momci koji su mi pravili fuzz (Oz-Fi Audio), su pravili Zendrive za jednog poznatog forumasa. kontaktiraj ih, vjerujem da ce ti izac u susret.tocilj wrote: ↑25 Mar 2017, 00:17Ako neko bude prilazio NS ili ga obilazio, a ima neku pravljenu verziju, nek navrne na kafu i ponese pedalu samo da je čujem, da li je to-to što mislim da jeste. Ima jeftinih kit-ova i online, ali ja se uopšte ne razumijem u elektroniku. Poenta je da nisam siguran da li je to baš to što me proganja, ako jeste onda ima smisla dogovoriti sa Maksom ili nekim ko to pravi i skupljati pare za to.
Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
https://www.kupujemprodajem.com/Gitara- ... -oglas.htm
Neka mu neko kaze da vredi oko 50ak e.Meni je zao
Neka mu neko kaze da vredi oko 50ak e.Meni je zao
Grešiš sinak, moji postovi su samobranilački.

Znaš šta Kleptone, ja nisam ničiji potrčko, imam svoje mišljenje. Ako se ti kurcobesaš i mene provociraš jer sa m pitao zašto je loše što su ove pedale jeftine .. primi ga lepo molim.

Hvala ti na informaciji....ali Oz-Fi Audio su iz Beograda.clapton wrote: ↑25 Mar 2017, 02:00momci koji su mi pravili fuzz (Oz-Fi Audio), su pravili Zendrive za jednog poznatog forumasa. kontaktiraj ih, vjerujem da ce ti izac u susret.tocilj wrote: ↑25 Mar 2017, 00:17Ako neko bude prilazio NS ili ga obilazio, a ima neku pravljenu verziju, nek navrne na kafu i ponese pedalu samo da je čujem, da li je to-to što mislim da jeste. Ima jeftinih kit-ova i online, ali ja se uopšte ne razumijem u elektroniku. Poenta je da nisam siguran da li je to baš to što me proganja, ako jeste onda ima smisla dogovoriti sa Maksom ili nekim ko to pravi i skupljati pare za to.
Od koga se branis? Sam si izneo tezu da se ljudi gade jeftinih pedala, a onda krenuo da se svadjas protiv sebe 

Nebih da se miješam u raspravu...svako ima pravo na svoje mišljenje...
Često i mnogo se diskutuje o tome jeftine/kineske pedale vs skupe pedale. Imao sam i jednih i drugih na desetine. Imao sam i pravljenih i ovih srednje vrijednosti.
Fakat je da kineske pedale ne zvuče dobro kao skuplje pedale...ili u najmanju ruku zvuče isto ali nemaju dinamiku, potovi nemaju raspon, kompresovanije su ili prosto nemaju tu dubinu tona. Često se tu radi o dlakama ili malim razlikama, ali one postoje. O kvalitetu izrade nebih da pričam. Zašto je to tako elekronički, nemam pojma...ali razlike ima...i odgovorno tvrdim da to nije isti k.... samo pet puta skuplje. To ne znači da jeftine kineske pedale nisu dobre, čak ima odličnih...ali nisu isto, bar ne još uvijek.
Sa drug strane cijene tih kao butik pedala su prešle sve granice i nema nikakvog opravdanja zašto bi koštale toliko, osim što ima onih koji bi dali toliko para za njih.
Takođe kinezi veoma brzo napreduju i vjerujem da će za par godina dostići taj kvalitet koji se naplaćuje 5 puta više. Ali naravno, tada ni kineske pedale neće više koštati 20 dolara.....što se po nekim firmama već vidi.
Kao i sa gitarama...šta to na Fenderovim stratovima može da vrijedi 1500 do 3000 dolara? Da li ima dobrih kopija 5 puta jeftinije koje nude to isto....naravno da ima, ali nekako nije potpuno isto. Meni te razlike čak ni ne smetaju, jer se radi o originalnom patentu/proizvodu i kopijama toga....meni smetaju kopije koje se naplaćuju više od originala. Suhr npr. prodaje stratove skuplje od stratova...a to je već besmisleno. Kao što već pisah za JHS....prodaju kopije jeftinih pedala tri puta skuplje. Sve izmjene koje su dodate su mizerne, ali ih neko kupuje pa.......
