Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by RadeRas » 26 Feb 2017, 17:03

apollomusicservice wrote:
26 Feb 2017, 16:52
A nece bogami ni zbog ostalih stvari jer od seme do dobro uradjenog uredjaja je dalek put. To je slicno kao razlika u izvodjenju neke kompozicije izmedju talentovanog muzicara i onog sto sedi na usima a gledaju u iste note. 8)
Jeste tačno. Ja se svaki put oduševim kada otvorim Boss pedalu, kako su sve uredno spakovali u tako mali prostor, utegnuto i perfektno. Ove nove butik pedale kao Fulltone i Wampler, isto izgledaju uredno kao apoteke. Ali sam video poznate pedale koje izgledaju kao amaterski radovi samo sa tom razlikom što su im ofarbane ploče. Primer neke JHS pedale a dosta su popularne kao i vredne.
PS el moguće da ovako unutra izgleda original Mi Audio Crunch Box:
Spoiler:
Image

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 26 Feb 2017, 17:21

Da, ima dosta takvih primera, neke pedale nemaju cak ni svoju plocicu nego su sastavljane na univerzalnim plocama. Nije im zameritit sto prodaju takav proizvod nego vise onima sto kupuju to a znaju kako to izgleda i zvuci. Konkretno Fulltone je takodje precenjeni brand koji takodje nema skoro ni jedno originalno tehnicko resenje i dosta losije zvuci od one pedale koju je preslikao.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Feb 2017, 18:10

Ma taj čovek što potpisuje Autorske no comment , ne poznajem ga ali je očigledno neverovatno uporan i dosadan pitam se pitam odakle delovi pošto radi u vojsci ako se ne varam? To je kao ovaj što pravi napajanja od elemenata iz MTS-a ono ako je nešto državno to je i moje :D . Svi štancaju neka tobože izolirana napajanja a nije svaki kabal izolovan - tu marnjavaju jedan od drugog a cela šema je sa neta pa ok ...osim ovog izolovano. ima ta tema videh da ne pišem.... :D

Nego autorstvo i zaštita, da znam za Bheringer i neke druge firme ali nisu oni nikada negarilai da su kopirali čak ima u revizijama gde kažu zvući kao to i to...evo vidim prepakovali su sve svoje pedalice u TC Electronic kupili ga .

Tačno je to oko zaštite kutija izgleda, gde prestaje piraterstvo a gde počinje autorski rad po nekada je tanka crta. Da ne propagiram te neću spomenuti ime , LM prijatelj je patentirao nešto, Kinezi ukrali i prave :D čak podneli zahtev da im se prizna patent i država niša nije uradila a ti Kinezi pozivaju se baš na to što je kod nas divlji zapad te navodno sve kopiramo.
Kina je kao reper za poštovanje autorskih prava :D . Tu je ovaj deo da ako želimo da naše neko poštuje i da imamo kredibilitet moramo i mi tuđe.

Kazao sam u čemu je po meni bolna razlika, što strani prozvođač ako ne na kutiji ono u uputstvu ili reviziji spomenje na osnovu čega je razvio pedalu, na čemu je bazirana...promenio je barem nešto....Zato sam kazao ako rade neka napišu odakle kad je već na netu pa kaži meni je jsano ali 99% kupca ne zna ...Neka ga nazove što se mene tiče ''Manijaklni Srbo srkrimer'' može i ''Vrančev Urlik'' a da bude nacrtan Marko Kraljević kako jaše vranca a on njišti :bambi: to bi čak i bila odlična pedalica :) ... ali neka napiše odakle , ako je autor postavio on line i dao ti za džabe barem ga spomeni, ako je prepisao semu onda kaži ''bazirano na TS 10 ali Vranačev Urlik ima agresivni gain odziv to smo postigli stavljanjem..., talasi nisu četvrtasti nego su više ..bla bla bla te to Vrancu daje utisak kao da Vam je sam Marko Kraljević ušeto u avliju '' :bambi: , ...Ovako pretstavljati sve kao svoje je zaista ... :mrgreen:

a Delay/chorus da je nacrtan Musa Kesedžija kako mu se vrti u glavi nakon što je ga je Marko buzdovanom šestopercem opaučio :D e sada ime...''Musin Vertigo'' :D naravno zezam se ali nismo mi nemaštovit narod.

