Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Онда боље да га избегавам,тек сад видим да има и 6 негативних оцена из сличних разлога као што си навео.Ићићу да погледам за неки дан тај сузуки и једну са кп,не треба ми ништа екстра само да је акција ок и врат прав и шипка исправна,ретко кад и свирам гитару углавном вежбам бас.
Mene kopkao taj suzuki. Kao jamaha brm brm
Samo sto je jamaha proverena firma.
Mozda nije losa izrada, pa sa boljom elektronikom bude ok
Inace,probao sam Straus Rotmana sto se sad reklamira.
Mislim,nije vrhunski nesto. Ali je prilicno dobra za te pare . Probao nekog strata bio i jednu akusticnu. Strat mi je bio iznenadjujuce svirljiv. Imao sam i j&d strata kopiju, mislim da je SR bolji,a ista je cena. Akusticna onako. Meni se nije svidela preterano. Ista kao i sve te (eclips i tako to), ali je usao u radnju tad lik koji jako dobro svira i kupio je na keca. Svidela mu se.
Samo jos nesto. Ocekujte jako puno kopija stratova u naredno vreme. Jer upravo taj Straus Rotman ima istu glavu vrata kao fender/squier,a samo nalepnica sa imenom stoji (verovatno se izuzetno lako skida). Pa ocekujem nase preprodavce da ce da uvaljuju svasta. Htedoh to ranije da napisem,pa sve zaboravim
Poyy

Samo sto je jamaha proverena firma.
Mozda nije losa izrada, pa sa boljom elektronikom bude ok
Inace,probao sam Straus Rotmana sto se sad reklamira.
Mislim,nije vrhunski nesto. Ali je prilicno dobra za te pare . Probao nekog strata bio i jednu akusticnu. Strat mi je bio iznenadjujuce svirljiv. Imao sam i j&d strata kopiju, mislim da je SR bolji,a ista je cena. Akusticna onako. Meni se nije svidela preterano. Ista kao i sve te (eclips i tako to), ali je usao u radnju tad lik koji jako dobro svira i kupio je na keca. Svidela mu se.
Samo jos nesto. Ocekujte jako puno kopija stratova u naredno vreme. Jer upravo taj Straus Rotman ima istu glavu vrata kao fender/squier,a samo nalepnica sa imenom stoji (verovatno se izuzetno lako skida). Pa ocekujem nase preprodavce da ce da uvaljuju svasta. Htedoh to ranije da napisem,pa sve zaboravim
Poyy
- nebeskacarica
hipihill wrote: ↑17 Jan 2017, 18:35Meni takođe to nije povoljna ponuda, nešto do 400 e bi bilo ok. Novo je bilo nešto cca 600 e i to ono Usa, a ovo je valjda Kina. To je inače dobro pojačalce, lagano je i zgodno za nošenje, a dovoljno dobro i glasno. Zeznuto je za servisiranje, ali ovo novo je nešto bolje u tom smislu.
Nije Kina, mada ih sad već proizvode izgleda i tamo, a onda to izgleda ovako:
https://www.thegearpage.net/board/index ... a.1576549/
-
-
hahaha super ☺☺mohikanac u magli wrote: ↑18 Feb 2017, 00:02Шта све неће да буде ручни рад...
http://www.kupujemprodajem.com/Boha-Han ... -oglas.htm
A Engleski je bas jaca strana, ovde na e-bay-u cena je znatno visha, valjda misli na nase niske prihode....http://www.ebay.com/itm/Boha-Handmade-a ... OSwdGFYovp~
nista ne kapiram ko je ovo napravio, i sta zapravo predstavlja....
mohikanac u magli wrote: ↑18 Feb 2017, 00:02Шта све неће да буде ручни рад...
http://www.kupujemprodajem.com/Boha-Han ... -oglas.htm
Melodija,hiljadu eura

