Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
Ova dvojica izgledaju kao da su o Binsonu procitali clanak na Wikipediji i onda odlucili da urade video.
Siguran sam da ste skapirali da se na ovom demou među pedalama nalazi i Boonar komšija iz Hrvatske, firme Dawner Prince
Ono, čisto mislim da je vredno pomena...

Denijel ima znanje ali ovaj mi svake nedjelje sve više i više ide na q. Pocevsi od sviranja pa dalje... Ne znam kako je uopšte dobio posao na Guitarist magazin ili odje. Nije preloš svirac ali je totalno nezanimljiv. Njega uvijek premotam.
Jos kad uzme da stiska onu trubu...
Da, da, bilo je već price o njima i onima sto prave Vibe Machine.
Kiksali su (That Pedal Show) prošlu ep što nisu ubacili tu pedalu jer je vjerovatno najzastupljeniji univibe na bordovima trenutno.
I mene Mick smara opasno. Glupe fore, zatucan mindset, smaracko sviranje, teleci osmeh.
Najbolji kanal za pedale ipak.
Najbolji kanal za pedale ipak.
- Rockatansky
Pa ovo zvuci vrhunski, a i lepo izgleda.....
Zelim...

EDIT:
Nasao
http://dawnerprince.com/products/boonar
$349.95 USD *VAT not included
Cijena - sitnica.

Malo gledam njihov sajt i, molim vas, nemojte mi uzeti za zlo ali moram da podelim ovo:
About Us
Back in the homeland of Nikola Tesla, ....

- tommytigh77
Ja usled dobro poznatih činjenica sa početka '90 godina prošlog veka ne gajim neku simpatiju prema hrvatima, i ne volim licemere koji se sada hrvatima guraju u čmar kako bi sebe prikazali kao neke moderne europejce, dok pravno registrovani EU stanovnici i dalje imaju izreku: "Srbe na vrbe".Rockatansky wrote: ↑04 Mar 2017, 22:47
Malo gledam njihov sajt i, molim vas, nemojte mi uzeti za zlo ali moram da podelim ovo:
About Us
Back in the homeland of Nikola Tesla, ....![]()
Pitanje oko Tesle je zanimljivo. Pozvao se na to da je hrvatska Teslin zavičaj. Jbg. JESTE. Živeo je i rodjen je na teritoriji današnje hrvatske. Sreća Teslina što tada nisu pokrenuli neku "Oluju" jer bi vrlo brzo i Tesla dobio status "izbjeglica".

Ako bih kazao neku vezanu za ove pedale, svaka čast čoveku, nije pravio poput nekih naših najbolje autorske pedale na svijetu od polu savijenog lima oblepljen bezveznim sličicama, već je uložio i para da to izgleda dobro. Kutije štampa sitoštampom perfektno, pločice mu razvija firma pa izgledaju profi odštampano jbg. ako uložiš možeš da očekuješ i da dobiješ. I ako je usput i sam dizajnirao kolo onda je to to.
I njegov tremolo je jako dobro primljen, ali je sa drajvom naisao na "meh" reakcije - nista cudno, ko ugoditi gitaristima po pitanju drajvova.
Jbg, ili da se ide na cutting edge tech kao Boonar ili Vibe Machine, ili da se ima zvaka vrlo vrlo jaka za prodavanje nicega (carpe diem, khm..khm...)
Obrni okreni Boss, Digitech, Ehx keva. Nema te muzike koja moze da se izvede samo uz srpski Saxonizer TeslaRiser i hrvatski Boonar sto ne moze uz Boss - Dig - ehx, i plus znas da sviras na pouzdanim pedalama koje te nece izdati i koje si razumno platio.
Ja na primer na bordu imam 4-5 pedala koje sam sam pravio i taj osecaj izvesnog mira koji imas jer znas da mozes da popravis sve sto se sjebe je stvarno dobar osecaj. Svakome ko ima pedalboard bilo koje velicine bih u sustini preporucio da nauci da lemi i bar da napravi jednu pedalu, mnogo ce znaciti kasnije u odrzavanju pedalboarda i celog riga.
U sustini, posle dosta godina tripovanja na najskuplje pedale (neke od njih i dalje volim i imam) krenes da razmisljas ovako nekako - http://ilovefuzz.com/viewtopic.php?f=14 ... 438865b2c4
Jbg, ili da se ide na cutting edge tech kao Boonar ili Vibe Machine, ili da se ima zvaka vrlo vrlo jaka za prodavanje nicega (carpe diem, khm..khm...)
Obrni okreni Boss, Digitech, Ehx keva. Nema te muzike koja moze da se izvede samo uz srpski Saxonizer TeslaRiser i hrvatski Boonar sto ne moze uz Boss - Dig - ehx, i plus znas da sviras na pouzdanim pedalama koje te nece izdati i koje si razumno platio.
Ja na primer na bordu imam 4-5 pedala koje sam sam pravio i taj osecaj izvesnog mira koji imas jer znas da mozes da popravis sve sto se sjebe je stvarno dobar osecaj. Svakome ko ima pedalboard bilo koje velicine bih u sustini preporucio da nauci da lemi i bar da napravi jednu pedalu, mnogo ce znaciti kasnije u odrzavanju pedalboarda i celog riga.
U sustini, posle dosta godina tripovanja na najskuplje pedale (neke od njih i dalje volim i imam) krenes da razmisljas ovako nekako - http://ilovefuzz.com/viewtopic.php?f=14 ... 438865b2c4
Prava rečenica.

