Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 27 Dec 2016, 13:34

Jos malko testa najjeftinije gitare. :D

alfonso

Post by alfonso » 27 Dec 2016, 19:54

Je l ti Boris iz Jarbola neki rod :)

Milanares

Post by Milanares » 28 Dec 2016, 11:13

cheapest the sweetest :)
a šta su to JagMaster P90 pickups?
taj je model imao samo himbuckere, da ti nisu to iz MiM CP'a?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 Dec 2016, 17:07

Milanares wrote:cheapest the sweetest :)
a šta su to JagMaster P90 pickups?
taj je model imao samo himbuckere, da ti nisu to iz MiM CP'a?
Pa da , P90 iz CP-a :-) :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 29 Dec 2016, 15:52

Svasta nesto se desavalo u poslednje vreme kod mene, u sta su upucene neke kolege sa kojima sa povezan preko fb-a.
Ukratko, kao i kolega Aleksandar, resio sam da prodam potpuno novi Roland GR55 sint sa gk3 pickupom, potpuno novo i korisceno kucno samo 2 meseca. Zvuk mi se dopadao ali tracking bas i ne.
Resio sam da ga zamenim za korejski Fender Ash Strat za vratom od pricjeg javora koje ste vi neki od kolega imali. S tim da mi je prijatelj Zeljko Connector odradio jednu Gibson modifikaciju vezano za povezivanje magneta preko push pull pota - tacnije preko kondenzatora u tom slucjau na necku koristi valjda ceo neck i deo middla a na middlu obrnuto. Dobila su se dva dodatna zvuka koja su apsolutno fantasticna posebno na middle magnetu sa malo neck gde je od malko tupljeg prizvuka doslo se do pravog Fender middle magneta.
APS1 Alnico II PRo staggered magneti su jako specificni i odradjeni su upravo za gitare gde je potreban malko topliji zvuk, dosta se razlikuju od Alnico V magneta i jednostavno nece se mozda svakome dopasti. Sa ovim modifikacija su se odlicno pokazali. Odradjena je i privremeno modifikacija na srednjem ton potu sa prekidacem i varijantom 500/250 kohm. Bridge magnet je zamenjen i stavljen je Tone Zone S koji je spusten i sasdvim fino se uklopio. To se ne vidi na ovim slikama jer jos nije sve trajno resenje. No, jos uvek trazim odredjenja resenja, tacnije 2 moguca - 1. da ostavim APS1 na necku jer je jako interesantan a dodam Fat 50s na middle ili 2. da idem na kombinaicju FAT 50/fat 50/SSL5. Videcu u svakom slucaju.

Image

Image

Sto se tice Tokai gitare, tu sam resio da prodam malko napaljenije Tokai magnete i uzmem Seth Lover PAF-ove. Apsolutno sjajna investicija, briljantan za mene zvuk,a neverovatno je kako dobro rade i u hi gain vodama.

Image

Image

Image

Image

Sto se tice Sozo Z7 Vintage gitare, odlucio sam se za Tone Rider Alnico IV magnete i definitivno nisam pogresio. Jako lice na Lovere i apsolutno sam odusevljen ovim magnetom. Uzeo sam ih kod prodavca iz NEmacke sa ebaya koji mi je odbio porez tako da su kostali 100 EUR.

Image

Image

Image

Image

I za kraj upgrade USA Fender Vintage 57 Hot Rod strata gde sam izvadio posle 9 god.SCN magnete i Tone Zone s i stavio, kao i Gilmour i jos neki, Custom Shop 69 i Duncan SSL5 na bridge-u. Apsolutno sjajna stvar. Pritom mi je ostao Gilmour 7 sounds mode preko prvog pp pota a preko drugog sam dodao jos po 2 kombinacije na onih 7, kao sa Ash strata, tako da sam dobio ni manje ni vise nego 14 zvukova. Apsolutno sjajna kombinacija magneta za ovu alder lepoticu, odusevljen sam!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

