Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by RadeRas » 26 Mar 2017, 20:15

tocilj wrote:
26 Mar 2017, 18:43
U to ime, baš prije par dana pazarih dvije Pedal projects pedale (ručno rađene na Islandu). Ovako po meni treba da izgleda ručni rad :-D

Growly:
Image

Marbleverb:
Image

Nemam pojma čega tu sve ima, ali lijepo izgleda :-D
Strava! :)

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Mar 2017, 20:25

Da se nadovežem na ove pedale. Pa majku mu, tako da dizajniraš pločicu, verovatno i celo kolo, i na kraju sve sjebeš i to spakuješ u običnu alu kutiju standardnog profila. Ofarbaš malo i to ručni rad. Pa jesi li ručno radio kutiju?
Daj pakovanje ručno radjeno breee ima lima koliko hoćeš, mašina da ga saviješ.
Apollomusicservice je pravi ručni rad na onom pedalbordu, i pakovanje i kapice potova. ovo delimično al lepo unutra ne sporim. :bravo:

tocilj

Post by tocilj » 26 Mar 2017, 22:43

RadeRas wrote:
26 Mar 2017, 20:25
Da se nadovežem na ove pedale. Pa majku mu, tako da dizajniraš pločicu, verovatno i celo kolo, i na kraju sve sjebeš i to spakuješ u običnu alu kutiju standardnog profila. Ofarbaš malo i to ručni rad. Pa jesi li ručno radio kutiju?
Daj pakovanje ručno radjeno breee ima lima koliko hoćeš, mašina da ga saviješ.
Apollomusicservice je pravi ručni rad na onom pedalbordu, i pakovanje i kapice potova. ovo delimično al lepo unutra ne sporim. :bravo:
Jbg. to je već stvar ukusa...ja volim ta standardna, šarena kućišta. Volim kada su mi pedale različitih boja i veličina, ali u tim nekim standardnim oblicima....A jedan od razloga što sam npr. prodao Goranov Fat Boy (iako je stvarno dobra pedala), je što mi je izrazito ružna....asocira me na neku vojnu tehniku (možda neke moje traume iz rata, ko zna:-)....

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Mar 2017, 23:11

pisac wrote:
26 Mar 2017, 14:40
Ja volim da sviram ali ne i da seciram,analiziram,i menjam elemente na gitari,ili ostaloj opremi.Iskreno,ne poznajem elektroniku,to je drugi svet za mene.Nemam afiniteta ni volje ni vremena za to,za to covek treba da poseduje i volju i sklonosti i talenat mozda.Ali...
Primljeno k znanju.
pisac wrote:
26 Mar 2017, 14:40
U vezi magneta...
U stvari, magneti i nisu tema repartea vec ono sto kasnije sledi u tvom postu, a sve stoji. sve je to samo biznis za neke, pasija za druge. I ne treba se izvinjavati zbog svoje pasije. Meni je doduse glupo nekog ubedjivati u svrsishodnost ili genijalnost neke opreme za muziku, jer brate "nadje se i za Rajka kapa". BIli su nekad, sva sreca pre interneta, 'hi-fi entuzijasti', vecno onanisali i oratorisali oko opreme i onda im neretko dodje neki saljivdzija i pita jeli bre , jel vi uopste slusate muziku? Ili slusate te sprave kako rade, pustite referentni signal kroz lanac pa bistrite?

Naravoucenije: mi svi ovde sve i da pokupujemo razne letelice i otvorimo vazduhoplovni forum opet bi kenj**i. Sto i jes jedna od osnovnih funkcija kongregacije. Bilo bi i dalje "E sto sam uzo dobre flapsove za "kopiju Galfstrima" na aukciji, preporucujem svima." "Brate, meni za moju vrstu akcije ne radi poso. Ne'am ja to na ovom kineskom helikopteru, radim manje gigove jbg."

Apropo onih racunica, i tu prakticno sve stoje, sve je tu jasno, nema nikakvih specijalnih tajni u poredjenju sa drugim poslovnim industrijama.

Ono sto je najbitnije da shvatimo je da je neko seo i mucnuo (koliko toliko) glavom:

i) koji segment na trzistu napadamo
ii) koliki nam je budzet

sto jelda vazi za svaki poduhvat koji pretenduje da bude kategorisan kao poslovni. Ostalo je hobi, zajebancija ili volonterskog karaktera.

