Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
moze avionom, slali smo iz USA za firmu kompjutere, server rackove, monitore...ogromne kolicine i nije problem da se posalje avionom. Samo niko nece to da ti radi za pojacalo posto moras da ugovoris sa cargo kompanijom pa da odneses na aerodrom na terminalu utovar. Ne mozes u postu da ga odneses.
-
ma razmisljam da ipak narucim u Mitrosu.amp 6505+ 112 60w kombo je 75 hiljada.moza probam varijantu podizanja kredita u banci u dinarima na god. dana.za sumu od 70 hiljada mi rekose da bi bila rata oko 6300 a za 50 oko 4300 hiljada din a za ostatak da spemim kes.loto ne igram 

https://www.kupujemprodajem.com/Najbolj ... -oglas.htm
Da li je ovaj član ovog foruma što pravi najboolje OD i Fuzz pedale na svetu? Ovako izgleda unutrašnja izrada jedne njegove pedale koju prodaje ljudima za pare:
Pogrešno je informisao čoveka kome je prodao TS klon pedalu da ugradjuje stari čip sa samog početka osamdesetih, a na slici je najobočniji čip reizdanje koji možeš naručiti danas bilo gde. Ploča isečena ofrlje, žice strče, šta se ovde svrstava pod "custom" i najbolje na svetu?
Da li je ovaj član ovog foruma što pravi najboolje OD i Fuzz pedale na svetu? Ovako izgleda unutrašnja izrada jedne njegove pedale koju prodaje ljudima za pare:
Spoiler:

Pogrešno je informisao čoveka kome je prodao TS klon pedalu da ugradjuje stari čip sa samog početka osamdesetih, a na slici je najobočniji čip reizdanje koji možeš naručiti danas bilo gde. Ploča isečena ofrlje, žice strče, šta se ovde svrstava pod "custom" i najbolje na svetu?

Rekla-kazala.Msm da je tvoj post zlonameran...
ima slika, ebiga.kwiss wrote: Rekla-kazala.Msm da je tvoj post zlonameran...
btw, na originalnom JRC4558D je font nesto drugaciji...i na chipovima starije i novije produkcije.

ovaj sa njegove slike izgleda identicno sa jeftinim aliexpress klonovima...sta, hteo da ustedi 50 centi vise za originalni opamp? Jbg, ako hoces da ustedis na delovima, ustedi, samo nemoj da ga reklamiras kako nije. Najbolje pedale na svetu izgledaju malo drugacije i nemaju delove iz aliexpres

https://www.aliexpress.com/item/10PCS-J ... 4.2.QNPVPk
U ni jednom oglasu ne piše da je kolo iz 80'.Zato sam napisao rekla kazala...
to dakwiss wrote:U ni jednom oglasu ne piše da je kolo iz 80'.Zato sam napisao rekla kazala...
A u čemu je razlika među tim čipovima, recimo baš taj sa slike? Šta znam, moja logika kaže da su svi oni napravljeni prema istoj šemi pa tu ne bi trebalo da bude bitne razlike.
po toj logici i fender custom shop je isti kao onaj lazni od 200$ sa aliexpress. I da je napravljen po istom planu, ko zna sta su sve usrali usput. Uz to, niko ti ne garantuje da je napravljen po istoj semi. Ne bi me cudilo da isti opamp oznacavaju na razlicite nacine, ko ce da mu meri slew rate i slicno...a i pitanje je od kakvih tranzistora ih sastavljaju. Puno znakova pitanja
Ako pravis najbolju pedalu na svetu, neke stvari ne mozes da radis.