Nema tu pameti i realnog sagledavanja, čista ekonomija, marketing, liberalni kapitalizam na djelu.....ko kome šta uspije da uvali i sa kojom pričom.
Često i mnogo se diskutuje o tome jeftine/kineske pedale vs skupe pedale. Imao sam i jednih i drugih na desetine. Imao sam i pravljenih i ovih srednje vrijednosti.
Fakat je da kineske pedale ne zvuče dobro kao skuplje pedale...ili u najmanju ruku zvuče isto ali nemaju dinamiku, potovi nemaju raspon, kompresovanije su ili prosto nemaju tu dubinu tona. Često se tu radi o dlakama ili malim razlikama, ali one postoje. O kvalitetu izrade nebih da pričam. Zašto je to tako elekronički, nemam pojma...ali razlike ima...i odgovorno tvrdim da to nije isti k.... samo pet puta skuplje. To ne znači da jeftine kineske pedale nisu dobre, čak ima odličnih...ali nisu isto, bar ne još uvijek.
Sa drug strane cijene tih kao butik pedala su prešle sve granice i nema nikakvog opravdanja zašto bi koštale toliko, osim što ima onih koji bi dali toliko para za njih.
Takođe kinezi veoma brzo napreduju i vjerujem da će za par godina dostići taj kvalitet koji se naplaćuje 5 puta više. Ali naravno, tada ni kineske pedale neće više koštati 20 dolara.....što se po nekim firmama već vidi.
Kao i sa gitarama...šta to na Fenderovim stratovima može da vrijedi 1500 do 3000 dolara? Da li ima dobrih kopija 5 puta jeftinije koje nude to isto....naravno da ima, ali nekako nije potpuno isto. Meni te razlike čak ni ne smetaju, jer se radi o originalnom patentu/proizvodu i kopijama toga....meni smetaju kopije koje se naplaćuju više od originala. Suhr npr. prodaje stratove skuplje od stratova...a to je već besmisleno. Kao što već pisah za JHS....prodaju kopije jeftinih pedala tri puta skuplje. Sve izmjene koje su dodate su mizerne, ali ih neko kupuje pa.......
Nema tu pameti i realnog sagledavanja, čista ekonomija, marketing, liberalni kapitalizam na djelu.....ko kome šta uspije da uvali i sa kojom pričom.
- tommytigh77
Za priču oko pedala se uglavnom slažem. Uglavnom. S druge strane, što se gitara tiče, mislim da malo grešiš i istovremeno potcenjuješ i precenjuješ Fender korporaciju, ako je to ikako moguće, a moguće je, što da nije. Da li vrhunski stratokaster vredi 3000 eura? Naravno da ne vredi, makar to bio Suhr ili Custom Shop, ili bilo šta. U pitanju je letva na kojoj su razapete žice i špulne bakra koje ih ozvučavaju. Ali, evo, moj fabrički meksički Road Worn strat je koštao polovan 700 eura pre 6 godina kad sam ga kupio, a toliko bi me izašao ručni rad kod najboljih majstora u Srbiji, verovatno i skuplje (ne računajući hardver, samo drvo). Ovo je bio odličan komad pa sam rešio da mi to bude No.1 gitara u životu i da se potrudim oko nje. Na tog strata sam onda lupio Callaham tremolo od skoro 200 eura, pa refret i promena radiusa kod Iliannija (compound 7.5-10), a sad na leto planiram da ugradim Suhr ML Standard magnete i Ilitch backplate, što će celu zavrzlamu oko te gitare da izvede na cifru od preko dve hiljade eura. Da ne računam vrhunski setup i stotine drugih detalja koje posvetim svojoj gitari, jer stratocastere razumem i znam da podesim kao niko u Srbiji. A to što ja hoću ima recimo fabrički na Suhr Classic gitari koja košta tri soma. I znaš koliko sad zabole nekog debelog amera hobi gitaristu koji je pun love, da se cima kao ja. Zato Suhr vredi toliko koliko vredi i apsolutno je opravdano što vredi toliko. I zato američki Fender koji košta soma i po eura ne vredi te pare. Sve se na kraju svede na količinu truda i rada.tocilj wrote: ↑26 Mar 2017, 00:03Nebih da se miješam u raspravu...svako ima pravo na svoje mišljenje...