Prema tome, za sva ova pitanja (u nasim postovima) postoje odgovori ali su inkonsekventni, kao uostalom i pitanja te vrste. Jer, prvo i najbitnije je zadovoljiti svoj licni ego. Nije to nuzno losa stvar al daljnju raspravu o tome prepustam psiholozima iz ekipe.

P.S. Iz iskustva gledano, oni hi-fi entuzijasti batale pricu u proseku posle 15-20 godina i pocnu da slusaju muziku, prestanu da slusaju opremu. Al treba neko vreme. :ziveli:

veljapa

Post by veljapa » 27 Mar 2017, 00:20

U pravu je Tocilj :). Cuje se razlika. Odsvirao sam bio malo razno ali na ovom delicu ja najbolje cujem razliku. Isti kablovim, ista gitara, ista pozicija ma sve isto.
Aj blind test :)
2 takta je Toms Line Black Teeth kinez,
a 2 takta umesto kineza Boss RC3. Sta je prvo?

https://drive.google.com/open?id=0Bx01t ... XoxOVVidHc

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Mar 2017, 05:29

Dersuu opet neko hakov'o profil. Nije fora ljudi više

tocilj

Post by tocilj » 27 Mar 2017, 10:56

veljapa wrote:
27 Mar 2017, 00:20
U pravu je Tocilj :). Cuje se razlika. Odsvirao sam bio malo razno ali na ovom delicu ja najbolje cujem razliku. Isti kablovim, ista gitara, ista pozicija ma sve isto.
Aj blind test :)
2 takta je Toms Line Black Teeth kinez,
a 2 takta umesto kineza Boss RC3. Sta je prvo?

https://drive.google.com/open?id=0Bx01t ... XoxOVVidHc
Jbg. nije ti dobar test, Boss-ovi imaju bafer....moraš nešto pravog bajpasa, da bi ukrstio koplja.
PS: Boss je prvi na blajndu :ziveli:

veljapa

Post by veljapa » 27 Mar 2017, 11:36

Pa ne znam sta drugo imam 30 pedala i RC3 mi uvek bio najslicniji golom kablu. Ajde stavicu neku TB od domacih majstora.

tocilj

Post by tocilj » 27 Mar 2017, 15:24

veljapa wrote:
27 Mar 2017, 11:36
Pa ne znam sta drugo imam 30 pedala i RC3 mi uvek bio najslicniji golom kablu. Ajde stavicu neku TB od domacih majstora.

Svejedno kada je ne uključuješ....

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 27 Mar 2017, 17:13

brate ako je tebi biyang reverb k... j ane znam šta da ti kažem ☺, ok o ukusima ne vredi raspravjati ja sam tu firmu izdvojio po kvalitutu, njihov OD nije klon TS-a! samo koristi isti generčki IC
e sa njim u jednom položaju prekidača tako zvuči. Njihov OD je daleko bolji od Ibaneza u svakom pogledu, dizajnerskom i inženjerskom , ima bolje elemente to je kako ti kažeš Fakat. Zašto jedan košta 50-60e a jedan nenormalnih 200+ to je stvar tržišta. Ljudi su po meni našli najbolje rešenje gde pozadi na otvoru možeš da menjaš IC i time krojiš zvuk pedale na jednostavan način.

Nema ko da menja ove što si pobrojao jer se rade u Kini, na većini u razvoju rade Kineski inženjeri to je tako i nema veze jer ja to volim ili ti. Jedine pedale normalno cenovno rangirane koje sam video a da su made in Japan su Vox. Zapad manjka sa dobrim inženjerima fala bogu zato je prolaznost sa Niškog Elektronskog u svet dobra i biće i dalje jer Kinezima pariramo kao jeftina radna snaga. Ako nešto nosi ime Vox, T-rex št god ne znači da su ga oni razvijali, par vlanika trlja ruke dok je radna snga zna se čija.

Na kraju nije važno kao što rekoh neka kupuje ko šta želi, ali reći da Kinezi zaostaju za zapadom nije tačno. Mnogi su smejali kada su kupili IBM ali Lenovo i dalje pravi top of the line kompijutere, ja za bolje elemnte od Samsunga Koreanskog ne znam oni su lideri pa možemo mi lupitai kopati noma i rukama to je tako. Kao što rekoh zbog razlike u kulturi imena su im čudna da ne kažem glupa, ali je prozvod odličan.

