Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by RadeRas » 11 Mar 2017, 13:09

hipihill wrote:
11 Mar 2017, 12:02
RadeRas wrote:
11 Mar 2017, 09:25
http://www.kupujemprodajem.com/MXR-dist ... -oglas.htm
Ovaj iz Arandjelovca opet ludi :XD:
Evo zbog ovoga:
http://www.ebay.com/itm/1976-Original-S ... SwuzRXek5z

A stvarno je najskuplje u skorije vreme prodata ova:
http://www.ebay.com/itm/1977-MXR-Distor ... Sw6n5Xsu2S

Moja opaska po drugi put je da on nudi robu koju drugi nemaju. Ovo je naravno kolekcionarska ponuda pa ko hoće-hoće, a kod nas verovatno niko neće. Iskreno, sumnjam da uopšte ima tu robu, ali naravno ne znam pouzdano i neću ni da proveravam jer mi to ne treba.
Napisao sam da ludi jer sam mislio na njegov tekst u kome pripoveda onu priču za decu, da reizdanje iste pedale NE svira ni približno kao ta ista pedala starijeg izdanja. To je laž 100x dokazana u praksi. Ako i subjektivno čuje pod znacima navoda neku razliku u tonu izmedju stare i reizdanja ta razlika je minorna i zanemarljiva da se ne može uzeti kao istina jer nisi imao deset vintage i deset reizdanja da stekneš konačan utisak jer svaka pedala ima neku svoju osobenost, tako. A ovaj debil to predstavlja kao da sve što je novo i reizdato ne vredi ništa.

Hipihill on se zeza na KP. Vidi se iz aviona. Čovek verovatno nema posla, možda je prepun kompleksa i tu reklamira ono što ima hvaleći se time jer verovatno nema drugi način da društvu pokaže da je vredan.
Koji ibej i cene. Na ibeju je OCD ver.2 dosta skup, ja sam ga kupio na KP za 90 evra i prodao za 110 evra. Nakon par dana i gospodin koji ga je kupio od mene prodao ga je za 110 evra. Pojavio se još jedan za iste pare nakon par meseci tj za 140 evra cenjen. A mogao sam poput ovog da stavim cifru 55999din. i da napišem da je sve ostalo varka, jer toliko vredi na ebay i da se tako zezam godinama. Ali nisam hvala bogu toliko poremećen da ne znam šta mogu prodati a šta ne.
Celo vreme je recimo na KP bio Boss CE-2 u prodaji za 100 do 150 evra a ovaj svoj ceni 33999 dinara: http://www.kupujemprodajem.com/CE2-sve- ... r_id=42925

Ovo normalno? Zna i on da neće ovaj Boss prodati ni za 120 evra najbogatijem kolekcionaru,naročito ne kolekcionaru jer tek taj traži kvalitet i originalnost, ali ima mogućnost da ga postavi po toj ceni da se čude budale. Evo priznajem da sam i ja medju tim budalama i mislim da ću oglase ovog da stavim pod "ignoriši" :) :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 Mar 2017, 13:38

Ja ne vidim sa kakvom moralnom zaledjinom kukaš na preprodavce kad si ti kupio OCD za 90 a prodao za 110 eura...

RadeRas

Post by RadeRas » 11 Mar 2017, 13:48

Ko kuka? Čudim se. Ja sam OCD prodao za manju cenu nego što vredi bilo gde u svetu. 110 evra za njega je poklon! ;) Trebalo bi da se buniš da sam nekome prodao za 400 evra koliko se kreće na ebay. To da li sam ga nabavio za šibicu trave jer je neko bio u krizi moja je stvar. Ne znači da i ja treba da poklanjam ako mi nije bio potreban. :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 Mar 2017, 17:19

Ajde, ne zezaj. A na koji način si ti formirao cenu od 110 eura i da li si siguran da neko nije pomislio da je i to previše? Očigledno je da za sebe imaš poseban set moralnih aršina, a drugi za druge. Ne vidim kako možeš da kukaš da ljudi podižu cene u nebesa, a ti takodje paušalno i oportunistički odredjuješ cenu stvari koje ti sam prodaješ... Naravno, nemam lično problem s tim, svako ima pravo da prodaje svoju robu po kolikoj god ceni hoće, na kraju krajeva tržište pokaže koliko je realna bila ta cena, ali imam problem sa nedostatkom logike u tvojim izjavama, jer kukaš na ljude koji ne rade ništa drugo do onog što si i ti sam uradio.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 15 Mar 2017, 14:36