wah spomenuti , tu stoji jasno od koga zašto kako oni su otkupili tj lik im je prodao prava ''The Dunlop Crybaby is a Wah-Wah pedal released around 1982. The pedal is a copy of the original VOX model made by VOX/Thomas Organ Co in 1970...''http://www.electrosmash.com/crybaby-gcb-95 e sada ako bi ja to iskopirao i napisao Djordje wah i nazvao svojim to je krađa. ako napišem Wah urađen po toj i toj šemi već je manji moralno pravni problem. ovde ima lepo u detalje ko je šta menjao.....http://www.analogman.com/kraft.htm

Ti radiš koliko sam video tu pedalu od drveta, ja nisam iskreno do sada video , da li bi ti prijalo sutra da vidiš da neko to iskopira? to kućište, verujem da ne bi bio baš ravnodušan. tako neka prave ali potpiši odakle niko time ne umanjuje njegov trud što je to napravio ali daj priliku kupcu da vidi odakle je. Dešavalo se da ljudi nešto kupe u uverenju da je to orginal pa posle godinu dve provale da su se zeznuli.... malo više reda i svako je na dobitku :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Feb 2017, 18:20

MIKI-DJORDJE wrote:
26 Feb 2017, 18:10
Ma taj čovek što potpisuje Autorske no comment , ne poznajem ga ali je očigledno neverovatno uporan i dosadan pitam se pitam odakle delovi pošto radi u vojsci ako se ne varam? To je kao ovaj što pravi napajanja od elemenata iz MTS-a ono ako je nešto državno to je i moje :D . Svi štancaju neka tobože izolirana napajanja a nije svaki kabal izolovan - tu marnjavaju jedan od drugog a cela šema je sa neta pa ok ...osim ovog izolovano. ima ta tema videh da ne pišem.... :D

Nego autorstvo i zaštita, da znam za Bheringer i neke druge firme ali nisu oni nikada negarilai da su kopirali čak ima u revizijama gde kažu zvući kao to i to...evo vidim prepakovali su sve svoje pedalice u TC Electronic kupili ga .

Tačno je to oko zaštite kutija izgleda, gde prestaje piraterstvo a gde počinje autorski rad po nekada je tanka crta. Da ne propagiram te neću spomenuti ime , LM prijatelj je patentirao nešto, Kinezi ukrali i prave :D čak podneli zahtev da im se prizna patent i država niša nije uradila a ti Kinezi pozivaju se baš na to što je kod nas divlji zapad te navodno sve kopiramo.
Kina je kao reper za poštovanje autorskih prava :D . Tu je ovaj deo da ako želimo da naše neko poštuje i da imamo kredibilitet moramo i mi tuđe.

Kazao sam u čemu je po meni bolna razlika, što strani prozvođač ako ne na kutiji ono u uputstvu ili reviziji spomenje na osnovu čega je razvio pedalu, na čemu je bazirana...promenio je barem nešto....Zato sam kazao ako rade neka napišu odakle kad je već na netu pa kaži meni je jsano ali 99% kupca ne zna ...Neka ga nazove što se mene tiče ''Manijaklni Srbo srkrimer'' može i ''Vrančev Urlik'' a da bude nacrtan Marko Kraljević kako jaše vranca a on njišti :bambi: to bi čak i bila odlična pedalica :) ... ali neka napiše odakle , ako je autor postavio on line i dao ti za džabe barem ga spomeni, ako je prepisao semu onda kaži ''bazirano na TS 10 ali Vranačev Urlik ima agresivni gain odziv to smo postigli stavljanjem..., talasi nisu četvrtasti nego su više ..bla bla bla te to Vrancu daje utisak kao da Vam je sam Marko Kraljević ušeto u avliju '' :bambi: , ...Ovako pretstavljati sve kao svoje je zaista ... :mrgreen:

