Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pisac

Re: Oprema Koju Imate

Post by pisac » 18 Feb 2017, 18:52

hipihill wrote:
18 Feb 2017, 18:42
Odlične su ti fotografije, idejno super. Na obe fotografije smeta mi detalj slike na zidu koju da si skinuo kod slikanja bilo bi savršeno!
Hvala,Hipihill.Ovu fotografiju sam napravio kad sam kupio pojacalo pre dve godina,pa sam je slao bratu .Inace,ova velika slika nije skinuta sa zida,ona uvek stoji tu,tako kako jeste.Slika moje cerke.
Mozda je malo cudno mesto,tu ju je stavila moja sadasnja supruga,i ja necu da joj kvarim volju,sto se kaze...

pisac

Post by pisac » 18 Feb 2017, 19:01

bancika wrote:
18 Feb 2017, 18:50
reci mi da su ruze plasticne :ziveli:

a za Bugeru su misljenja podeljena sa razlogom. Kad pozajmis veci deo kola od provereno dobrog pojacala i napravis ga najjeftinije moguce (kamo ga @RadeRas 8) ), radice to jako solidno...dok radi. Ali je sa druge strane podloznije kvaru, pogotovo ako ga nosas okolo. Onaj ko nije imao nikakvih problema ima razloga da bude jako zadovoljan jer je dobio full lampasa za male pare, onaj ko je imao neki problem ima razloga da bude jako nezadovoljan.
Bancika,ruze su prave,da ,,pravlje'' ne mogu biti...ja ne volim nista vestacko. :ziveli:
Hm,da,negde sam nailazio neke sumnje i price o kvarovima,ali nekako nista konkretno,dokazano.Ne znam,jednostavno.Moguce da je nekom pojacalo pravilo probleme sto se tice kvarova.To da je pojacalo na neki nacin ,,kopija'',to si u pravu,ali potrosaca u krajnjoj liniji boli :Wackelarsch: sta je i cija kopija ako odlicno svira a cena je korektna.Da,ime Bugera asocira na Mesa Boogie,lep dizajn,sema prekopirana,okej,i bas zbog svega toga zeleo bih da cujem direktno Nemanjino uporedjivanje i ocenu.Ne skodi,a moze mnogo da koristi...

bancika

Post by bancika » 18 Feb 2017, 19:10

To sto su kopije ne navodim kao losu stranu. To je najbolji deo. Super je imati alternativu, kao i onaj jet city sto pravi soldano kopije. Ne znam da li su izbacili na kraju onaj model Bugera Magician, kopija boogie IIc+...taj mi je cool

Destisthebest

Post by Destisthebest » 18 Feb 2017, 19:39

pisac wrote:
18 Feb 2017, 18:17
Destisthebest wrote:
18 Feb 2017, 12:26
Još dva komada

Image
Jel ovo Vox?Sta su svi ovi potenciometri?Sta je to ustvari,kakva je to gitara?Da li su ovo integrisani zvucnici?
Da, to je traveler gitara sa ugradjenim pojačalom i integrisanom ritam mašinom i Overdrive-om.
Prvi red potova je Gain, Volumen i Overdrive switch
U drugom redu je izbor ritmova + takt i glasnoća

bancika

Post by bancika » 19 Feb 2017, 11:22

Glanc nova Chickenpick Badazz 2.5mm pored 2 godine stare koja je vec spremna za peMziju, i nova Chickenpick Shredder 3.5mm.

Image

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Feb 2017, 11:45

pisac wrote:
18 Feb 2017, 18:29

Nemanja,kakve su tvoje impresije kad je u pitanju ova tvoja nova Bugera?Kako bi je uporedio sa Vox-om koga si predstavio ovde pre nekog vremena?Mozes li reci da je kvalitetno gitarsko pojacalo,dobre izrade?
Ja spolja ne vidim nista sto mi se ne svidja. Celokupnu sliku cu imati posle par svirki, zasad nisam jos nosio ni na probu. Mislim da se radi o ok pojacalima za malu cenu a ako je po vecini rivjuova suditi, dosta su dobro zdelana. Sigurno je QC uzas i samim tim se moze ocekivati da svako 20to pojacalo ima neki zez. Zveckanje lampi, zujanje, samostalno menjanje kanala i los rad futsvicha. To su ljudi naveli da su problemi. Sve je resivo u sustini tako da kako se zalomi. Par ortaka ih ima po 3-4 godine (aktivno sviraju) i niko zasad nema neki problem. Videcemo... :) Kapiram da vox, fender i marshall isto mogu da se pokvare. Behringer je ok firma, samo imaju jako losu vokaciju zbog pocetka. Sad su dogurali do x32, kupili Midas. Ima tu puno prostora za razmislianje. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Feb 2017, 11:47

