Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tommytigh77
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Cenu polovnjaka na KP, kao i uvek, diktira tržište. Nekad je C30 mogao 'ladno da se nadje za pomenutih 350-400 eura, ali to više nije slučaj, mala ponuda, mala potražnja i tako te stvarčice. Pa kad je Blues Junior odavno izašao na 500 eura polovan, a u pitanju je igračka u odnosu na Peavey... meni je to tek neshvatljivo, ali tako je kako je. Ja sam mog pre dve godine platio 450 u MINT stanju (bio star godinu dana i neiznošen iz gajbe) i bio presrećan. Tako da je po mom mišljenju ovo sasvim dobar deal pod uslovom da je pojačalo u top stanju kao po opisu. Ako može da se ubije cena na 400, svaka čast, ali ne treba očekivati čuda, niko danas neće da ga da ispod 400. Opet kažem, druga vremena...
- Rockatansky
Jbg, daj onda da zatvorimo temu. Ako svi sve znaju sta ce nam onda tema? Ne treba da preporucim nista, ne smem da komentarisem, da se ne pojavi psiho-prodavachipihill wrote: ↑17 Jan 2017, 18:35Danas sam nešto dokon pa ću malo duže da komentarišem rubriku.
Komentarisao sam tvoj post manje zbog napisanog, više zbog toga što smatram da je suvišan. Svi koji prate ovu rubriku sasvim sigurno redovno prate i oglase i znaju i za tu i ostale ponude. Uzgred, ta ponuda nije ništa posebno povoljna za Strata bez kofera, ona je samo realna jer su Standardi tih godišta novi koštali oko 1.200 e. Pored toga treba ih probati jer su mnogi tonski ispod proseka. Kasnije, negde od 2010. recimo Fender je pravio bolje Standarde sa CS magnetima koji su zaista dobri i tonski bolji i ujednačeniji, ali je i cena podignuta na 1.500 e pa su realno i polovni vrednij

Zezas?!Meni je recimo neuporedivo korisniji post člana MIKI-DJORDJE jer je dao korisne informacije za gitare koje ne poznajem, a siguran sam i većina. USA Fender/Gibson pristojno poznajem, ali te dalekoistočne slabo pa sam ih zato uvek zaobilazio. Ako bih došao u situaciju da gledam nekog Japanca raspitao bih se kod drugara, ali bih verovatno i MIKI-DJORDJU pisao i tražio pomoć.

OK ako je tako onda, drago mi je zbog vas dvojice, necu stajati na putu vasoj sreci.

