Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 28 Mar 2017, 10:39

Fattwang, hvala na predlogu. :ziveli: Nešto dakle na ovaj fazon spajanja?

Image

@Tenji: Hvala buraz, dobrodošao si da baneš da probaš. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Mar 2017, 12:28

Btw, evo još jedne fotke šta se izdogađalo u međuvremenu...

Elem, pošto sam bio jedno vreme bez pojačala, prošle godine sam kupio Rolanda Cube 60 da imam za monitoring na svirkama, a u razglas sam svakako išao preko Joyo American Sounda spojenog na kraj lanca pedalboarda... Pa, kupio sam još jednog matorog MIJ Roland Cube 60 od Nemanje Velimirovića, sa idejom da ponekad, gde mogućnosti dozvole, furam mini-stereo setup. :lol: Gde ćeš kompaktnije od dva mala Kjuba, koja su, uzgred budi rečeno, i pojedinačno glasna do zla boga, deru se za medalju. Probao u stanu, osećaj je super zaista...samo da chorus ili reverb razvučeš stereo, milina od prostora.

Međutim, zvao me drug kojem sam prodao moju bivšu PRS SE 20 glavu sa kabinetom, sa namerom da proda, pa da mu napišem kako je napravljen cab, šta je stavljeno unutra, itd, da bi znao eventualno zainteresovanim kupcima šta da kaže... Kad mi je rekao cenu za koju želi da proda sve u kompletu, ja sam odlučio da otkupim to od njega nazad. :lol:

I, naravno, pošto je l' te, bolesti kraja nema, drugari kojima sam pomenuo šta sam uradio, odmah počeli da troluju sa idejama o wet-dry-wet setupu. :lol:

I zato...

Image

Okačiću ovih dana i gitare na gomili, i to bi bilo to od mene. Za sad. :lol:

metalstringer

Post by metalstringer » 28 Mar 2017, 13:14

Hehe neke stvari jednostavno muzicar mora da ima i da ih kupuje nazad. A za Strat cestitam i u zdravlje da te sluzi! Dobra je ideja za crveni prekidac, a mozda bi dobro pasovalo da bude i kao niklovan, samo sto bi to mozda vise islo uz isti takav bridge.

fattwang

Post by fattwang » 28 Mar 2017, 13:51

Baba Slim wrote:
28 Mar 2017, 10:39
Nešto dakle na ovaj fazon spajanja?
Spoiler:
Image
Tako. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Mar 2017, 14:05

metalstringer wrote:
28 Mar 2017, 13:14
Hehe neke stvari jednostavno muzicar mora da ima i da ih kupuje nazad. A za Strat cestitam i u zdravlje da te sluzi! Dobra je ideja za crveni prekidac, a mozda bi dobro pasovalo da bude i kao niklovan, samo sto bi to mozda vise islo uz isti takav bridge.
Zahvaljujem :ziveli: Uzimam verovatno crveni. :)
fattwang wrote:
28 Mar 2017, 13:51
Tako. :ziveli:
Hvala na predlogu, dobro i jednostavno rešenje. :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 28 Mar 2017, 21:21

khm khm, elem kao sto rekoh, boles ne bira

brankisha

Post by brankisha » 29 Mar 2017, 06:59

Pazi sa ovom opremom mozes i na preCednicke izbore :mrgreen:

metalstringer

Post by metalstringer » 31 Mar 2017, 17:32

Glavudza :) Upravo stigla. Jedva sam je uspeo uloviti. Zahvalnost Baba Slim-u na pomoci oko probe i kupovine :bow: , kao i koleZima iz benda! Hvala ljudi!!! Ja castim!!! :ziveli:

Image

Braca :D
Glava i kombo od koleZi
:metal:
Jos ne mogu da je isprobam licno zbog odsutnosti zbog posla... To ce koleZi dok ne stignem. Treba izdrzati :kokice:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 31 Mar 2017, 21:09

:ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 02 Apr 2017, 08:42

Image[/img]

Nov član :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Apr 2017, 10:28

metalstringer wrote:
31 Mar 2017, 17:32
Spoiler:
Glavudza :) Upravo stigla. Jedva sam je uspeo uloviti. Zahvalnost Baba Slim-u na pomoci oko probe i kupovine :bow: , kao i koleZima iz benda! Hvala ljudi!!! Ja castim!!! :ziveli:

Image

Braca :D
Glava i kombo od koleZi
:metal:
Jos ne mogu da je isprobam licno zbog odsutnosti zbog posla... To ce koleZi dok ne stignem. Treba izdrzati :kokice:
Neka je sa srećom, javi utiske! :) :ziveli:

bancika

Post by bancika » 02 Apr 2017, 12:09

I tako, izgleda nisam imao pametnija posla i ovo se desilo :)
Spoiler:
Image
Salu na stranu, mali zvucnik (i malo plasticno kuciste) cine da Fly 3 iako zvuci dobro za svoju velicinu, nedostaje mu malo punoce u zvuku. Najvise se primeti ako probam neki rif sa palm-mutingom, odmah krene da se gusi zvucnik jer ne moze da reprodukuje uopste te dublje note, pa se samo cuju visi harmonici. Probao sam prvo da povezem line-out iz pojacala u moje cheapo genius "monitore" da vidim da li ce Visaton zvucnici koji su u njima pomoci. Posto se culo primetno bolje, presadio sam jedan Visaton zvucnik koji je duplo tezi od fabrickog i jedva staje u kutiju. Primetno je "podebljao" zvuk. I dalje bolje zvuci u drvenoj genius kutiji nego u ovoj maloj plasticnoj, ali je primetno bolji od fabrickog. Iako je 8ohm umesto fabrickih 4, izgleda da je osetljiviji, pa ne primecujem da je nesto tise pojacalo sada. Za 10ak evra koliko kosta Visaton, cini mi se da je vredna investicija. Probacu da usnimim neki clip ovih dana.

metalstringer

Post by metalstringer » 02 Apr 2017, 18:23

:D okaci neki snimak. I bio bi red da okacis jednu zajednicku fotografiju svih sokocala sto si izradio i prepravio do sad, onako djuture :D

bancika

Post by bancika » 03 Apr 2017, 10:09

planiram da stavim snimak, ono malo strat, malo ibanez i sl...jos ako se organizujem da uzmem od kolege Fly3 koji nije modifikovan pa da usnimi sve to i na njemu sa istim podesavanjima, bilo bi edukativno i iz ugla recenzije i iz ugla modovanja
:)
sto se tice grupnog potreta...nemam nesto preterano volje to da radim. Skoro sve sto sam radio sam uslikao posebno i dokumentovao na sajtu. Cimanje je da sve saberem, a nista ne dobijam. A i dobar deo sam razdelio, prodao, ostavio kod caleta.
:ziveli:

board index

Post by board index » 04 Apr 2017, 16:48

Stigao crveni prijatelj

Image

Post Reply