Konkretno OCD V4. Poredio sam ga sa nekoliko ručnih i kineskih radova i jednostavno od svakog je zvučao drukčije, namerno neću upotrebiti reč bolje. Poređenje sam uvek radio 1 na 1 što znači pedala do pedale u lancu bez drugih pedala. Pitanje je koje kriterijume ti imaš za ocenjivanje nečega, a koje ja i koliko ti je oprema analitična, a moja jeste. Jako je bitno da već kablovi budu vrhunski. Probaj da klon koji imaš dovedeš u krajnju granicu potenciometara pa poredi i reci ima li razlike. Da, tonski karakter je otprilike tu, ali još nisam sreo klon koji radi tako dobro kao original. Veruj mi da bih prvi dao 30, a ne 130 e za tu pedalu da sam zaključio isto što i ti.RadeRas wrote: ↑24 Mar 2017, 22:17Tražiš da te uveri neko da je klon identičan originalu? Tako bi mogao jeftino da probaš nešto što košta 259 evra. EeeeeEvo ja ću pokušati da ti odagnam sumnje.
Kada sam počeo da pravim sebi pedale, uverio sam se da se ne razlikuju klonovi od originala. Imao sam original OCD ver.2 i nakon toga prodao kada sam ga uporedio 1:1 sa klonom koji sam napravio.
Savršeno sam saglasan sa svim što si napisao, posebno o pedalama. To otprilike isto sam i sam zaključio i odgovorio i RadeRasu.tocilj wrote: ↑26 Mar 2017, 00:03Nebih da se miješam u raspravu...svako ima pravo na svoje mišljenje...
Skupe gitare nisu samo obična fosna i nisu slučajno skupe. Ona odbrana teze 3x skuplja, a nije 3x bolja kod mene ne pije vodu. Svakai napredak, svaka razlika, svaki boljitak košta i plaća se i plati onaj ko je spreman na to. Kada jednom imaš skupu gitaru i dobro je upoznaš shvatiš da jeftinija ne može da svira baš isto kao ova i koliko god da uložiš u jeftiniju nikada neće biti ista kao skupa. Pa ko se još sa dobrog Custom Shopa vratio na Meksikanca recimo!? Ko se vratio sa Collector Choice LP na Epiphone!? Jedino možda onaj ko je morao iz finansijskih razloga kao ja na primer. Tezu o predobrim jeftinim gitarama su izmislili oni koji nemaju para za skupe pa se teše. Kao i kod pedale od 30 e voleo bih da imam gitaru od 300 e, a koja je fenomenalna i savršena, ali takve ne postoje. Naravno ima dobrih i odličnih jeftinih fitara, ali ne tog visokog kalibra. Što ti reče "nekako nije potpuno isto". Probajte na svirci da svirate jednu pa izbodite i uključite drugu i razlika mora jasno da se čuje. Jeste kapitalizam na delu, ali da kapitalista prodaje muda za bubrege brzo bi propao. Tržište je neumoljivo, koliko para toliko muzike!
Slažem se u principu i sa Tomijem i hipijem....samo u dvije stvari se razilazimo. Tremolo ili magneti nemaju razloga da koštaju 200 i više dolara, osim što iza njih stoji neko ime, patent, originalna ideja, garancija i sl. Suhr kopira tuđi patent i ideju, samim tim bi taj dio cijene trebao da bude isključen....sa druge strane, cijena za vrhunski instrument je uvijek bila i ostala relativna kategorija. Ako misliš da je tvoj instrument vrhunski, možeš da ga cijeniš koliko god hoćeš...da li će ga ko kupiti, to je već druga stvar.
