To je baš ono što bode oči svima. Ali jeste čovek u pravu, to je njegova lista želja i svakodnevno je menja haha. Lepo si rekao da možeš detetu dozvoliti da naručuje u Mitrosu do mile volje, sve što poželi na sajtu hahaocelot wrote: ovo je klasika.. zanimljivo je kako su lenji da održavaju sajt, a nisu lenji da na proizvode koje nikad nisu ni imali redovno menjaju sniženja
Pitanje u vezi sa Mitrosom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom
- Bili D Kid
Mene lično isto nervira kod njih što sam gomilu puta dolazio po nešto što nisu imali u ponudi, a na sajtu stoji, sa cenom, to im zameram; ne treba ti na sajtu ono što nemaš da prodaš. Inače sam dosta stvari kupio kod njih i zadovoljan sam time. Ono što sam platio to sam i dobio 

-
Wunderbarocelot wrote: ovo je klasika.. zanimljivo je kako su lenji da održavaju sajt, a nisu lenji da na proizvode koje nikad nisu ni imali redovno menjaju sniženja

-
Ne ide to tek tako, za (azurno) odrzavanje inventara nije dovoljno imati bazu podataka i udri. Kosta to, pogotovo u startu, nadoknadi se kasnije indirektno. Mene samo zanima kako gazda uopste radi poslovnu analizu kad podaci niti su accurate niti su up-to-date.
ProfessorBaltazar wrote:......kako gazda uopste radi poslovnu analizu kad podaci niti su accurate niti su up-to-date.....

Oni imaju interni info sistem koji je tačan u pogledu zaliha. To im radi dobro na nivou poslovnice.ProfessorBaltazar wrote:Ne ide to tek tako, za (azurno) odrzavanje inventara nije dovoljno imati bazu podataka i udri. Kosta to, pogotovo u startu, nadoknadi se kasnije indirektno. Mene samo zanima kako gazda uopste radi poslovnu analizu kad podaci niti su accurate niti su up-to-date.
Nisam siguran ali pretpostavljam da:
- Poslovnice nisu povezane i nemaju uvid u međusobno stanje.
- Centralna kancelarija ima stanje poslovnica, verovatno im podatke šalju jednom dnevno
- Sajt prikazuje svu robu (bez obzira na stanje) sa aktuelnim cenama
- Po pristiglom internet zahtevu u centrali pogledaju sva stanja ponaosob i šalju odgovor. Zato se par dana čeka na upit.
- Pošto je ponuda na sajtu daleko obimnija od stanja, značajna je verovatnoća da će odgovor na internet upit biti negativan.
- Centrala i gazda imaju globalni uvid u stanje
- Prodavci imaju uvid u stanje na nivou poslovnice
- Internet kupci nemaju uvid u stanje ali mogu da se sa interneta informišu o ceni i karakteristikama
Kupci prisutni u radnji modu da gledaju i probaju izloženu robu. Ako nešto nije izloženo mogu da se raspitaju kod prodavca da li ima u lokalnom magacinu. Ako nema, mogu da zamole prodavca da pita kolege iz drugih poslovnica. Ako prdavac nema vremena neka postave upit na sajtu.
Sajt po kome je sve dostupno je deo poslovne politike.
Prava on-line kupovina sa ažurnim stanjima bi zahtevala ulaganje u novi, moderniji i složeniji informacioni sistem.
Možda takva ulaganja, imajući u vidu veličinu našeg tržišta, nisu opravdana. To je na rukovodstvu da oceni. Naše je da maštamo o postojanju srpskog Musician Frienda. Mr.Mitros bi svima mogao da odgovori u stilu Niole Pašiča - "Kakvi ste vi Englezi, takav sam ja Gledson"
Onda treba lepo da plate domen,na kojem ce da bude samo njihova mejl adresa i brojevi telefona. Pa sta te zanima ti pitaj.fattwang wrote:Oni imaju interni info sistem koji je tačan u pogledu zaliha. To im radi dobro na nivou poslovnice.ProfessorBaltazar wrote:Ne ide to tek tako, za (azurno) odrzavanje inventara nije dovoljno imati bazu podataka i udri. Kosta to, pogotovo u startu, nadoknadi se kasnije indirektno. Mene samo zanima kako gazda uopste radi poslovnu analizu kad podaci niti su accurate niti su up-to-date.
Nisam siguran ali pretpostavljam da:
- Poslovnice nisu povezane i nemaju uvid u međusobno stanje.
- Centralna kancelarija ima stanje poslovnica, verovatno im podatke šalju jednom dnevno
- Sajt prikazuje svu robu (bez obzira na stanje) sa aktuelnim cenama
- Po pristiglom internet zahtevu u centrali pogledaju sva stanja ponaosob i šalju odgovor. Zato se par dana čeka na upit.
- Pošto je ponuda na sajtu daleko obimnija od stanja, značajna je verovatnoća da će odgovor na internet upit biti negativan.
- Centrala i gazda imaju globalni uvid u stanje
- Prodavci imaju uvid u stanje na nivou poslovnice
- Internet kupci nemaju uvid u stanje ali mogu da se sa interneta informišu o ceni i karakteristikama
Kupci prisutni u radnji modu da gledaju i probaju izloženu robu. Ako nešto nije izloženo mogu da se raspitaju kod prodavca da li ima u lokalnom magacinu. Ako nema, mogu da zamole prodavca da pita kolege iz drugih poslovnica. Ako prdavac nema vremena neka postave upit na sajtu.
Sajt po kome je sve dostupno je deo poslovne politike.
Prava on-line kupovina sa ažurnim stanjima bi zahtevala ulaganje u novi, moderniji i složeniji informacioni sistem.
Možda takva ulaganja, imajući u vidu veličinu našeg tržišta, nisu opravdana. To je na rukovodstvu da oceni. Naše je da maštamo o postojanju srpskog Musician Frienda. Mr.Mitros bi svima mogao da odgovori u stilu Niole Pašiča - "Kakvi ste vi Englezi, takav sam ja Gledson"
Ako svaka radnja ima uvid za sebe,u nekoliko poziva se zna da li necega ima ili ne u radnji. Halo mitros ns,ovde mitros bg,da li imate to i to.
Siguran sam da ulaganje za tih nekoliko radnji koje imaju nije toliko veliko da im se ne isplati. To je nekoliko racunara koji su direktno povezani sa kasom i kad se nesto proda samo se skine sa stanja. Da treba im neko da to poveze i napravi i odrzava. I to kosta. Ne vreujem da su to milioni dinara na godisnjem nivou. Ali mislim da je to bolje nego da ti se reputacija sroza ovoliko
Izvinjavam se ako zvucim nadrndano ili kao da napadam nekoga. Dosao sam u prvu smenu i jos nisam popio kafu jer imam neke majstore 

