Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Re: Oprema Koju Imate

Post by RadeRas » 03 May 2016, 14:37

:D još jedan fuz u mojoj kolekciji fuzeva. Uradio sam Big Muff Ram's Head kopiju u drvenoj kutiji od divlje trešnje sa kapicama potencimetra od glogovog drveta, i ovako izgleda:
Spoiler:
Image

Milanares

Post by Milanares » 11 May 2016, 11:29

bancika wrote:
Milanares wrote:O ovima govorim:

[img]http://www.mitrosmusic.com/proizvod/217 ... -PRIMETONE[/img]
e, imam ja dve takve, dali mi na promociji kad su ih izbacili pre dve godine...samo mi mnogo velike za sviranje. Nekad cu da ih prekrojim u nesto kao jazz III :)

materijal je onaj ultex/ultem, tako da su dosta slicne kao ove, samo su im ivice oborene u speed bevel. Al to mozes sam da uradis finom smirglom za 5 minuta i ustedis 450din :)

.
Zvuči veoma domišljato ali nije tako, prime tone je prosto drugačiji materijal od ultex standarda. čak bih ga preporučio i ljubiteljima celuloid trzalica. uglavnom vrlo vrlo fino.
:)

metalstringer

Post by metalstringer » 11 May 2016, 12:37

RadeRas wrote::D još jedan fuz u mojoj kolekciji fuzeva. Uradio sam Big Muff Ram's Head kopiju u drvenoj kutiji od divlje trešnje sa kapicama potencimetra od glogovog drveta, i ovako izgleda:
Spoiler:
Image

lepo izgleda.svaka cast

bancika

Post by bancika » 11 May 2016, 12:40

Milanares wrote:
bancika wrote:
Milanares wrote:O ovima govorim:

[img]http://www.mitrosmusic.com/proizvod/217 ... -PRIMETONE[/img]
e, imam ja dve takve, dali mi na promociji kad su ih izbacili pre dve godine...samo mi mnogo velike za sviranje. Nekad cu da ih prekrojim u nesto kao jazz III :)

materijal je onaj ultex/ultem, tako da su dosta slicne kao ove, samo su im ivice oborene u speed bevel. Al to mozes sam da uradis finom smirglom za 5 minuta i ustedis 450din :)

.
Zvuči veoma domišljato ali nije tako, prime tone je prosto drugačiji materijal od ultex standarda. čak bih ga preporučio i ljubiteljima celuloid trzalica. uglavnom vrlo vrlo fino.
:)
I oni sami kazu da je napravljena od ultexa. Mislim da je samo razlika u zavrsnoj obradi. Primetone su polirane, a obicne ultex imaju malo grublju povrsinu posto se ne obradjuju dodatno nakon sto su izlivene. Polirana povrsina daje topliji zvuk, mozda te to podseca na celluloid?

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 May 2016, 13:26

Možda su ove 1mm što Milanares koristi napravljene od Ultexa, ali Primetone 3mm koje ja rabim izgledaju i zvuče potpuno drugačije, a i osećaj pod prstima je drugačiji. Teško da je Ultex u pitanju, mnogo brže bi se trošile, ja bih pre rekao da je Delrin plastika ili nešto slično. Nego da mi prebacimo ovu žvaku u onu temu o trzalicama što je Bancika otvorio, pobismo narod ovde? :D

bancika

Post by bancika » 11 May 2016, 13:33

ne mislim na te crne primetone. One su valjda polycarbonate. Mislio sam na ove cilibarne novije od 1.4mm. One su ultex u koji je dodat pigment da se zatamni i da izgledaju vise cool nego obican zuti ultex.

Image

mogli su da ih krste nekako drugacije posto nemaju veze sa onim debelim :)

merk

Post by merk » 13 May 2016, 18:28

zbog glasnoće (jebenih nemogućih 20W!) lead&bassu MORAO sam dodati atenuator i sada uživam i danju i noću, ako hoću!

Image

clapton

Post by clapton » 13 May 2016, 20:40

home made atenuator?

bancika

Post by bancika » 13 May 2016, 23:58

Evo jos jedne vintage spravice...naleteo sam na KP na ovaj japanski radio iz 70te, u obliku brzinomera. Standardna germanium push/pull topologija, retro izgled...what's there not to like. Pokazao se kao jedan od laksih za konverziju, zavrsio sam ga za oko 2 sata. Zamenjeni elektroliti, umesto radija ide input jack, umesto zvucnika output jack i DC jack (i dalje ima pregradicu za bateriju). Interesantna sprava, fino osmisljena mehanicki i izgleda totalno cool. Zvuk je super, koliko sam uspeo za 5-10min da cujem. Probao sam sa crybaby (iskljucenim) ispred kao buffer. Sa stratom je dosta cist, ostali jaci magneti malo daju drive, ali fino zvuci, nista praskavo ili hrapavo...nema prdavih basova. Interesantna zanimacija za petak vece...bili je ili to ili da idem na shopping night i slusam OK bend. :grummel_2: :ziveli:

Image
Spoiler:
Image

Image

clapton

Post by clapton » 14 May 2016, 00:01

e ovo bih volio imat kad sam na selu. vrh je. :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 14 May 2016, 02:28

@ Bancika Lepo sam ja rekao da ti ne bih dao ni telefon za poziv, odmah bi ga prepravio u pojačalo... :D Svaka čast.
Kad sam već na ovoj temi, večeras sam izvadio Seymour Duncan SSL-1 set iz strata i ubacio fabričke magnete sa USA strata iz kasnih osamdesetih. Wait, what??? Baš to. Neko bi rekao da sam pao s konja na magarca, ne smeta. Probaću ih preko vikenda, pa javljam utiske i poredjenja...

merk

Post by merk » 14 May 2016, 10:42

clapton, nije homemade nego Aries Amplification (slovenska firma), inaće totalna kopija trainwreck airbrake-a (totalno iste komponente), priredjena samo za 4 i 8 ohma.
http://aries-amps.com/

clapton

Post by clapton » 14 May 2016, 10:52

I koja je cijena?

merk

Post by merk » 14 May 2016, 12:34

- opcija sa room (bedroom) reostatom 165 eura
- bez reostata 145 eura

RadeRas

Post by RadeRas » 18 May 2016, 18:58

Znači, još jedan fuz, po meni najlepša kutija koju sam uradio do sada. Divlja trešnja, kapice od glogovog drveta, unutra Fulltone 70 sa BC108 trandžama, fino izgleda, moram da se pohvalim 8)
Spoiler:
Image
Spoiler:
Image
:ziveli:

Post Reply