Izvini druze, ali dosli smo do toga da ljudi prodaju tako precenjene stvari da oni za mene vise nisu prodavci, oni su za mene PREVARANTI! Oni ne mogu da PRODAJU stvar, oni mogu samo da SVESNO PREVARE nekog. Na primer: "Hitno prodajem Rooster gitaru, cena 100 evra" Nova bila 50. To svi znamo, to zna i prodavac-prevarant. Jedini nacin da on proda je da PREVARI nekog naivcinu. Nije zakonom kaznjivo, ali po mom moralnom zakonu on ce uvek biti sljam i prevarant. Ili Squier CV 350e u zameni 450 (nov 390), hahah cekaj malo koliko covek mora da bude lud da bi menjao za cenu koja je visa od cene u prodavnici?Često se ovde komentarišu neke visoke ponude. Smatram da to ne treba raditi jer svako ima pravo za svoju robu da traži koliko god hoće, a tržište će mu reći da li je to realno. Pominje se dosta Aranđelovac. Ne poznajem čoveka i nikada nismo komunicirali da ne bude nesporazuma, ali vidim da većinom ima neku retku robu koju drugi nemaju, a ni na ebayu nije česta ni jeftina.
Jbg,,,
Poyy
Šta misliš da su ovi što prodaju ove polovne kopije iz osamdesetih fine dobrice? Učinili bi nama koji nemamo para za kvalitetne instrumente. haha. Pa ni oni nisu tada imali para za original pa kupili neku kopiju da sviraju i zaboravili na nju. Pa sada kada je sve pod "Made in Japan" postalo popularno, oni se setili da im leži negde ispod kreveta neka zardjala djitra, i uvideli priliku da mogu po dobroj ceni da je prodaju i sebi kupe nov instrument a da ne daju dinar iz džepa. Još im možda i ostane koja stotka hehe. A šta sve ne izmišljaju u oglasima, pa kad stave priču da "saranjuje sve Skvajere i mex Fendere, haha.Rockatansky wrote: ↑17 Jan 2017, 23:17Izvini druze, ali dosli smo do toga da ljudi prodaju tako precenjene stvari da oni za mene vise nisu prodavci, oni su za mene PREVARANTI! Oni ne mogu da PRODAJU stvar, oni mogu samo da SVESNO PREVARE nekog. Na primer: "Hitno prodajem Rooster gitaru, cena 100 evra" Nova bila 50. To svi znamo, to zna i prodavac-prevarant. Jedini nacin da on proda je da PREVARI nekog naivcinu. Nije zakonom kaznjivo, ali po mom moralnom zakonu on ce uvek biti sljam i prevarant. Ili Squier CV 350e u zameni 450 (nov 390), hahah cekaj malo koliko covek mora da bude lud da bi menjao za cenu koja je visa od cene u prodavnici?
Jbg,,,
Poyy
Malo bolje da pogledaš oglase 350 evra Mex. Fenderi u super stanju. Prodaš tu kopijetinu i kupiš original koji ima svoju vrednost i ime. Nadam se da sada neće da se javi neki expert koji će da osporava i tvrdi da kopija bolje "svira" od Fendera jer me ne zanima da ulazim u metafiziku zvuka.
Isto je i sa pedalama. Imaju TS9 iz 83 i to kao vredi 300 evra jer je staro i originalno. Reizdanje je u dlaku ista stvar, nova i košta 150 evra manje. Pitanje, ko bi kupio izakanu pedalu? Samo neki kolekcionar, ali to nije muzika. Ili recimo Boss CE2, stavili 160 evra i čekaju. Verujem čim bi je prodali otrčali bi u radnju i kupili novo izdanje CE2-W Waza koji je to isto samo sa opcijama preko i još miriše na novo.

Te gitare su tada bile kopije pravih gitara kao što su danas Harli Benton i Dzej Turser ili brenirane kopije kao što su Squier, Epiphone, LTD.. Kopija je kopija, jeftina izrada, jeftini materijali. Retko koja kopija od skupih materijala se pojavljuje u oglasima a kad se pojavi nije 100 200 ili 400 evra već preko 1000 i to uglavnom lespol modeli.
Ali evo, nakon svih tih godina, neko i dalje zna šta je za nas dobro. Hvala bogu pa kaže da su dobre i nove kineske kopije hehe. Ajd raspisao sam se kao ..

Stvarno mi je žao što nisam imao para za ovaj strat. Za 600 evra 2007. fender standard amerikanac je džabe. Jbg. neko je došao do dobrog instrumenta veoma povoljno.Rockatansky wrote: ↑15 Jan 2017, 16:03https://www.kupujemprodajem.com/HITNO-F ... -oglas.htm
EVo ako ovo nije povoljno onda ne znam sta je!![]()
Nije mala razlika izmedju 1200 evra i 600 evra. 50% šta ćeš bolje i još ima kastom magnete. To jest imala jer je nema više u oglasima hehehipihill wrote: ↑17 Jan 2017, 18:35Uzgred, ta ponuda nije ništa posebno povoljna za Strata bez kofera, ona je samo realna jer su Standardi tih godišta novi koštali oko 1.200 e. Pored toga treba ih probati jer su mnogi tonski ispod proseka. Kasnije, negde od 2010. recimo Fender je pravio bolje Standarde sa CS magnetima koji su zaista dobri i tonski bolji i ujednačeniji, ali je i cena podignuta na 1.500 e pa su realno i polovni vredniji.