lele lele iz krajnosti u krajnost. Vi pričate o profesionalnim sajtovima sa direktnim uplatama koji objedinjuju države sa stotinama miliona stanovnika i isto toliko kupaca. To ne treba malim radnjama. Treba im već postojeći sajt informacionog karaktera koga će admin redovno da ažurira postojećim proizvodima i njihovim pravim cenama. Dovoljno je da 80% robe bude tačno prikazano na sajtu a to može admin bez muke. Ono što promakne a potencijalni kupac zatraži, admin ili neko od radnika u najkraćem roku može obavestiti potencijalnog kupca da taj proizvod nemaju. Onda trebaju odmah sa sajta ukloniti proizvod na kome su im kupci ukazali da ga nemaju, jer time lažu i zbunjuju druge potencijalne kupce. Mitros je mala radnja, pičkin dim za svet. A oni to ne žele da održavaju jer eto i članovi ovog foruma imaju za to opravdanje i to nazivaju:
"Sajt po kome je sve dostupno je deo poslovne politike"
Super, to je fino, to je lepo, evo, to je i opravdano.
Mitros ima trakvu poslovnu politiku da na sajtu kači sve što izmisli, bez obzira da li to ima ili ne u prodaji jer je to njihova poslovna politika.
Da li je poslovna politika i to što su pojedini primetili da mitros administratori na sajtu REDOVNO AŽURIRAJU CENE PROIZVODIMA KOJE NIKADA NISU IMALI U PRODAJI?
Eh ako za takve proizvode imaju vremena i administratora da redovno menjaju cene, onda to znači da krše zakon jer namerno obmanjuju kupce. A uz to, pobijene su teze ovih što pišu o informacinim sistemima, jer eto, ažuriraju redovno oni sajt, ne stoji tu sajt reda radi, samo je problem što stavljaju lažne cene kako bi privukli kupce jer je to kao što ih opravdavate "poslovna politika firme".
Što im ne uleti neki inspektor pa da im napiše jedno par miliona din. kaznu, pa neka onda ažuriraju lažno.
"Sajt po kome je sve dostupno je deo poslovne politike"
Super, to je fino, to je lepo, evo, to je i opravdano.

Da li je poslovna politika i to što su pojedini primetili da mitros administratori na sajtu REDOVNO AŽURIRAJU CENE PROIZVODIMA KOJE NIKADA NISU IMALI U PRODAJI?

Eh ako za takve proizvode imaju vremena i administratora da redovno menjaju cene, onda to znači da krše zakon jer namerno obmanjuju kupce. A uz to, pobijene su teze ovih što pišu o informacinim sistemima, jer eto, ažuriraju redovno oni sajt, ne stoji tu sajt reda radi, samo je problem što stavljaju lažne cene kako bi privukli kupce jer je to kao što ih opravdavate "poslovna politika firme".

