecan ali kreativan svirac. mozda bi se tako moglo reci.

ne zamjerite. :D

pisac

Post by pisac » 30 Mar 2016, 17:51

Clapton(ne Eric,vec ovaj nas drug sa foruma) lepo rece-prosecan,ali mastovit,kooperativan,kreativan.Zasluzuje svoju signature gitaru.

Evo gde svira bluz(od 1:20 na ovom snimku).Video od B.B.Kinga na ,,When love comes in town''.Bono najavljuje sa :,,Edge play the blues!''Covek razbija bluz,mada je meni promakla ta senzacija.Iako su dobri muzicari,ja ih ne volim.Cak sta vise...Edge mi lici na foliranta.Ustvari,svi.Stvar ukusa,i percepcije.
Ali postujem to sto su ucinili za rock end roll ,i slobodnu Irsku.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 31 Mar 2016, 09:01

Edge nije nista manje niti vece jaje recimo od Hendrixa. Obojica odradili posao i sad mogu ljudi samo da ih mrze.

Licno, ja ne slusam niti jednoga iako sam sve cuo od njih. Jednom. Dovoljno.

P.S> Nema potrebe da se iko zesti ili nadoveze, necu pustiti nista od njih svojevoljno do smrti ali sam siguran da ce mi pustati pesme i ploce i ubedjivati me do te iste smrti razni likovi.

We're cool.

clapton

Post by clapton » 05 Apr 2016, 01:31

so much fun :D

hipihill

Post by hipihill » 05 Apr 2016, 11:51

Jel` EHX B9 Organ ima neku praktičnu primenu? Mislim na živu svirku, u studiju verovatno može da nađe primenu.
http://www.ehx.com/products/b9

Rockatansky

Post by Rockatansky » 05 Apr 2016, 12:52

Imao ja pa sam nazalost prodao jer nisam mogao da mu nadjem primenu... :(
Ali samo zato sto nisam imao sa kim da sviram uopste nesto gde bi bilo moguce da se cuje zvuk orgulja. Deep Purple, ili sta vec moze. Mislim moze svasta, ali kao sto rekoh treba naci ekipu...
Ja ne mogu pola godine da sastavim ekipu da se navezba 5 pesama, tako da... Ovo mi je stajalo bukvalno i skupljalo prasinu...

Inace zvuk je fantastican! Recimo hoces da sviras nesto od Baha ili tako nesto, ubija kako je dobar zvuk, ali... Prvo suvise se cuje taj "klik" za moj ukus, sto kod brzih delova smeta, a drugo uzasno je ako mogu da tako kazem osetljiv dinamicki, malo samo da ti nije ista jacina okidanja zice totalno menja glasnocu, pa cak pomalo i karakter zvuka, tako da pod obavezno treba da se svira uz kompresor, ali onda ga on malo promeni, ne mgogo ali nije bas neprimetno...

Sve u svemu cudna jako pedala, meni nije radila posao za koji sam je kupio, ali svejedno mi je zao sto sam je prodao i vredi svaku paru, ako joj nadjes primenu da je sviras redovno.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 05 Apr 2016, 14:46

E bre, meni je smor (da ne kazem bas neshvatljivo) to prodavanje pedale ako joj se ne nadje primena a jos je do jaja i ima fantastican zvuk.

Ako joj se ne moze naci konkretna primena, kakve veze ima, do jaja je i stalno se igrati sa pedalom i zvukovima i kombinovanjem sa drugim pedalama i tako to.

A ako joj se ne nadje primena u bendu, opet kakve veze ima, primenis je u nekoj svojoj pesmi i snimis kao one man bend i eto konkretne primene.