Pa jeste, iako se oko o Mexico gitara nećemo nikada složititommytigh77 wrote: ↑17 Jan 2017, 19:04Cenu polovnjaka na KP, kao i uvek, diktira tržište. Nekad je C30 mogao 'ladno da se nadje za pomenutih 350-400 eura, ali to više nije slučaj, mala ponuda, mala potražnja i tako te stvarčice. Pa kad je Blues Junior odavno izašao na 500 eura polovan, a u pitanju je igračka u odnosu na Peavey... meni je to tek neshvatljivo, ali tako je kako je. Ja sam mog pre dve godine platio 450 u MINT stanju (bio star godinu dana i neiznošen iz gajbe) i bio presrećan. Tako da je po mom mišljenju ovo sasvim dobar deal pod uslovom da je pojačalo u top stanju kao po opisu. Ako može da se ubije cena na 400, svaka čast, ali ne treba očekivati čuda, niko danas neće da ga da ispod 400. Opet kažem, druga vremena...

-
Hvala , sta god da treba od tih gitara, pojacala, magneta itd javi pomoci cu i tacno reci sta je menjano a sta je trebalo da stoji kao orginal, u slucaju da ne znam pitacu nekog od drugova kolekcionara od preko i resiti. O Fenderima zaista po nesto znam i Gibsonima te posto ima ljudi koji su na tu temeu napisali knjige a neki bi verujem i mogli - nisam to toliko proucavao osim kad su dolazili u sukobe sa Azijatima sto je isto zanimljivo prilicno, covek sazna da su neki precenjeni instrumenti bukvalno samo prosli kroz US i prodaju se kao Made in US. nego to je druga tema....Meni je recimo neuporedivo korisniji post člana MIKI-DJORDJE jer je dao korisne informacije za gitare koje ne poznajem, a siguran sam i većina. USA Fender/Gibson pristojno poznajem, ali te dalekoistočne slabo pa sam ih zato uvek zaobilazio. Ako bih došao u situaciju da gledam nekog Japanca raspitao bih se kod drugara, ali bih verovatno i MIKI-DJORDJU pisao i tražio pomoć.
Ed Roman ima para a i interesa da ih napada i prezivi finasijski npr 7 minuta 15 sec, sam kaze da se uvoze i prodaju kao USA nikad ga nisu ni tuzili....na Azijatima pokazuju misice...https://www.youtube.com/watch?v=arsSvebtSgw
http://www.edroman.com/guitars/gibson/l ... opies.html
http://www.edroman.com/rants/les_paul_necks.htm
Naravno ja bih voleo da imam vishe dobrih Gibsona i Fendera to nema zbora, malo su se primirili sa cenama kakav je kvalitet nisam siguran jer odavno nisam nista kupio tog tipa. Preko da ovde nisam u stanju da platim tu dodatnu emotivnu vrednost koju ljudi traze . Naravno da mi je zelja da imam nekog Gibsona Standarda dobrog , ili Fendera ali pre 80te ili neko novo parce dobro
Za mene je izneseno iz prodavnice makar prosao 1 dan polovno, tako je nekad i bilo ovde.
Hvala josh 1 ja cu rado pitati za Fendere i Gibsone jer zaista sa tim daleko losije stojim
cheers

-
Zezas?!
OK ako je tako onda, drago mi je zbog vas dvojice, necu stajati na putu vasoj sreci.![]()
dobro ove aluzije na srecu razumem ja to kao i Poyy, posto si deo te ekipe imash znacenje na Engleskom nemoj da verujesh vec pitaj sta je u slengu posto verujem da znash onda i razumem

pazi meni je jako zao ako sam stao na zulj nekom od tvojih prijatelja preprodavaca , u buduce cu ako forum dozvoli josh detaljnije za svaku da pishem sta je menjano ima tamo josh toga ali nisam hteo da preterujem, a kataloge kao sto rekoh takvima ne bih da dajem stvar principa. nista licno zaista