a Delay/chorus da je nacrtan Musa Kesedžija kako mu se vrti u glavi nakon što je ga je Marko buzdovanom šestopercem opaučio :D e sada ime...''Musin Vertigo'' :D naravno zezam se ali nismo mi nemaštovit narod.

wah spomenuti , tu stoji jasno od koga zašto kako oni su otkupili tj lik im je prodao prava ''The Dunlop Crybaby is a Wah-Wah pedal released around 1982. The pedal is a copy of the original VOX model made by VOX/Thomas Organ Co in 1970...''http://www.electrosmash.com/crybaby-gcb-95 e sada ako bi ja to iskopirao i napisao Djordje wah i nazvao svojim to je krađa. ako napišem Wah urađen po toj i toj šemi već je manji moralno pravni problem. ovde ima lepo u detalje ko je šta menjao.....http://www.analogman.com/kraft.htm

Ti radiš koliko sam video tu pedalu od drveta, ja nisam iskreno do sada video , da li bi ti prijalo sutra da vidiš da neko to iskopira? to kućište, verujem da ne bi bio baš ravnodušan. tako neka prave ali potpiši odakle niko time ne umanjuje njegov trud što je to napravio ali daj priliku kupcu da vidi odakle je. Dešavalo se da ljudi nešto kupe u uverenju da je to orginal pa posle godinu dve provale da su se zeznuli.... malo više reda i svako je na dobitku :ziveli:
A bre Miki legenda si haha. Malo ga samo odužiš više no što treba. A ovo oko napajanja, ehej, pa da nije ovih kao pover džimi, ja bih i dalje vezao dejzi čejn na kineskom adapteru i mučio se sa nekim filterom sa neta haha. Sada sam ukapirao da napravim sebi napajanje sa svakim izlazom posebno izolovanim i lepo filtriranim i stabilisanim. Hvala Banciki što me je uputio na TRAFCO koji pravi povoljno torusne transformatore. :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Feb 2017, 18:49

MIKI-DJORDJE wrote:
26 Feb 2017, 18:10
Ti radiš koliko sam video tu pedalu od drveta, ja nisam iskreno do sada video , da li bi ti prijalo sutra da vidiš da neko to iskopira? to kućište, verujem da ne bi bio baš ravnodušan.
Da kažem nešto na temu. Hteo sam da uradim neku gitarsku pedalu i u nedostatku pravih kutija došao sam na ideju da je uradim od drveta. Probao, i na žalost uništio neke od najboljih komada. Nešto ostalo, ali žao mi je uništenih. Jbg. Sad sam malo usavršio rad i mnogo lepo izgledaju. Da sam tada imao na umu naručivanje spolja, naručio bih aluminijumske kutije sa aliexpress i ne bih ni razmišljao o drvenim.
Iskreno nisam razmišljao da li drugi to rade, ali posle toga google pretragom došao sam do drvenih pedala drugih proizvodjača. Suhr ima fenomenalnu liniju, ima i Zendrive drvena, mnogo lepo uradjene. Ali kako sam počeo sve rukom i turpijom, ne mogu da verujem da su veoma slične ovima i ponosan sam na to. 8)

Hteo bih baš sve da pitam, video sam na snimku da Suhr ne oblaže svoje kutije bakarnom trakom, nego ih premazuje smolom neke vrste radi izolacije od radio i sl. interferencija. Google mi je dao neki link kao ovaj:
http://www.stewmac.com/Pickups_and_Elec ... Paint.html
malo mi je skupo za ove stvar i60 dolara 470ml boje. Da li ima kod nas nešto slično za ovakvu izolaciju četkom?