Što im ne uleti neki inspektor pa da im napiše jedno par miliona din. kaznu, pa neka onda ažuriraju lažno.
Nisu cene lažne već nema robe. Da ima, bila bi ta cena.
Ne znam da li je to prekršaj. Mogli bi da takvo poslovanje nazovu i "kataloška prodaja".
I drugi trgovci muzičkom opremom kod nas, imaju artikle na sajtu a nemaju ih u radnji. Često imaju i oznaku da li ima ili nema robe na stanju. Pa i tada može da se desi da robe nema iako je navodno ima. Problem sa Mitrosom je što mu je lista velika a nema nikakvih oznaka za raspoloživist robe. Skoro sam kupovao neko platno za tendu, piše cena na sajtu, došao u radnju, dali mi na uvid uzorke, naručili robu i stigla je za nekoliko dana. Verovatno bi kod Mitrosa čekao nekoliko meseci ili zanavek.
Ne znam da li je to prekršaj. Mogli bi da takvo poslovanje nazovu i "kataloška prodaja".
I drugi trgovci muzičkom opremom kod nas, imaju artikle na sajtu a nemaju ih u radnji. Često imaju i oznaku da li ima ili nema robe na stanju. Pa i tada može da se desi da robe nema iako je navodno ima. Problem sa Mitrosom je što mu je lista velika a nema nikakvih oznaka za raspoloživist robe. Skoro sam kupovao neko platno za tendu, piše cena na sajtu, došao u radnju, dali mi na uvid uzorke, naručili robu i stigla je za nekoliko dana. Verovatno bi kod Mitrosa čekao nekoliko meseci ili zanavek.
Izvini stvarno, ne poznajem vas ovde, mozda si ti radnik u Mitrosu, ali moram da ti kažem da nisi iskren. Koliko sam ja jurio jednu gitaru u Mitrosu, cena je stajala na sajtu, pa je onda spuštena, kao gitara snižena. Radosti moje, pozvao Mitros istog dana kada su promenili cenu na sajtu i nema je. Ja se tada kao kreten pitao što spustiše cenu na gitaru koju nemaju?!? Zvao ih ja, radnici su govorili da "stiže sledećeg meseca". Ja sam kupio iz oglasa gitaru u medjuvremenu a na sajtu mitrosa je cena i dalje povećavana pa snižavana ali gitaru ni jednog sata nisu imali u prodaji. Kako onda biva ta cena? Koja cena? Ona "sniuženje" ili ona 40% skuplje ili koja cena? Trenutna cena ako je povoljna neće biti sigurno. Koga briga ja tamo više ne ulazim i žice sada kupujem preko.fattwang wrote:Nisu cene lažne već nema robe. Da ima, bila bi ta cena.
k.

Jel bila gitara u radnji pre sniženja?
Ako nije, uklapa se da nema robe ali ima cena.
P.S.
Radim u Mitrosu ??? Odmah teške reči
I ja tamo retko zalazim jer mi se srozao standard.
Ako nije, uklapa se da nema robe ali ima cena.
P.S.
Radim u Mitrosu ??? Odmah teške reči

I ja tamo retko zalazim jer mi se srozao standard.

Meni je baš nejasno kako si mogao da zaključiš da ovde na forumu neko brani Mitros. Osim ovog Mitros Srđana, koji bolje da nije, jel..RadeRas wrote:Izvini stvarno, ne poznajem vas ovde, mozda si ti radnik u Mitrosu, ali moram da ti kažem da nisi iskren.
Čovek je napisao ovo:

pa sam pomislio da brani Mitros jer ko bi verovao da će Mitros da prodaje robu sledeće godine po trenutnoj ceni koja je danas na sajtu? Plus, cena je uvek veoma niska snižena kada robu nemaju. I neko treba da veruje da će to biti ta cena kada im stigne roba? NEĆE. Ja sam lično bio u toj situaciji. Zato sam pomislio da brani Mitros ili da je njihov radnik jer ko bi branio prodavce koji manipulišu cenama? Ali okej briga me za Mitros ne znam zašto li se ja raspravljam.fattwang wrote:Nisu cene lažne već nema robe. Da ima, bila bi ta cena..

,,Drumovi će poželjet Turaka, a Turaka nigdje biti neće! ...''
Jednog lepog suncanog jutra,ako na vratima Mitrosa osvane natpis ZATVORENO-NE RADIMO VISE
sta cete osetiti,i sta cete razmisljati?
Jednog lepog suncanog jutra,ako na vratima Mitrosa osvane natpis ZATVORENO-NE RADIMO VISE
sta cete osetiti,i sta cete razmisljati?