Nisi nasao ovo za 50 % jer te preprodavci preteknu ili vec...nemam puno vremena pa cu potkaciti josh 2 prevare na brzaka. Tuzno je da takvi ljudi imaju toliko poz ocena ja ih nisam dao, mozda Vi? nije to greh, ali ja cu kopati rukama i nogama ako ne ovde ono na mojoj strani i zvanicnim stranim sajtovima jer necu da mi neko bruka zemlju . Jer takvi stavovi su unistili muziku i scenu u ovoj zemlji moie skromno misljenje, da dete treba da puke 1000+E da pocelo u nekom bendu...tuzno,

Last edited by MIKI-DJORDJE on 18 Jan 2017, 21:48, edited 1 time in total.
Nisam njegov fan, iako mu se mora odati priznanje za marketing.MIKI-DJORDJE wrote:Ed Roman ima para a i interesa da ih napada i prezivi finasijski npr 7 minuta 15 sec, sam kaze da se uvoze i prodaju kao USA nikad ga nisu ni tuzili....
Što se preživljavanja konkretno tiče, Ed Roman je umro iste godine kada je i objavljen taj video, a to što Gibson nekoga ne tuži ne mora da znači baš ništa. Postoji mnogo razloga zašto neko nekoga ne tuži, npr. eto, mrtve ne mogu, npr. ako si jako mali onda je pitanje procene razloga za i protiv. Kada velika kompanija tuži nekoga maloga onda taj mali dobija (nepravedan) publicitet i saosećanje itd. To sa Gibsonovom nekadašnjom tužbom fabrika u Aziji je isto malo naduvano, tu se uglavnom radilo o obostranom dogovoru i mahanjem tužbe. To isto sa nekim luthierom koji delje i ručno je kao kada bi mrav izazivao slona na tuču i onda vikao kako je on jači jer slon nije ni čuo da ga mrav izaziva.
Elem, moje mišljenje je da je Ed Roman imao marketinšku taktiku da igra na ivici kontroverzi i pozicionira sebe kao borca protiv nepravde. To je, marketinški gledano, izuzetno korisno za nekoga te veličine u biznisu, generiše lako priču od usta do usta, deli ljude tačno na fanove i hejtere, ljude koji se (iz nekih soptsvenih frustracija) prime jako na takvu priču itd. Međutim, kada se zagrebe ispod i ode u suštinu, ta njegova priča je ipak tanka i zasniva se na dugo poznatim stvarima. U suštini, ja nemam baš ništa protiv Ed Romana, shvatam da je njegovo pozicioniranje na tržištu proračunato i da ima svoj proizvod koji je u tom smislu odgovarajući. Sve je tu u skladu jedno sa drugom. Meni ustvari smetaju njegovi nekritički fanovi, jer njegov način pozicioniranja nekim čudom privlači ljudi koji preozbiljno shvate tu priču. Oni pomisle da je on stvarno neki borac za pravdu ili sl, što nema veze sa životom. Mene lično ne privlače njegove gitare, ali to je sad nešto peto.
-
da se ne dupliram evo jedna lepa prevara da je ova gitara Japan sto nije i nikad nije ni bila, moze samo biti Korea u najbojem slucaju Indija ali da pomazem ovakvima NE bih ☺ neka sami otkriju koja je od te dve
http://www.kupujemprodajem.com/Vintage- ... -oglas.htm
coveku je svaka treca Japan ladno....
ovde dole u zadnjem postu imate detaljno zasto ovo ne da nije Japan vec ga nije ni videlo viewtopic.php?f=20&t=9982#p399147
obecavam da cu biti dateljaniji i potakaciti josh nekog od velikih KP gurua , ovi su mi bili zanimljivi jer ''Ekipa'' voli da saradjuje sa njima
coveku je svaka treca Japan ladno....
ovde dole u zadnjem postu imate detaljno zasto ovo ne da nije Japan vec ga nije ni videlo viewtopic.php?f=20&t=9982#p399147
obecavam da cu biti dateljaniji i potakaciti josh nekog od velikih KP gurua , ovi su mi bili zanimljivi jer ''Ekipa'' voli da saradjuje sa njima

