Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rockatansky

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Rockatansky » 11 May 2016, 12:31

komil wrote: Ima dosta istine u tome što kažeš. Nije samo stvar u tome da je taj strat izgled sada u kolektivnom nesvesnom, već je Leo i ubo neku estetsku žicu. Kao da nije dosta što je uradio dobar inženjering, taj deo mu bezrezervno priznajem a za dizajn sam sklon da mislim da je imao mnogo sreće :)
Mozda gresim ali nesto mi ostalo u secanju od gledanja silnih dokumentaraca, da je neko drugi zapravo dizajnirao stratocaster, ne bas Leo.
MOgu naci bas ako nekog interesuje...

eg303

Post by eg303 » 11 May 2016, 13:09

Pisali smo mnogo puta na tu temu, taj dizajn Strata ima jaku ergonomsku crtu, telo gitare je "fazonirano", oborene su ivice gde treba, ne žulja ni stomak a ni desnu podlakticu, gornji rog omogućava lakši pristup krajnjim pragovima (Original Contour Body), volume pot odmah ispod desne šake, blade switch isto blizu (u međuvremenu unapređen sa 3 na 5 pozicija) i takav dizajn je više nego zadovoljavajući za potrebe 97% rock/blues/jazz/country svirača, ova varijanta "pickguard-body" koliko se čuje nije izgubila na tonu ali je sigurno izgubila u ergonomskom smislu...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 May 2016, 13:12

Rockatansky wrote:Mozda gresim ali nesto mi ostalo u secanju od gledanja silnih dokumentaraca, da je neko drugi zapravo dizajnirao stratocaster, ne bas Leo.
MOgu naci bas ako nekog interesuje...
Freddie Tavares, Leo Fender, George Fullerton, Bill Carson, svi su imali udela. Ja mislim da je Carson dao ideju da gitara ima dva ''roga''.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 11 May 2016, 13:27

Još jedna potvrda koliko je Leov dizajn
I know, right?

Image

komil

Post by komil » 11 May 2016, 13:54

eg303 wrote:Pisali smo mnogo puta na tu temu, taj dizajn Strata ima jaku ergonomsku crtu, telo gitare je "fazonirano", oborene su ivice gde treba, ne žulja ni stomak a ni desnu podlakticu, gornji rog omogućava lakši pristup krajnjim pragovima (Original Contour Body), volume pot odmah ispod desne šake, blade switch isto blizu (u međuvremenu unapređen sa 3 na 5 pozicija) i takav dizajn je više nego zadovoljavajući za potrebe 97% rock/blues/jazz/country svirača, ova varijanta "pickguard-body" koliko se čuje nije izgubila na tonu ali je sigurno izgubila u ergonomskom smislu...
Jeste, znam za tu priču da su za Telecastera svirači davali feedback i tako je ta ergonomija došla na red, ali sam originalni dizajn kad se pogleda estetski, to je tako lepo izvajano. Što je reko Knopfler, tako bi mogao da izgleda svemirski brod.

eg303

Post by eg303 » 11 May 2016, 18:25

ProfessorBaltazar wrote:
Još jedna potvrda koliko je Leov dizajn
I know, right?
Image
Tako je legendo, čak ni Leo nije mogao da prefura Lea...
P.S. Šta bi sa onom Novak Đoković Signature, jel' mu uručio?

eg303

Post by eg303 » 11 May 2016, 18:29

komil wrote: Jeste, znam za tu priču da su za Telecastera svirači davali feedback i tako je ta ergonomija došla na red, ali sam originalni dizajn kad se pogleda estetski, to je tako lepo izvajano. Što je reko Knopfler, tako bi mogao da izgleda svemirski brod.
Baš tako, od svih varijacija na temu Strat dizajna, svideo mi se (90%) jedino Albert Lee Music Man, skroz "googie", jedino glava vrata mi njak... :-?
Image

metalstringer

Post by metalstringer » 11 May 2016, 19:38

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 12 May 2016, 00:42

eg303 wrote: P.S. Šta bi sa onom Novak Đoković Signature, jel' mu uručio?
Jok. Bas sam skoro video da li gitaru da li sliku, ja zaboravio na to potpuno.

komil

Post by komil » 12 May 2016, 01:58

Kul je ovaj Albert Lee MM!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 May 2016, 13:18

Source Audio razvaljuje. Jbg, i cijena je takva - prava sitnica. :)

http://www.thomann.de/gb/source_audio_o ... _delay.htm

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 13 May 2016, 15:19

Normalno. Jok, ti da razvaljujes osto bi u Juzi i radio pod Vucicem za 300 Ojra. Ne biva. To se isplati ovoj dvojici iz unutrasnjosti koji prodaju muda za bubrege.

Internet je postao racku od kad je usluga pojeftinila i sirotinja mu ga daje kritikujuci sve za sta nema para (bazicno sve iznad para virsli sa senfom, ne valja jastog pa da ga jebes).

Don't be that moron, prepusti moron internet drugima. Ako nemas para cuti, nemoj da te neko cuje, i vredno radi na tome da se obogatis, nije sramota. Sramota je biti glup i sirot. :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 13 May 2016, 15:58

Image

metalstringer

Post by metalstringer » 13 May 2016, 16:00

ProfessorBaltazar wrote:Normalno. Jok, ti da razvaljujes osto bi u Juzi i radio pod Vucicem za 300 Ojra. Ne biva. To se isplati ovoj dvojici iz unutrasnjosti koji prodaju muda za bubrege.

Internet je postao racku od kad je usluga pojeftinila i sirotinja mu ga daje kritikujuci sve za sta nema para (bazicno sve iznad para virsli sa senfom, ne valja jastog pa da ga jebes).

Don't be that moron, prepusti moron internet drugima. Ako nemas para cuti, nemoj da te neko cuje, i vredno radi na tome da se obogatis, nije sramota. Sramota je biti glup i sirot. :ziveli:
:mrgreen:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 14 May 2016, 11:58

Baba Slim wrote:
Spoiler:
Source Audio razvaljuje. Jbg, i cijena je takva - prava sitnica. :)

http://www.thomann.de/gb/source_audio_o ... _delay.htm
Bas lepo zvuci ovaj Nemesis.

A mislim da mi je ovo sledeca delay pedala

Post Reply