Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
- tommytigh77
Re: Oprema Koju Nemate
Naravno da vredi, valjda znaš šta je Maxon. Mada sam skoro na KP video Maxon OD-9 za iste pare (plus ne moraš da plaćaš pdv i carinu). OD-9 je isto Tubescreamer, samo što ima true bypass i robusnije kućište, po mom mišljenju, bolja varijanta.
- tommytigh77
Našao:
http://www.kupujemprodajem.com/Maxon-OD ... d=57836556
P.S. Ne poznajem prodavca niti imam kakve veze s njim.
http://www.kupujemprodajem.com/Maxon-OD ... d=57836556
P.S. Ne poznajem prodavca niti imam kakve veze s njim.
-
hvala druze.dosta jeftinija varijanta u odnosu na TS808.nisam imao prilike da uzivo isprobam, ali po karakteristikama obecava.
- tommytigh77
Pa nema šta da obećava, ako hoćeš pravi Tubescreamer, Maxon je ''the real deal''. To je japanska kompanija koja je osamdesetih proizvodila pedale za Ibanez, oni su i izmislili Tubescreamer, i svaka stara Ibanez pedala na pločici nosi Maxon oznaku. Dok se današnje Ibanez pedale prave u Tajvanu od komponenti sumnjivog kvaliteta, Maxon je i dalje 'Made In Japan', sa vrhunskim komponentama i izradom.
Taj Maxon OD9 je ok pedala, to je taj zvuk tjubskrimera, da li je bolji od Ibaneza, ne bih da tvrdim. Imao sam i jednu i drugu, ali ne istovremeno.
Maxon OD9 ima jednu manu - switch je odvratno resen. U kontekstu (glasnog) benda mozda i nije toliko primetan, ali u solo varijanti bas smeta. Dok je bio kod mene, razmisljao sam da mu odradim mod i ubacim klasican prekidac (ehx, mxr, fulltone...).
A druga stvar, ne znam bas da li vredi toliko. Ja sam svoj kupio na KP za 70 eura, koristio par meseci i prodao za istu svotu.
Maxon OD9 ima jednu manu - switch je odvratno resen. U kontekstu (glasnog) benda mozda i nije toliko primetan, ali u solo varijanti bas smeta. Dok je bio kod mene, razmisljao sam da mu odradim mod i ubacim klasican prekidac (ehx, mxr, fulltone...).
A druga stvar, ne znam bas da li vredi toliko. Ja sam svoj kupio na KP za 70 eura, koristio par meseci i prodao za istu svotu.
- tommytigh77
Pazi, u to šta je BOLJE ne treba ulaziti. Nekome bolje zvuči i završava posao Bad Monkey od originalnog TS-a. Ja samo tvrdim da su Maxon pedale kvalitetnije izradjene od današnjih tajvanskih Ibanez pedala, a na kraju krajeva, pravi ih ista firma (Nisshin Onpa) koja je pravila i Tubescreamere iz osamdesetih, i to u istoj fabrici.progg wrote:Taj Maxon OD9 je ok pedala, to je taj zvuk tjubskrimera, da li je bolji od Ibaneza, ne bih da tvrdim.
To što si ti kupio jeftino ne znači da pedala ne vredi više, čak i polovna. Nove se kreću oko 150 eura (plus pdv i carina), 100-110 eura je sasvim pristojna cena za polovnu. Ja sam polovan SD-9 koji košta isto kao OD-9 platio 100 eura i pevao.progg wrote:A druga stvar, ne znam bas da li vredi toliko. Ja sam svoj kupio na KP za 70 eura, koristio par meseci i prodao za istu svotu.
@tommy
Sto se kvaliteta tice, necu da raspravljam. Sama elektronika OD9 pedale je mozda bolja od Ibanez-ovog reizdanja. Sto se zvuka tice, meni je cak OD9 bolje zvucao od TS9, u slicnoj postavci (ista gitara, pojacalo, bend...).
Ali ostaje cinjenica da upravo taj OD9 ima jako los switch. Lik koji ga je meni prodao, prodao ga je upravo zbog tog problema. Ja sam ga prodao ortaku takodje zbog toga (naravno, on je znao za to). Posle par meseci i on ga je izbacio sa board-a. Ovde se ne radi o jednom primerku sa fabrickom greskom, vec imas po ino forumima vrlo slicne komentare.
I da, bez zelje da se raspravljam, smatram da imam pravo na svoje misljenje da ta pedala polovna ne vredi 110 eura.