Nije u oglasu, ali je specifikovao čoveku kome je prodao klon TS-a. Ubedjivao ga je da ugradjuje delove najskuplje na svetu, JRC čip vintage nos model koji je identično ugradjivan u prve TS. Ove delove i ne prepoznajem, ali čip jesam da je kineski. Čovek je meni pokazao slike ja vama. Bilo je više slika, nego sam obrisao, ostala ova jedna. Zašto bi mi post bio zlonameran? Njegovo ponašanje je takvo. Evo, imam kući čipove sa sredine osamdesetih i jedan baš NOS sa samog početka osamdesetih:kwiss wrote:U ni jednom oglasu ne piše da je kolo iz 80'.Zato sam napisao rekla kazala...
Spoiler:
Nije mi bilo teško da pretražim sve njegove radove i nigde nisam našao da ugrađuje te potove i takve kondenzatore kao na tvojoj slici.Tako da imam sumnje,meni ni u dzep ni iz dzepa...
Stvarno ne znam ni ko je taj Pop niti me briga, ako nisi ti a braniš ga, džabe ga braniš. Ja sam tek juče naučio da sklapam pedale i da nije par dobrih ljudi ovde ni to ne bih umeo. Dokaz da nisam nikome konkurent. Sebi pravim u garazi kutije, ubacujem štampane ploče koje sam pravim, najjeftiniji kineski delovi, hoću da se upoznam sa tim pedalama jer nemam drugi izvor. Ako mi se dopadnu, ko zna možda kupim i original. Klonovi po oglasima su 70 evra prosek a to je meni skupo zato pravim sam sebi klonove sa šema kojih ima svuda po internetu. Sve sam to savladao zahvaljujući nesebičnosti Bancike i par ljudi ovde.kwiss wrote:Nije mi bilo teško da pretražim sve njegove radove i nigde nisam našao da ugrađuje te potove i takve kondenzatore kao na tvojoj slici.Tako da imam sumnje,meni ni u dzep ni iz dzepa...
Sad da tebi objasnim, meni je te slike poslao čovek koji je prodavao tu pedalu. Oglas je bio: "Mp Custom Tube Screamer, Rad sada vec cuvenog Milos Popovica (Mp custom)" i tako dalje. Toj osobi kojoj je prodao pedalu, uvalio je žvaku o tome kako su to stare zalihe i da su delovi stari jer je to nabavljao na poslu gde radi, JRC čip je NOS i tako. Ja sam kontaktirao sa njim i insistirao da mi slika unutrašnjost kutije da vidim te stare delove što je čovek pošteno uradio. Tako sam video šta ovaj "čuveni" Miloš ugradjuje i kako pravi svoje pedale. Ništa bolje nego ja, čak lošije. I on to prodaje ljudima po oglasima za 50 ili 70 evra? Nemam ništa protiv, samo sam hteo da vam ukažem na smešnu reklamu: "najbolje OD i Fuzz pedale na svetu" a ono kineski delovi i amaterski radjena ploča! Nije mi ni žao ako čita ovaj forum i ako se ljuti.

-
RadeRas wrote:Stvarno ne znam ni ko je taj Pop niti me briga, ako nisi ti a braniš ga, džabe ga braniš. Ja sam tek juče naučio da sklapam pedale i da nije par dobrih ljudi ovde ni to ne bih umeo. Dokaz da nisam nikome konkurent. Sebi pravim u garazi kutije, ubacujem štampane ploče koje sam pravim, najjeftiniji kineski delovi, hoću da se upoznam sa tim pedalama jer nemam drugi izvor. Ako mi se dopadnu, ko zna možda kupim i original. Klonovi po oglasima su 70 evra prosek a to je meni skupo zato pravim sam sebi klonove sa šema kojih ima svuda po internetu. Sve sam to savladao zahvaljujući nesebičnosti Bancike i par ljudi ovde.kwiss wrote:Nije mi bilo teško da pretražim sve njegove radove i nigde nisam našao da ugrađuje te potove i takve kondenzatore kao na tvojoj slici.Tako da imam sumnje,meni ni u dzep ni iz dzepa...
Sad da tebi objasnim, meni je te slike poslao čovek koji je prodavao tu pedalu. Oglas je bio: "Mp Custom Tube Screamer, Rad sada vec cuvenog Milos Popovica (Mp custom)" i tako dalje. Toj osobi kojoj je prodao pedalu, uvalio je žvaku o tome kako su to stare zalihe i da su delovi stari jer je to nabavljao na poslu gde radi, JRC čip je NOS i tako. Ja sam kontaktirao sa njim i insistirao da mi slika unutrašnjost kutije da vidim te stare delove što je čovek pošteno uradio. Tako sam video šta ovaj "čuveni" Miloš ugradjuje i kako pravi svoje pedale. Ništa bolje nego ja, čak lošije. I on to prodaje ljudima po oglasima za 50 ili 70 evra? Nemam ništa protiv, samo sam hteo da vam ukažem na smešnu reklamu: "najbolje OD i Fuzz pedale na svetu" a ono kineski delovi i amaterski radjena ploča! Nije mi ni žao ako čita ovaj forum i ako se ljuti.