- Rockatansky
Ma salimo se malo.MIKI-DJORDJE wrote: ↑18 Jan 2017, 21:30
dobro ove aluzije na srecu razumem ja to kao i Poyy, posto si deo te ekipe imash znacenje na Engleskom nemoj da verujesh vec pitaj sta je u slengu posto verujem da znash onda i razumemda ja ne bih smetao Vasoj ekipi - druzite se to je OK,
Nisi nasao ovo za 50 % jer te preprodavci preteknu ili vec...nemam puno vremena pa cu potkaciti josh 2 prevare na brzaka. Tuzno je da takvi ljudi imaju toliko poz ocena ja ih nisam dao, mozda Vi? nije to greh, ali ja cu kopati rukama i nogama ako ne ovde ono na mojoj strani i zvanicnim stranim sajtovima jer necu da mi neko bruka zemlju . Jer takvi stavovi su unistili muziku i scenu u ovoj zemlji moie skromno misljenje, da dete treba da puke 1000+E da pocelo u nekom bendu...tuzno,
![]()
Ne verujem da me bas preteknu proprodavci, jer imam vremena i mogucnosti da redovno pratim kada nesto trazim, a cak i kada ne trazim, eto neka navika... Nego je u pitanju neki mentalitet nasih ljudi, ako stvar vredi 50 (ili 500 evra nebitno) zaceni je na 100 pa ako je i spusti za 10-20 opet je dobio previse, a mozda se nadje neki tata/mama koji nema pojma sa muzikom a hoce da iznenadi sina/cerku i kupi nesto "ako je skupo ne moze biti lose" i onda kupi 2x skuplje nego realno... Ono nista ih ne kosta da cekaju da se neko zaebe.

Nigde veze sa mnom. Tako da sve cool. Nemam nikog prijatelja preprodavca.pazi meni je jako zao ako sam stao na zulj nekom od tvojih prijatelja preprodavaca , u buduce cu ako forum dozvoli josh detaljnije za svaku da pishem sta je menjano ima tamo josh toga ali nisam hteo da preterujem, a kataloge kao sto rekoh takvima ne bih da dajem stvar principa. nista licno zaista![]()
- Rockatansky
Kada sam ovo rekao, na njega sam mislio.MIKI-DJORDJE wrote: ↑18 Jan 2017, 21:45da se ne dupliram evo jedna lepa prevara da je ova gitara Japan sto nije i nikad nije ni bila, moze samo biti Korea u najbojem slucaju Indija ali da pomazem ovakvima NE bih ☺ neka sami otkriju koja je od te dve
Mozda nije lepo komentarisati ili nesto, ali sto je mnogo mnogo je...Ili Squier CV 350e u zameni 450 (nov 390)
-
Da on je premino ali kompanija je ziva, moj dobar prijatelj je radio dugo tamo i trenutno prave njegove gitare, a sto se popularnosti tice neko ko pravi custom gitare mega starovima je daleko od malog on je imao a sada kompanija ima dosta 1st class luthiera koji rade za tu firmu...znaci mozda je moja greska trebao sam dodati firmu.Što se preživljavanja konkretno tiče, Ed Roman je umro iste godine kada je i objavljen taj video, a to što Gibson nekoga ne tuži ne mora da znači baš ništa. Postoji mnogo razloga zašto neko nekoga ne tuži, npr. eto, mrtve ne mogu,
pare su nejmu kao i popularnost daleko od potrebe vec se radi o tipu ljudi koji veruju da USA proizvodi moraju biti ponovo dobri. Zasto bi se on strecao od Gibsona kad je proizveo gitare za daleko vece zvezde+ gomilu onih koji pazare i kod Gibaje.....doslu su kod njega....
Da li je on dobar covek ili ne to vec...ne mogu kazati nisam ga poznavao niti komunicirao....
kao sto rekoh ja te gitare volim (Gibi Fendi), ali isto tako necu platiti nekog Fendera sa neobradjenim pragovima+ nije shildovan samo jer je Fender, dosao kao 2-ga klasa ovde po xyz prodavnicama ili je donsen ''iz Nemacke '' +tako neke zvucne zemlje. Kada je rec o skupoj gitari ja cesto cujem ''odneo je kod majstora da nivelishe pragove, obradi ivice itd'' i to je za veliko ime ok a kada je gitara od 200-300 evra e to je onda velik mana sto pak mene nervira ☺
eto oni (Fender) su pokusali da napadnu Yamahu pa su slomili zube jer ih je ista prozivala da su samo kod nas mitski preuvelicani Koreanski Squeiri Spera ☺, Slika Pacifike i oguljeni siroma Squier ☺nije imalo nikakv publicitet.....Ima josh po koji primer ali eto za Yamahu svi znaju
evo ga taj lepi Squer de lux pa bacajte pare ljudi...ja necu ☺na ime Squier Korea ovo zato jer dostizu cudne cene na KP , ali dobru gitaru da bez obzira sta da pishe uzecu, ako je dobar Fender super - ali po realnoj ceni https://2.bp.blogspot.com/-vD4c4MbeFV8/ ... 2B1995.JPG
ne smaram se imenima ni najmanje, da zivim u 1972 sigurno bih jurio ta dva Giganta, naravno ljudi koji sakupljaju svaka im cast ja nisam toliko bogat a da imam 1 Gibsona i sada da branim celu firmu ili 1 strata to mi je cudno...razumem ove sto su ih izmenjali na desetine pa se pronasli u tome, ili ako imaju par komada.

