Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Gosa

Re: Oprema Koju Imate

Post by Gosa » 12 Feb 2017, 22:59

Maison 1991 Japan.
Image
Image

board index

Post by board index » 13 Feb 2017, 00:02

@bancika Srecna porodica :D

bancika

Post by bancika » 13 Feb 2017, 00:27

Yup, nema razloga za porodicnim svadjama, sve 4 dobijaju otprilike podjednaku paznju :)
Zao mi samo onih akusticnih, one su u zadnje vreme u drugom planu.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 13 Feb 2017, 00:31

Neki komentar ovde, MIKI-DJORDJE?

Gosa

Post by Gosa » 13 Feb 2017, 10:50

Maison St773E 1991 Japan
Image

Gosa

Post by Gosa » 14 Feb 2017, 18:23

Gosa wrote:
12 Feb 2017, 22:59
Maison 1991 Japan.
Image
Image
Brisi ovaj citiran post i ovaj sad! xD
Edit: Ovaj gore prvi.

pisac

Post by pisac » 14 Feb 2017, 20:34

Pre nekog vremena ovde na MF-u sam bio otvorio topic na temu magneta p-90,i nedavno sam dosao u posed Hagstroma SE 90.Mahagoni,klasicna L.P.-jevska gitara,specificni tuneri i headstock,i bridge block.Fingerboard je od nekog kompozitnog materijala,vestackog-znaci,ulja za odrzavanje fingerboarda zaboraviti.Gitara je prilicno teska,nisam je merio.Trebala mi je gitara za ZZ Top i recimo Samba Pa Ti od Santane,taj fazon i tome slicno,i to sam sa ovim magnetima(klasifikovanim kao HOT) i dobio .Pored toga,ima neke stvari koje sviram prstima,i imam obicaj da mali a cesto i domali prst tom prilikom oslanjam na telo gitare ispod zica,i onda mi smetaju potenciometri na fenderolikim gitarama.Hteo sam ujedno i gitaru sa tim slobodnim prostorom ispod zica.Zanimljivo je da postoje i modeli te gitare sa obrnutim redosledom potova,ostri ugao paralelograma u rasporedu potova je okrenut prema napred,ali ja sam eto izabrao ovaj drugi model.Meni je prilicno komforna za sviranje,posebno sto mogu da oslonim brid dlana na ovaj celicni stitnik bridza.Nije za laganu svirku,mada ima neki cist clean,nalik na akusticnu,ali prilicno neutralan.Nema tu radosti dok se ne narihta onako zesce.Na neck-u daje neki SRV ton na steroidima,onako bas cevast.Inace je pozeljno imati neku kompresor pedalu uz nju,i gitara se teze kroti nego gitara sa single magnetima.I susti,jbg.To su p90.

Image

Image

Image

Fender je u osnovi Lite Ash,Made in Corea(negde stoji da je pravljena u Cort-ovoj fabrici u Indoneziji,ko to zna tacno osim Fenderovih ljudi?),i tu je otprilike kraj slicnosti sa ostalim Lite Ash gitarama.Tuneri su loocking tuners,vrat picji javor,tremolo block je Wilkinson VS50,two-point,magneti su Bill Lawrence noisseles,mislim da su l 280/290,i maska je tortoise-promenjena.U originalu gitara je imala Seymor Duncan magnete,ali sada nosi noisseles.Potovi su promenjeni,i sada gitara funkcionise kao Telecaster-jedan volume pot,i jedan pot za boju tona za sve(ukljucujuci i bridge magnet,sto nije lose).Sa ovom kombinacijom,svi magneti su upotrebljivi,ali neck i neck/middle su neverovatni.Bridge/middle je isto dobar,ali nekako praskav i tanak za moj ukus,nema onaj harsh funky sound,sto je specificno za Tex-Mex pickups,recimo.To nisam uspeo da dobijem bas onako kako sam prizeljkivao.Srednji pot nije tone pot kao kod ostalih Stratocastera vec analogni trostepeni booster.Na neutralnoj poziciji ima vise visokih tonova,ali bustovanjem se pojacava i zvuk i middle tonovi.Na trecem stepenu boost-a,na neck-u dobija se onaj urlajuci SRV ton,sto je odlicno za neke solo deonice.

Image

Image

U to vreme sam bio zainteresovan za Fender Nashville,Telecaster sa tri single-coil magneta,ali sam bio u nedoumici da li su sva tri Tex-Mex,ili su bridge i neck Standard Fender Vintage pickups,a samo je srednji u stvari Tex-Mex.I onda sam u tom vakuumu upao u kombinaciju sa gitarom sa Texas Specials,ali...neverovatno je da svaka gitara sa TS magnetima zvuci drugacije-Fender American Strat Special,i Roadhouse,i Roadworn,i japanski Fender Stratocaster sa tim magnetima,a porazavajuce mi je bilo da NAJBOLJE zvuci oguljeni Roadworn sa maple neck-om.Dok sam tragao i cenjkao se za jednu polovnu Roadworn,razmisljao sam i o Fender Telecaster Nashville sa noisseles-ima:to je novija produkcija,jos nepoznata ljudima,pa sam strahovao da tu mogu finansijski gadno da se ugruvam ako pogresim.I u toj nekoj konfuziji natrcim na ovu gitaru.Svidela mi se,cena je bila pristupacna,i video sam da je gitaru nadogradjivao neko ko je poznavao posao,prema svom ukusu.Pa skoro i prema mom.Meni,iskreno,mozda ovaj tremolo na primer ne treba,ja ne koristim to skoro nikad,i to bih jedino promenio na gitari.