hipihill

Post by hipihill » 26 Feb 2017, 18:56

RadeRas wrote:
26 Feb 2017, 17:03
Ja se svaki put oduševim kada otvorim Boss pedalu, kako su sve uredno spakovali u tako mali prostor, utegnuto i perfektno.
Boss su jedne od najboljih pedala na svetu! Kada kažem najboolje mislim na odnos uloženo/dobijeno. Pre svega to su originalne konstrukcije za razliku od mnogih drugih izvikanih proizvođača. Dobije se kvalitetna kutija, odličan i jako pouzdan unutrašnji rad sa vrlo kvalitetnim delovima, retko se kvare, zvuče po pravilu jako dobro. Kod nas su neverovatno podcenjene, a pioniri su bili na mnogim poljima, drugi su ih samo kopirali i kobojagi unapređivali pa skupo prodavali.

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Feb 2017, 19:08

hipihill wrote:
26 Feb 2017, 18:56
RadeRas wrote:
26 Feb 2017, 17:03
Ja se svaki put oduševim kada otvorim Boss pedalu, kako su sve uredno spakovali u tako mali prostor, utegnuto i perfektno.
Boss su jedne od najboljih pedala na svetu! Kada kažem najboolje mislim na odnos uloženo/dobijeno. Pre svega to su originalne konstrukcije za razliku od mnogih drugih izvikanih proizvođača. Dobije se kvalitetna kutija, odličan i jako pouzdan unutrašnji rad sa vrlo kvalitetnim delovima, retko se kvare, zvuče po pravilu jako dobro. Kod nas su neverovatno podcenjene, a pioniri su bili na mnogim poljima, drugi su ih samo kopirali i kobojagi unapređivali pa skupo prodavali.
Božee, pa kako. Kad smo bili klinci, ko je doneo neku Boss pedalu gledali smo je kao relikviju a niko nije smeo da je gazi. Danas smo se razmazili jer ima mnogo toga na tržištu. Njihove modulacije su i danas br. 1 jedino ako baš nismo sadomazohisti. Ja govorim da je Metal Zone Boss odlična metal pedala a mnogi kažu da je sranje. Možda su je probali na tranzistorskim pojačalima? Ja sam odneo liku onaj klon Dr. Boogie i kada ga je prikačio na trazistorsko, pliće zvuči, skupljeno nekako, a na lampašu ima razlike neverovatne. Tako mi radi i Metal Zone na lampašu, mogu izvanredan zvuk da dobijem a svi je pljuvaju. :O.o:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Feb 2017, 19:13

nisam znao da drugi rade od drveta, video sam shur ali eto potpuno sam zaboravio...Napajanje da taj T-M sam slučajno našao guglanjem. Mene je mrzleo da pravim napajanje ponovo kad vidim cene Kineza a nije mi hir ni gušt (u stvari počeo sam više da kopam po gitarama sad mi je to interesantno) evo izbacili neko 2 x 1000ma promenjivo od 9 do 12 V i 6 x 300mA urađeno ima u Švabiji moguće da sam od tebe hteo da kupim flanger napajanje? nisu loši dazy chain ako su pedale tihe, ja imam onaj 1 spot kupljen ybog 2 digitalne žderaćice struje pa probao sam i sa više pedala radi super, neko se žali ako su blizu neonki itd ja nisam imao tu muku...A trafo mi treba za pojačalo radim malog lampaša i narvno da sam skinuo šemsu sa neta Marshall 18 ca stari dobri, meni je muka dok ja pokupujem šta mi sve treba e kad sam kupio sve onda mi je milina da radim....
Hteo bih baš sve da pitam, video sam na snimku da Suhr ne oblaže svoje kutije bakarnom trakom, nego ih premazuje smolom neke vrste radi izolacije od radio i sl. interferencija. Google mi je dao neki link kao ovaj:
http://www.stewmac.com/Pickups_and_Elec ... Paint.html
malo mi je skupo za ove stvar i60 dolara 470ml boje. Da li ima kod nas nešto slično za ovakvu izolaciju četkom?
ja brakar koristim samo baš ako neko zahteva, Aluminijumska traka em je jeftinija em nije skolna oksidaciji npr 10 metara sam platio nešto smešno 200-300dinara to ti je sasvim dobro, ono kao teže se lemi ali podvrneš ćošak prilikom spajanja jedne na drugu znaš već..i vozi. farba i kada se nanese mene malko nervira ostavlja crno po prstima i treba jedno 2-3 sloja..Ali baš ako mora farba negde imam recept kako da napraviš svoju moram samo da pronjuškam među bookmarksima :D kad nađem šibnuću ti u Private. imam nešto da obavim pa ću pogledati, jurim nešto pa da izobavljam pozive neke dok nije kasno. :ziveli:
PS Aluminijum mi je valjda podsvesno jer na starim Japanskim gitarama često nalazim kompletan šilding tako urađen i to ono Al lim pa našrafiš preko potova pa ide poklopac, ili bude lim ispod poklopca..i vidim da nije oksidirao. tako da bi moj izbor bila traka AL. :ziveli: :bambi:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Feb 2017, 19:17