Znaci volim Gibson a i Fender ali umereno, volim i neku levu gitaru tacnije sa levim imenom ako je dobra...Gitare i predrasude nei du bar po meni....Znaci ako je drveni Squier neki Japanac moze naravno....Verujem da ce svako iskusniji potvrditi da je probao gitaru od 5+ hiljada i da je bila jako losa a opet neku od 150 evra i da se odusevio...Davno sam gledao pa garant ima na youtubu o Aerosmithu negde sa pocekta devedesetih ceo film - kao vodeca US rock sila i Joe Perry pokazuje gitare te ovaj LP junior, ova je ova itd i onda podize gitaru ali to mu je oprema za turneju i kaze otprilike ''nemam pojma sta je ovo platio sam 200$ zvuci super morao sam da kupim'' i posle beshe josh neki super start prilicno jeftin to je kazo kao boja visnje bla bla...tada sam ukapirao da nije sve u imenu i da nisam tripovao ako mi se neka jeftina-po ceni- gitara svidi. Bejah mlad te verovah da je brend sve

-
Kada sam ovo rekao, na njega sam mislio.
Ili Squier CV 350e u zameni 450 (nov 390)
sorry, sala je OK sasvim....

mozda smo i sami krivi jer se nismo organizovali bar na FB strani da se prodaju instrumenti i oprema pa covek moze slobodno da kaze ''ej nije to ta i ta gitara iz te i te zemlje'', ja sam njemu pisao i pitao ga kako ga nije sramota da prodaje takve stvari kad nisu originali, dobio sam odgovor ''ti nemash pametnija posle sta citash onda, sta te bre biriga!!!!!'' tako nesto mozda sam koji rec izostavio...odgovorio sam da kad neko dete iz mog komsiluka, od prijatelja, neki drug koji tek pocinje ili moj djak kupi tako nesto a sakupljao je jadan mesecima onda me je briga...nisam dobio odgovor.
nakon toga sam izsprozivan za svoj oglas ubrzo...nego bilo pa proslo