nemanjavelimirovic wrote:
19 Feb 2017, 11:45
pisac wrote:
18 Feb 2017, 18:29

Nemanja,kakve su tvoje impresije kad je u pitanju ova tvoja nova Bugera?Kako bi je uporedio sa Vox-om koga si predstavio ovde pre nekog vremena?Mozes li reci da je kvalitetno gitarsko pojacalo,dobre izrade?
Ja spolja ne vidim nista sto mi se ne svidja. Celokupnu sliku cu imati posle par svirki, zasad nisam jos nosio ni na probu. Mislim da se radi o ok pojacalima za malu cenu a ako je po vecini rivjuova suditi, dosta su dobro zdelana. Sigurno je QC uzas i samim tim se moze ocekivati da svako 20to pojacalo ima neki zez. Zveckanje lampi, zujanje, samostalno menjanje kanala i los rad futsvicha. To su ljudi naveli da su problemi. Sve je resivo u sustini tako da kako se zalomi. Par ortaka ih ima po 3-4 godine (aktivno sviraju) i niko zasad nema neki problem. Videcemo... :) Kapiram da vox, fender i marshall isto mogu da se pokvare. Behringer je ok firma, samo imaju jako losu vokaciju zbog pocetka. Sad su dogurali do x32, kupili Midas. Ima tu puno prostora za razmislianje. :) PS jedino zasad mi se ne svidja reverb kako radi, kratko traje

brankisha

Post by brankisha » 24 Feb 2017, 01:02

Sto se tice Bugere sve koje znam imaju odlicna iskustva. Jbg desi se da crne lampa ali za te pare,a i nove glave imaju indikator, tako da si miran. Ja jurim 6260 infinum. Dobar zvuk za male pare, ko ima kupi Mesu, EVH, Engl ili Marshala, Bogner ili Soldano.
E sad za Jet City, oni nisu kopija kao Bugera vec kao jeftinija varijanta Soldana.
Probao sam Tubemeister 18 i definitivno nije za mene, jako malo gaina. Nije da sam ja neki da vadim mast ali nema dovoljno mooda. Mada klin i za bluzijanu dovoljno.

pisac

Post by pisac » 24 Feb 2017, 09:52

Tubemeister,aaaaaaaaaah... :homer:
Bugeru bih morao da testiram,da osetim,ali Tubemeister bih kupio na slepo...

metalstringer

Post by metalstringer » 24 Feb 2017, 22:53

Bugera T50 infinium
https://m.youtube.com/watch?v=yB4ZkbC-oCs
Oko 300$ glava. Ne znam ima li dovoljno gaina za metal. Razmisljam se takodje da, ako kupim tu glavudzu, da je povezem na zvucnik 12" od fender rumble bass kombo, tj. da otkacim fender pojacalo od kabineta i sam kabinet iskoristim za bugeru. Zvucnik je 100w pa me zanima da li bi moglo da se tako poveze a da bude u redu i da li bi bilo ok posto je to ipak zvucnik za bass gitaru.jbm li ga mozda bi zvucalo ok gitara, sta mislite?

bancika

Post by bancika » 24 Feb 2017, 23:56

cemu to budzenje :)

Image

metalstringer

Post by metalstringer » 25 Feb 2017, 00:15

bancika wrote:
24 Feb 2017, 23:56
cemu to budzenje :)

Image
A zasto jok? :hmm:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Feb 2017, 09:20

metalstringer wrote:
24 Feb 2017, 22:53
... Zvucnik je 100w pa me zanima da li bi moglo da se tako poveze a da bude u redu i da li bi bilo ok posto je to ipak zvucnik za bass gitaru.jbm li ga mozda bi zvucalo ok gitara, sta mislite?
Mocice naravno ako je odgovarajuca omaza.(mislim da sve bugere imaju switch 4.8.16). Ja sam svirao ranije dosta puta gitaru preko bass pojacala i meni je to sasvim kul. I ovde ces dobiti korektan zvuk, jedino mozda ti bude muljavo zbog samog bass zvucnika. Probas pa ces znati...:)

brankisha

Post by brankisha » 25 Feb 2017, 19:44

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Feb 2017, 13:46

Probao sam V22 na probi pre neki dan i zasad sam zadovoljan. Ono sto mogu da primetim zasad je da je zvuk negde izmedju fender i vox pojacala, lepo definisan u svim frekvencijama. Ima sasvim dovoljno clean headroom-a sa fabrickim zvucnikom, koji radi sasvim lepo. Ima low enda poput hot rod deluxe-a koji je u malko vecem kucistu sto je dosta obecavajuce. Ako izdrzi bez kvarenja bar godinu dana, stav ce biti da je ovo apsolutni best buy, jer za 210e koliko me je kostalo polovno, zaista ne postoji lampasko pojacalo koje ima dovoljno snage za bend i pritom ima topao i definisan zvuk. Videcemo kakvo je na duge staze...:)

Post Reply