Mi smo siromašna zemlja, gitarista treba da ima nekoliko gitara, pojačala i barem 20 ak pedala min. da bi mogao da kroji zvuk. Ja neću da koristim isti OD ako sviruckam neki blues i isti ako želim da djentam ☺, treba mi drugačija oprema. U tom siromaštvu ljudi se grče sa 1 Squierom, najjeftinijim fenderom i procesorom boss ili line 6 i maštaju o dobrom zvuku pa neće to tako...
Ne koriste ljude po 3 OD i DS zato što im je ćef ili su ludi već zato što im treba za da bi iskrojili dobar zvuk. Vide da neki super star ima 5 pedalica i misle to je ☺ a pri tome njije važno što ima rack od 2 metra sa gomilom opreme, dobro sada umesto takvih unita džidžaju pedale na sličan sistem....

Hoću da zvučim kao Gery Moore a imam 1 OD e trt ne može, njemu zeleno loše majmunče koje se valja po 20 $ nije smetalo,Lukateru koji koristi digitech pedale koje se valjaju ovde po 40e isto ništa ne smeta. Mnogo u stvari ne mnogo već suviše ljudi ovde pate od firmi a nemaju para sa čim da se pokrpe, nego su im napunili glavu i sada mora to i to. To je prokletsvo Balkana.

Kineske pedale su shit nemojte da kupujte, za mene više.

hipihill

Post by hipihill » 27 Mar 2017, 18:26

Jel` postoji MIM telac kod kojeg žice ne idu kroz telo?

http://www.kupujemprodajem.com/Fender-t ... =115890395

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 27 Mar 2017, 18:31

hipihill wrote:
27 Mar 2017, 18:26

iskreno nemam pojma, ali mi te čivije nikako nisu omiljene njih uvek vezujem na najjadnije gitare trenutno je to metak Squier užas od čivija....

reči koje mene odbijaju kod oglasa su ''Gitara u fenomenalnom stanju.
Stavljene nove zice, setapovana i sredjena, bez dinara ulaganja! '' jer svako setapuje gitaru za sebe ako je u fenomalnom stanju to se onda i vidi na slikama :D
''Kupi i sviraj!
Po recima mnogih gitarista koji su je probali, rec je o odlicnom komadu koji mnogo dobro zvuci! '' šta bilo koga briga šta je neko kazao o gitari? ako im je toliko dobra što je nisu kupili :D

''Kupljena u kanadi. '' ovo bez računa ama baš ništa ne znači
''Kontaktirao sam fender dobio odgovor:
Your guitar was made at the
Ensenada Plant (Fender), Mexico
in 1995 - 1996
Production Number: 14406 '' ako je istina prikači sliku....drugo i ja sam kontaktirao za Hamera očiglednu kopiju pa su mi rekli iz UKa Fendera da je ta i ta, na kraju Jol Danzig je objasnsio da nema veze sa mozgom i kao iz topa napisao da je kopija i naveo zbog čega....kako bilo trebao je staviti kopiju tog odgovora.... :ziveli: :bambi:

hipihill

Post by hipihill » 27 Mar 2017, 18:41

Ma ok, samo pitam da li postoji takav MIM telac, ostalo me ne zanima.
Vidiš kako smo različiti, ja bukvalno obožavam vintage čivije, naravno Gotoh/kluson, ne te jeftine kopije.

fattwang

Post by fattwang » 27 Mar 2017, 18:50

hipihill wrote:
27 Mar 2017, 18:26

Tada su se pravili takvi MIM Standardi
https://www.gumtree.com/p/guitar-instru ... 1219930326
http://www.tdpri.com/threads/mexican-st ... er.117567/

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 27 Mar 2017, 18:56

Hvala Bogu živela različitost...znam da si pitao da li je MIM kažem ne znam, ali sa obzirom da su drugi podaci prilično preprodavčki zato sam ih naveo...jedno je hvaliti robu na objektivan način a sasvim drugo kada krenu sa stranim zemljama, fantomskim prepiskama i uvek je neki poznati probao :D . By the way za mene Gotoh bio i ostao najbolji, volim i ja stare stvari ali ove bezimene samo oklopljene čivije su skoro uvek bile užas kada sam probao, osim par puta na novim Epiphone gitarama gde su radile do nekle pristojno ali do kada je pitanje.

Die cast čivije postoje već skoro 60 godina i onda kad prozvođač stavi ovako nešto to mi govori da mu kvalitet nije bio baš na pameti pogotovo ako je kao što ovaj tvrdi zadnja polovina 90ih, izguglaj verujem da ćeš naći brzo.
Last edited by MIKI-DJORDJE on 27 Mar 2017, 19:05, edited 2 times in total.

Post Reply