-
Rekoh dve prevare cu pa morah da izadjem nesto....
LM kad ovaj post bi nazvao ''Korea je ipak Indonesija a Indonezija je ipak Kina '' ☺ posto imamo u oglasu zvucno ''Japan je ipak Japan'' dakle strasno....Cak bi smeo da se kladim da je Vrat nesto od ovo troje ( muci me korea ili Ind, nije za kosckanje) a telo Aria Kineska sa maskom? ko zna....
Civije nisu Vantage a ni plocica kako covek vecito kupuje polovne gitare sad dajte masti na volju, nego da se drzim cinjenica, Znaci civije nisu cak ni Korea a ni Indonezija, Plocica takodje...
Vantage kakav god da je ( a Japanci su odlicni mada da li treba da kosta 400E? ne imho ) ipak je na Korenaskim modelima naznacavao barem svoje ime itd kao i na Indonezanskim te su barem na civijama pisali u najvecem procentu svoje ime...
http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-26335541-6.htm
E moj Srbistane sta si dozvolio....
, pazi ti odvala ''Matsumoku Vantage VIE10 MIJ 70....'' sta reci?...nego uvodni argument
serijiski brojevi itd, ima i kataloga tako da PAZITE SE! zadnji je red je posvecen kako namirisati sta je Korea a ako je Korea tu vec imamo i sperice. Nije to Korea od danas gde se mozda rade i najbolje gitare trenutno pricam o OK cenama znaci par 100 e nova djitra...
http://www.matsumoku.org/models/serial_no.html
i zavrsni udarac ovde nema pomenutog modela isto medj Japanskim gitarama...Kako to? pa zar Pianofore nije u pravu? jao jao
http://www.vantage-guitars.com/spesification/
i gle cuda lik koji je ok naravno da iskarikira situaciju pishe da se klikne u donjem uglu na zastavice Korea, indonesija i Kina ☺ na narednoj stani da 'one i nisu tako loshe te da se nastvai sa vezbanjem ☺ da citiram ''These guitars are NOT ‘Made in Japan’. I do not know much about them, just that they are either made in Korea or Indonesia. …and China.
But they are nevertheless good guitars, so keep on practicing..''
i pazi tu je osvanuo ovaj vrat! sa oglasa nedj Korea+Kina+Indonezija
http://www.vantage-guitars.com/not-mij/
u 18 tom redu ☺ ima 3 singla? a ovaj na oglasima ima humbakera....? a daaaaa to je neki specijalni unikatni MIJ iz 70ih, nego smo mi svi sisali vesla po svetu i u Srbiji pa nemamo pojma.... u ma to vishe kosta onda garant
to je onda neki unikat , mora da radjen spec za nashe trziste
da se blamira cela zemlja? a ne i ovo ide napolju jer ovde zive i posteni muzicari, ljudi deca zene kako god, citaju KP i ljudi iz okruzenja da se razumemo i onda svi u Srbiji prevaranti....pa nije tako....
Zivi bili budite pazljivi, namisrisao sam tamo josh par komada nego imate vamo katalog i od Washburna pa lazne Japance itd i Amerikance lako ima da provalite, beshe neki G3 i G2 navodno Japan ma da garant... kao USA Design odma je Amerika
VAZNO! ovog se namnozilo u poslednje vreme puno Kramera od Spere, telo je u 99% spera a vrat jeste javor...to su pocetnicke gitare neke sklopljene u Koreii a neke u Ceskoj
Imaju oznave Kramer XL I,XL II, XL III i IV , cak sam neku Aerostar video to je dno dna Posevticu jedan post Kramerima jer ih volim ( one stare pa i novi Pacer sa FR - malo) a Ceha i Koreanaca koliko hocesh oni barem imaju jasan sistem brojeva i slova
od ovoga bezite osim ako niste fan spere
http://www.midairmusic.com/store/buy-kr ... inion.html
a da ima prevaranata ili neznalica i preko ima evo
http://www.ebay.com/itm/Kramer-XL-I-Gui ... 7675.l2557
Krameri sa brojevima 120 pa tako redom to je nastalo kad je Kramer umirao sve sama Korea i Cekoslovacka, ovi sa FR II isto, itd itd Nemoj Shalerr da Vas zbuni isto komsije Socijalaisticka Ceska....u glavnom...Kako smo bili komsije to se kod nas i valja,
Japanci dobri su Focus Krameri tipa 3000, 6000 itd lepe gitare pravi US FR itd...nego rekoh stacu pa neki drugi put, a cini mi se da je neko pisao o Kramerima ovde nesecam se u kom postu i beshe za ove nove....cako se secam ok...LM

