Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Odgovara mi i Amazon, proverio sam , imaju sve sto mi treba. 

Zovi tog iz Mladenovca, on svakako napravi zbirnu porudžbinu, ne naplaćuje mu thomann poštarinu.
koji je faktor da mu ne naplacuju? o.O
Za porudžbine preko neke sume, možda 200eur, ne naplaćuju. Dobijaš i neke kupone kad naručuješ često.clapton wrote:koji je faktor da mu ne naplacuju? o.O
Koji iz Mladenovca, nisam u toku?komil wrote:Zovi tog iz Mladenovca, on svakako napravi zbirnu porudžbinu, ne naplaćuje mu thomann poštarinu.
Braća Kinezi! Poručio neki pickup i stigne sa pratećom deklaracijom da je gift i vrednost usd 10 iako to nisam tražio! Ništa nisam platio!

Kinezi uvel stavljaju 5-10$...jednom sam porucio stvar od 2-3$…oni stavili 5-10 i na taj iznos mi carinili. Ali i nasi se izvestili. Sad mj stigao blic za koji su isto stavi 10$…a ovi mi trazili dokaz o uplati, fakturu i linkove sa kojih sam kupio da mogu da provere iznose.
Danas mi je stigao paketić iz Nemačke Musikding sajt. Poštar ubacio u poštansko sanduče. Znači nikakve carine, takse, to što sam platio na sajtu 25 evra i ništa kod nas. I stiglo za 7 dana. Stvarno sam impresioniran. 

- Rockatansky
To je super!
Nego, odakle narucujete, ako narucujete fretwire... Cini mi se da cu dosta toga da radim uskoro, pa mislim najbolje mi je da narucim zicu pa da secem...
Nego, odakle narucujete, ako narucujete fretwire... Cini mi se da cu dosta toga da radim uskoro, pa mislim najbolje mi je da narucim zicu pa da secem...
stewmac zica je odlicna. Jescar takodje. Uzimao sam jescar preko ebay i stewmac direktno od njih. Jescar ima i onu zaebanu evo gold koja je dosta trajnija od standardne, a ima i prohromsku koja je prakticno vecna, ali se malo teze obradjuje. Ugradili smo evo gold u moju gitaru i nije bilo problema, iako su malo tvrdji od nikla.
- Rockatansky
Aha video sam StewMac, ali nisam bio siguran kakva je... A Dunlop?
dunlop ti se manje isplati, koliko znam...a i cini mi se da mi cale rece da je stewmac bolja. On kupuje nju vec 10 godina unazad na kilo i svi su zadovoljni. Dunlop valjda ide na komplet vec isecenih pragova.
- Rockatansky
E hvala, pribelezicu!

- Kauto Labs
ajde tako neke sitnice i ako ti za nesto bas zapelo... ali realno sve to se ladno ne isplati, koliko jeftino tamo negde treba da ga nadjes da bi ti sa 30% dazbina i x$ slanje to ispalo jeftino
i domaci prodavci ovde vrlo dobro znaju koliko to izadje i prema tome odredjuju cenu
trebas da budes zanimljiv karakter da ti ne smeta sto 1/3 para bacas u sporet
i to nije samo za muzicku opremu, vec za bilo sta, tako da je paradoks, ovde se malo zaradjuje, nikakav izbor, i sve jos skuplje nego u zapadnoj metropoli
i domaci prodavci ovde vrlo dobro znaju koliko to izadje i prema tome odredjuju cenu
trebas da budes zanimljiv karakter da ti ne smeta sto 1/3 para bacas u sporet
i to nije samo za muzicku opremu, vec za bilo sta, tako da je paradoks, ovde se malo zaradjuje, nikakav izbor, i sve jos skuplje nego u zapadnoj metropoli
-
RadeRas wrote:Danas mi je stigao paketić iz Nemačke Musikding sajt. Poštar ubacio u poštansko sanduče. Znači nikakve carine, takse, to što sam platio na sajtu 25 evra i ništa kod nas. I stiglo za 7 dana. Stvarno sam impresioniran.

moram i ja da probam kupovinu vani