Metal Zone je odličan samo čobani nisu čuli za noise supresor ili je pak opanje do kraja. Boss je OK, MXR je legendaran, a danas volim probrane Kineze :bambi: :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Feb 2017, 19:20

Ne prodajem ja ništa Miki, uradio sam jedno za sebe i zajebo se što nisam naručio trafo sa 18v sekundarcem haha. Pravim analogni Flanger a on radi na 18v haha. Jbg. moraću kada skupim novac da naručim još jedan da uradim napajanje da imam sve napone potrebne za pedale. A jesi u pravu za aluminijum. Kada Fender šilduje ploče na usa gitarama aluminijumom, šta mu onda fali? Jeste 280 dinra 10 metara širine 5cm, to kod mene u gvoždjari i super se lepi na drvo. Ma koja farba od 60 evra teraj alu foliju hehe. Evo ga snimak Suhr, mnogo mi se svidja:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 26 Feb 2017, 19:28

Uncle Moe wrote:
22 Feb 2017, 17:58
Jeste li primetili da KP ima opciju "Ignorisi sve oglase ovog korisnika" :) Ja tek sad izvalio
Steta sto nema takva opcija ovde na forumu... :mrgreen:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Feb 2017, 20:30

Ne prodajem ja ništa Miki,........... A jesi u pravu za aluminijum. Kada Fender šilduje ploče na usa gitarama aluminijumom
moja greška izvini, beše neko jako lepo maleno napajanje pa eto pobrkah sa tobom, ima kod Kineza na Aliju za 28 $ tako nešto, nego jedino me muči hoće li me zezati na carini....Ma da to je ta traka ja to koristim za svoje gitare.

Ima li neko mesto u EU , Nemčka ili već gde kupujete povoljno potenciometre tipa Alpha, CTS ili već ? ili pak kod nas a da nije KP . hvala :ziveli:

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 26 Feb 2017, 20:51

Pre nekoliko dana išao sam lično da probam lampaško pojačalo, sa dugo šteđenim celim pozamašnim iznosom keša u džepu. Dakle, nisam išao samo radi isprobavanja, već da bih ga kupio definitivno.

Prodavac je u komunikaciji delovao kulturan, detaljan i iskren. Nije štedeo na informacijama i naširoko je hvalio robu, tvrdeći da je amp u fabričkom stanju 1/1. Tako je i izgledalo na fotografijama na oglasu.