Kad smo već kod paušalnog odredjivanja cene...
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... _id=123967
Bravo, care, sad si mi definitivno otklonio dilemu da li da uzimam Fat 50's ili da se častim sa Suhr ML Standard magnetima... Aj da je 120 eura za koliko polovni Fat 50's inače idu, pa i da se premišljam, ovako na ''200 eura FIKSNO'' dodam još 50-100 eura i uzmem ono za čim mi srce žudi, da se ne pitam sutra šta bi bilo kad bi bilo... A tebi rodjače želim sreću da u narednih dve-tri godine uspeš da prodaš Fat 50's za to koliko tražiš.
Kad smo već kod toga, Fat 50's je inače i nastao kao ostatak R&D-a koji je sproveo John Suhr dok je radio u Custom Shopu. Trudio se da uradi vernu repliku jednog magneta sa starog Landauovog strata i kad je otišao, prototipe sa kojima Suhr nije bio zadovoljan, u Fenderu su reversirali i tako je rodjen Fat 50's. Zato to i jesu najbolji magneti koje Fender pravi, ali da li zaslužuju da budu u maltene istom cenovnom rangu sa Suhr magnetima? To je pitanje za neumornu Fenderovu marketing mašineriju.

veljapa

Post by veljapa » 15 Mar 2017, 21:48

tommytigh77 wrote:
15 Mar 2017, 14:36
Kad smo već kod paušalnog odredjivanja cene...
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... _id=123967
Bravo, care, sad si mi definitivno otklonio dilemu da li da uzimam Fat 50's ili da se častim sa Suhr ML Standard magnetima... Aj da je 120 eura za koliko polovni Fat 50's inače idu, pa i da se premišljam, ovako na ''200 eura FIKSNO'' dodam još 50-100 eura i uzmem ono za čim mi srce žudi, da se ne pitam sutra šta bi bilo kad bi bilo... A tebi rodjače želim sreću da u narednih dve-tri godine uspeš da prodaš Fat 50's za to koliko tražiš.
Kad smo već kod toga, Fat 50's je inače i nastao kao ostatak R&D-a koji je sproveo John Suhr dok je radio u Custom Shopu. Trudio se da uradi vernu repliku jednog magneta sa starog Landauovog strata i kad je otišao, prototipe sa kojima Suhr nije bio zadovoljan, u Fenderu su reversirali i tako je rodjen Fat 50's. Zato to i jesu najbolji magneti koje Fender pravi, ali da li zaslužuju da budu u maltene istom cenovnom rangu sa Suhr magnetima? To je pitanje za neumornu Fenderovu marketing mašineriju.
Ja platio 140e polovne pre par dana. Jbg nema ih u oglasima, a da narucim 160 usd jos ako zacepe na carini ima da ispadne skoro ko u mitrosu, a trebali mi ocajno. Problem je cena u nasim radnjama i onda kad necega nema udri me do zore. Nece on ove magnete da proda za ovoliko ni slucajno.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 16 Mar 2017, 06:06

140 eura. Boktejebo. Pa ja sam Seymour Duncan SSL-1 set kupio za 120 i prodao za 100. Koji je DUPLO bolji set magneta. Ali ko nas šiša. Izmedju ostalog, zato sam i rešio da naručim Suhr. Možda je i izvikano, možda se meni ti magneti ne svide kao što se svidjaju Michaelu Landauu, ali znam da ću svim KP preprodavcima da se osmehnem osmehom sedmogodišnje krezube devojčice, i biće mi prelepo.

komil

Post by komil » 17 Mar 2017, 09:25

Margos

Post by Margos » 17 Mar 2017, 13:57

Kod nas bi skinuli civije i prodavali bi ih za 200e min

Nino Guardia

Post by Nino Guardia » 17 Mar 2017, 16:26

Morao sam da se registrujem da podelim:
https://reverb.com/item/4008297-wilco-l ... eff-tweedy
https://reverb.com/item/4008067-wilco-l ... eff-tweedy