To su potpuno različite stvari. Nije Kinez izmislio čip tipa 741 već ga radi po licenci. U pitanju je nagrizanje pločice pojednostavljeno rečeno što radi mašina. Hoću da kažem da je RCA ili Kinez u osnovi isto. Možda ima razlike u kvalitetu podloge, možda i čistoće rada, ali šematski ne jer ne bi radio kako treba. Moguće je remarkiranje pa da kupim jedan čip, a dobijem neki drugi, to razumem. Opet taj IC je toliko jeftin da ne vidim razlog tome. Imam gomilu tih nekih čipova raznih godišta i pokušavao sam svojevremeno da ih menjam u analognom delu Boss DM3 delay pedale sa podnožijem i nisam primetio nikakvu drastičnu razliku. Čuje se promena vrste čipa, ali i to su samo suptilne promene.bancika wrote:po toj logici i fender custom shop je isti kao onaj lazni od 200$ sa aliexpress. I da je napravljen po istom planu, ko zna sta su sve usrali usput. Uz to, niko ti ne garantuje da je napravljen po istoj semi. Ne bi me cudilo da isti opamp oznacavaju na razlicite nacine, ko ce da mu meri slew rate i slicno...a i pitanje je od kakvih tranzistora ih sastavljaju. Puno znakova pitanjaAko pravis najbolju pedalu na svetu, neke stvari ne mozes da radis.
pitanje je da li ga rade po licenci uopste. Bas zato sto je jeftina stvar, glupo je stedeti na tome i ostavljati prostora za sumnju...makar meni. Nista ih ne sprecava da prave sta god hoce i da ga nazovu kako god hoce. Evo drugi primerd - delovi za kola. Teras 10 godina, zamenis fabricki nemacki deo kineskim i traje par meseci. A prosta stvar, ebeni sraf ili crevo, koliko se moze zasrat? Izgleda da uvek mozehipihill wrote:To su potpuno različite stvari. Nije Kinez izmislio čip tipa 741 već ga radi po licenci. U pitanju je nagrizanje pločice pojednostavljeno rečeno što radi mašina. Hoću da kažem da je RCA ili Kinez u osnovi isto. Možda ima razlike u kvalitetu podloge, možda i čistoće rada, ali šematski ne jer ne bi radio kako treba. Moguće je remarkiranje pa da kupim jedan čip, a dobijem neki drugi, to razumem. Opet taj IC je toliko jeftin da ne vidim razlog tome. Imam gomilu tih nekih čipova raznih godišta i pokušavao sam svojevremeno da ih menjam u analognom delu Boss DM3 delay pedale sa podnožijem i nisam primetio nikakvu drastičnu razliku. Čuje se promena vrste čipa, ali i to su samo suptilne promene.bancika wrote:po toj logici i fender custom shop je isti kao onaj lazni od 200$ sa aliexpress. I da je napravljen po istom planu, ko zna sta su sve usrali usput. Uz to, niko ti ne garantuje da je napravljen po istoj semi. Ne bi me cudilo da isti opamp oznacavaju na razlicite nacine, ko ce da mu meri slew rate i slicno...a i pitanje je od kakvih tranzistora ih sastavljaju. Puno znakova pitanjaAko pravis najbolju pedalu na svetu, neke stvari ne mozes da radis.