Sa hipijem se ne slažem samo oko jedne stvari....ja sam probao nekoliko boljih, jeftinijih gitara od nekih skupih....jedina je razlika što su većini ljudi uši formirane po Gibsonima i Fenderima pa traže baš to. Ali ja stvari posmatram tako da mislim da su to samo drugačije gitare, ali dobre ili bolje. Nema boljeg Gibsona od Gibsona, niti Fendera od Fendera....ali ima boljih i dosta jeftinijih gitara, koje zvuče drugačije. Gibsonov ili Fenderov zvuk ne smije biti referenca kvaliteta instrumenta. Zna se šta je dobra gitara....svirljivost, sustejn, držanje štima, rezonantnost, dobar ton bla bla.
Sa hipijem se ne slažem samo oko jedne stvari....ja sam probao nekoliko boljih, jeftinijih gitara od nekih skupih....jedina je razlika što su većini ljudi uši formirane po Gibsonima i Fenderima pa traže baš to. Ali ja stvari posmatram tako da mislim da su to samo drugačije gitare, ali dobre ili bolje. Nema boljeg Gibsona od Gibsona, niti Fendera od Fendera....ali ima boljih i dosta jeftinijih gitara, koje zvuče drugačije. Gibsonov ili Fenderov zvuk ne smije biti referenca kvaliteta instrumenta. Zna se šta je dobra gitara....svirljivost, sustejn, držanje štima, rezonantnost, dobar ton bla bla.
-
relana vrednost i cena nemaju u danšnjem svetu puno logike. Ja ne znam za bolje pedale od kineskih do 200-300 e ranga, voleo bih da ih vidim, šta će to parirati Biyangu , otvarao sam i sve i svašta i nema
, 90% se daje na bla bla bla bla i marketing. Najveći su kupci hobi svirači bilo i biće, zato se ovi slikaju po časposima i baronišu. Kao sviram 10 godina Ibanez i to je najbolje jer ja sviram, e onda sviram Schecter i to je najbolje, e na onda Musicman-a jer je to najbolje...Pa čekaj koja je od 3 najbolje zasita najbolje
lol
i ljudi kupuju jer njihovi heroji palamude ne zato što veruju u to već zato što su plaćeni za to. Gitaru naših majstora ne bih uzeo ni da mi plate ali bukvalno, kada se približim 1000e onda ću radije kupiti nešto što ima 50+ godina tradicije iza sebe nego li gitaru od drveta iz sušare stasalog 3 meseca
. Realno da valjaju svirali bi ih ljudi i preko.
Mada kada vidim koliko su ljudi željni da troše novac, nema druge nego raditi pedale ne od 500 već bar još od 100 evra skuplje
Radni muzičari preko sviraju gitare od 200 do pri soma i po, jedan od najtraženijih endorsera cepa strata koji je verovatno Kineski divljak tj niko ne zna dao mu drug i zvuči super...ali to ne smeta BOSS-u da im promoviše najnovije prozvode itd itd. Sve iznad te cifre od soma i po realno nije gitara za sviranje nego eto da se kaže da je ima da se diči. Ja lično nikada ne pričam šta sam koliko platio jer to nije važno, ako je zasita dobra priča o ceni je suvišna. A po mom iskustvu se priča o ceni poteže kada probam nečiju gitaru, pojačalo, pedalu i ono ništa specijalno pa da bi se izvukle fleke ili da me valjda impresioniralo počne se sa ''platio sam...'' mislim super neka je plaćena i 20 000 evra isto će mi i dalje zvučati. Dajte nekome 2 gitare koje nikada nije svirao jednu šugavu jeftnu lepo zategnutu i jednu skupu na slepo, eto onaj Jay Turser i neki besni strat sa 3 singla. potpisujem da njih 90+% neće imati pojma koja je koja.
Naravno svi imaju pravo na svoje mišljenje i da troše svoj novac kako žele, ako ih čini srećnim i jeste im zadovoljstvo te imaju da potroše ako neka i treba. Ali skupo ne znači uvek i bolje već znaći samo to - skuplje.