Međutim, na licu mesta se ispostavilo da potenciometri krče i šušte a to nisam morao sam ni da otkrivam, već mi je on odmah rekao čim smo ga upalili, valjda smatrajući da kad sam već tu, neću to uzeti za naročitu manu. Drugo, pojačalo je uživo delovalo mnogo starije i izrabljenije, u odnosu na fotke sa oglasa, gde je izgledalo besprekorno. Onda sam shvatio da je na oglasu kadrirano iz dva ugla tako da se tragovi burnog života, svirki i pijanki na njegovoj gornjoj ploči vide što manje ili nikako, a možda je u pomoć pritekao i Photoshop.
Da sam se duže zadržao, možda bi se još nešto pojavilo, ali i pet minuta mi je bilo sveukupno dovoljno da se učtivo zahvalim, oprostim i nađem napolju, naravno i dalje s lovom u džepu, odustavši od kupovine.

Ok, iskustvo više, nisam se srećom toliko iscimao, u istom smo gradu, ali šta bi bilo da sam recimo tako proputovao 50 – 200km i na kraju ništa?
Zašto je problem da se u tekstu oglasa, pored tolikog teksta hvale navede i ono što je falinka, ako je ima, pa da poštedimo jedni druge gubljenja vremena?

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Feb 2017, 21:06

Miki Djorde, dve radnje u švabiji: Banzai i Musik Ding. Ovaj Musik Ding ima jeftiniju poštarinu. Alpha su oko evro i dvajs. Ja naručio reversne i neke tranzistore do 25 evra, stiglo u pošti, ništa carina i te dažbine. :ziveli:

NebeskaCarica, lepa priča, ali o kom se lampašu radi i koliko ga je cenio vlasnik? Ako ti neko ponudi maršala i tako za neku povoljnu cifru, moraš da imaš u vidu izrabljenost i poderanost. Ako hoćeš "mint" stanje, radnja je mesto kupovine. Ako potovi krče, zamene se i imaš strava lampaša ako nije skupa kupovina. Ako si fensi lik da ti se sve sjaji, za tebe nije road worn fender kolekcija hehe a kamoli pojačala sa KP. :ziveli: :XD:

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 26 Feb 2017, 21:17

RadeRas wrote:
26 Feb 2017, 21:06
Miki Djorde, dve radnje u švabiji: Banzai i Musik Ding. Ovaj Musik Ding ima jeftiniju poštarinu. Alpha su oko evro i dvajs. Ja naručio reversne i neke tranzistore do 25 evra, stiglo u pošti, ništa carina i te dažbine. :ziveli:

NebeskaCarica, lepa priča, ali o kom se lampašu radi i koliko ga je cenio vlasnik? Ako ti neko ponudi maršala i tako za neku povoljnu cifru, moraš da imaš u vidu izrabljenost i poderanost. Ako hoćeš "mint" stanje, radnja je mesto kupovine. Ako potovi krče, zamene se i imaš strava lampaša ako nije skupa kupovina. Ako si fensi lik da ti se sve sjaji, za tebe nije road worn fender kolekcija hehe a kamoli pojačala sa KP. :ziveli: :XD:
Ne bih navodio koje je pojačalo i ko je prodavac, ali se radi o ne baš jeftinom pojačalu. Vlasnik ga je cenio onoliko koliko ono standardno polovno i drži cenu već dugo. Nisam fensi, već blues tip.
Poderanost mi ne smeta, naprotiv; gitara koju sviram, a poprilično je skupa, već je soft relic od sviranja i korišćenja, kao i njen fenderov tweed kofer.
Smeta mi što je to čovek svesno prećutao za mene važnu manu, big diference. Plus te fleke na pojačalu, koje se nisu videle na slikama.
Dakle, ako prodaješ relic pojačalo uslikaj ga nek se to i vidi, pa ga tako i prodavaj. Ako prodaješ amp na kome šušte potenciometri, onda tako i napiši: potenciometri šušte ali se to može srediti tako što dodatno platiš njihovu zamenu.
E vidiš, u tom slučaju ja ću odmah zaobići taj oglas i svi smo pošteđeni maltretiranja.

Post Reply