Edit- zaboravih - poznata mi je istorija Ibaneza i Maxon-ovih plocica i elektronike u njima.
Sto se kvaliteta tice, necu da raspravljam. Sama elektronika OD9 pedale je mozda bolja od Ibanez-ovog reizdanja. Sto se zvuka tice, meni je cak OD9 bolje zvucao od TS9, u slicnoj postavci (ista gitara, pojacalo, bend...).
Ali ostaje cinjenica da upravo taj OD9 ima jako los switch. Lik koji ga je meni prodao, prodao ga je upravo zbog tog problema. Ja sam ga prodao ortaku takodje zbog toga (naravno, on je znao za to). Posle par meseci i on ga je izbacio sa board-a. Ovde se ne radi o jednom primerku sa fabrickom greskom, vec imas po ino forumima vrlo slicne komentare.
I da, bez zelje da se raspravljam, smatram da imam pravo na svoje misljenje da ta pedala polovna ne vredi 110 eura.

Edit- zaboravih - poznata mi je istorija Ibaneza i Maxon-ovih plocica i elektronike u njima.
- tommytigh77

Upravo taj problem sam imao, drugaciji, tvrdji (za mene losiji) switch. Ne znam, ja nisam uspeo da se naviknem na njega (svakom svoje, sto bi rekli).
Mada nisam skontao da je takav na celoj seriji 9, mislio sam da je samo kod OD9 takav.

Mada nisam skontao da je takav na celoj seriji 9, mislio sam da je samo kod OD9 takav.

- tommytigh77
Pa problem je što su estetski hteli da sve ostane isto, ali su umesto momentary switch-a koji kontroliše FET routing, ubacili true bypass 4PDT koji (iz mog iskustva) radi otprilike kao taster na hemijskoj olovci. Nije dovoljno da pipneš da bi mina izašla, moraš da potisneš malo dublje da bi ostala tu. I obrnuto. Isto i ovde. Pritisneš pedalu, LED zasija, i ti misliš da si odradio posao, ali prc, moraš da pritisneš još malo dublje da bi LED nastavio da sija.
Ali, opet kažem, to je stvar na koju se vrlo brzo navikne. Kad ne smeta bogovima kao što su Landau i Henderson, ne smeta ni smrtniku poput mene. Inače, na celoj seriji je takav sistem switch-a, ali vredi te muke. Opet, da su stavili 3PDT, imali bi problem sa kliktanjem, i nikako ne bi mogli da ga ubace a da ne izmene izgled pedala... Sve je to divno osmišljeno, što se mene tiče. Jbt, imaš Tubescreamer i Sonic Distortion koji izgledaju isto kao i 80-ih, i zvuče isto, ako ne i bolje, a pritom imaš true bypass. Pa, negde mora i korisnik da popusti, jbg... Mogli su naravno to da izvedu sa relay bypass-om, ali bi onda svaka pedala koštala +50 eura... 

Problem je kada gaziš sedeći, kada stojiiš i gaziš sasvim je korektno.progg wrote:Upravo taj problem sam imao, drugaciji, tvrdji (za mene losiji) switch. Ne znam, ja nisam uspeo da se naviknem na njega (svakom svoje, sto bi rekli).
Meni se nikako to resenje nije dopalo, cak stavise mi je poprilicno smetalo, bilo da stojim ili sedim.hipihill wrote:Problem je kada gaziš sedeći, kada stojiiš i gaziš sasvim je korektno.progg wrote:Upravo taj problem sam imao, drugaciji, tvrdji (za mene losiji) switch. Ne znam, ja nisam uspeo da se naviknem na njega (svakom svoje, sto bi rekli).
Mislim, necu nikoga da ubedjujem, ali meni je taj switch odbojan. Kapiram da nekome ne smeta.
@tommytigh77, koji bi strat bio jeftinija verzija Suhr-ovog SH? probao sam skoro starijeg crvenog i pao na guzicu.
kakva gitarica uh...