Slutim da će živnuti tržište Jolana na KP ako im vlasnici provale ovo :)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 17 Mar 2017, 16:48

lol ☺, stoje te cene već dugo... lako je njima da se šegače oni čak kupuju to iz štosa kao cool je da imaš nešto sa Ruskim prizvukom...Kada smo već kod takvih firmi i cene leed star gitara- musima nisu baš male, mada su ipak daleko od tih Jolana...ubija ih prizvuk Nemačke. beše B. Gibons ima nekog belog rusa za kojeg kaže da se ne može svirati ali da je super gitara po izgledu...

znači može se uskoro očekivati oglas kod nas '' prodajem Jolanu ili menjam za Gibson Standard, može i Fender samo ako je sve originalno npr Jeff Beck signature, nemojte da mi nudite Meksikance ili LP Studio/ traditional na takve drske ponude neodgovaram!'' :bambi:

ono kao ima neke logike, kako je ta fabrika pravila Hohner-e a i Kramere tu ima mesta za spinovanje, ako su toliko pažnje posvetili Zapadnjačkim brendovima garant su svoje Jolane doveli do savršenstva bizarnosti. Idem u podrum da vidim jel dole jedan krš od Jolane pa da i ja kupim Gibsona :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 18 Mar 2017, 09:16

tommytigh77 wrote:
16 Mar 2017, 06:06
140 eura. Boktejebo. Pa ja sam Seymour Duncan SSL-1 set kupio za 120 i prodao za 100. Koji je DUPLO bolji set magneta. Ali ko nas šiša. Izmedju ostalog, zato sam i rešio da naručim Suhr. Možda je i izvikano, možda se meni ti magneti ne svide kao što se svidjaju Michaelu Landauu, ali znam da ću svim KP preprodavcima da se osmehnem osmehom sedmogodišnje krezube devojčice, i biće mi prelepo.
Za mene, fat 50s je za ssl1 nedosanjani san! Probao sam ssl1 i prodao. Stavio sam kombinaciju fat50s u ash strat sa ssl5 na bridge-u i gitara je propevala. Cak i gilmor ga koristi na jednoj gitari na neck poziciji uz cs69 middle i ssl5 bridge. Na 57 hot rod alder stratu imam cs69 i ssl5 i to je za mene to :) Fat 50s su apsolutno sjajni magneti

veljapa

Post by veljapa » 18 Mar 2017, 14:53

Imao sam SSL1 set na gitari neko vreme. SD bridge magnet je dobar, svideo mi se jer je za nijansicu zatvoreniji i daje malo krupniji zvuk, ali sto se tice necka, mida i medjupozicija fat 50 je meni bolji mada verovatno jesam subjektivan jer sam se sad na to nalozio. Sa druge strane probao sam samo na ovoj gitari dosta magneta i pojedinacno i setova tako da nisam bas ni neobavesten. Mozda bih voleo da bridge u fat 50 malo drukcije radi mada lepo reaguje i kad se zatvori malo.

Od hamova za strata, ubedljivo najveci utisak je The Chopper.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 18 Mar 2017, 15:59

Šta znam, probao sam Fat 50's na par gitara, u poredjenju sa SSL-1 koje sam imao, Duncan iako ima jači izlaz radi uravnoteženije, ima više basa i bistrine a manje srednjaka. Što ne mora nužno da bude bolje, samo se meni tad više tako svidjalo. Začudjujuće, u notch pozicijama rade vrlo slično. Možda i zavisi od toga kako su podešeni magneti, nisam obraćao pažnju... Meni je SSL neck bio maltene poravnat za maskom. Mada su generalno i jedan i drugi set odlični, preterao sam kad sam rekao da su ovi duplo bolji. Stara priča, previše varijabli... Uostalom, i sam sam se interesovao da ugradim Fat 50's čisto da budem siguran da nisam propustio nešto, ali me odbila cena. A ustvari ono što me je najviše odbilo i usmerilo ka Suhr magnetima je parče mudrosti Cortexa kad mi je rekao, "znam gomilu ljudi koji zbog razlike od 50-100 eura nikad nisu sebi ispunili san i zasvirali na magnetima koje su želeli."

majtimika

Post by majtimika » 18 Mar 2017, 17:02

ljudi dokle vise to bolji, losiji, shvatite vec jednom da ne postoji bolji ili losiji magnet, samo postoji magnetkoji ti se svidja ili ne.

Post Reply