Je l' ima još vas koji svirate ovako i koja je vaša priča? Meni, kad sam bio klinac, matorci nisu dugo hteli da kupe gitaru, pa sam nekih godinu dana išao kod desnorukog druga i učio da sviram na njegovoj gitari. Posle, kad su mi konačno kupili neku drtinu, mrzelo me da okrećem žice i učim sve iz početka, pa sam nastavio tako. Kasnije, kad god sam imao poteškoće prilikom učenja novih tehnika, svaljivao sam krivicu na to što sviram gitaru ''kontra'', a onda sam nabasao na neki članak gde sam saznao za tušta i tma poznatih & priznatih gitarista koji takodje sviraju na taj način. Neki od njih su (ako me pamćenje dobro služi):
Mark Knopfler
Gary Moore
Steve Morse
Duane Allman
Robert Fripp
Shawn Lane
(ako se setite ili iskopate još nekog, dodajte).
Nakon toga, nije više bilo izgovora. 

Za artikulaciju desne ruke mi je dosta pomoglo par vežbica koje sam sam osmislio i koje ću rado podeliti ovde ako želite (prevashodno za alternate picking), ali i to što sam umeo mesecima da svesno teram sebe da koristim desnu ruku za rutinske dnevne radnje (držanje šolje s kafom, npr.), i time dobio malo bolji osećaj u desnoj ruci i naučio da je opustim. Zapravo, u zadnjih desetak godina mi je veći problem leva ruka, koja ume brzo da zardja ako ne vežbam redovno.