Sa istim žarom sviram i svoje ''mučenice'' koje su mi nekako draže jer su mi dale daleko više za malo novca a i ove skuplje, imaju samo dve kategorije dobra i loša gitara. EVH, Geroge Lznch itd svi oni imaju lovu do krova pa su ipak stvorili legendaran ton sa drugom kalsom Charvel tela i ko zna koliko promenjnih vratova, bojili auto lakom nikavi nitro ni ''šatro'' pa kad grune tončina kao kuća...a jurili ih mnogi i jure ih i dalje sa besnim gitarama, sviraju i njih...Brian may i dalje koristi maminu iglu za pletnje, vrat krpio čačkalicom da se ne vide rupe od crva. e to su muzičari.

i ljudi kupuju jer njihovi heroji palamude ne zato što veruju u to već zato što su plaćeni za to. Gitaru naših majstora ne bih uzeo ni da mi plate ali bukvalno, kada se približim 1000e onda ću radije kupiti nešto što ima 50+ godina tradicije iza sebe nego li gitaru od drveta iz sušare stasalog 3 meseca

Mada kada vidim koliko su ljudi željni da troše novac, nema druge nego raditi pedale ne od 500 već bar još od 100 evra skuplje

Radni muzičari preko sviraju gitare od 200 do pri soma i po, jedan od najtraženijih endorsera cepa strata koji je verovatno Kineski divljak tj niko ne zna dao mu drug i zvuči super...ali to ne smeta BOSS-u da im promoviše najnovije prozvode itd itd. Sve iznad te cifre od soma i po realno nije gitara za sviranje nego eto da se kaže da je ima da se diči. Ja lično nikada ne pričam šta sam koliko platio jer to nije važno, ako je zasita dobra priča o ceni je suvišna. A po mom iskustvu se priča o ceni poteže kada probam nečiju gitaru, pojačalo, pedalu i ono ništa specijalno pa da bi se izvukle fleke ili da me valjda impresioniralo počne se sa ''platio sam...'' mislim super neka je plaćena i 20 000 evra isto će mi i dalje zvučati. Dajte nekome 2 gitare koje nikada nije svirao jednu šugavu jeftnu lepo zategnutu i jednu skupu na slepo, eto onaj Jay Turser i neki besni strat sa 3 singla. potpisujem da njih 90+% neće imati pojma koja je koja.

Naravno svi imaju pravo na svoje mišljenje i da troše svoj novac kako žele, ako ih čini srećnim i jeste im zadovoljstvo te imaju da potroše ako neka i treba. Ali skupo ne znači uvek i bolje već znaći samo to - skuplje.

Last edited by MIKI-DJORDJE on 26 Mar 2017, 12:02, edited 1 time in total.
Žao mi je Miki, ali neću se složiti sa tobom....imao sam gomilu kineza, uključujući Biyang i ima mnogo boljih pedala. Ne kažem da sa kinezima ne možeš da imaš super ton i da nikad niko iz publike neće primijetiti da sviraš na kinezima, za razliku od procesora npr. Ali mnogo skupljih pedala ti pruža nevjerovatan osjećaj sviranja, dinamiku i manje šuma svakako. Nisu kinezi (pričam o proizvodnji bez nadzora neke strane kompanije), još na tom nivou....ali za koju godinu će biti sigurno. Naravno da ima i skupljih pedala koje su sranje potpuno i ako bi kineze poredio sa njima, oni su izmislili ton, ali ima i ovih drugih.MIKI-DJORDJE wrote: ↑26 Mar 2017, 11:48relana vrednost i cena nemaju u danšnjem svetu puno logike. Ja ne znam za bolje pedale od kineskih do 200-300 e ranga, voleo bih da ih vidim, šta će to parirati Biyangu , otvarao sam i sve i svašta i nema, 90% se daje na bla bla bla bla i marketing. Najveći su kupci hobi svirači bilo i biće, zato se ovi slikaju po časposima i baronišu. Kao sviram 10 godina Ibanez i to je najbolje jer ja sviram, e onda sviram Schecter i to je najbolje, e na onda Musicman-a jer je to najbolje...Pa čekaj koja je od 3 najbolje zasita najbolje
lol
i ljudi kupuju jer njihovi heroji palamude ne zato što veruju u to već zato što su plaćeni za to. Gitaru naših majstora ne bih uzeo ni da mi plate ali bukvalno, kada se približim 1000e onda ću radije kupiti nešto što ima 50+ godina tradicije iza sebe nego li gitaru od drveta iz sušare stasalog 3 meseca. Realno da valjaju svirali bi ih ljudi i preko.
