Sory bratac što malo kasno reagujem, Forum mi nije poslao nikakvo obaveštenje o odgovorima.
Pre svega zahvaljujem sa na komplimentima. Takođe imam jednu novu numeru >
They're Here
Pa ovako:
Prvo da kažem da sam Početnik/Rekreativac u Muzici zadnjih 5-6 godina ali zato imam skoro 20 godina iskustva sa kompjuterima i softverom.
Radim isključivo u Softveru - znaći CRTAM NOTE, nemam nikakve dodatne tehničke opreme i nisam svirač, onako mogu da soliram kvalitetno jednom rukom na klavijaturi i mogu da cepam jednu žicu na gitari i sličnim instrumentima

(vežbao kod drugara uz džojus - samo jedna ruka slobodna

)
Ja sam se više uputio u Komponovanje, Produkciju i Arhitekturu Zvuka. Sve što čuješ je originalno komponovano iz moje glave. U numerama nema gotovih Semplova. Jedino "Gotovo" što sam koristio su udarački instrumenti a i njih modifikujem do te mere da uopšte nezvuče na original. Volim da kreiram-projektujem zvuk, preko 80% zvukova je manuelno projektovano/editovano, sem u nekim retkim slučajevima gde koristim neki od tipa prirodnih/standardnih instrumenta kao npr Violina-Piano-Gitara itd...
Naravno da program koji koristim ima na brdo već gotovih, predefinisanih instrumenata i ostalih zajebancija, izbegavam da koristim gotove instrumente, stvar principa,
+ upotpunosti mogu da znam i da pratim šta se dešava sa zvučnim frekvencijama. Kad projektujem npr Bass, u startu ga projektujem tako da pasuje u frekventni opseg harmonije koju trenutno komponujem i obrnuto, isto važi za srednju i visoku frekvenciju.
A od softvera koristim sledeće: Reason, FL Studio (nekada takozvani Fruty Loops), Sound Forge i WinAmp
Nekad radim u Rizonu a nekad u Frutiju a nekad kombinujem oba, zavisi, Rizon ima kvalitetniji izlazni zvuk, siroviji ali je zato malo zajebato i sporo raditi u njemu.
Fruti zvuči dosta plastično i filtrirano ali je zato milina raditi u njemu, mnogo lakše i tečnije. Tako da, uglavnom u Frutiju pišem/komponujem pa sve to eksportujem u MIDI i importujem u Rizn, te u njemu kreiram instrumente i other shit. Sound Forge služi samo i isključivo za audio editovanje, prilično dosadan program ali najači u svojoj klasi.
P.S. Moram nabaviti neki Midi kontroler ili neki stariji sint sa midi in/out. Nemaš pojma koje je smaranje crtati notu po notu samo da bi čuo Kord