U medjuvremenu sam pola pedalboarda rasturio, otislo je na prodaju dosta OD pedala a prodao sam i Eventide Modfactor i ostalo je samo onoliko koliko je potrebno. Za neke i dalje mnogo :D
Eto, toliko kolege od mene do nekih sledecih bitnijih desavanja, kupovina ili budzenja :D

:D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 29 Dec 2016, 19:39

Image

ovo nije slika moje djitre ali isto je i na mojoj djitri - vidite kako se polovi magneta (pole pieces? ne znam kako se to kaze na nasem, mozda ni pole pieces nije pravi naziv lol) ne gadjaju sa zicama uopste, tipa neck magnet skroz masi najdeblju zicu. sta mislite koliko ovo utice na ton? u sustini glavna zamerka na ovu djitru mi je sto je ton 6e zice debeo i nedefinisan i nema taj twang kao ostale zice pa sam poceo da tripujem da je mozda do ovoga. mada tako je bilo i na starim primercima iz sedamdesetih...

ton na prve 4 zice je perfektan ali kako ovi pole pieces krecu da se mase od 5 zice ka 6oj gde je potpuno promaseno tako nekako i sound odlazi u malo mutnije vode. eto kao neko zapazanje, mozda je totalno trip koji nema veze s realnoscu, zato i pitam vas sta mislite :ziveli:

i ono, znam, znam... da mesa boogie ovo ispravlja, i da je Agresor svirao na Sajmu, i da ... sve to znam...

:ziveli:

bancika

Post by bancika » 29 Dec 2016, 19:56

Insert Scala plug here.

A ako priblizis magnet zicama na bas strani jel se menja ton debele zice? Ako ne, onda nije do toga, jednostavno je takav magnet/gitara.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 29 Dec 2016, 20:12

Image

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 29 Dec 2016, 20:21

Cortex wrote:
i ono, znam, znam... da mesa boogie ovo ispravlja, i da je Agresor svirao na Sajmu, i da ... sve to znam...

:ziveli:
A 'el znas da su Orphans bili u novinama? Nije se sa njima zajebavati.

Image

Destisthebest

Post by Destisthebest » 14 Jan 2017, 20:58

Par noviteta

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pozdrav

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 14 Jan 2017, 21:36

Lepo, lepo, pogotovo taj double neck i fridz.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 14 Jan 2017, 23:37

Friz je brutalan! :)

Kakav je ono Tube Screamer? Neki sa boostom ili sta vec?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Jan 2017, 07:23

Još jedna stvar oko koje se lomim već neko vreme da li da uzimam, u nadi da ću uloviti negde EHX Pitchfork polovan po razumnoj ceni, ali pošto to već duže vreme nije slučaj, ipak sam odlučio da pazarim Boss PS-6...
Spoiler:
Image
Treba da mi stigne od prijatelja uskoro nakon što se vratim kući, pa ću okačiti kad sve skockam iznova na board. ;)

Destisthebest

Post by Destisthebest » 15 Jan 2017, 10:43

Rockatansky wrote:Friz je brutalan! :)

Kakav je ono Tube Screamer? Neki sa boostom ili sta vec?
Jeste, s tim da buster moźe da se koristi nezavisno od overdrive.

https://m.youtube.com/watch?v=MY9xgBySaq0

Pozdrav

merk

Post by merk » 20 Jan 2017, 13:15

ne znam koliko vas upotrebljava na pedalboardovima DI boxove ali ja sam ga danas posle ne znam koliko godina (10-15!?) - onako bez veze - opet stavio u lanac.
imam pasivni Alphatonov DI box SM-5, nije ništa posebno. isti kao taj na gornoj fotografiji, nije SM 50 ili 60, moj je stariji model SM 5 iz 1983.

Image
Image

zaboravio sam kako radi. jednostavno ne mogu da verujem, koliko isčisti i popuni zvuk. okrugliji, čistiji, bez ikakvih dodatnih šumova.
zanima me, kako je sa vašim iskustvima oko toga.

Post Reply