- nebeskacarica
http://www.kupujemprodajem.com/HM-Telek ... -oglas.htm
Sve ove rečenice su mu bile nepotrebne, jer, da je gitara zaista vrhunski komad niko lud je ne bi prodavao za 250€.
"Za ljubitelje pravog vintage blues zvuka. Prvi telekaster koji je izašao iz radionice Vojina Marića i koji iza sebe ima bogatu biografiju. Gitara izgleda i zvuči jedinstveno. "
Sve ove rečenice su mu bile nepotrebne, jer, da je gitara zaista vrhunski komad niko lud je ne bi prodavao za 250€.
"Za ljubitelje pravog vintage blues zvuka. Prvi telekaster koji je izašao iz radionice Vojina Marića i koji iza sebe ima bogatu biografiju. Gitara izgleda i zvuči jedinstveno. "
Vidiš ja mislim da nisi u pravu.....vidio i probao sam bar 5 boljih gitara domaćih majstora od svih Gibsona, Fendera i PRS-ova koje godinama probah...a bilo je tu preskupih gitara. Hajde da mi neko ne zamjeri da pretjerujem, ali u najmanju ruku istih po kvalitetu izrade, svirljivosti i ljepoti. Mnogo naših majstora pravi vrhunske instrumente, jedini je problem što to u Srbiji nema vijednost. Poznajem VM i ima on dobrih gitara....nije baš čist ručni rad (jer koristi CNC), ali je vjerovatno bolje od gitara iste vrijednosti iz radnje. Ali ljudi ovde kada kupuju instrument, kupuju da ga mogu prodati, a ne da bi im služio i to je veliki problem.nebeskacarica wrote: ↑18 Feb 2017, 23:07http://www.kupujemprodajem.com/HM-Telek ... -oglas.htm
Da me ne shvatiš pogrešno, nemam pojma da li taj telekaster valja uopšte, možda je i smeće....poznajem dosta bolje majstore od VM, ali hoću da kažem da je fakat da nisam vidio da je iko uspio da proda gitaru domaće radinosti u oglasima za više od 350-400 evra......a kinezi za te pare idu bez problema. Zato nije čudo što se prodaje za te pare i ako valja.
Вала боље да користи CNC него да онако гадно копа рупе за магнете. Видео сам по огласима низ његових гитара на којима се види дрво око магнета, нема никаквог рама који је носач,и оно стварно делује аматерски.
- Rockatansky
Da znam ga i ja licno, i video sam neke gitare koje je pravi (i svirao) i daleko su od loseg, imaju dobro osnovu, ali nekako imam utisak da uvek zabrlja na nekim sitnicama...
Da. To je biznis igranka. Ja sam hteo i da uzmem jednu gitaru ali ljudi naprave lepu gitaru od dobrih komada drveta i onda stave na nju kineski hardver koji ne moze ni da se zameni. Ja sam hteo da kupim neki telekaster (lepo mi je jako izgledao na slici
) koji je napravio onaj momak sto pravi akusticne gitare ali kad mi je javio mere ispalo je da ne moze ni da se zameni bridz, a veliki sam protivnik kineskog hardvera. Gledao sam razne klase gitara kako stare i znam sta govorim. Mislim da je jedini pravi put za male graditelje gitara da rade po narudzbini u suprotnom kineski hardver = kineska cena.

Uglavnom zabrlja na finiširanju...slažem se.Rockatansky wrote: ↑19 Feb 2017, 11:49Da znam ga i ja licno, i video sam neke gitare koje je pravi (i svirao) i daleko su od loseg, imaju dobro osnovu, ali nekako imam utisak da uvek zabrlja na nekim sitnicama...
To je opet široka tema....polovina brendiranih dijelova hardvera je kineske proizvodnje, npr. Dimarzio, Willkinskon, Gibson i sl.veljapa wrote: ↑19 Feb 2017, 15:03Da. To je biznis igranka. Ja sam hteo i da uzmem jednu gitaru ali ljudi naprave lepu gitaru od dobrih komada drveta i onda stave na nju kineski hardver koji ne moze ni da se zameni. Ja sam hteo da kupim neki telekaster (lepo mi je jako izgledao na slici) koji je napravio onaj momak sto pravi akusticne gitare ali kad mi je javio mere ispalo je da ne moze ni da se zameni bridz, a veliki sam protivnik kineskog hardvera. Gledao sam razne klase gitara kako stare i znam sta govorim. Mislim da je jedini pravi put za male graditelje gitara da rade po narudzbini u suprotnom kineski hardver = kineska cena.
Ja ne vidim ništa loše npr. u kineskim koštanim nut-ovima, ferulama, pinovima za pojas i sl. Ima dobrih i bridževa, ako mogu da se zamijene sedla i sl.
Da se ne lažemo sve gitare u prodavnicama vrijednosti do 600-700 evra imaju uglavnom kineski ili koreanski hardware....stave se tu i tamo kvalitetnije čivije ili tremolo, ali u osnovi to je to.
Većina majstora koliko ja znam ima politiku, ovo ti je cijena za drvo a ti kupi od hardvera šta god želiš a ja ću ti staviti....tako da je izbor hardvera većinom do mušterija.
Ne znam kako ostali rade, ali ova trojica-četvorica koje poznajem rade u glavnom tako.
Ma mislim na gitare koje se prodaju u oglasima kao gotove. Kazem tog telecastera je prodavao majstor koji ga je napravio. Naravno da kad pravi po narudzbini da ce da stavi po zelji i mogucnosti. Jeste siroka tema da ne tupim dalje.
Jesi ti video taj CNC? Pošto ja stvarno mislim da on nema CNC. Ne bih sada da detaljišem šta mi se sviđa a šta ne u njegovoj izradi gitara (u principu podržavam svaki rad domaćih majstora i njega), ali ne bih se složio da je njegov rad (još uvek) neka visoka klasa. Želim mu da bude i želim da uspe u tome da živi od ovoga, nemam sa tim problem.
Ono što meni najviše smeta je da se njegove gitare valjaju sa lažnim opisima, npr. piše za hardver da je mnogo skuplji nego što jeste. To rade uvek bar dvojica na KP, jedan baš konstantno. Čuo sam od više ljudi da im to smeta, čuo sam i za neku gitaru koja je otišla tako u Sloveniju. Po mojim merilima bi majstoru to trebalo bar toliko da smeta da u dva klika zamoli KP sajt da skine pogrešan oglas, ili prosto zamoli čoveka sa kojim je u jako dobrim odnosima da takve oglase ne stavlja.