Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tommytigh77
Re: Oprema Koju Nemate
U principu, bilo koji strat sa 6-screw tremolom i rosewood vratom bi trebalo da posluži i da ima sličan tonalitet. Samo se malo potrudiš oko njega - očistiš neck pocket od strugotine i zaostale farbe, proširiš rupe za šrafove na trupu, ubaciš čelični blok, podesiš tremolo kako treba, itd. Problem je što na kraju sve to košta, a koliko para, toliko muzike. Što kaže pesma, ''da sam malo mladji, a da mi je pamet ova'', nikad ne bih kupio Fender i prepravljao ga da dostigne Landau/Henderson standard, već bih u startu zvao Ilijanija ili Tomišića da mi napravi gitaru, i ćao. Pogotovo što Suhr SH ima profil vrata kao shred Ibanezi (tanki D), to nemaš ni na jednom fabričkom stratu.
hm, kontam da Fender Landau sig modeli dosežu Landau standarde 

Mislim da je Maxon replika TS10 koji drugacije radi od TS9 i 808, jesu tube screameri ali rade drugacije. Maxon je malo topliji u višim srednjim a Ibanez u nižim srednjim, oba su solidno mutna kad tone kontrola ispod 12h. Ja bih pre pojurio SD-1, doduše primerak koji ima manje šuma.tommytigh77 wrote:Naravno da vredi, valjda znaš šta je Maxon. Mada sam skoro na KP video Maxon OD-9 za iste pare (plus ne moraš da plaćaš pdv i carinu). OD-9 je isto Tubescreamer, samo što ima true bypass i robusnije kućište, po mom mišljenju, bolja varijanta.

GAS !!

jedino bi mogla da bude ruznija da stavis ovog

Totalno je ono BOUTIQUE!!!! Sta joj fali imas kozu (update: nije koza nego lama), devojku, i ovog sta je vec ... podseca na neki cover albuma bijelog dugmeta. Meni je fensi, vrhunac domaceg advertismenta ... a tek craftsmanship ... vrh!
Ne znam da li pratite YT kanal od tog celavog Nemca koji je na pedali (zena pored njega je supruga):
https://www.youtube.com/channel/UCrPHxH ... NYbJlYoyGQ
Uglavnom, nas domaci graditelj je vec radio neke pedale za njega i taj lik ga kuje u zvezde. Ima snimke njegovih pedala na svom kanalu (Gainiac i ne znam koje jos), pa ako hocete pogledajte. Kazem ovo sve neutralno, samo da stavimo kontekst oko te pedale.

https://www.youtube.com/channel/UCrPHxH ... NYbJlYoyGQ
Uglavnom, nas domaci graditelj je vec radio neke pedale za njega i taj lik ga kuje u zvezde. Ima snimke njegovih pedala na svom kanalu (Gainiac i ne znam koje jos), pa ako hocete pogledajte. Kazem ovo sve neutralno, samo da stavimo kontekst oko te pedale.

znam ovoga, pogledam kad ponekad iz nuzde ali mi je zesce iritantan. bar da bolje svira, pa sto bi reka Overdrive, da opravda svu onu opremu. 
ima los ton vecinu vremena, ma kakvu opremu koristio. neki ljudi jednostavno ne znaju. onaj Chapman recimo, ka da uvijek svira na plasticnoj gitari. to je u prstima valjda, ne znam.

ima los ton vecinu vremena, ma kakvu opremu koristio. neki ljudi jednostavno ne znaju. onaj Chapman recimo, ka da uvijek svira na plasticnoj gitari. to je u prstima valjda, ne znam.
Cini mi se da je kod njega stvar do toga kako ozvucavaju, i/ili kako miksaju zvuk. Kad god pogledam neki snimak gde on svira, a da je zvuk recimo pokupila kamera, ton mi se dopadne. U Andertons snimcima ton mu uvek nekako tanak.clapton wrote:onaj Chapman recimo, ka da uvijek svira na plasticnoj gitari. to je u prstima valjda, ne znam.
Celo se zove Henning ... meni je, takodje, super iritantan lik. A prestao sam da gledam vec od onih demo-a joyo pedala, kao prica "there is a link in description to thoman website where you can order the pedal, I don't get anything out of it" a u linku lagano njegov referal code
) Nije stvar u joyo pedalama nego u stavu, i plus je isforsiran lik da izgleda "cool" isto kao chapman ...

Odlicno.
-
ajde probajte 
premotajte na 19. minut.
ja sam mislio ovako: prvi: blizu 80, drugi: stotka, a treci: 130kg.

premotajte na 19. minut.
ja sam mislio ovako: prvi: blizu 80, drugi: stotka, a treci: 130kg.