Image

Treca je Squier Classic Vibe.Nju jedino ne bih prodavao nikad osim ako je neka zivot ili smrt situacija.Draga mi je jer postoji prica o njoj(kao i o svakoj mojoj gitari),i jer je zaista GITARA-neki ce poverovati a neki nece,neki ce mozda potraziti na You-tube neki video sa Squier CV,a neki znaju o cemu pricam.Kad sam telefonom pricao sa covekom cija je tad bila,rekao mi je da je birana,i izabrana(covek je roker starog kova,i oba sina su mu dobri gitaristi),i da je zaista dobar instrument,da mogu da imam poverenja u njega,a i nju.I jeste odlicna gitara,ima pun zvuk,slican Tex.Spec.magnetima,ali naravno,nije toliko minuciozno definisan,ali je jasan,raskosan,pravi Fenderovski.Znam da je ipak luda sreca naleteti na takav komad,i zato kazem da je ne bih prodavao nikad.Cak ni magnete verovatno necu menjati ,ona ima svoj mojo i svoj zvuk,jedinstven-sto mora da zvuci bas kao kao Fender?Uostalom,ima stvari koje bolje zvuce na njoj nego na Lite Ash-u.Mladja sestra,ali toliko lici...
Naravno,to je samo moje misljenje,koje i ne mora da bude tacno,ali-ali u svakom slučaju ovo ne može da škodi, a čim ne škodi , znači da koristi.
P.S.Knjige nisu moje,vec moje zene.Ima nekoliko mojih omiljenih,na srpskom,i to je dosta.Ostale imam u glavi.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 14 Feb 2017, 23:56

Napravio si im hram, kapa dole.

Zena iz Kvebeka? :ziveli:

zwelj

Post by zwelj » 15 Feb 2017, 04:00

pisac wrote:
14 Feb 2017, 20:34
Image
@pisac, ljubim te u milje. :bow: Pa gde se seti toga, ulepšao si mi dan i podsetio negdašnje dogodovštine jednog starog drugara... Elem, pre nego što će do grada, navratiše do drugarovog druga da se ovaj presvuče i pospremi za izlazak, tek da prekrati vreme dok ga je čekao a kako je prvi put u poseti, zapodenu priču sa ukućanima, kako to već biva, o politici, našem mentalitetu, vrednostima... i tako u žaru želje da se što plastičnije izrazi, kaže: "ma znate, to su vam oni što drže miljea na televizorima", i kako to reče pogled mu zape za tv na kome je upravo bio razastret ogroman romboidni milje, velikim delom prekrivajuć ekran, zbunjen zastade, pa pribravši se, nastavi: "ali ni približno ovako lepe poput vašeg..." :rlol:

I da, da ne shvatiš ovo pežorativno, to sa miljeom je meni simpatično i afirmativno... Kako, dugo već, istinu vidim uglavnom kroz inverziju preovlađujućeg, takoreći, u dominirajućoj misli paranoičnih: 'sve je najčešće potpuno suprotno od pojavnog', (kao svojevrsni heuristički aksiom :wink: ) tako i to nekadašnje isčitavanje simbola je pre projekcija mentaliteta 'pokondirene tikve' imperativa modernosti i quazi superiornosti elokventnog sofizma, nego li istine...

Eto baš bi me zanimalo Dušananovo (Kovačevića) viđenje lika Ilije Čvorovića u svetlu današnjih spoznaja... Ko je tu zapravo bio izmanipulisan? Osećaju li danas stid, kajanje i odgovornost ti "narodni prosvetitelji" i ismevači tog malog, običnog, strepećeg čoveka, napuštenog od države i elite, intuitivno predosećajući nadolazeće promene, slom jedne epohe, čija će kolateralna šteta i sam postati, karikirajući ga do groteskne karikature, previše zatucanog, tobože nesposobnog da sagleda modernost bez predrasuda... Ali, avaj, udaljih se od teme... :wink: :bambi:

pisac

Post by pisac » 15 Feb 2017, 06:04

U tudjini se hvataš za sve sto te seća na domovinu.Kad prestaneš da se sećaš,prestaneš i da postojiš.Miljee ne dam!!!A i gitare ih vole...

pisac

Post by pisac » 15 Feb 2017, 06:28

ProfessorBaltazar wrote:
14 Feb 2017, 23:56

Ne,Profesore,bliže sam,tu sam po Evropi,smucam se.La vie est une combat.

bancika

Post by bancika » 15 Feb 2017, 14:07

pisac wrote:
15 Feb 2017, 06:28
ProfessorBaltazar wrote:
14 Feb 2017, 23:56

Ne,Profesore,bliže sam,tu sam po Evropi,smucam se.La vie est une combat.
nije provalio evropski utikac za struju :)

cool kolekcija :ziveli:

pisac

Post by pisac » 15 Feb 2017, 18:12

Hvala na instrukcijama od pre par dana,Bancika.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 15 Feb 2017, 18:46

Utikac je za Svicu al reko zena mozda iz Kvebeka. Il' Vijetnama. Persijanka?!? ;)

pisac

Post by pisac » 15 Feb 2017, 20:00

Srpkinja.Tutto completo.Ali i Evropljanka.
Ukrase i ostalo skupljam ja-egzotiku i raritete.Malo sam opicen,jbg,ali u sustini nisam los.Van sustine, jesam malo...
Last edited by pisac on 15 Feb 2017, 20:05, edited 2 times in total.

Post Reply