LM kad ovaj post bi nazvao ''Korea je ipak Indonesija a Indonezija je ipak Kina '' ☺ posto imamo u oglasu zvucno ''Japan je ipak Japan'' dakle strasno....Cak bi smeo da se kladim da je Vrat nesto od ovo troje ( muci me korea ili Ind, nije za kosckanje) a telo Aria Kineska sa maskom? ko zna....
Civije nisu Vantage a ni plocica kako covek vecito kupuje polovne gitare sad dajte masti na volju, nego da se drzim cinjenica, Znaci civije nisu cak ni Korea a ni Indonezija, Plocica takodje...
Vantage kakav god da je ( a Japanci su odlicni mada da li treba da kosta 400E? ne imho ) ipak je na Korenaskim modelima naznacavao barem svoje ime itd kao i na Indonezanskim te su barem na civijama pisali u najvecem procentu svoje ime...
http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-26335541-6.htm
E moj Srbistane sta si dozvolio....

serijiski brojevi itd, ima i kataloga tako da PAZITE SE! zadnji je red je posvecen kako namirisati sta je Korea a ako je Korea tu vec imamo i sperice. Nije to Korea od danas gde se mozda rade i najbolje gitare trenutno pricam o OK cenama znaci par 100 e nova djitra...
http://www.matsumoku.org/models/serial_no.html
i zavrsni udarac ovde nema pomenutog modela isto medj Japanskim gitarama...Kako to? pa zar Pianofore nije u pravu? jao jao

http://www.vantage-guitars.com/spesification/
i gle cuda lik koji je ok naravno da iskarikira situaciju pishe da se klikne u donjem uglu na zastavice Korea, indonesija i Kina ☺ na narednoj stani da 'one i nisu tako loshe te da se nastvai sa vezbanjem ☺ da citiram ''These guitars are NOT ‘Made in Japan’. I do not know much about them, just that they are either made in Korea or Indonesia. …and China.
But they are nevertheless good guitars, so keep on practicing..''
i pazi tu je osvanuo ovaj vrat! sa oglasa nedj Korea+Kina+Indonezija

http://www.vantage-guitars.com/not-mij/
u 18 tom redu ☺ ima 3 singla? a ovaj na oglasima ima humbakera....? a daaaaa to je neki specijalni unikatni MIJ iz 70ih, nego smo mi svi sisali vesla po svetu i u Srbiji pa nemamo pojma.... u ma to vishe kosta onda garant

da se blamira cela zemlja? a ne i ovo ide napolju jer ovde zive i posteni muzicari, ljudi deca zene kako god, citaju KP i ljudi iz okruzenja da se razumemo i onda svi u Srbiji prevaranti....pa nije tako....
Zivi bili budite pazljivi, namisrisao sam tamo josh par komada nego imate vamo katalog i od Washburna pa lazne Japance itd i Amerikance lako ima da provalite, beshe neki G3 i G2 navodno Japan ma da garant... kao USA Design odma je Amerika

VAZNO! ovog se namnozilo u poslednje vreme puno Kramera od Spere, telo je u 99% spera a vrat jeste javor...to su pocetnicke gitare neke sklopljene u Koreii a neke u Ceskoj
Imaju oznave Kramer XL I,XL II, XL III i IV , cak sam neku Aerostar video to je dno dna Posevticu jedan post Kramerima jer ih volim ( one stare pa i novi Pacer sa FR - malo) a Ceha i Koreanaca koliko hocesh oni barem imaju jasan sistem brojeva i slova
od ovoga bezite osim ako niste fan spere
http://www.midairmusic.com/store/buy-kr ... inion.html
a da ima prevaranata ili neznalica i preko ima evo
http://www.ebay.com/itm/Kramer-XL-I-Gui ... 7675.l2557
Krameri sa brojevima 120 pa tako redom to je nastalo kad je Kramer umirao sve sama Korea i Cekoslovacka, ovi sa FR II isto, itd itd Nemoj Shalerr da Vas zbuni isto komsije Socijalaisticka Ceska....u glavnom...Kako smo bili komsije to se kod nas i valja,
Japanci dobri su Focus Krameri tipa 3000, 6000 itd lepe gitare pravi US FR itd...nego rekoh stacu pa neki drugi put, a cini mi se da je neko pisao o Kramerima ovde nesecam se u kom postu i beshe za ove nove....cako se secam ok...LM