Za kol'ko si je prodao btw xD

Jednom cu je uzeti al' ne skoro posto mi ipak nije u nekom top 5 sledecih pedala za kupovinu.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 05 Apr 2016, 21:22

OK sve to stoji ali nekako mi bilo bzvz da mi stoji pedala od 200 evra a ukljucim je jednom mesecno... Kao sto rekoh bilo mi je zao prodati je, i dugo sam razmisljao, ali eto na kraju je ipak otisla.
Nemam pojma, ali nekao postalo mi me malo glupo natukao sam gomilu para u opremu koju skoro nikad ne koristim :( pa sam ne samo B9 nego jos stosta prodao...
Za te pare da sam hteop mogao sam kupiti neko manje fino lampasko pojacalo koji bi mi mnogo bolje sluzilo... :)

S obzirom na to koliko sam je platio (205e) prodao sam je rekordno brzo i skupo :D za 180e... OK u medjuvremenu je dolar malo porastao pa je i ta pedala poskuplea po evropskim radnjama, na 240-50 evrica... :)
E da uzeo sam i povracaj poreza jer sam je kupio u EU, tako da sam bio na nuli...
Pazi, da niko nije hteo da je kupi za 170-80 ne bih je spustao, nije mi bila frka za kesh, i tako... Ali eto otisla je.

hipihill

Post by hipihill » 06 Apr 2016, 09:38

Rockatansky wrote:Imao ja pa sam nazalost prodao jer nisam mogao da mu nadjem primenu... :(
Ali samo zato sto nisam imao sa kim da sviram uopste nesto gde bi bilo moguce da se cuje zvuk orgulja. Deep Purple, ili sta vec moze. Mislim moze svasta, ali kao sto rekoh treba naci ekipu...
Ja ne mogu pola godine da sastavim ekipu da se navezba 5 pesama, tako da... Ovo mi je stajalo bukvalno i skupljalo prasinu...

Inace zvuk je fantastican! Recimo hoces da sviras nesto od Baha ili tako nesto, ubija kako je dobar zvuk, ali... Prvo suvise se cuje taj "klik" za moj ukus, sto kod brzih delova smeta, a drugo uzasno je ako mogu da tako kazem osetljiv dinamicki, malo samo da ti nije ista jacina okidanja zice totalno menja glasnocu, pa cak pomalo i karakter zvuka, tako da pod obavezno treba da se svira uz kompresor, ali onda ga on malo promeni, ne mgogo ali nije bas neprimetno...

Sve u svemu cudna jako pedala, meni nije radila posao za koji sam je kupio, ali svejedno mi je zao sto sam je prodao i vredi svaku paru, ako joj nadjes primenu da je sviras redovno.
Hvala na korisnom i iscrpnom objašnjenju.

clapton

Post by clapton » 14 Apr 2016, 23:23

ste culi za ovog Bugarina? :)

Rockatansky

Post by Rockatansky » 15 Apr 2016, 08:34

Gledao sam ranije... Deluje zanimljivo. Potrudio se covek. ;)

@Tema:

komil

Post by komil » 15 Apr 2016, 11:33

Rockatansky wrote:Catalinbread...
Taj Catalinbread je inače poginuo pre mesec dana, srušilo se neko drvo na njegov auto. To je firmica, tipična mala ručna manafaktura gde je, ako ne grešim, on dizajnirao, pravio pedale i sve. Firma navodno nastavlja sa radom, ali ne bi me uopšte iznenadilo da se vrlo uskoro ugasi. U svakom slučaju, ne bi me iznenadilo i da vrlo skoro poraste cena polovnih Catalinbread pedala.

http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... -37-635688

clapton

Post by clapton » 15 Apr 2016, 12:32

Jeste firmica ali imaju dosta zaposlenih. On je bio samo jedan od osnivaca/vlasnika tako da nema razloga da ne nastave s radom.

Pratio sam ih malo na Instagram i rade punom parom. :)

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 15 Apr 2016, 23:15

Image

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Apr 2016, 17:05

http://g-l-online-store.myshopify.com/p ... oil-pickup
Mislim da sam konačno našao magnete svog života. Fiber bobbin, Alnico V, oko 6K, flat-pole bez oborenih ivica na šipkama. Chime, spank, quack u izobilju... Često ima na ebay ceo set za 100 dolara, pa se nadam da će mi se potrefiti pre ili kasnije. Nisam imao pojma da G&L prodaje magnete zasebno.
Image

Post Reply