Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
A Sinvertek Fluid Time? 

- tommytigh77

Otkako sam uzeo volume pedalu, za clean zvukove držim kompresor upaljen non-stop, i nažalost počela su mnogo da mi smetaju ograničenja Bossa CS-3, pre svega što se tiče frekventnog opsega (jede i bas i oštrinu) a takodje i prejakog ratio-a (tu ih ne krivim, retko koji gitarski komp ima tu kontrolu). Koliko sam uspeo da se informišem, svi postojeći modovi ipak ne bi bili dovoljni da od babe naprave devojku, tako da sam rešio da ga zamenim. Dakle, treba mi što transparentniji kompresor, maltene da se jedva čuje u radu i izbor je pao na ova dva. Maxon mi se više svidja zato što bi bio daleko jednostavniji za upotrebu a već ima zvuk koji tražim (u pitanju je praktično dbx 160 u pedali), medjutim, cena će me najverovatnije odvratiti i uputiti na TC Electronic. Spectra Comp je u principu ista mašina kao gitarski Hypergravity samo u one-knob formatu što mi ne smeta, jer bih svejedno pravio sopstveni footprint, jedino me brine crv koji će pre ili kasnije početi da mi govori kako, eto, džaba dobra gitara, lampaš, kad mi je clean signal digitala.

Pigtronix philosophers tone, imas sada mini verziju bez dirt-a koja bi ti verovatno zavrsila posao a vrlo je transparentna paralelna kompresija.
Moze i onaj Cali, singl verzija, da se nadje ogoljena sa 3 knoba, za neke vrlo ok pare samo malo obrati paznju na oglase.
Moze i onaj Cali, singl verzija, da se nadje ogoljena sa 3 knoba, za neke vrlo ok pare samo malo obrati paznju na oglase.
Meni se ovo cudo dopalo od kompresora (makar na yt)
https://www.andertons.co.uk/p/FCACC/com ... Q5yUJjK4hI
https://www.andertons.co.uk/p/FCACC/com ... Q5yUJjK4hI
Jesi li probao ovo http://www.mitrosmusic.com/proizvod/543 ... STOM-COMP/. Maksimalno dorađena klasika, možda ti se dopadne, treba probati.tommytigh77 wrote: ↑19 Jan 2017, 19:54Otkako sam uzeo volume pedalu, za clean zvukove držim kompresor upaljen non-stop, i nažalost počela su mnogo da mi smetaju ograničenja Bossa CS-3, pre svega što se tiče frekventnog opsega (jede i bas i oštrinu) a takodje i prejakog ratio-a (tu ih ne krivim, retko koji gitarski komp ima tu kontrolu).
Lično imam CS3 Japan i nemam neku primedbu ako se koriste umerena podešavanja otprilike do pola, sve preko toga opravdava njegov epitet "supercompa". Kompresor retko koristim jer mi ima smisla samo na singlovima.
Nisam probao kompresor od TC-a, ali ono sto jesam do sad, a to je nekih 6-7 stvarcica , mi je bilo sjajno. Sto bi rekli neki "vr brate".
Odlican kvalitet i dobar zvuk.
- tommytigh77
Hvala svima na predlozima zasad. Pogledaću o čemu se radi, u medjuvremenu sam nabasao na odličan sajt za usporedbu kompresora, stvarno je baja uložio napor: http://www.ovnilab.com/index.shtml
Od onoga na šta sam tu nabasao zasad, svideo mi se Empress Compressor, nažalost takodje vrlo skupa sprava.
Jbg, možda je trebalo posebnu temu da otvorim da ne davim ljude u offtopic-u... Kako da to uradim, nikad nisam premeštao?
Od onoga na šta sam tu nabasao zasad, svideo mi se Empress Compressor, nažalost takodje vrlo skupa sprava.

Zapravo čim se ''sustain'' pot pojača preko 10 sati, počinje superkompresija. Pritom ''attack'' pot funkcioniše suprotno od gitaroške logike, o tome sam već pisao, što se više okreće ulevo, to je kraći attack time i veći ''squeeze'' i čujniji rad kompresora. Tako da kad se stavi sve na pola, to baš i nisu umerena podešavanja. Problem je što svejedno CS-3 i dalje ubija bas i oštrinu, tu 'leba nema.hipihill wrote:Lično imam CS3 Japan i nemam neku primedbu ako se koriste umerena podešavanja otprilike do pola, sve preko toga opravdava njegov epitet "supercompa"
Naravno, ja imam Flashback i prezadovoljan sam, s tim što on ima ''direct through'' pa je integritet osnovnog signala očuvan i ne razmišljam o tome što je eho digitalni. Problem je što je kod Spectra Compa (a i Hypergravity, kad smo već kod toga) kompetan signal digitalni jednom kad upališ pedalu. Mislim, kako bi drugačije mogli da izvedu da ima tolike kerefeke i mogućnost Toneprinta a da sve to ostane analogno, samo digitalno kontrolisano, a opet u tolikom formatu? Nemam ja problem s tim, niti sam snob pa da glumim da zapravo čujem bilo kakvu razliku ili degradaciju, ali opet, crv je crv i nipošto ga ne treba potcenjivati.brankisha wrote:Nisam probao kompresor od TC-a, ali ono sto jesam do sad, a to je nekih 6-7 stvarcica , mi je bilo sjajno. Sto bi rekli neki "vr brate".
Jbg, možda je trebalo posebnu temu da otvorim da ne davim ljude u offtopic-u... Kako da to uradim, nikad nisam premeštao?
Ajme lepote... Meni je san, tj cilj da u skorije vreme pazarim Gretch white falcon i onda sam otprilike zaokruzio sve sto hocu.
Rubberneck, oh yeah. Cena dakle 250 usd, skroz ok za ovakav delay. Sold.
Posedovao sam brojne delay pedale tipa DM2/DM3, DD2/3 (sjajan digitalac)/5/6/7, neke japanske, DOD, Flashback i ne sećam se više svih i još uvek posedujem neke, ali EHX Deluxe Memory Man nikada nisam imao, a uvek mi je bio i ostao broj jedan bez obzira na mane i zato bih voleo da ga imam, ali je nažalost preskup!

Koliko je nov? Vidim ovde na oglasima od 180-300 kanadskih $
ako sam dobro procitao porede ga sa DMM - Ibanez Echo Machine EM-5hipihill wrote: ↑21 Jan 2017, 19:12Posedovao sam brojne delay pedale tipa DM2/DM3, DD2/3 (sjajan digitalac)/5/6/7, neke japanske, DOD, Flashback i ne sećam se više svih i još uvek posedujem neke, ali EHX Deluxe Memory Man nikada nisam imao, a uvek mi je bio i ostao broj jedan bez obzira na mane i zato bih voleo da ga imam, ali je nažalost preskup!
![]()
izguglaj malo.
Jel neko imao iskustva sa Peavey 5150 pojacalom ili glavom?
Ne postoji nov, ovaj model se odavno ne proizvodi. Zato je i skup jer mu je vrednost kolekcionarska. Ako je 180 CND ovaj sa slike onda je to izuzetno povoljno.
Samo je EHX DMM pravi analogni delay za mene! Zbog dobre konstrukcije, dobrih modulacija i dobrog bbd čipa to jako dobro zamenjuje tape echo. To mi je jedina neostvarena pedal želja u životuclapton wrote: ako sam dobro procitao porede ga sa DMM - Ibanez Echo Machine EM-5
izguglaj malo.