Naravno svi imaju pravo na svoje mišljenje i da troše svoj novac kako žele, ako ih čini srećnim i jeste im zadovoljstvo te imaju da potroše ako neka i treba. Ali skupo ne znači uvek i bolje već znaći samo to skuplje.
Pa vidi sada, pominjao se Fender i Gibson. Samo Fender svira kao Fender i samo Gibson kao Gibson. Zašto je to baš tako nemam pojma, kao da te firme imaju neku tajnu unutar gitara. Da, Gibson i Fender jesu neke od referenci, to je istorijski ton koji većina pokušava da imitira. To su korisnici nametnuli. Pogledaj sebe i oko sebe pa kaži koji procenat takvih ne bi želeo da prvenstveno ima Fender ili Gibson (naravno i Gretsch i još neke reference). Ma gotovo svi ovde prisutni imaju nekog Fendera ili Gibsona ili jeftinije klonove. Sa druge strane imaš firme poput Peaveya koji pravi neki svoj tonski pečat koji nije ni Fender ni Gibson i uspeva im.tocilj wrote: ↑26 Mar 2017, 11:36Sa hipijem se ne slažem samo oko jedne stvari....ja sam probao nekoliko boljih, jeftinijih gitara od nekih skupih....jedina je razlika što su većini ljudi uši formirane po Gibsonima i Fenderima pa traže baš to. Ali ja stvari posmatram tako da mislim da su to samo drugačije gitare, ali dobre ili bolje. Nema boljeg Gibsona od Gibsona, niti Fendera od Fendera....ali ima boljih i dosta jeftinijih gitara, koje zvuče drugačije. Gibsonov ili Fenderov zvuk ne smije biti referenca kvaliteta instrumenta. Zna se šta je dobra gitara....svirljivost, sustejn, držanje štima, rezonantnost, dobar ton bla bla.
-
niko te netra da se složiš. Biyang ima zaptivena kućišta prekadiče otporne na prašinu, kao i potove, Wima Nemačke kondezatore i više Zapadnjačkih elementa nego li bilo šta što sam otvarao od 90ih na ovamo, i nema nikakvog šumova bukvalno, može da ga bude ako su loši kablovi, ili je ala lošja varijanta 1 spot napajnja(ili napajanje od nekog od ovih što ih štancaju na KP
) te ako je jedna pedal bučna strava se šum jer nije izolovano ☺ . Pa te neke pedale koje ste spominjali zapadnjačke su notone po šumovima i bučnosti to svi znaju tipa Big Muff i slično.
Vi imate predrasude o Kini, Kina nije gomila siromaha u Maovkama koji u iscepanim papučama treniraju karate. Kina je vodeća Ekonomska, i Elektronska sila na svetu, ljudi prave konpijutere, robote, a neće znati da urade jednu pedalu. oni daju 5 godina garancije no matter what ajd nađi mi zapadnjači prozvod sa tolikom garancijom molim te. Ili pedalu sa Wima kondezatorima a da nismo prešli 200 evra. veoma retko, boss je davo 5 godina nsam siguran da li je još, a i on je kina
.
Pogledajte kako izgledaju industrijski centri Šangaj, Peking, luke Hong Kong itd pa Evropske metropole i ostale zaostaju za njima. Azija odvano prednjači, Korea i mnoge druge zemlje imaju lepše metropole nego li Evropa - pričam o modernim high t. zgradama, prevozu, urbanizaciji. Drugo mešate stvari sve je danas made in Kina i te tzv zapadnjčke pedale pogledaj šta piše na dnu, čak i ako je naka navodno sklopljena na zapadu 90% elementa je China.