Sve pedale koje koriste taj sistem uključivanja uz pomoć jfet tranzistora kao Boss, Ibanez su po meni pouzdanije nego neke butik sa mehaničkim 3PDT prekidačima. Koliko znam mnoge Wah pedale su nastradale zbog tih mehaničkih prekidača, da imaju Boss sistem uključivanja radile bi 50 godina.
Da znaš da danas ne važi: koliko para toliko muzike. Ovi butik proizvodjači su skrenuli malo sa puta. Misle da ako nabiju cene, nadju nekog sponzora koga valjda sami izmisle, kao boonar svira Gilmor, a Fat Boy svira Gibons i sada nema tu šta više mi da se pitamo, to je najbolje i zato i košta 300 evra. aha kako da ne
Da neko pita Gibonsa na čemu je snimio sve svoje najbolje albume sigurno nije na nekoj butik pedali. Ja se pitam da li Gibons i Gilmor uopšte i znaju za "boonar" i "fat boy", ili se ovi naši balkanci vade na njih da sebi podignu cenu?

Eh sad, znaju kako ne. Pa mislim da je Gibons preko Lance Lopez-a saznao za fat boy, a i sam Lopez je meni drazi od Bilija hehe.
Bullseye sto se tice prekidaca. Ja sam u svoje ugradio soft click relejni bypass to jw mnogo bolje, na nekima imam i dugmice umesto prekidaca, pa opet, opet mi je boss prekidac najudobniji. Najgore kod 3pdt mehanickih pored slabe izsrzljivosti je noise, u smislu sviras baladu i od jednom se cuje jak klik kada ukljucujes svoj boutique reverb... uzas.
Sto se cene pedala tih novih boutique pedalara tice, meni je to ok. Roba kosta onoliko koliko su ljudi spremni da plate, nema poente ljutiti se na njih jer jw to izvan nase sposobnosti da platimo. Uostalom, mislite da Boss ne bi znao da napravi jedan Boonar u tom malom pakovanju? Naravno da bi, ali bi kostao slicne novce, i mali broj ljudi bi ih kupio.
Bullseye sto se tice prekidaca. Ja sam u svoje ugradio soft click relejni bypass to jw mnogo bolje, na nekima imam i dugmice umesto prekidaca, pa opet, opet mi je boss prekidac najudobniji. Najgore kod 3pdt mehanickih pored slabe izsrzljivosti je noise, u smislu sviras baladu i od jednom se cuje jak klik kada ukljucujes svoj boutique reverb... uzas.
Sto se cene pedala tih novih boutique pedalara tice, meni je to ok. Roba kosta onoliko koliko su ljudi spremni da plate, nema poente ljutiti se na njih jer jw to izvan nase sposobnosti da platimo. Uostalom, mislite da Boss ne bi znao da napravi jedan Boonar u tom malom pakovanju? Naravno da bi, ali bi kostao slicne novce, i mali broj ljudi bi ih kupio.
Ok i da znaju, ali koliko oni to koriste da oblikuju zvuk svojih koncerata ili ploča? Do sada 50 godina svirali šta svirali, i od jednom su se pojavili Srbin i hrvat i sada ZZ TOP i PINKF LOYD više ne funkcionišu bez nekog drajva i dileja sa balkana?
Tako nam se to prezentuje.
Eto to ja hoću da kažem da se previše time pale klinci i sobni svirači da potroše 300 evra na nešto što mogu da dobiju i sa Boss, EHX i Digi pedala od 50 evra jbg.
Tako nam se to prezentuje.

Eto to ja hoću da kažem da se previše time pale klinci i sobni svirači da potroše 300 evra na nešto što mogu da dobiju i sa Boss, EHX i Digi pedala od 50 evra jbg.
Takodje samo da dopunim ovo, razlog tolike cene je i da se drzi potraznja pod kontrolom, oni ne bi mogli da naprave vecu kolicinu no sto je kolicina koju prirodno setuju tom visokom cenom. Mozda deluje smesno, ali zaista je tako.Cortex wrote: ↑05 Mar 2017, 13:56Sto se cene pedala tih novih boutique pedalara tice, meni je to ok. Roba kosta onoliko koliko su ljudi spremni da plate, nema poente ljutiti se na njih jer jw to izvan nase sposobnosti da platimo. Uostalom, mislite da Boss ne bi znao da napravi jedan Boonar u tom malom pakovanju? Naravno da bi, ali bi kostao slicne novce, i mali broj ljudi bi ih kupio.