ne trebaš da se složiš, isto tako kod mene ne prolaze priče da je nešto bolje kada nije, elektonika mi je srednjoškoska struka. Da je ovo 1985 smejao bih se Kineskim prozvodima. Danas se smejem skupim tzv zapadnjačkim prozvodima tj uspešnosti preporodavaca i čitavom lancu distributera. Što je Michael Angelo Batio napustio T-rex i prešao za tomsline' nije sugurno zbog love samo, nije on toliki mega star..čovek je legenda na zalsku karijere i ime koje neće ukljati lošim prozvodom, nije napusti Dean gitare..e sada njemu i mnogima poput njega ništa ne šišti, kako to Troy Stetini koji je prodao preko milion knjiga i učio likove poput Tremontija ne šište mod tone pedale koje su 30- 40 ak $, ima još puno primera. Generalizovanje stvari nije OK, ja nisam rekao da su skupe pedale loše već da su nerelno skupe i da je Biyang bolji od svega do 200e. Nema Kina gde da bude ona je ispred već 10 godina, e kada će to ljudi shvatiti to je pitanje.....
Naravno kao što rekoh imaš pravo da trošiš novac na šta želiš, i da te raduje šta hoćeš, Da voleo bih da kupim zapadnjačku pedalu sa zapadnjačkim elemntima ali nema, nemoguće je sve je mama Kina osim po koje fabrikice a la Wima. Imena su im užasna, ali kvalitet ja nisam reako svih već izdvjio jedan brend je super. Treba ovaj Biyang da me plati za ovoliku reklamu
.

Vi imate predrasude o Kini, Kina nije gomila siromaha u Maovkama koji u iscepanim papučama treniraju karate. Kina je vodeća Ekonomska, i Elektronska sila na svetu, ljudi prave konpijutere, robote, a neće znati da urade jednu pedalu. oni daju 5 godina garancije no matter what ajd nađi mi zapadnjači prozvod sa tolikom garancijom molim te. Ili pedalu sa Wima kondezatorima a da nismo prešli 200 evra. veoma retko, boss je davo 5 godina nsam siguran da li je još, a i on je kina

Pogledajte kako izgledaju industrijski centri Šangaj, Peking, luke Hong Kong itd pa Evropske metropole i ostale zaostaju za njima. Azija odvano prednjači, Korea i mnoge druge zemlje imaju lepše metropole nego li Evropa - pričam o modernim high t. zgradama, prevozu, urbanizaciji. Drugo mešate stvari sve je danas made in Kina i te tzv zapadnjčke pedale pogledaj šta piše na dnu, čak i ako je naka navodno sklopljena na zapadu 90% elementa je China.
ne trebaš da se složiš, isto tako kod mene ne prolaze priče da je nešto bolje kada nije, elektonika mi je srednjoškoska struka. Da je ovo 1985 smejao bih se Kineskim prozvodima. Danas se smejem skupim tzv zapadnjačkim prozvodima tj uspešnosti preporodavaca i čitavom lancu distributera. Što je Michael Angelo Batio napustio T-rex i prešao za tomsline' nije sugurno zbog love samo, nije on toliki mega star..čovek je legenda na zalsku karijere i ime koje neće ukljati lošim prozvodom, nije napusti Dean gitare..e sada njemu i mnogima poput njega ništa ne šišti, kako to Troy Stetini koji je prodao preko milion knjiga i učio likove poput Tremontija ne šište mod tone pedale koje su 30- 40 ak $, ima još puno primera. Generalizovanje stvari nije OK, ja nisam rekao da su skupe pedale loše već da su nerelno skupe i da je Biyang bolji od svega do 200e. Nema Kina gde da bude ona je ispred već 10 godina, e kada će to ljudi shvatiti to je pitanje.....
Naravno kao što rekoh imaš pravo da trošiš novac na šta želiš, i da te raduje šta hoćeš, Da voleo bih da kupim zapadnjačku pedalu sa zapadnjačkim elemntima ali nema, nemoguće je sve je mama Kina osim po koje fabrikice a la Wima. Imena su im užasna, ali kvalitet ja nisam reako svih već izdvjio jedan brend je super. Treba ovaj Biyang da me plati za ovoliku reklamu